Бързи и лесни рецепти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бързи и лесни рецепти
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1191 пъти
Здравейте, искам да попитам за здравословни рецепти. Забелязала съм че напоследък с почти всяко хранене ям хляб или тесто под друга форма, което разбира се не е нездравословно, но си мисля, прекалявам с тях. Дали ще е набързо да намажа филия, да си направя домашна пица или нещо бързо като спагети. Проблема ми е че лесните и бързите храни са все тестяни, а съм на 17 и нито имам времето, нито уменията за да готвя някакви сложни супи и манджи. Ако можете да ми препоръчате нещо лесничко за правене, без пържене или тесто ще съм ви благодарна. Хубав ден :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 6640484bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Яж варени яйца, риба, пресни салатки, авокадо, моркови, цвекло, пуешко месо и такива храни, какви са тези теста... Нищо чудно, че 80% от човечеството страда от инсулинова резистенстност... Имай малко култура на хранене, още докато си млада иначе на 35 ще си дроб! Не те нападам, приеми го, като градивна критика! Всичко добро ти пожелавам.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 66ca5ed3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И какво им е "сложното" на супите и манджите?

Стандартната манджа се прави по следния начин:
- нарязва се на малки кубчета 1-2 глави лук (може и 1-2 моркова)
- нарязва се по същия начин 1 домат (може и от консерва)
- запържва се лука (и морковите) за няколко минути в 2-3 лъжици олио, докато омекнат и лукът стане полу-прозрачен
- добавят се доматите плюс 1/2 - 1 ч. л. захар и при разбъркване къкри, докато цветът им от свеж червен премине в манджесто-оранжев.
И общо-взето - това е! Работа за 15 минути!

След това, в зависимост какво искаш да сготвиш, в тази смес запържваш леко месо или кайма, след това добавяш грах, зелен или зрял фасул, ориз, накисната леща, нарязани картофи, ако ще правиш мусака и т. н.
След което добавяш вода, малко сол и подправки, и оставяш да се досготви на слаб огън за около час...

Всичко трае около 2 часа, заедно с пазаруването, като активната работа от твоя страна е не повече от 15-20 минути. След което имаш храна поне за 3-4 дена, а ако част от нея замразиш - дори и за седмица!

Можете да се обедините няколко приятелки или съученички - примерно в неделя следобед всяка от вас да сготви по нещо такова, след което в бурканчета да си размените част от сготвеното. Така всяка от вас ще има 3-4-5 домашно сготвени ястия като разнообразие за цялата седмица.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 39aa1c69e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да си задушаваш замразени зеленчуци с масло. И няколко яйца- и ето ти храна, която има много хранителни вещества.
Обикновено един пакет е около 400 грама. Ако сложа цял пакет ще сложа около 30 грама масло.
Може да пробваш с половината на пакета, защото ако не се изяде докато е топло като изстине не е същото.
Също си избирай комбинации от зеленчуци, които ти харесваш. Например аз обичам грах с моркови. Ако не обичам карфиол няма да си взема зеленчуци с карфиол само защото някой твърди, че е полезно.

Бързо могат да се правят и шишчета, - ако имаш скара вкъщи. И да. си правиш свежа салата с краставички/домати/маруля -каквото има вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6387240232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За бързо приготвяне: печена риба, печена пилешка пържола, дори някои печени зеленчуци.
Сварени или запарени зеленчуци, пасирани, съвсем малко морска сол и лимонов сок и ето ти крем супа. Малко сурови ядки - орехи, бадеми или сушени плодчета.
Салати на корем. Не прекалявай с яйцата, богати са на тестостерон или не яж повече от 2 жълтъка и отдели на другите да ядеш само белтък.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bad5e43be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всъщност супите са много бързо и лесно нещо, а опита се трупа. На 17г въобще не си малка. Има в ютуб едни клипове ГОТВЕНЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ, там младежа много добре обяснява, просто трябва да намалиш количествата за да стане една две порции.
Пилешка супа
За 2-3 порции вземаш едно пилешко бутче нарязваш го на 5-6 парчета, като решеш само месото където може, за да се свари по бързо, заливаш го с гореща вода от каната и вариш 40мин. Докато се вари нарязваш едно морковче и една малка главичка лук, слагаш ги в тежджера да се задушават, с малко олио и малко от бульона на пилето. Ако ще ядеш без хляб, обелваш един картоф, нарязваш го на малки парченца, и го слагаш при вече задушените лук и морков, посоляваш и заливаш с всичкия прецеден пилешки бульон, нарязваш и свареното пилешко и него в супата начупваш малко фиде и то да се вари. Приготвяш си засройка в една купичка забъркваш един жълтък с две лъжици кисело мляко и ч. л. брашно, дръпваш супата от котлона застройваш, слагаш пак на котлона да поври докато си нарежеш три клонки магданоз поръсваш магданоза и перфектната супа е готова за около 65 минути. Всъщност ако имаш фризер можеш веднъж да свариш няколко бутчета да си ги накъсаш и да замръзиш в торбички кълцано месо и бульон следващите няколко готвения на супа да са ти лесни само зеленчуците да подготвяш. А може и да наготвиш веднъж голямо количество супа да замръзиш в кофички от кисело мляко и да си размръзяваш когато ти се хапва, няма да е вкусно като прясно приготвена супа но за гладни хора става, всъщност в доста заведения замръзяват супи и клиентите не усещат.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2d5d979a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Влизаш в Ютуб и пишеш "meal prep".
https://www.youtube.com/results?search_query=meal prep
Това е подход използван много често от фитнес-ентусиастите. В общи линии готвиш един-два пъти в седмицата по много, разпределяш го в 3-5 порции в кутии и после само вадиш от хладилника, мяташ в микровълновата и ядеш.
Аз го правя вече повече от година. Има недостатъцим но предимствата са повече. Не е толкова вкусно, колкото прясно приготвена храна и може да ти писне да ядеш едно нещо всеки обяд в продължение на 5 дни, но ако превъзмогнеш това има много ползи.
Има всякакви клипове с рецепти и ако чатакш англииски можеш да се научиш много и да си усъвиршенстваш готварските умения.
Има рецепти за качване на маса (за бодибилдъри), за сваляне, за закуски, обяди и вечери. Има дори бюджетни рецепти които са изчислени за под 50 долара на седмица, примерно.
Трябва само да си готова да учиш нови неща и да имаш една елементарна кухня. В последтствие можеш да се научиш да следиш калории и макроси. И не се притеснявай че си на 17, защото аз само си мечтая да можех да почна да се занимавам с това толква рано :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker