Полипи на шийката на матката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Полипи на шийката на матката
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1190 пъти
Много ви моля , ако някой може да ми помогне или поне мнени да изкаже да остави коментар. Днес майка ми , която е на 65 години ходи на гинеколог , която и е открила 3 полипи на шийката на матката и 1 на матката.Взела и е цитонамазка и е казала да отиде след 1 месец да и махне матката.Това рак ли е , защо не в болница в София да кажем , ако е толкова сериозно , а тя в малката болница.Преди 2 години и махнаха пак полип.Майка ми е много суховита жена , а се държи все едно е края.Ходи си и на работа.Знаете ли нещо за тези заболявания?Ужасно ме е страх за нея.При обикновени полипи маха ли се матка?А полипи на нейната възраст?А билки ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1a3c3ade5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Матката се маха при злокачествени образувания, защото операцията не е лека. Но пък майка ти няма тепърва да ражда деца. Важно е дали материалът е отишъл за биопсия. Питай лекарката дали е злокачествен о или не, кое налага махането, длъжна е да ви каже.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ea6017ab2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Защо си мислиш че всички сериозно болни трябва да лежат в болница в София?
И
Да полипите, особенно повторните полипи са сериозно нещо, но не чак толкова че от сега да се притесняваш за живота на майка си.Тези полипи щом са повторили, няма да спрът да излизат, това положение се проявява или с кръвоизлив или с неприятно течение, сигурно и затова майка ви е отишла на преглед. Това е и причината да се налага да се премахне матка, а и тя вече не ни е нужна на майка ти, не се надявш да имаш братче, нали?
Премахването на матка е рутинна операция за коремните хирурзи и не е чак толкова страшно. Разбира се трябва да й се помага 10-15 дни след операцията и да се пази първите месеци да не вдига тежко, но ще се оправи. На 4 жени от моите роднини им е направена същата операция, живи и здрави са си, и две от приятелките ми, имат подобни операции. Разбира се има и операции с лош край, но те са 1 на 2-3 хил операции, така че спокойно всичко ще се оправи. Такива операции правят във всички областни болници, не е нужно да се ходи само в София.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 456366ca97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не се притеснявай, полипите не са рак. Няма нужда да се премахва матката. Обикновено махат самите полипи, но ще ви посъветвам да отидете при друг доктор за второ мнение. Много често се поставят диагнози, които не са правилни. Може да отидете при хомеопат да се посъветвате. Аз лично се лекувам по хомеопатичен начин и съм много доволна.

Ж. на 23

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ecdc847f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря ви , и на трите отзовали се жени . Не знаете колко е ценно някой да се отзове на молбата ви.Дано още дами да се включат. Аз се притеснявам ужасно за моята майчица. Дано не застрашава живота и.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 117111013f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Полипите са предракови състояния и трябва да се отнесете сериозно .
Можете да отидете за второ мнение, в която и да е болница. Честно казано, не бих разчитала на голяма компетентност в малка провинциална болница.
Както казах, това са сериозни състояния, не е зъбобол или някакви сърбежи, за да се пробвате с билки и хомеопатия. Имах една роднина, която се доведе до животозастрашаващо състояние, лекувайки женски проблеми с билки. Пак стигна до операция, която беше много тежка, по спешност и още си влачи последствията.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a5b93d137a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Полипите на шийката на матката най-често са последица от папиломавирус. Щом веднъж са се били появили, а това е втора поява се процедира към отстраняване на матката. Предпракови състояния са и това е най-правилното действие в този случай. Питайте лекарката за хистологичните резултати, но по-добре сега да се махне матката и майка ви да живее още 30 години, отколкото след 1-2 години да се развие рак.
Тук билките и хомеопатията няма да свършат работа. Търсете добър гинеколог за операция.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e654ff52cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Стига сте плашили момичето. Полипите се срещат много често и много жени си ходят с тях без въобще да разберат, докато не им ги открият при рутинен преглед. Обикновено се появяват заради хормонален дисбаланс между естроген и прогестерон. Майка ти най-вероятно си ги "отглежда" отдавна. Освен ако цитонамазката и хистологията не покажат предраково състояния, няма никаква причина да се маха цялата матка. Това е коремна операция на вече не млада жена и въобще не е безобидно. Усложнения задължително ще има. Най-добре се премахват с хистероскопия. Потърсете второ и трето мнение, ако трябва, при лекар, който прави процедурата, която споменах. Престоят в болницата мисля, че е ден или два.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 49b029a593
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря ви момичета. Нека Господ здраве да ви дава на вас и семействата ви. Осъзнавам, че има и още по страшни неща в живота и си давам кураж та мен и майка. Всеки си сам знае. Но е ценно за мен, че непознати жени си направиха труда да ми пишат за проблема. Благодаря добри хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker