Истинската пандемия е това което продават за храна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Истинската пандемия е това което продават за храна
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1411 пъти
Преди месец, като всеки беден българин, взех че си купих "на промоция" разни кисели млека. Всякакви марки. Не успях да ги изям естествено, и гледам че съм прехвърлил срока на годност, и то не с някой друг ден. Нищо им няма! Последно отворих една Елена, преди ДВЕ СЕДМИЦИ и изтекъл срока на годност. Като че сега си го купил - и на външен вид, и на вкус. Гледам съдържание - 100% млекце и закваска...

Драги, за разлика от повечето, аз съм прекарал детството си на село. Знам как се прави кисело мляко. Тази прословута бактерия Лактобацилус обръща захарите в млякото в киселина. Затова му викат КИСЕЛО мляко. След няколко ДЕНА, киселото мляко е вече толкова кисело, че трудно се яде. Няма как да ти сложат срок на годност 2 седмици без да са набухали най-малкото консерванти. А за месец, както в моя случай - да не говорим. Аз от години, не съм вкусвал кисело мляко, което е реално кисело, но всички уж са с Лактобацилус Булгарикус... Как може в държавата на която е кръстена тази бактерия, да не можеш да си купиш от магазина продукт в което наистина я има...

Проблемът не е толкова, че има консерванти. Проблемът е, че никой не може да ги задължи тия шмекери да напишат какво са ръгали вътре и в какви количества. Ако това не пише, какво още не пише? Примерно, ясно е че ръгат нишесте да се сгъсти. Който е ял истинско кисело мляко, знае че то има по-различна консистенция и вкус от това което се продава. Накрая стоките ни имат само имената на неща които сме яли преди 30-тина години, но не и съдържанието. Аз поне имам късмет да съм живят тогава, и да помня още как са вкусвали, много хора днес, дори не могат да направят сравнение.

Т.н. "наука" обича много да се хвали, как е успяла собственоръчно да увеличи живота на хората от 30 на 75 години... Ц... Това което увеличи живота беше вътрешната канализация и течащата вода. Спазването на хигиенни условия и при работа с храни. Пра-дядо ми умря на 96. По-голямата си част от живота и без ток я прекара. Цялата химия която дойде от т.н. наука, само ни скъси живота. За справка, вижте Американците, които дори жито/царевица не могат да произведат без ГМО. И там са толкоз демократични, че не успяха да прокарат закон да ги задължат да пишат, че е ГМО... Най-болната държава в света. Децата им от малки с аутизъм и авто имунни болести. 70% са на някакъв медикамент с антибиотик, антидепресант или опиат! Богатите бягат да се лекуват в частни клиники в Мексико.

И също искам да напомня на родителите, че с това хранят децата си. Аз съм виждал родители които буквално тъпчат децата си с вафли и полу фабрикати. Като бройлери ги отглеждат. Но дори съвестните родители, не знам от къде могат да намерят храна в която знаят какво има.

Не ги слушайте т.н. "учени" които през месец се изкават - маслото било вредно, яйцата били вредни, хлябът бил вреден, месото, .... Аз не знам кое остана да не изкарат "вредно". Не, НИКОЯ ХРАНА не е вредна. Вредно е поведението ни към нея, т.е. трябва да се яде в граници, и може да е вреден начинът по който се приготвя. Ако си говорим за истинска наука, ние сме еволюирали на естествена природна храна и сме яли общо взето каквото има. Организмът ни се е адаптирал от това. Но не и към химическите добавки и генни изменения които днес се ползват, за да се увели продукцията и печалбата. А ние да си мислим колко сме богати. Пробвайте да си купите храна която е отгледана така като преди 50 години, и ще видите колко всъщност сме обеднели. Тази тенденция да се обвинява нещо друго, най-вече природата за собствените ни живейски грешки е патологична. И искам да ви кажа, че здравословното ни положение няма да се подобри, само ще се влоши. Отворете дори едни графики как се движи смъртността и ще видите, че тя се увеличава, въпреки (или поради) т.н. "здравни" мерки. Цялото мислене днес е обрънато на 180 градуса, а "науката" се е превърнала в новата религия. Слагам го в кавички, защото пак определени хора, си мислят както навремето, че само те говорят с "Бога" и само те са "експертите" които ще казват кое как е. Но реално са също толкова некомпетентни и корумпирани колкото Църковните им събратя, ако не и повече...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1d7535da6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Част от плана на Новия Световен Ред е да принизи хората до крайна бедност. Не защото няма на планетата , а защото тогава човек обеднява умствено и деградира в животно , което лесно се отглежда като му размахаш евтина банкнотка пред носа.
Колкото по- беден е човек , толкова по лесно се манипулира.
Затова и когато Русия загуби студената война всички ние трябваше да следваме този план - масово обедняване. Умствено и материално.. Последното включва да плащаме много за колкото е може по големи буклуци.

Живея в Лондон и работя с клиенти . Всякакви. Тук е нетърпимо. Хората масово вземат 3000 паунда а нищо не могат да си купят с тях. Следват някакви модерни трендове за Био , Еко , веганска , вегетарианска , безглутенова и тн. храна , а изобщо не се усещат че ядат - НИЩО. Тук естетическия глад, както ние му казваме "да си гладен на очи" е огромен. А реално се тъпчат с буклуци, които струват стотинки , а те плащат десетки паундове. Онзи ден ходих на ливански ресторант , ядох яхния с агнешко и две баклавички и сметката ми беше 60лв. Даже и ресторанта не беше нищо особено , крайпътна кръчма. Ето толкова струва нормалната храна тук.

Света се побъркал тотално от суета.
Освен това хората са се вманиачили да им е евтино , ама по този начин стимулират производството на буклуци .

Всеки казва : Ами като нямам пари , как да си купя хубавото ?
Ами то е обратното! Ти нямаш пари , защото не си купуваш хубавото
Бедното мислене определя беден живот , а не обратното.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5d28ed67bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ако някой ви разкаже как се произвеждат различни продукти, ще паднете! За саламите едва ли ще е изненада, но и идея си нямате каква гнусотия са останалите! И това, мили сънародници, го ядем! Докато производителите не изядат дедовия, няма да знаете какво е качествена храна.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 755b9145c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На който българин съм обяснавял колко опасно е палмовото масло и че се слага в почти всички сладки неща които се продаат по магазините, той след всеки път продължава да нагъва от тях и като му го кажа за пореден път, сякаш, че го чува за пръв път и казва "тъй ли? " Остави ги да си чупят главите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: af4e027180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Прост съвет - вижда "промоцоя" в Кауфланд или Лидъл (червен етикет) = бягаш далече от този боклук. 100% винаги поне при храните намалението е поради: 1) изтичащ срок; 2) гадна партида, която са установили и гледат да разтикат. Вариант 3 - намалено е с цел реклама НЯМА. Поне не и в България в посочените вериги.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5a681c8252
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Много смислена, полезна и приятна за четене тема. Благодаря на автора/ката за това!

- Кифлоприиземител

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 582976eaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Във големите супермаркети с касова бележка връщат пари без въпроси. Вече си е ваш проблем ако нямате навикът да си я пазите, дето се вика може и от кварталното магазинче да е купена стоката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4dbe0006aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Да ти обясня за млякото. Правят го от мляко и бактерия, но когато достигне дадена киселинност убиват бактерията, като загряват готовото кисело мляко заедно с кофичката до 52 градуса, затова то не вкисва, защото бактерията е убита и не се размножава повече.
Иначе си права че ни продават отрови, бъкани с химипали против вкисване и мухлясване, а най вредни е на децата си да дадеш месо купено от магазина.
По велик ден миналата година обиколих 20 села да търся агне, чиято майка е пасищно отглеждана, намерих общо 45 такива агнета, в няколко къщи по 5-6 броя, които бяха запазени още от времето преди да се родят, клиенти по коледа запазват при овчарите бъдещите агнета. В същото време докато обикалях се информирах, че общо в тези села имаще 12 000 агнета и 10 000 овце които се хранят с химически продукти и никога не са кусвали трева, те се отглеждат за магазини и пазари. Това купуваме по магазините.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 23a7658831
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Оставям линк за зелен сертификат: )))
http://alfa. kachi-snimka. info/images-2021/opt1634799328r. jpg

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: af4e027180
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Доста ме съмнява това за млякото Елена. То не 2 седмици след, а 1 седмица преди срока на годност вече започва да става кисело. Или си го държал много на студено или може да си загубил вкус и да си мислиш, че нищо му няма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a704fbae51
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преподавателка, водеща ми "Храна и култура" е споделяла, че единствените истински млека на пазара са ЕлБи (LB) и верея. По-добре да се лишите от т. нар. "Млека", вместо да си мислите, че хапвате нещо полезно

Ясно е, а е на пазара има много вредни храни. Държавата не може да ги забрани, както не забранява алкохола и цигарите - защото трябва да печели. Така че не разчитайте някой друг да се погрижи за вашето здраве вместо вас.
Между другото, ако наистина се бяха загрижили за нас, нямаше ли освен ваксинацията, да ни задължават да покриваме минималната активност за седмица - 150 мин умерени тренировки, да призовават да се ограничи преработената "Храна", да спите достатъчно, да споменат начини за борба със стреса, вместо всеки час медиите да поддържат тревожността и страха у вас? За пример, всксиниралите се в Америка биват поощрявани с безплатни донъти, докато има изследвания, които показват, че не Здравословни начин на живот е директно свързан с по тежко протичане на вируса и намаляване на ефективността на ваксините

Целта на храната в днешно време, за съжаление, не е качествена, не е За да ви направи по здрави, а да изхрани повече хора. Повече болни хора, които да зависят от лекарствата им

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker