Как да се отърва от акнето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се отърва от акнето?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1360 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 13 год. и страдам от проблема на повечето тинейджъри по света, а именно акнето. При мен се появи преди 2-3год. и от тогава не ме е оставял. Попринцип се мажа с крем "здраве", защото от него те изсъхват, но проблема не се решава са съжаление и от толкова мазане вече лицето ми е станало бледо... Разбрах, че лавандуловата вода помагала и търсих, но не намерих точно тази, която търсех, предложиха ми една друга в аптеката, но исках да проверя и в другите аптеки дали има тази, която ми трябва затова от Lily drogerie си взех мицеларна вода "acne stop" с активен въглен за около 3 лева мисля, че беше и не знам, но пише, че детоксира, почиства, хидратира и освежава и изравнява тема, но никъде не пише, че помага за акне, а само май заглавието е "acne stop", защото продължават да ми излизат като, че ли през нощта...
Всяка сутрин лицето ми е в нови пъпки и ми иде да заплача. Местата, на които на мен ми излизат са бузите - гнойни пъпки и някакви червени петна, но днес видях, че са ми излезнали и по челото, а там нямах както и пак някакви тъмни петна под брадичката. Вече не знам какво да правя, всеки ден избухвам като видя нова пъпка и като цяло не знам на какво да вярвам, не знам какви продукти да взимам и дали изобщо ще имат ефект. В Интернет гледах някои препоръчителни продукти против акне, като например лосион acne stop (лосион за почистване на лице), което гледах и в lily, но избрах мицеларната вода (и сега се чувствам глупаво, защото я взех само защото беше по-евтина, а пък в себе си имах доста пари...) и clarina - крем против акне и мазна кожа. Ако вие сте имали акне или имате, моля споделете какви продукти използвате и как ви действат, защото вече не искам да ходя никъде, а и в цялото училище само аз имам такива пъпки, защото сме най-големите (защото училището ни е до 7ми клас и по-малките нямат) и е много гадно да ти се присмиват заради лицето затова моля, ако има хейт-да си го спестите да себе си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 155a43d7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% ZINC 1% СЕРУМ

Серум за лице - помага и не е скъп.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e3cf529c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз съм на 25 и от 14-годишен се боря с акнето. Вече нещата са под контрол и съм опитал какви ли не продукти. Мога да ти дам някои съвети, а дали ще ме послушаш - решаваш ти. Да ти кажа на мен ми помогнаха повече някои евтини продукти, а не скъпите, които съм купувал.

Като начало трябва да намалиш вредните храни и сладкото. Повече плодове и зеленчуци, по-малко мазни меса и млечни продукти и 2 литра вода дневно.

Лицето си го изливай сутрин и вечер с хладка вода и катранен или серен сапун. Втория изсушава малко кожата, но и двата почистват добре и успокояват, може да ги редуваш. Ако държиш на нещо по-скъпо, препоръчвам чудесния измиващ гел за чувствителна и проблемна кожа - La Roche-Posay Effaclar.

Ще ти трябва и нещо за вътрешна употреба - Пурим, Септилин или Нийм на Хималая - и трите според мен имат добър ефект, сравнено с други по-скъпи продукти. Цинк и бирена мая също може да пробваш.

Кремът Кларина не е лош, но при мен след известен период сякаш спря да работи. Може да пробваш с Даверцин гел да намазваш пъпките - аз и в момента го ползвам, когато ми се появи някоя пъпчица. Това е антибиотичен гел, но и с високо съдържание на алкохол - добре ги изсушава след няколко намазвания. Здраве - също, но не прави моята грешка от преди години - да мажеш обилно цялото лице - мазен е и не попива, може да ти запуши порите. Леката формула и само там, където е необходимо.

Това е, което мога да ти препоръчам от личен опит. Разбира се, всяка кожа е различна.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e3cf529c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Момиче, аз май ти препоръчах да си вземеш лавандулов спирт, който го има във всяка аптека, но ти не ме послуша и търсиш по-скъпата и безполезна лавандулова вода.

Повечето продукти за акне са абсолютно безполезни и цената е висока, защото е платено за реклама. Няма магически продукт за акне, на тази възраст при теб е от хормоните, и докато те не се урегулират, може само да си помагаш с разни мазила, за да не излизат нещата извън контрол.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2f63e35688
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Купи си измиващ гел за лице Mixa във синьо шише е няма да съжаляваш! :) Успех на мен той ми помага да се справям със положението вече три години!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 870f9b8dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Подкрепям коментар 1, това е нещото, което ме спаси, в момента също имам акне, но изобщо не е това, което беше, по едно време кожата ми беше на бубунки, рани, грозна гледка. В момента по-скоро имам леки пъпки и червенини, но е в пъти по-добре. The ordinary, в Дъглас се продава, но трябва да нацелиш кога го има, тъй като много се купува, 30 мл.е към 12-13 лева.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc4f6ac63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Смесваш масло от чаено дърво и алое Вера гел 99% и всяка сутрин и вечер мажеш, има уникален ефект, просто трябва да си сериозна с ползването.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 780127f137
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Лавандуловата вода, много правилно си се ориентирала. Имаше страница в фейсбук която я предлагаха , както и сайт и наистина многоо помага.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d14249d70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Най-добре е да отидеш на специалист дерматолог, за да ти каже какво точно ти трябва за ТВОЯТА кожа. Аз също страдам от акне (хормонално) и пробвах какви ли не лекарства, които видях в нета и влошиха нещата. След като отидох на дерматолог нещата се подобриха и няма кой змае каква нужда да се лишаваш от всякакъв вид храни, за да има подобрение, но пак казвам ВСЕКИ ИМА РАЗЛИЧЕН ТИП КОЖА!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 67656ff369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 3 от авторката:
Да, в аптеката ми препоръчаха лавандулов спирт, но се притесних да не ми изгори кожата затова не взех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dc4f6ac63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   La Roche posay имат добра козметика, ако ти се дават повече пари, иначе The Ordinary са добри, подкрепям и аз по-горните коментари.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dc4f6ac63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Има една полска козметика, Дермедик се казва, медицински са, много са добри, има ги в някои дрогерии и в Интернет, виж им серията Normacne, доста са добри, най съм доволна от точковото третиране, тъй като мажеш върху проблемната зона и бързо изсъхва пъпчицата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4cb44eebb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А защо не отидеш на лекар дерматолог, той най- добре ще ти помогне. Трябва да понамалиш сладкото

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b9501e56e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Спри да се храниш с боклуци, яж по-здравословно и ще се подобри акнето на 100% ти казвам, не приемай никакви медикаменти, лосиони и др глупости, само ще ти увредят кожата

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8649726d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Имай предвид, че много зависи и как се храниш. Ако например ядеш вафли, чипсове и тем подобни, много вероятно е да е от това. Такива неща ги спираш тотално и без изключения, ако ги ядеш. Преяждането също е много вредно. Има достатъчно информация в нета за храненето и акнето, поразрови се.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ea2676899a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До 9 - Щом в аптеката ти го препоръчват, значи има защо. Моля те - не ползвай случайни медицински продукти, които случайни хора в нета ти препоръчват!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c639961adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   13, пълни глупости. Аз като хапвах здравословни манджи в продължение на една година, акнето ми не се оправи. Точно кремовете помогнаха, но малко. И дерматолозите са едни ...
Като не разбирате от темата, не давайте тъпи съвети! Не е до сладичкото и здравословните манджички! Като го чуя това и искам да ритам физиономии.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 16b0aa8737
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравей :) От опит казвам,че акне се лекува с лекарства (антибиотици,ретиноиди и др ) изписани само от дерматолог.Всички обикновени кремове,спиртове и неща от интернет ще влошат състоянието ти и и ще ти останат белези.Можеш единствено да спреш млечните продукти и сладкото ако искаш сама да си помогнеш .Не препоръчвам The ordinary.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker