Задържане на вода - отчаяна съм... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Задържане на вода - отчаяна съм...
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1750 пъти
Здравейте. От 1 година и 3 месеца задържам вода на хормонална основа. Това нещо разби нервите ми, не мога да свикна и никога няма да свикна, вече започват да ми минават и суицидни мисли, просто това е непоносимо за мен. Не знам защо, за болка и всичко друго имам изключително висок праг, но тази подпухналост е най-омразното и гнусно нещо, просто така го усещам. Будя се в 2-3 часа и не мога да заспя повече заради тая гадост.
Знам, че е на хормонална основа, защото имам нередовен цикъл. Ходих по лекари, но не откриха причина, моментно състояние било, от стрес и т. н. Само като ми дойде на 2-3 месеца веднъж, само тогава "спихвам". През другото време - буквално се задушавам от тая вода в тялото ми. Малко след този проблем, преживях нещо много лошо и оттогава може да се каже, че нямам емоции. Освен крайната степен на раздразнение от това подпухване. Това влияе предполагам също, защото от една година всичко е спряло за мен (лични проблеми).
Пробвах абсолютно всичко, за да се освободя от тази течност - много кафета, зелен чай, други диуретици, лаксативи/слабителни, хранене без никаква сол, без въглехидрати, хидратация, плодове, пиене на много вода, пиене на колкото ми се пие, пробвах и да не пия вода - ще припадна от жажда, но организма ми отказва да пусне проклетата задържана течност... За една година пробвах абсолютно всичко. Причина не се открива. Не знам колко още ще мога да издържа, вече изпадам в истерия и за най-малкото, срам ме е от мен си после, а причината не е човека или нещото, което ме е ядосало, а тая проклета вода, която ме е издула. Последно мисля да пробвам Хидролес слим, ама чета, че е билково и не знам колко би имало ефект. Май само хормони биха имали ефект.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 08814180b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Изследвай бъбреците. Ядеш ли достатъчно белтъчна храна? Белтъци - поне 1-2 варени на ден и извара. И изслвдвай бъбреците и черния дроб. Ако е на хормонална основа трябва да се предприеме лечение. Не може да те оставят с цикъл на 3 месеца.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a922b48e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Бъбреците и сърцето как са? Направи ли вече консултации с нефролог и кардиолог? Направи, ако още не си. Важно е да се открие причината и да се отхвърлят една по една след съответните изследвания възможните диагнози - проблемът е много сериозен. Ендокринологът изследва ли някакви хормони?

Не се отказвай, вземи си направления и продължавай да търсиш специалисти, докато не ти бъде поставена ясна диагноза! Не може да се лекува насляпо това, трябва да се открие причинителят. Не се оставяй, за да не се задълбочи или да хронифицира проблемът. Ако трябва ще спиш пред кабинета на личната лекарка, докато не се светне да те препрати, където трябва!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 40494ef53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката
Благодаря за отговорите. Това, което е изследвано, е: ПКК, урина (и по принцип по отношение на уринирането или бъбреците нямам никакви оплаквания/промени), сърцето, хормони на щитовидната жлеза, полови хормони, яйчници и ехография. Всичко това е наред. Според близки е на психическа основа, защото ме е яд, че е трябвало да напълнея, за да се върне (макар частично) цикъла ми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e819a3d0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   А може би просто килцата са ти в повечко?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4501b5a1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много жени, за жалост все по-млади, имат подобни проблеми.зд.авословните причини могат да бъдат различни. Моят съвет е да потърсите второ мнение от специалисти. Най-вече опитен ендокринолог и опитен гинеколог.
От личен опит мога да споделя, че на мен се оказа заболяване на щитовидната жлеза лека форма на инсулинова резистентност. С назначената терапия, нисковъглехидратна диета и прием на liquid off, се чувствам чудесно.
Специално последното го взимам от 10 дни и ефектът е забележителен.
Има различни методи за релакс и медитация, както и звуколемение. В социалните мрежи има групи, потърсете и си дайте нужния релакс и тонус, както на тялото, така и на душата.
Успех!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ca06b80df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Обърни си обстойно внимание на лимфната система! Пожелавам успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a0128abdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката
5., имам всички симптоми и предпоставки на инсулинова резистентност, без наднормено тегло, захарта ми беше 5, 4 преди две години, с нисковъглехидратна диета не само отслабнах и захарта беше станала 4 и нещо вече, но и преборих хронична умора (която смятах за депресия), която имах от години. Но тъпия цикъл спря и трябваше да се върна на въглехидратното хранене и пак отне половин година да се върне и все още се регулира. А ендокринолози, които ще обърнат внимание на захар под 6 не знам къде ги намирате, на майка ми е близо 7 и й казват, че е нормално за възрастта й (56 г).
При теб подуването по-осезаемо ли е в топлата част от годината? При мен напоследък е по-осезаемо, отдавам го на по-високите температури. Но не знам защо има такъв колосален ефект върху нервите ми, вчера стана страховит скандал на работа, дълго време трупано напрежение заради това подуване.

6., кое точно на лимфната система? Какво трябва да е, за да води до задържане на вода?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 150a5ee9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, аз също задържам вода като страничен ефект от чернодробно заболяване. Спасението е - никаква сол. Изхвърляла съм по 7 литра течност за един месец, но през този месец наистина не близвам сол. Няма да повярваш колко продукти, оказва се, съдържат макар и минимално количество сол. Сол има дори в хляба, иначе не втасва.
Първите една-две седмици ще ти е трудно, но после се свиква. След драстичния етап на диетата, можеш да минеш на по-лек, но въпреки това всичко, което можеш да ядеш без сол, го яж натурално. Аз вече така свикнах, че сега не мога да си представя салата със сол, пържени картофи със сол, яйца със сол и т. н.
В началото се притеснявах, че тялото ми губи натрий, но лекарката ми тикна пред очите изследванията "преди-след" и се убедих, че натрият е в норма. Оттогава сама си следя. Щом започна да трупам течности, веднага спирам солта напълно за две седмици. Предимно готвя това, което се яде у дома, като слагам съвсем малко сол, а мъжът ми после си добавя. Сладко можеш да си ядеш колкото си искаш, но внимавай с купените тестени неща, в тях има и сол.
Дори да не ти помогне както очаквам моята диета, то със сигурно няма да ти навреди. Опитай!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a0128abdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката
9., допреди хормоналния дисбаланс не солях нищо и не обичах солено, чудех се на хората, които казват, че не могат без сол.
След дисбаланса започнах да усещам нужда от сол. Но не от самия й вкус. Става ми лошо на стомаха, прималява ми и ми е ниско кръвното.
При теб в какво се изразяваше "трудното"? Защото при мен не е това, че просто не ми харесва, ако е безсолно, а че ми е лошо, ако не е солено.
Иначе съм пробвала без сол една седмица. Намалява подуването, но много малко. Както и през зимата - тогава е по-слабо, но пак го има.
Сега съм на ръба на нервна криза всеки ден и ще става все повече, тъй като ще става по-топло и повече разширяване на кръвоносните съдове.
Но определено причината не е прием на твърде много сол. И плодове и зеленчуци само да ям - пак го има. Даже е доста, тъй като те съдържат много течност.
Ходя си по малка нужда съвсем нормално, ако съм приела повече течност ходя по много, но просто организма ми винаги си държи някакво количество течност, което не го пуска никога.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ae02c97a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, проучи за спирулина (водорасло). Препоръчвам на прах, а не таблетки.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ec8dc2fa2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката
11., как точно действа то?
Ако е с пряко и мощно отводняващо действие, ще си купя такава хран. добавка.
Дори кафето като диуретик вече не ми е достатъчно. Нито хуск, нито тем подобни.
И движението вече не помага.
Пропуснах да уточня, че единственото, което донякъде все още ме спасява, е заставане на челна стойка, облегната на стената, продължително време.
Нощем като се събудя от подуване и заставам така и така имам някакъв шанс да спя и след 2 часа през нощта... Понякога след 2-3 часа пак се будя от това усещане, ако е по-топло в стаята. Но не става да държа прозореца отворен примерно, защото ще ми стане студено и пак няма да мога да спя.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1c7ebfb4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, умишлено насочвам сама да си проучиш за да видиш ползите от действието му, но и евентуални негативи, например: ако приемаш медицина за определени заболявания, може да си причиниш кръвоизлив.
Спирулина е от най- мощните натурални, обявени за "супер добавка" от NASA, ONU, OMS, приемат го астронавти.
В никакъв случай особено в началото НЕ бива да приемаш повече от препоръчваното точно защото е с много силно пречистващо действие на всички нива в организма.
По принцип когато коментирам такива неща, само насочвам какво да се проучи, защото не искам да го прочете някое хлапе и да си помисли че, с това ще отслабва или ще стане "супер човек" и без да е наясно започне да консумира и си провокира сериозни негативни последствия за здравето.
Оставям ти един линк на английски, но задължително проучи и ти повече.
https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-spirulina#TOC_TITLE_HDR_3
А ще ти оставя и една рецепта която аз си приготвям редовно и освен че е, като "енергийна бомба" за целият организъм, за мен поне е и много вкусно:
1 кафена лъжица спирулин на прах или съответстващите таблетки
2 авокадота
1 кафена лъжичка настърган джинджифил
1 к. лъжичка ситно нарязана мента
1 к. лъжичка ситно нарязан магданоз
1 средно голяма настърган краставица
Сока от два лимона
Щипка сол, по възможност хималайска
Всичко това се батира добре, добавяш 0.750 мл вода и ще имаш "чудодейна" крем супа 4 порции. В хладилник сместа се съхранява добре около 4 - 5 дни. А аз понякога не добавям вода, а си го оставям на кремче което си мажа на филийка.
Нормално ще е в началото на приема на спирулин да те заболи глава, да усещаш повече жажда (пий повече вода от нормалното За деня) почистващото му действие (повтарям!!!) е много силно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a0128abdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката
До 13.
А спирулина подходяща ли е за хора, водещи изключително заседнал живот. Аз не спортувам изобщо, нито правя каквито и да е упражнения. Работата ми е почти само на бюро. Единствено ходя пеш около 30-40 минути дневно. Това ми е абсолютно цялото движение за деня. Така от 1 година и 4 месеца. Просто докато не докажа, че спорта и нисковъглехидратното хранене не са причина за хормоналния ми проблем, няма да променя този начин на живот. Спирулина съм я чувала само за активно спортуващи.
Бях си купувала ламинария, цяла опаковка, за един месец (това се води един курс), но нямах никакъв ефект.
После ще прочета статията, че сега съм заета, но понеже бавно се одобряват коментарите, а на мен ми е важна темата (всеки ден съм на ръба) - Спирулина ще изкара ли водата, задържана на хормонална основа, т. е. по-мощна ли е от хормоните, защото тези хормони се оказаха страшна сила - буквално могат да накарат организма да се самоунищожи.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1c7ebfb4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не е само за спортуващи, но най- вече го познават активно спортуващи заради протеина, една от най- богатите на протеин натурални добавки. Също го ползват вегани и вегетарианци заради спорният витамин Б12.
А за хора със застоял начин на живот е още по- полезен.
Няма да ти изкара задържаната вода с 2- 3 приема само (то би било и опасно за организма ти толкова брутална и бърза "чистка") процес си е, но е по- бърз и качествен от други, по- здравословен също.
Когато проучиш добре за свойствата му, съдържанието т.н. сама ще видиш.
Добре е също да правиш леки масажи от пръстите на краката нагоре и ( само нежно придвижване с пръстите на ръцете) и лек бърз натиск и отпускане веднага на лимфните жлези в посока сърцето. Ако имаш някакви запушвания така ще стимулираш движение и ще помогнеш да стига по- добре към сърцето кръвта. Започвай винаги от стъпалата нагоре.
НЕ (!!!) масажирай лимфните жлези над мишниците към главата!
Тоест, последно под мишниците пак в посока сърцето, нежно, без силен натиск или задържане на едно място. Стисваш много нежно и пускаш, нещо като "изпомпване" е ефекта.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0f6131cf2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторката
15., благодаря.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ce225b5994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, а ти сигурна ли си, че е задържане на вода и то по хормонални причини? Задържа се вода, от прекалено солено ястие, но само временно, за ден примерно, докато се възстанови водния баланс. Виждам, че си изнервена, но това влошава много нещата. Понеже не знаеш всъщност какво ти има, нито причината, ти предлагам да опиташ лечебното гладуване на Лидия Ковачева, има много инфо в нета. Казвам го от личен опит, два пъти го прилагах, за по 10 дни и още толкова захранване/то е по-важното!!! / и се оправих, даже ми мина и един друг проблем, за който не очаквах въобще. Универсален начин за лечение на всичко, траен при това, абсолютно безвреден, потвържадавам от личен опит! И още нещо- ти се съпротивляваш с всички сили на това, което ти се струва, че се случва с тялото ти, но това не е начина да се справиш. Потърси психолог за помощ, с инат не става, или чети книжки, за да намериш психологическата причина за състоянието ти. Смири се, приеми фактите такива, каквито са, намали егото и нещата ще се оправят. Спирулината може и да е полезна, но нали не си предстваяш, че цял живот ще я пиеш? ! Опитай с лечебното гладуване, успех!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2dd80ff43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ето и някои идеи от мен:
Използвай калиева, вместо натриева сол.
Пий кафе, чай с кардамон (подправка), той е естествен диуретик.
Купи си трамплин и скачай на него, едно от най-добрите упражнения. Ще ти раздвижи и цялата лимфна система. Започни по малко и наслагвай.
Вместо стол, вземи си надуваема топка за фитнес (от онези с височина на стол) и седи на нея. Ако сядаш на стол, сгъвай си краката под теб (седене по турски).
Увеличи времето за разходки, трябва ти движение, за да раздвижиш кръвообращението.
Опитай с гладуване. Или поне с интермитентно гладуване. Или едно хранене на ден. Храненето три пъти на ден е измислено в началото на 20 век за работниците от фабриките. Дори и те са обядвали рядко. Човешкото тяло е еволюирало да бъде в периоди на пир и глад, хладилниците са съвсем отскоро.
Спи в прохладна стая; ако ти стане студено се завий, но не затваряй прозореца.
Опитай със студени душове (Методът на Уим Хоф).
Открий някой лечител с акупунктура, не казвам китаец, защото знам и за българин, който е добър в това (живее в Китай). Той може да ти помогне за отпушване на някой енергиен блокаж. Открий възможно най-добрия.
Направи си вега тест и виж дали имаш някоя хранителна непоносимост. Тя се оправя с 8 месеца пълно изолиране на тази храна. Това не е алергия, а чувствителност към определена храна.

М43

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker