Моето 100 килограмово тяло - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моето 100 килограмово тяло
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1686 пъти
Здравейте! Аз съм жена на 30 години, тежа 98 кг, 160 см. Родих две деца, нормално, като дори и преди децата тежах 75 -80кг. Спазвала съм диети - протеинова, 90 дневна, разделно хранене, на Ваня Червенкова.... Пробвах да не закусвам, да не вечерям, но нещата не се получават. Спортувам най-много 2 седмици и се отказвам, не знам и аз защо. Не мога да спазвам хранителен режим, готвя за мъжа ми и децата, а нямам време да готвя отделно за мен, отделно за тях. Като цяло мисля, че проблема ми с отслабването е емоционален по-скоро. Оставям себе си на последно място. Нямам време да тичам на стадиона, нито за фитнес. Единствената алтернатива е тренировки вкъщи, но не мисля че ще са ми от полза. Малко объркано стана май. Ако някой е минал през подобно нещо, ще съм благодарна да сподели!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8a3c74e7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей,
Много често проблема е емоционалното хранене - имам го същия, въпросът е дали си готова да се бориш или не си. И тук става въпрос за продължителна, огромна битка. Да зарежеш оправданията и да поискаш резултатите. И двете няма как да ги имаш.

Има режими, в които готвенето за целия ден е не повече от 25 минути, тъй че си начертай план:

- Направи си изследвания;
- Намери добър специалист, който ще ти изготви ИНДИВИДУАЛЕН хранителен режим и ще следи резултатите ти, съобразено с данните от изследванията ти;
- На тези килограми тичането не особено подходящо според мен - фитнес, разходки е ок

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b55692ea5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Истината е, че освен подходящ хранителен режим, съчетан с редовно движение, си трябват постоянство и силна воля. И чак когато видиш, че тези неща евентуално не дават резултат, тогава търси проблема другаде.
След първото си дете, влязох във форма с 90-дневната и с домашните упражнения на Руми Илиева. Тя изготвя и индивидуални хранителни режими, съобразени с вкусовите предпочитания на човека. Относно спортуването, запиши се на народни танци, зумба, Канго джъмпс... някъде, където ще си сред хора и ще имаш стимул да тренираш. Едно е да си вкъщи и да правиш някакви движения, които дори не си сигурна, че ги изпълняваш правилно, а и все се намира нещо да те откъсне от заниманието и съвсем различно да си в група, където, знаеш, че трябва да отидеш и час-час и нещо да си активна. Старай се да вървиш и повече пеша, дори и да тренираш всеки ден. Не си спестявай движение.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 35ad57dd15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! Искам да ти дам кураж да в грижиш за себе си и да се опитам да дам различна гледна точка. Аз също съм майка, нямам проблеми с теглото, но това няма значение. Не е нужно да се спазват рестриктивни диети, изтощаващо тренировки и друго неща, които ще костват от съня ти. Опитай се да мислиш не как да отслабнеш, а как да подобриш здравето и живота си. Пробвай с нещо малко, на пример не готви отделно за себе си, а опитай да претрансформираш гозбите за семейството на такива с повече зеленчуци и по-малко мазнини. В случая дори к същата рецепта да спазваш, опитай да сложиш по-малко мазнина, като имам в предвид да претеглиш колко обикновено слагаш и да сложиш половината до макс 100-на грама олио за 6 порции. Опитай да така мигновено калориите във всяка порция ще спаднат с 1/3. Ако обичаш да си похапваш, опитай да намериш къде се корени този проблем и да намериш начин да го контролираш. Не е нужно да си перфектна в 100% от времето. Опитай да не си добавяш още стрес с това и да не наваксваш с яденето, ако някой ден си хапвала съзнателно по-малко. Не се лишавай от любимите неща, но ги намали като количество. Опитай да намалиш порцията си с една идея, 2-3 лъжици от желаното количество, така че накрая да не си гладна. Опитай да хапваш повече салати, сега е времето на зеленчуците. Веднъж тръгнала в такава посока се опитай да я запазиш година или поне няколко месеца. Ако си спокойна, щастлива, намираш време за сън и почивка, ходенето на спорт ще дойде само. До тогава се опитвай по-често да се качваш по стълбите, вместо асансьор, повече разходки с децата. :) мачки стъпки в правилната посока за здравословни навици променят живота, а не временни диети. Успех, бъди примера на децата си, бъди този които искаш те да станат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2ea446d4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   ,Горе са ти казали вече, само ще добавя нещо което ще ти помага да ограничип хранста без да оставаш гладна.
Половин час преди основното (обедно) хранене:
1 кафена лъжица куркума разтворена в капки зехтин
1 см настъган джинджифил
1 прясно изцеден лимон
Добавяй малко топла вода и го изпивай. Това потиска глада и с по- малка порция от нормалното ще си нахранена добре.
Опитвай вечер след хапване да ходиш поне 15 мин. дори в апартамента да е, просто да ти е в движение тялото.
Ако си наясно коя е менталната ти бариера за липса на мотивация, време е да поговориш със себе си по-сериозно.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b657313f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За да се постигат успехи трябва сериозна мотивация и воля.
Валидно е за всичко. Не само за отслабването.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ecde998257
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Никакви тренировки, никъв фитнес! Ти си на етап, в който по-скоро ще си контузиш. При теб вече не става въпрос за хранителен режим. Просто трябва да спреш да ядеш. Реално ГЛАД. Докато не свалиш поне 15-20 кила. А емоционалният ти проблем е лакомия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a58f97f2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравословно хранене и спорт са начин на живот, не нещо, което да спазваш 2 седмици и после старата песен на нов глас. Няма нужда да готвиш отделно на себе си - изключете захар, бяло брашно, картофи и ориз. Не си въобразявай, че ще стане без спорт. Тренировките вкъщи също са от полза.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 21574666c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За начало спри да поставяш себе си на последно място. Не казвам да си пренебрегваш семейството, ама дай му на тоя мъж да сготви един път, а ти отиди на фитнес. Има голямо значение какво ядеш. Вече има толкова много варианти по големите вериги, да се ядат боклуци си е избор. Не ти пречи да готвиш здравословно и за семейството, а не за тях да пържиш примерно, а за теб пък отделно да готвиш. Не е необходимо, може и всички да ядете каквото ядеш и ти, така ще им изградиш и добри хранителни навици. Спортът и движението също са важни, аз отслабнах с канго джъмпс и аеробика. -20кг за няколко месеца. Трябва ти постоянство и дисциплина, ако не ти се тренира, гледай да ходиш повече пеша. Ако на ден правиш по 20 000 крачки, със сигурност ще свалиш. Направи си cheat day. Например само в неделя, цялото семейство яде пица или нещо мазно, другите дни готвиш здравословно, ако само ти готвиш у вас. Готви с по-малко мазнина, зехтин, а не с растително олио. По-малко сладко и черен/пълнозърнест хляб. По принцип без да промениш нещо, няма как да стане.
Остави тия малоумни диети на Ваня и 90 дневна. Единственото, което правят е временен ефект. Знаеш ли колко много полезни вещества губиш докато правиш тия скапани диети? Тия хора, които изобщо ги правят и лъжат хората трябва да бъдат сериозно глобени. Когато ядеш 2 дни картофи и 2 дни риба, организма ти те псува на майка. Организмът ти има нужда от ВСИЧКО.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7211452004
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен при тези килограми, по-добре започни с плуване, а после с друг спорт, щом казваш, че не можеш повече от 2 седмици да издържиш. Така хем ще ти е приятно, че няма да се потиш, хем ще свалиш килограми.
Направи си изследване на хормоните и виж дали няма отклонения някъде.
Диетите не помагат за постоянно, за начало трябва да минеш на калориен дефицит и да се движиш много - ходи пеша сутрин и вечер да кажем по километър или изкачвай стълбите в блока за 10 мин. Ако ядеш прекалено много сладко, пържено, тестено, или пиеш газирано и фалшиви натурални сокове, ги сведи до минимум, примерно по 2 редчета шоколад на ден или 1 малка чаша газирано, защото ако ги спреш изцяло, това ще е шок за организма ти, понеже той няма как да свикне толкова бързо.
Пий повече вода, независимо от това, че ще ти се ходи до тоалетна често. Първо - че няма да си гладна често и второ - че така ще ти се позабърза метаболизма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 578d95ced5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Мисля, че мога да ти помогна. До преди месец и аз бях като теб - не виждах изход. На 45 год. съм, 163 см, тежах 90 кг. И аз съм родила две деца, имам и заболяване и т.н. И аз смятах, че просто не мога да си наложа волята да отслабна и няма как да ми се получи, докато една сутрин сериозно се притесних за здравето си. Тръгнах на работа и получих такова сърцебиене и задъхване, че седнах, взех Валидол и едва успях да продължа. Уплаших се, че се инвалидизирам, не мога да си върша ежедневните работи, не мога да съм полезна на себе си и децата си, а и здравето ми силно се влошава.
Тогава взех решението и започнах да се ограничавам. Изключих напълно хляба и всякакви сладки и тестени изделия, сокове, газирано и т.н. По възможност избягвах картофи и ориз. Наблягах на салати, месо и мляко. Хапвах овесени ядки за закуска. Единственото сладко, което си позволявах, беше мед. Така за един месец свалих 5 килограма, без спорт и макар да съм 85, се чувствам лека и подвижна, по-енергична и силна. Смятам да продължавам, разбира се. Опитай и ти, ще се получи. Успех!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d048a2d75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Първо си направи хормонални изследвания. Понякога напълняването и трудното сваляне се дължат на проблем с някой хормон.
Ако изследванията ти са в норма, то значи прекаляваш с яденето. В такъв случай единственото решение за теб, ако искаш да свалиш килограми, е просто да ядеш по-малко т.е да минеш в калориен дефицит. Диетите изискват доста силна воля и много често са съпроводени с йо-йо ефект. Другият вариант е да запазиш количеството на храната, но да увеличиш разхода на енергия със спорт, за предпочитане с кардио тренировки....но както разбрах от поста ти, това ти е трудно.
Аз съм мъж на 43 и до преди 2 години тежах 90 килограма. Сега се движа между 78 и 80 килограма при ръст 176см. През годините и аз съм правил протеиновата диета, както и кето. И двете са много добри, но за съжаление си връщаш килограмите почти моментално след като ги спреш. А те омръзват в един момент.
Та да се върна на моят начин за сваляне и контрол на теглото, който за мен е най-доброто, което съм правил досега. Той се нарича - броене на калории. Съвсем случайно научих за едно приложение наречено MyFitnessPal. В него можеш да си зададеш желан калориен прием на ден и да си въвеждаш грамажа на всяка храна, която поемаш. Има огромна база данни от храни, както и възможност да чете баркодове на повечето храни, може да си правиш и свои рецепти. Освен това приложението ти брои стъпките на ден и ги добавя към баланса, можеш да въвеждаш и изгорени калории от спорт. За да го правиш, просто ти трябва домашно кантарче и телефон. Цялата процедура с меренето на храната и въвеждането в приложението отнема сумарно около 2-3 минути на ден и изобщо не е толкова затормозяваща, колкото звучи.
Стъпка едно - намираш в нета калориен калкулатор (например freedieting.com) и си смяташ колко калории гори тялото ти на ден за да поддържа теглото си и колко трябва да я деш, за да започнеш да сваляш. Набързо ти въведох данните и излезе, че при сегашното ти тегло, тялото ти гори 2000 калории, за да го поддържа. За да започнеш да сваляш бавно (2 кг на месец), ще трябва да паднеш под 1725 калории. За да сваляш бързо (4кг на месец) трябва да си около 1400, но не е препоръчително да падаш под 1500.
Хубавото тук е, че ядеш каквото си поискаш, стига да си в границите на препоръчителните калории. Лошото е, че приетата храна няма да ти се струва достатъчна, защото досега си си хапвала доста повече. За себе си съм установил, че работи по-добре, ако приемаш повечко протеини и налалиш въглехидратите до под 30% от общия калориен прием. Приложението ти показва и това, защото всяка храна там е сбор от трите макронутриента - протен, въглехиддрати и мазнини.
Съветът ми е да опиташ с този метод и да пишеш. Не се полъгвай по бързи резултати и не сваляй драстично калориите, защото ще постигнеш обратен ефект - максималното здравословно сваляне на месец е 4 кг. тоест ще са ти нужни поне около 10 месеца за да станеш здравословните за теб под 60 кг.
Пожелавам ти успех и пиши какво е положението ;)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b1d7e31ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички за отговорите и за подкрепата! Относно здравословното готвене - опитвала съм да готвя така за всички, но вкъщи всеки има претенции и не се хареса много здравословното меню.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7f97903847
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Преди 3 месеца навърших 40 години и реших че трябва да отслабна. За тези 3 месеца свалих 10 кила. Единственото нещо което направих е да ям ПОЛЕЗНИ за човешкото здраве храни. Не съм гладувал и не съм спазвал диети. Просто не ям вече боклуци. Човешкото тяло може да реши всякакви проблеми. Наднормените килограми не са голям проблем за него. Просто не му ПРЕЧИ да си реши проблемът. Ние сме забравили, че сме хора и че сме биологични същества. Ако вземеш един човек от средновековието и му дадеш кола, чипс и после малко хамбургери има съвсем реална възможност при това първо хранене да загине. Замисли се до къде сме стигнали. Проясто яж обикновенни и полезни храни.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c345297907
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От цялата ти изповед само чувам "Не мога" и "Не става"... еми кой да ти помогне като сама не искаш?
Оправдания, че нямаш сили, оправдания, че не можеш да готвиш за себе си, оправдания, че нямаш време... защото другите хора, не се борят с подобно ежедневие, да знаеш...

Човек да е с нормално телосложение хич не е сложно и трудно, просто иска воля и постоянство. В интернет има МИЛИОН информации относно калорийния прием, но ако не седнеш, не се образоваш малко и не приложиш нещо в действие - нищо, никога няма да стане!


Братан.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker