Мис тлъста гуша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мис тлъста гуша
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3050 пъти
Здравейте,
Аз съм момиче на 14 години моята история е следната:
Преди като бях по малка бях тежка около 68кг и бях висока около 143см. Като се преместих в ново училище всички започнаха да ме наричат с вякакви прякори някои от тях: Мис тлъста гуша, най-дебелото морско свинче на планетата и т.н. ама пък си и бяха съвсем прави...

Следващата година си харесах едно момче ама си казах кой нормален ще хареса такова дебело келеме като мен и реших да отслабна. Сега съм висока 1,59 или 1.60 и съм тежка около 49 кг ..Обаче за да смъкна килограми съм повръщала, гладувала и стомаха ми съвсем издава багажа възможно е да имам Булимия, но проблема е следния:

Напоследък не мога да спра да ям и като ям веднага бягам в тоалетната да повръщам... Помогнете ми кажете как да отслабна още малко без хапчета, гладуване, повръщане или пък диети с някви простотии които няма от къде да си набавя..

П.С.: не пишете коментари от типа Иди на психолог или консултирай се с диетолог.... айде чао от мен и моля ви помогнете ми, моля ви <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 646cdcbe47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лелее, колко си отслабнала. А и поръщаш, заради това рязко отслабване. Направо си си съсипала стомаха. Ти не искаш да пишем коментари от този род, съжалявам, но наистина това няма да се оправиш без да отидеш на лекар.

П.С: Най-правилното отслабване е чрез спортуване!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: faa1114abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По това което пишеш имаш булимия. а това е много опасно... наистина трябва да се вземеш в ръце и да спреш това положение

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c96a70913
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   49кг е добре, стига ти толкова, но щом ядеш и повръщаш това никак не е хубаво иди поне на лекар да ти направи изследвания преди да е станало късно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 000a529954
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз се чудя къде са родителите ти? Не виждат ли тия неща?! Преди всичко сподели с тях!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: be7c1d01fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като за височина, години си си супер на килограми. И да, може и да е болимия, не искаш лекари, ами добре ама ще е трудно. Стомаха ти е много зле, а като се тъпчиш изведнъж след извънредно дълго гладуване не помагаш.

Опитай малко по малко със захранване, сещаш се- пюрета, сокове, леки храни по малки дози, после постепенно увеличаваш количеството и така няма стрес за организма.

И никакви диети, че става опасно, ако толкова държиш да отслабнеш (макар че смисъл не виждам), просто спортувай, тичай из квартала, малко упражнения и си готова.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b01d9a025d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Имаш булимия и действително трябва да потърсиш помощ. Не само стомахът ти ще сдаде багажа, но и зъбите ти. От стомашните сокове, които могат да разяждат и кости!!! зъбите ти за отрицателно врме ще се разядат и ще останеш без зъби. Тогава прякорът ти ще е най-дебелото беззъбо морско свинче. Ти избираш!

Иначе, глупаво е да отслабваш за едно момче! Стори го за себе си. Може и да си слаба, но момчето да няма интерес, както и към теб да имат интерес хора, които ти да не забелязваш. Такъв е животът!

Помоли родителите си да те заведат във фитнес студио. Прави фитнес поне два пъти на седмица. Аз лично съм пробвала всичко - без твоя метод - и само с фитнес успях за много кратко време да постигна страшни резултати. Най-хубавото е, че е полезно!
Казвам ти - вместо да даваш пари за мазна баничка в учлище, която да повърнеш, вземи си една ябълка + шише минерална вода от вкъщи и си спести парите за фитнес!
Пий много течности, вода поне 2 литра на ден. Спри с повръщането, сериозно!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8f2550ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спорт!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 512e5faa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За момента остави гладуването и повръщането за отслабване на заден план! Не искаш да те пращаме на психолог, но булимията е хранително разстройство, което се появява първо на психическа основа, а после от честото повръщане се стига до фатални последици, често и смърт! Булимията не е невинна болест!

Първо се лекува съзнанието, после тялото само се възстановява, ако не е късно. При теб е започнало след прякорите, че си дебела в училище. Ядеш, повръщаш-първо бъркаш с пръст, после стомаха автоматизира действието и ще започнеш да повръщаш при всяко приемане на храна, което може да доведе до фатални последици за теб.

Така се разстройва функцията на всички вътрешни органи, които са взаимно свързани. При всяко повръщане стомашните киселини разрушават емайла на зъбите, може да получиш косопад, защото на се усвояват необходимите вещества за организма, може да получиш анемия, може да разстройш функцията на черния си дроб, на червата...

Организмът е създаден така, че да приема храна и да я преработва чрез стомаха за да има енергия, да се храни и мозъка. А ти обръщаш наобратно всичките му функции. Не те укорявам, просто помисли как съсипваш тялото и живота си заради мнението на хората! Трябва да се харесваш такава каквата си, за да те харесват и околните!

Децата днес са зли, невъзпитани и жестоки. Игнорирай ги, научи се да се обичаш заради това, което си като излъчване и душевност. Красивото лице и тяло са нищо без вътрешно излъчване. Излъчвай доброта и се развивай умствено, като пораснеш, ще видиш, че килограмите не са всичко за външността.

Намери си някакво хоби, дейност, в която си добра, за да добиеш самочувствие. Не се вторачвай повече в килограмите си, сега растеш и са ти нужни много калорий, не съсипвай организма си. Трябва първо психически да се успокоиш, да нормализираш храненето, не да превръщаш във фикс идея отслабването заради шепа невъзпитани хлапета. Един ден ще бъде късно да спреш, а ти искаш да живееш, нали?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1a233eb7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По- добре отиди на лекар. Това нещо е много опасно. Не искам да те плаша, но миналата година почина едно момиче от болимия... Това отслабване е много нездравословно. Сподели с родителите си, отидете на лекар преди нещата да са станали по- сериозни.

Абе вие момичетата не може ли да отслабвате здравословно. Що не ходеше да спортуваш, да бягаш, да отидеш на някой курс по нещо, защо не тренира нещо...
Сумати проблеми си навличаш с това нездравословно отслабване.
Надявам се да се оправиш :) .

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 243d591290
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти си болна!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1a34d228fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   М не съм болна, вие си помислихте, че повръщам редовно, но не е така в смисъл примерно 1 път в месеца или 2 пъти ходила съм на фитнес не ми помага и тичала съм но в моя квартал няма как защото аз живея в Пловдив и местата предназначени за спорт са мн далече от нашата къща...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5a956b1bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Разбирам те отлично но начина за отслабване който употребяваш е много глупав и не е трябвало да гладуваш ами да спреш хляба да наблегне на хради с витамити като плодове и зеленчуци а също и такива които са богати на белтъчини въглехидрати и протейни като яйца печено пиле сирене мляко кашкавал черен дроб и др, също така трябвало е да наблегнеш на течностите и да забочнеш един здрав спорт всеки ден или през ден бягане клякане подскоци коремни преси лецеви опори гимнастики най различни ето като кликнеш гугъл Синди Крауфорт гимнастика и то ти излизат много клипове и ако беше напрайла това което ти изредих щеше да отслабнеш и щеше да си по здрава щеше да изглеждаш добре щеше да имаш здрава и красива коса здрави нокти хубава и лъчезарна усмивка... А ти какво си напрайла депресирала си се спряла си да ядеш така стомахът ти като е празен няма какво да мели и се получава рана второ че организма ти заслабва понеже мазнините в твоето тяло не са богати на витамини и разни други а ти много добре знаеш че едно тяло за да е здраво се нуждае от витамини протеини вуглехидрати белтъчини и съвсем малко количество мазнини. Сега си болна един Бог знае какво ти има едва ли имаш здрава коса висок емайл на зъбите и въобще изцяло здрава но ще видиш ако продължаваш така ще те нападнат най различни болести булимия анорексия и тем подобни поразрови се из нета и виш колко опасни са тези болести за булимията незнам но анорексията не се лекува и тези които страдат от ано рексия са пътници ако ме разбераш, аз не искам да те плаша просто искам да ти разясна колко сериозно нещо и това и как си играеш със здравто и живота си без да осъзнаваш ие напиши във гугъл "Отечествен Фронт-Диагноза Анорексия" и виж за какво става дума и още повече че много малко от момичетата са се излекували и то не на пълно повечето са умрели и да вярно сега някай от коментиращите ще каже "ко толкова кво я плашиш от де си сигурна че е болна от анорексия" или пък някви други неща от сорта но помисли не обърнеш ли внимание на здравето си, на там отиваш така че моето мнение или по точно съвет е да се консултираш с родители, лекар и не се притеснявай от това че родителите ти могат да те овикат повисли всичко друго ще е по добре от колкото до се превърнеш в слелет и хората да т гледат с погнуса и съжаление и като се има напредвит че ти сега разтеш развиват се организма ти се нуждае от полезна храна а ти гладуваш ами помисли малко и сама си направи извода ако продължаваш така до къде ще стигнеш и помисли за себе ли живееш или за другите които само гледат как да наранят другите ами да ти кажа пък има и много момчета които си падат по пълни момичета даже аз познавам един като го видиш къв е сух ква клечка е ама иначе "аз не харесвам жени под 60-70 кг. " а и като се има на предвид земята е пълна със дебели хора ама пука ли им не даже си живеят смеят се забавляват се някой от тах са нагли пък и хората са казали не е важна външната красота на човека а вътрешната а и аз съм на тоя принцип като се има на предвиш колко грозни хора познавам а по доша и характер добри, пекани, забавни влизат ти в положение а колко красиви момичета познавам дето са красиви а по карактер тъпи прости ръсят простотий наляво надясно и повечето хора не ги харесват а познавам в моя град има един сладур той е голямм и пари има много при това в моя град има много и все хубави момичета ама нали ги знаете днешните момичета какви са всички ги наричат "кифли, курви" а аз "бърсалки" та така тези кухи манекенки си умират за тоя сладур той им се нарадва за по час два обаче реши да запчне връзка с едно пълно момиче и всички си казваха егати при толкова много момичета баш тая грозната ли взе ама тя за разлика от тях е имна интелигента работлива способна абе няма грешка и много пекана по характер ето за това той избра нея а не някоя куха манекенка която освен да се върти пред огледалото и да обсъжда другите, друго неможе!

Така че съветвай се с лекарири с вашите обърни си внимание на проблема и знай че красотата не е най важното в тоя живот... Радвай се че дишаш че се смееш ЧЕ ЖИВЕЕШ!!!

Айде успех и дано положението да не ти е толкова сериозно :)

/Мариела 14 год. /

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 296190793b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   "ходила съм на фитнес не ми помага"
то не е само да ходиш, ами и да тренираш. Няма нашин, ако правиш две/три тренировки по 2 часа на седмица - 50 минути кардио + 70 минути трениране на мускулните групи и да нямаш ефект.
Аз дори ям повече от преди, а отслабнах за три месеца 3 кг. като се има предвид, че не съм с наднормено тегло - при 175 см. бях 65 кг., сега съм 62, но изглеждам по-слаба, защото мускулите тежат повече от тлъстините, но имат по-малка маса - носиш автоматично по-малки дрешки, а килограмите може и да не спадат драстично!
Позволявам си дори сладичко да си похапвам. Защо не, преди в покой съм харчила 1400 калории, сега това е над 2000... мога да си седя, да си хапвам шиколад и да отслабвам, защото имам мускули, които да ми харчат калориите.
На авторката мога да кажа да не бяга навън, защото едва ще си разбие ставите - по-добре ергонометър в залата!
....колкото до повръщането - ти самата пишеш, че стомахът ти не издържал. Освен това, зъбите и така ще ти се развалят - стомашният сок е като сярна киселина, само гледай след няколко годинки, ако продължаваш в същия дух

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5a956b1bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм №13 искам да се извиня ако има правописни грешки но просто не съм свикнала да пиша на кирилица!

/Мариела/

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d0bbc73277
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм имала 7 години булимия и започнах с рядко повръщане - веднъж на месеци, после веднъж-два пъти в месеца, после в седмицата и накрая започнах да повръщам до около 5-6 пъти на ден. И да отслабнах, станах много слаба и все тая, защото си съсипах здравето, вече от 3 години не повръщам и пак не мога да го оправя напълно.

Отделно от булимията съм вземала лаксативи, това е булимия момиче, не се залъгвай. Тука можем да те посъветваме, но ти най-вероятно ще си продължиш да повръщаш и след време ще осъзнаеш, че съвсем не е толкова лесно да спреш.

Когато имах булимия нямах реално усещане за храната, кога съм сита, кога съм гладна, сядах и се тъпчех, постоянно мислех за храна, живота ми беше зависим от нея.

Когато спрях да повръщам забравих това усещане да не мога да спра да се храня, спрях да мисля за храна непрекъснато, започнах да се храня с храни - пици, банички, сладко без да изпитвам зверска вина, и след като съм яла нещо подобно след това да ям една седмица салати.

Имам много познати с булимия, те не са се оправили, дори след 10-тина години, живота им минава в броене на калории, в мисли за храна, тъпчене-повръщане или неядене. Жал ми е за тях, мъчно ми е, мислят, че са грозни, ако не са еди колко си килограма са нещастни, ако са еди колко си, не са им достатъчни. Имат ниско самочувствие и това се отразява на всичко.

Щастлива съм, че сама успях да спра, и като съвет мога да ти кажа, че точно сега е момента да споделиш с вашите и да потърсиш специализирана помощ психолог. Ако не - повръщай си и си гладувай колкото искаш, след време, пак ще си станеш толкова колкото си била, всички булимички като спрат с глада и повръщането си връщат килограмите, защото не знаят как да се поддържат здравословно и са свикнали с лесното, да повръщат.

Аз лично изглеждам вече перфектно. 178см съм и бях 52кг, в най-слабия си период, бях грозно слаба, целта ми беше 50кг, които не можах да стигна. Бях едно слабо и отпуснато тяло, нищо красиво. Сега съм 66, но съм бременна, по принцип нормално ми е 60 и се харесвам, тренирам и хапвам, ям много повече от повечето жени, които вечно рупат салати и ядат само пилешко и риба, когато решат, че ще се хранят повечко, и пак изглеждам по-добре, защото успях да си забързам метаболизма чрез редовно ядене и нелишение и спорт.
Всеки ден спорт.

Имам приятелка, която е булимичка и анорексичка и забременя и качи над 30 килограма, защото просто и се наложи да яде, после като роди отказа да кърми детето си, защото просто искаше да продължи да гладува, и ядеше само мандарини, домати и солети. Отслабна много бързо. И питам аз, тя докога ще издържи с този бавен метаболизъм на неядене? Изобщо се чудя, защо младите момичета си мислите, че отслабването непременно е глад - отслабването е преди всичко спорт, и то интензивен, не да отидеш във фитнеса и да направиш там две- три упражнения, ами трябва интензивно, редовно и натоварващо спортуване.
Храната трябва да е добро количество, начесто, но да е здравословна.

Това е, малко дълго стана и като лекция, но ти ако имаш акъл в главата ще се усетиш, че точно с повръщането и глада не си на прав път- напротив, това е сигурния начин да напълнееш до неузнаваемост.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker