Кризата на 30те. Кънки или ролери и още, Вие как се грижите за детето в себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кризата на 30те. Кънки или ролери и още, Вие как се грижите за детето в себе си?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1385 пъти
Здравейте, хора! Мисля, че излизам от т. нар криза на 30те (вътрешният конфликт грижа за себе си срещу грижа за другите). Вече усещам свободата да се грижа за себе си, въпреки, че съм семейна с две малки деца. По-осъзната съм от преди и знам къде трябва да работя върху себе си, а именно искам да върна в живота си детския ентусиазъм и тонус и отново да се свържа с тялото си. За целта ми трябват идеи за физически активности, които са подходящи за възрастта ми, но са типично детски и включват момент на слушане на тялото. По-просто казано изискват чувство за равновесие, надделяване на страх "ами ако падна" и носят радост и смях. Едно от нещата, които искам да направя е да тръгна на народни танци, защото съм супер зле (аз съм оная дето по сватби разваля хорото, но има желание и ви е срам да й кажете - седни си да си направим кефа, тук не е урок по танци). Имам голям, голям афинитет и любов към българския фолклор, не мога да оставам равнодушна. Миналото лято попаднах в Родопите на едно момче, което се учеше да свири на гайда сам на една поляна и не знам защо, но се скрих да го слушам и плаках. Плаках колко е хубаво и колко съм далече от корена си. Премина етапът с плакането и самосъжалението колко неща не направих преди да стана родител и вече знам, че нищо освен филмите в главата не ме спира. На някой ще му е странна и далечна моята история, но знам, че и на много е близка. Всъщност кризата на 30те е нещо съвсем нормално и само отричането й е вредно, защото означава отричане на себе си и забавяне на изхода. Така, че единствено моля, да не ме съветвате да "порасна". Аз съм даже престаряла душевно, имам много солидно образование, дом, семейство и даже съм твърде взискателна и отговорна. Наистина имам нужда и мога да си позволя да оставя на заден план педантичните си списъци задачи. Липсва ми само детския поглед за да се зарадвам на всичко, което имам в живота си.
Стига толкова за кризата, сега за изхода от нея. Понеже с две малки деца ходенето на групова активност в определен час много често не ми се получава, търся активности, които мога да правя в удобно за мен време. В момента имам такава "дупка време" между 5 сутринта и 8. Ставам без да искам поне 3 часа преди всички вкъщи и най-умното, което мога да направя е да изляза от вкъщи. Иначе се изкушавам да чистя и сабуждам всички. Ходенето и тичането са ми скучни. По принцип правя йога, но нещо ме е срам да изляза с постелката сутрин и да се чекна навън (въпреки, че сигурно е прекрасно на чист въздух и природа). Наблюдавам и се възхищавам как някои възрастни се разтоварват. Живея на 100 метра от идеален огромен парк. Хората тичат, подскачат с едни специални обувки (не знам как се казват), карат ролери, кънки, скачат на въже. Искам да намеря своето, но от дете съм по четенето, не по физическите активности и реално дори и колело не се научих да карам, камо ли ролери или кънки. В момента имам желание да се науча, опитът ми с колело е трагичен и се чудя кое се кара по-лесно кънките с 4 колела, или ролерите с 1 ред колелца. Ако сте карали и двете и можете да направите сравнение ще ми е супер полезно. Както и всички Ваши идеи за пробуждането на детския ентусиазъм.
Благодарности и
По-здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: de611438c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Няма защо да те притеснява да си правиш йога навън. Започни без постелката само с разтягания права, после малко от седнала под някое дърво. Поогледай се, сама ще видиш че, на никой не му прави впечатление, най- много да вдъхновниш някого да прави същото. На мен ми е много наблизо плажа и ходя там понякога да си правя йогата. На 2- 3 пъти засичах едно момче да ме зяпа и вече бях наела да го порежа следващият път като се засечем и познай- следващият път се настани на няколко метра от мен и започна и той с упражнения за начинаещи. Предполагам се е подготвял с видеота от в къщи.
Кънките са по- сигурни, за мен поне. По- добра опора с 4 колелца, по- сигурна ще се чувстваш, но задължително с каска поне.
Карам и колело, страхотно е чувството, вятърът в лицето и косата ти, енергията е...свобода.
Между нас да си остане :) по- голяма съм от теб и от скоро започнах да се занимавам и с капоейра. Страшно много я харесвам от много години, не съм сигурна дали не ми стискаше доскоро, май това е причината. И наскоро изведнъж си казах: и защо пък не?! Докъдето стигна, няма нужда да "хвърча" чак. Все пак йогата си помага страшно много, започнах за съвсем начинаещи и пробвах по- сложни докато нацеля къде съм долу- горе. Изненадах се от себе си.
Вчера бях пак малко по плажа, подишах, малко динамична hatha и ей така ми дойде от вътре да направя едни капоейра салта хаххах. Смяна съм се като луда после защото наистина се чувствах като дете.
Погледай малко видеа, може да ти хареса. Друго за което се сещам е скейтборд. Аз лично никога не съм пробвала, страх ме е, не се чувствам за такова нещо.
Започни обаче да си правиш йогата и навън, енергията- растения, въздух, земя, слънце и освободжаващото чувство да не ти пука от зяпачи, да се абстрахираш напълно, да си в контакт с природата и да движиш своята (И не само) енергия ...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 89fdac8345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Всичко е на ниво преди старта на активна дейност.Ами стани и излез парк на 5 минути,отивай да тичаш тогава,какво се чудиш?За народните танци ще е трудно,освен ако не са ти и те на 5 минути.Клипове в ytube за гимнастика 20-30 минути колкото искаш.Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70af4232f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да си и кажа и аз,
но не ви ли писна от постановки.
Криза след раждане,криза преди раждане,
криза на 30-те, това пък какво е!

Живейте си живота и не го анализирайте като някаква таблица.
От анализи не се живее, момичета на всякакви възрасти!

И сутрин или вечер си позволявайте да сте интимни със съпруга си, ... а бе някак си не е естествено уморен човек да става в пет, не ми се връзва историята някак си ... измислица, определено.

Деца, съпруг, работа и .... не, не, пълни глупости!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b1700669d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторката:
Номер 1, уникална си! Това с Капоейрата е супер лудо, браво на теб. Дано и аз след някоя година да имам толкова тонус и ентусиазъм. В момента съм малко откъсната от тялото, но йогата и медитацията ми помагат. Наистина повече природа ми трябва, това е толкова базова потребност. Поздрави на плажа от мен. Възхищавам се как слушаш тялото си и се грижиш с любов.
Номер 2, благодаря ти за коментара. Както казах пробвах тичане, с музика, без музика, както и само ходене. Но ми става някак скучно, неангажирано и се улавям, че не се зареждам, а вървя, или тичам и си мисля за задачите ми, за глупости и всъщност, дори се напрягам. Като правя йога се чувствам в практиката, вниманието ми е там. Мисля, че с кънките, вниманието ми ще е там. Ще пробвам.
Номер 3, темата ми не е измислена, ставам в 5, защото лягам към 10 и ми е достатъчно явно. Това не са постановки, а развитие в житейския цикъл.
Това е Христовата възраст, Кризата на Голгота, преминаването на ранната младост, вътрешния конфликт "грижа за себе си срещу грижа за другите", интимност-изолация по Е. Ериксън, която прилича на първата криза през първата година от живота, а именно "доверие срещу недоверие" към нова реалност, в астрологията е сатурново завръщане на 29 години. Пак идея за вид прераждане на личността. Когато животът ти се промени толкова грандиозно, както става с появата на децата, брака, неминуемо настъпва голямо преструктуриране на ценностите. Наистина ставаш "друг човек" в известна степен. И двата пола, за съпруга и баща новата по-голяма отговорност също може да е критична и смазваща. Просто мъжете, като че сте в някакъв таен договор за мълчание и ви се струва неприемливо да признаете, дори пред другите мъже, че ви е трудно, че се случва кататзис у вас, че страдате от рамката. Изгаряте и се прераждате, но тихо, на дистанция. Това да отпускаш стари модели, ценности, защото в новата ситуация, в сегашния момент не са адекватни не е лека работа.
Човекът преминава около 7 такива "кризи" и така израства. Не в зоната на комфорт, тя винаги отеснява, това е естествено развитие в жизнения цикъл, като метаморфозата на пеперуда, като раждането. Не е като да не се знае какво следва, защото следва от векове преди нас.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 93bb8e6973
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ролери на линия е доста по-лесно и безопасно от ролери quads. Може и скейтборд да пробваш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: de611438c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Плажът е поздравен :)
Виж какво намерих, авторке:
https://youtu.be/a7zfA7xnNsE
На 88 г е жената, възхитена съм и ти я споделям защото мотивацията е 100%
Не губи пътя към себе си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70af4232f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От №3

Знам само, че баба ми, красавица е била,
бяла нежна кожа без нито една пъппчица, сини очи, светло руса коса, равни бели зъби и всичките и 6 деца и те красавци абсолютни.

Та се чудя, тя през какви ли периоди е минала.
Знам обаче, че ръченика винаги на главата и, а във вътрешно джобче дървен гребен, един такъв елегантен, такива днес няма.
И дълга пола и пликчета не са знаели какво е, за сутиени да не говорим.
Но като седнеше по турски да чисти лука, или да плете чесъна, идеалена йога.

Смешно ми е и тъжно, колко човек е далеко и от себе си и от природата.

И да, когато моите деца бяха малки, те си лягаха, но аз не можех, винаги имаше какво да се върши късно вечер.

Та това, лягане в десет, незнам, не вярвам че сте майка, а ако сте, сте абсолютно организирана и направо идеална.

И все пак, интимния живот кога е, сутрин в 4 или вечер в десет и десет.
Не се ангажирайте да отговаряте, аз влизам случайно в темите и не ги следя.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70af4232f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   За явторката, историята е не само измислена, ами е и глупава.
Ако си жена с деца, няма да пишеш че лягаш в десет и ставаш в пет.

Щото семейната жена използва друг език, а твоя език е на човек, дето си ляга и става сам!

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 9c0ae59c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Кънките с 4 колелца са по-лесни от ролерите :) Питай ме, откъде знам - аз ги подкарах на 35. С мъжа ми май и двамата имаме неизживяно детство, та... на него пък ролерите са му удобни, но е карал като дете доста. Аз на ролери при опитите изобщо не можах да се закрепя и затова се реших в крайна сметка за кънки - те определено са по-лесни и си по-стабилен на тях. Впрочем скоро си взех и електрическа тротинетка - също е доста забавно:)
Успех, забавлявай се и да не ти пука за хорското мнение - животът е кратък!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6d542e5624
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбирам защо казвате, че не може една майка да си ляга в 10 часа и да става в 5. Аз познавам една такава. При това семейство е доста организирано всичко.
До авторката: Опитай да караш ролер, много е забавно. Отиди в зоопарка и наблюдавай животните. Медитирай близо до вода. Търси злато в някоя река. Играй с камъни, спи на балкона или в градината. Рисувай.... твори...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker