Тежка депресия и киста на яйчника - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежка депресия и киста на яйчника
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1554 пъти
Здравейте! Реших да споделя проблема си тук, тъй като мисля че много други хора са минали по същия път. Аз съм момиче, вече млада дама на 19 години. Тази година завърших гимназия и ще заминавам да уча в чужбина. По природа съм притеснителен и затворен човек. Нямам много приятели, но смея да кажа че хората, които допускам в живота си са истински.
До момента на завършването ми всичко беше спокойно. Естествено бях под напрежение през почти цялото време заради изпитите които ми предстояха, въпреки че вече ме бяха приели в университета още преди новогодишните празници. Перфекционист съм и добрите резултати не ме задоволяват независимо за какво става въпрос. Всичко от което се притеснявах отмина. Балът ми беше страхотен, завърших с отличие, бях приета. Какво повече да иска човек?
За първи път си дадох истинска почивка. Исках да прекарам едно незабравимо последно лято. И тогава всичко се обърна с главата надолу.
Непосредствено преди бала претърпях тежка пикочна инфекция. За момент нещата затихнаха, но реших да отида на преглед, за да се уверя че всичко друго е наред. Откриха ми 4 см киста на левия яйчник. Консултирах се с гинеколог. Смея да твърдя, че отношението му беше много непрофесионално. Без да е сигурен в това което вижда той започна да говори за възможна операция. Това много ме изплаши. Имам панически страх от болници,игли и всичко свързано с това. Може би от тук започнаха всичките ми проблеми. Казаха ни да изчакаме, за да можем да проследим нещата. Ще потърсим мнението на други специалисти. От тогава се минаха почти 2 месеца. От момента на прегледа живота ми меко казано се преобърна. Изпаднах в тежка депресия. Два пъти се обезводних и трябваше да ходя до болницата, за да ми вливат течности. Дори “съсипах” семейната почивка ( Бях притеснена по време на пътя,а това отключи често уриниране, повръщане и диария. Съответно се обезводних и трябваше да ме закарат до най-близката болница.)Не мога да спя, нито да ям нормално. Чувствам се отпаднала през цялото време. Умът ми постоянно работи. Не е минал и ден без да не плача. Постепенно започнах да усещам и други симптоми (не знам дали са истински или плод на въображението ми). Получавам паник атаки и сърцебиене.
От около месец посещавам и психолог, който се надявам да ми помогне да преждолея тези си страхове.
Никога до сега не съм изпадала в подобно положение. Ужасно ми е трудно да отвличам вниманието си. Излизам на разходки, виждам се с приятели, рисувам, а от скоро започнах и да пиша.
Надявам се времето да помогне. Сигурна съм, че ще има хора, които няма да ме разберат и ще сметнат страховете ми за глупави и неоснователни,но се надявам да има и такива, които да споделят опита си и да ми дадат кураж. На мнение съм, че ако човек сам не си помогне няма кой да му помогне. Точно това се опитвам да направя в момента, но ще се радвам да чуя някой минал през това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 49cb8f70ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   И всичко това от една киста?!
Девойко, я дай по-спокойно. Аз съм жена с близо двайсет години по-голяма от теб, страдах и продължавам да страдам от поликистоза и на двата яйчника - ако не знаеш, какво е това, да поясня - на снимката от ултразвука, яйчниците ми изглеждат като чепка грозде - така са налепени с кисти отвсякъде. Освен това имам и сума и други здравословни проблеми, но какво да правя?! Като ми е дошло на главата - ще си го нося. Има хора с къде-къде по-страшни диагнози и проблеми, които не се предават и се опитват да водят нормален живот, а ти заради една киста - сама ще се погубиш. Кистите се лекуват и с лекарства, не е задължително да е операция, а дори и да се стигне до там - не е тежка. Горе главата, момиче, това че имаш здравословни проблеми не е края на света, както се казваше в един стар виц - "Важното е да сме живи, защото много здрави се споминаха...".
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 135362d062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   За съжаление, всеки си има някакви проблеми. Твоят в момента е киста. Но това не е болка за умирачка. Оня тъпак те е стресирал и си си отровила цялата радост от успехите, които си постигнала. Дай си сметка, че това може да ти съсипе обучението. Не позволявай това да се случи. Ходи си на психолог, докато си в БГ, за да се възстановиш психически. Психиката ще ти трябва, за да можеш да се адаптираш, към новите условия в чужбина. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d0bd6d9357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Предполагам, че си с малко по-слаба психика и си много чувствителна, което е в реда на нещата. Със сигурност с времето ще ти се разреши проблема и ще си пак здрава, но трябва да преминеш и през това. Бъди сигурна, че в момента от стрес си преувеличаваш симптомите.

Това на своя страна може да затрудни възстановяването и излекуването ти.

Моят съвет е просто да изчакаш времето да мине правейки необходимите неща и да преминеш насила през този период.

Изтощителният физически труд помага за позитивното мислене.

Поздрави.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e9a760c400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Нормално е по време на цикъл да имаш кисти по яйчниците. После изчезват. Отиди на частен преглед при добър специалист, плетете пари и да чуеш второ , ако трява и трето мнение. Млада си, животът е пред теб. И не бъди перфекционистка. Животът не е перфектен. Една моя приятелка изчисти кистите с лечебно гладуване. Но ти говори със специалист и проблемът ще се реши. И си почини. ПРеуморена си.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8a8a0a85de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има причина за състоянието ти и тя не се нарича слаба психика. Киста, хормонални проблеми /депресия/, обезводняване и диария, паник атаки. Тези неща са симптоми примерно на една ехинококоза, но не само. Нещата са свързани. Хващаш се и първо минаваш през паразитолог, после през ендокринолог и т.н. Поговори с личния си лекар за всичките тези симтоми и настявай да открият ИСТИНСКАТА причина. Това НЕ Е от слаба психика.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d7daaf57da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти пък заради една киста ще лягаш да мреш ли?Я по-сериозната какви са тези лигавения?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9df0bb8ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравей, мило момиче!

Разбирам колко уплашена се чувстваш и колко непознати са всички тези нови неприятни усещания за теб. Аз бях на 17, до този момент също със спокоен и перфектен живот, когато всичко се обърна меко казано с главата надолу. Моят проблем не бяха кисти в яйчниците, но ще си позволя да изкажа мнението, че това не е първопричината за случващото се и при теб - Макар и да имаш такъв здравословен проблем, на който задължително трябва да обърнеш внимание, мисля, че подсъзнателно си създала този проблем, за да излезеш от илюзиите и представите си за перфектно подредения живот. Животът е изпълнен с обрати и неизвестни и в момента ти укрепваш психиката си, за да се справиш с това, което ти предстои. Не се обвинявай, опитай да не се страхуваш, а си казвай всеки ден “Какво мога да науча от ситуацията, в която съм изпаднала? Как ме прави по-силна?” Няма нищо случайно, запомни го. Пожелавам ти от сърце да се справиш бързо със здравословния проблем и да излезеш по-силна от ситуацията. Вярвам, че това ще се случи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9ae57088c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти осъзнаваш ли в какъв филм си? Хората с рак не правят такива драми. Ти си абсолютно лигла, с поведение на 5 годишно сърдито дете. Имам кисти откакто се помня,дори не се сещам, че ги имам. Пукат се по време на цикъл, нови се появяват, какъв ти е проблема не мога да разбира. Хората през какви неща минават, живеят ти за една киста не можеш да го приемеш и реагираш така. Кой знае какво те чака в живота, болести, трудности всичко това е част от живота. За съжаление младите хора са толкова обгрижвани, дондуркани и лигавени масово от родителите си, че не могат да се справят и приемат елементарни неща, във вреве в което има развита медицина, доктори. Ти знаеш ли как са живяли прадедите ти на твоята възраст, глад, мизерия, оцеляване на ръба, детска смъртност. Отвори едно видео и изгледай едно видео за Индия, хора живеят в кашони на улицата. Живота не е щастливи инфлуенсъри на почивка в лукс хотел.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 74ecaf66ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз като номер 1 страдам от поликистоза, заради която не мога да забременея без ин витро. Нямаш представа през колко болка, физическа и психическа, съм минала, за да стана майка. А ти се паникьосваш заради някаква си киста, която може и сама да се изчисти с времето. Не искам да подценявам страховете ти, но нямаш основания за такива. Като си попаднала на идиот гинеколог, просто отиди на друг за второ мнение. Не си съсипвай психиката заради подобна глупост.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c771efef6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, мила!

Напълно разбирам през какво минаваш. След тежка раздяла с първия ми приятел в 12ти клас бях изпаднала в подобно състояние. Не се храних и не спях с дни, умът ми прескачаше от тема в тема и нямах никакво желание за живот. Нямах идея какво и къде да уча след гимназията, приятелите ми се отдръпнаха от мен, понеже бях меко казано непоносима...бях отслабнала с 10кг и до ден днешен ми е трудно да си ги върна. Стигна се до психиатър, антидепресанти и приспивателни. Не пожелавам това и на най-големия си враг. По-късно през годините минах през какви ли не трудности, но вече знаех как да се справям с тях. Не исках пак да съм безпомощна и "дрогирана" с приспивателни. Оставям тук имейла си, в случай, че искаш да си поговорим повече - rallievp@gmail.com Бих се радвала да ти разкажа как аз се справям с трудностите и евентуално да ти помогна с каквото мога.

Поздрави,
Ралица

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 138a4bc310
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравейте на всички!
Благодаря, че отделихте време да прочетете историята ми и ми давате кураж.
Знам, че има хора с много по-сериозни проблеми от моя, но аз гледам от собствената си камбанария и това за мен е нещо ново и “страшно”. За момента изчакваме да минат два цикъла , и след това ще отида на преглед при друг специалист. В момента пия антидепресанти и се чувствам много по-добре. (Знам, че хапчетата не са решение на проблема, но съвместно с терапията ми усещам подобрение)
Приемам всичко това като едно изпитание през което трябва мина, за да науча нещо.
За тези изпитания никога няма подходящо време и място, но се радвам че открих този си проблем, за да мога да го наблюдавам във времето.
Не мисля да обръщам внимание на хейтърските коментари. Винаги ще има хора, които съдят без да познават.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 662ac34ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бях на 16 когато ми откриха първата киста и след това се борих с проблема с години. Спокойно, шансът да стигнеш до болница и операция е много ама много малък. Моите винаги изчезваха след прием на хапчета. Е, не че са ми любими, но ми помогнаха много. Колкото до депресията и последвалите симптоми, ами нормално е като те наплаши някой некадърник. Вместо да те успокои, че положението не е толкова тежко (махала съм 8 см киста само с хапчета!), че има съвременни методи за лечение, той за операции ще ти говори. Ужас! Така, че спри да се панираш, над 20 години си живея с този проблем и единственото, което трябваше да правя е да ходя на прегледи и да пия противозачатъчни, които вече не пия от години, защото явно най-накрая съм успяла да се преборя. И сега цикълът си ми е редовен и нямам болка. Така, че и с поликистоза може да се живее съвсем нормално, да не говорим, че сестра ми, със същата диагноза, забременя и има и дете. Не е толкова страшно колкото изглежда. По-добре се радвай, че ти предстоят толкова много нови неща.
Успех и спокойно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e77f038622
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Какво изпитание е една киста се чудя?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker