Има ли шанс за сестра ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Има ли шанс за сестра ми?
преди: 3 години, 16 дни, прочетена 1508 пъти
Привет форум. Сестра ми е в тежка депресия. Ето и малко предистория. До 2007г. сестра ми беше много жизнен и изключително стабилен човек. Тогава обаче забременява и в същото време почива майка. Бащата на детето я зарязва. Плюс тежка бременност и това я смазва. Не беше в състояние да се грижи за детето. То отиде при бащата за две години. После започнаха да си делят грижите, после караници с бащата, започнаха едни войни, всеки прави на другия напук. Започнаха депресии от нейна страна хапчета ходене по психиатрии, на никой не го пожелавам. По цял ден фейсбук и лежане, така минаха 10 години. Към днешна дата са и отнети правата на детето, дори не може и да го вижда. Сестра ми не е агресивна или да се държи неадекватно. Просто се е отказала от живота. Развила е една камара фобии, включително и социална. Добре, че поне една приятелка има от детските години, с която се чуват всеки ден. Чат-пат и комуникира с някакви хора във фейсбук. Но в реалността комуникира само с мен и социални работници. Личната хигиена и е под всякаква критика. Повече от половин година не се е къпала. Зъбите от една година не си е мила. В предното жилище, където живееше беше мизерия забатачена до неузнаваемост. Започва и сериозно да се обездвижва от прекалено лежане. Едно ходене до магазина я умаря. С няколко вида хапчета за психически проблеми е. Страх я да потърси помощ от мен за елементарни неща. Много пъти сме говорили как смята да я кара. В момента е на 40г. До старини може много неща да направи с живота си. Казва, че мисли нещата ден за ден и няма стимул. Много искам да и помогна, но незнам как? Много я обичам, живота си бих дал за нея? Нямаме други близки. Аз самият съм на 38г. все още нямам свое семейство, тя ми е единствения близък. Нямаме и приятели. Аз лично продължавам да се боря с живота и никога не бих се отказал, но тя гасне пред очите ми. Как да и помогна? Има ли шанс за нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 15 дни
hash: 23f591e684
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Помогни й ти на първо време. Отиваш при нея, караш я да си оправи хигиената, да се облече и я извеждаш навън на разходка. И така колкото често можеш. Като се вземе в ръце, може да потърси и детето си и да му бъде истинска майка. По-добре късно, отколкото никога.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: b5e7e06edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   А иска ли си детето?

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 494e310920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С каква диагноза е ? Ходи ли редовно на психиатър ? Приема ли редовно лекарства ? Сама ли живее ? Мисля , че трябва да си по-близо до нея .Не я оставяй да тъне в мръсотия и немита и некъпана .
Какво значи отнети родителски права , защо не може да вижда детето ? Къде живеете , дали получава достатъчно квалифицирана психиатрична помощ ? Тя има и нужда от психотерапия , тъй като е преживяла големи загуби .Вероятно , не може и да се примири за детето .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 5615a02ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Моята майка беше по същия начин. На почти 50 години започна бизнеса си и сега е една от много успешните жени на българия. Пълна трансформация. Така че вярвай, има надежда! Нужна е подкрепа обаче.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 80f880e11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Това, което е преживяла сестра ти и ти покрай нея е изключително тежко. Представям си какво ти е да гледаш как най-близкия ти човек се съсипва пред очите ти. Съжалявам, че е трябвало да преминете през това. Казваш, че от 10 години ходи по психиатрии и взима доста лекарства. Чудя се никои ли от специалистите при които е ходила не можа да й помогне? Това, което казваш, че е занемарила личната си хигиена и не поддържа в нормален вид жилището си е много притеснително. Това означава, че наистина се е отказала от живота и на нея й е абсолютно безразлично дали ще живее или не. На първо време се опитай да я накараш да се изкъпе и да се приведе в приличен вид и я започни да я извеждаш някъде навън както те е посъветвал номер 1. На чистия въздух трябва да се почувства по-добре. Тя не се занимава с нищо, затова има такава апатия към всичко. Охитай се да й намериш някакво занимание, което да й е интересно. Поставяйте си заедно цели и малко по малко се надявам да се върне към живота.
Чудно дори да не е в състояние да се грижи за детето си, не иска ли поне да го вижда и да присъства в живота му?
Пожелавам ти от сърце всичко да се оправи и сестра ти да живее нормален живот. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 15 дни
hash: b680b91dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моите поздравления, че не си се отказал от нея и искаш да й помогнеш. Никой не е застрахован от лоши неща и никой няма как да предвиди как ще му се отразят. Тя има късмет, че има човек, който иска да й помогне.

Моят съвет е да се консултираш с психолог или психотерапевт (не психиатър). Преди това проучи, потърси информация, намери някой, за когото има добри отзиви. Уреди си една консултация и обсъди проблема. Психологът ще ти каже от къде да започнеш и как да подхванеш нещата със сестра ти и ще ти дава насоки лека полека, а ако успееш в един момент да накараш и нея и тя да отиде на сеанс, ще е най-хубавото нещо! Но като те слушам, в началото няма да иска, затова ще трябва ти вместо нея.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 0e4f8e96e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   С говорене няма да й помогнеш ти. Трябва да я закараш на сила на психотерапевт. Най - добрата опция е да запалиш колата и да ходиш по църкви и манастири и да говориш с някой дядко проповедник попче и да му разкажеш за ситуацията. Да се с приятелиш с него и да дойде у вас да говори с нея и да се помоли на Господ. Пиши в Ютюб пастор Пламен Петров и гледай има много молитви. Хората дават свидетелства че Бог ги е излекувал от рак, депресия, тумори и тн след молитвите.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 0e4f8e96e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   10 години... Лелеле тя вече е друг човек. Тя не е същия човек като преди. Тя в момента е това което е. Трябва да смени обстановката. Ако имаш време я изведи навънка. Отидете на фризьор, на пазар за нови дрехи. Излизайте и прекарвайте повече време навънка. Купи й колело карайте, куче и купи да се разхождате. С действие ще стане. По малко вкъщи да седи!!! Ако не иска, ще я караш въпреки това.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: c5efab6907
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом никакви психиатри и лекарства не са помогнали, дали е психичен проблем?
Понякога има физически проблем и от него произлиза психически, но той е реакция на физическия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 дни
hash: 8a09d09611
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте отново. Благодаря за съветите, ще ми бъдат от полза. Тя до преди първия локдаун се събираше с групичка възрастни хора всеки ден, което и действаше добре. Тогава и личната хигиена и беше по-добре. Често я взимах с колата и я водех някъде по-други градове на разходки. Тя много обичаше да пътува, и това и действаше терапевтично. У тях съм и помагал с почистването. Много пъти съм и миел съдовете, които са били забатачени с дни. Тя получава добра помощ от инстанциите понеже живеем в чужбина и тук здравеопазването е на високо ниво. Историята с детето е адски заплетена в продължение на 14 години проточила се и трудно някой би я разбрал с няколко реда. Тя иска да вижда малката, но нали трябва да се занимава с това дете в продължение на ден например. Да го заведе някъде, примерно на зоологическа градина, или някъде да хапнат пица. Да комуникира с него, да се запознае с учителките му, с приятелчетата му и прочие. Но тя се плаши. За нея е голямо усилие да отиде до магазина. Изживява го все едно планина трябва да изкачи. Не иска да говори и с хора. В последно време, не ме допуска даже да и отида на гости. Довечера като се чуем, ще се опитам да я убедя да отиде на психолог. Ще си направя и среща с нейния социален работник, за да обсъдим, какво може да се направи за нея в момента. Сестра ми в момента живее във времен приют. И иска да отиде да живее в защитено жилище. И за мен това е най-добрия вариянт. Вчера я поканих на разходка. Отказа, не и е било до разходка. Днес пак ще в поканя и ще настоявам. Реално всичко тръгна много назад, след първият локдаун. Не можеше вече да се събира с възрастните хора, макър, че и тогава и се карах, че си губи живота в безцелни събирания всеки ден, вместо да си потърси работа и цели. Притеснявам се, че ще остане без мъж. А тя изглежда добре, има хубави черти, добър събеседник е и има адски благ характер. Не заслужава да е сама. Имаше добри кандидати, но ги отблъсна. На времето мечтата и беше да стане моден дизайнер. Учеше в елитно училище за модни дизайнери. Беше най-добрата в курса. Ходеше на работа всеки ден стажове, приятели, приятелки. Появи се проклетия арабин, завъртя и главата, забременя и всичко се преобърна. Аз виждах, че тя не е готова за дете и, че няма да се справи. Предрекох какво ще случи. Аз нямам деца, но съм с пълното съзнание каква отговорност е това, и че човек, ако не е на 100% сигурен, че ще може да се справи, по-добре да не създава. Ами, ако бащата беше избягал? Малката е страхотна, известно време живеехме тримата, учех я на български. Мечтата ми е някой ден да я отидем тримата до България. Зарекъл съм се и ще го изпълня.


Автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker