Психиатър? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психиатър?
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1250 пъти
Здравейте хора. Избягвам да пиша в този сайт понеже не харесвам хората които го посещават. Но не ме и учудва поведението на хората тук, все пак това е анонимен сайт и всеки може да прави каквото си поиска. Както и да е. След седмица навършвам 18 и от година насам мисля да ходя на психиатър. Защо?

Знам че нещо не ми е наред. То остава след всичко преживяно всичко да ми е наред. Искам да знам какъв е точно проблема. Имам съмнения за синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност(или както му викат на английски adhd), биполярно разтройство(или може би някаква по-лека форма, но не съм сигурна), аутизъм(да си призная няма да се учудя, но ще съм разочарована) и други. Искам да знам какво ми има, но не знам как да споделя на нашите. Не биха го приели зле. Но просто не мога да им го кажа. Те ще ме питат какво ми има, а не искам да им казвам. Ако им кажа ще ми кажат "Май вече не ни обичаш щом криеш от нас." а истината е че аз не им казвам за тяхно добро. Просто не обичам когато хората се тревожат за мен. Така или иначе скоро навършвам 18, планирам да отида при личната ми лекарка и да уредя нещата сама. Обаче имам въпроси.

1. Колко струва един час при психиатър?
2. Колко време ще ми отнеме да открия диагнозата си?
3. Ще ме пратят ли психиатрична клиника ако им кажа че през депресивните си епизоди(казвам епизоди защото само в дадени моменти изпитвам симптоми на депресия, а през останалото време съм като надрусана, ама не взимам наркотици, няма да стигам до там защото мразя наркоманите) имам мисли за самоубийство(не бих се самоубила по много причини, но просто понякога искам животът ми да приключи) и се самонаранявам? Да си призная ще спра защото ми писна да лъжа нашите и да се караме за това(не знаят че се режа ама ми се сърдят че крия от тях че съм се ударила).

Моля ви само хора които са преминали през този път да отговорят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: d321e6e7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   1 - щом си с направление, няма да плащаш на час, има само някаква такса на рецептурата
2 - това си зависи от това колко точно ще опишеш симптомите си
3 - не, ще ти предпишат някакви антидепресанти, които са си наркотици...

Изобщо какво да ти кажа, доста е субективна цялата история, по принцип от теб си зависи да се справиш, не можеш наистина да разчиташ на тях. Моята майка е психично болна и покрай нея съм бил по психиатрии. Имам и един приятел, който се чална от проблеми, оправиха ли го - не.
Твоите проблеми не звучат сериозно, така че лекарствата сигурно ще ти помогнат, а може и без тях да минеш, ако се успокоиш...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c2ac90a17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Поискай направление от личния лекар. Относно специалистите - първо проучи внимателно чрез форуми кои са най-добрите. Внимавай на кого ще се довериш. Повечето добри специалисти не бързат с лекарствата, опитват с билкови терапии. Това са най-нови тенденции. Освен за психиатър си вземи направление и за ендокринолог, и невролог. Пусни си пълна кръвна картина. Възможно е, проблемът ти да не се корени в главата, а в хормони, нервна система, дори в липса на някои витманини и минерали. А докато станеш на 18, си вземи витамини Д и В комплекс и пий по стандартната схема.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5b5c28d7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Един добронамерен съвет ще ти дам, дано го послушаш. Разкажи на родителите си и нека ти направят пълни изследвания, включително и хормонални. Възможно е от някакъв дефицит или излишък да изпадаш в такива епизоди. Но не те съветвам да ходиш при психиатър, при психолог да, но не и обратното. Ще те натъпкат с антидепресанти и успокоителни, които са си наркотици и ще ти задълбочат повече проблема, че дори и може да ти отключат нов. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: b8294a7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Все негативни мнения за психиатри от хора дето психиатър са виждали само на картинка.
За изследванията - подкрепям, направи си.
Но ако не излезе нищо, а ти се чувстваш зле, депресивна си, имаш тревожност, не можеш да спиш, не можеш да се храниш, страдаш от натрапливи мисли или недай си боже по- лоши симптоми - потърси психиатър.
Не ядат хора, антидепресантите не са наркотици и не се пият цял живот, а само докато се закрепиш и можеш без тях.
Казва ти го човек минал по тоя път, вече почти излекуван само за година.
А преди това страдах страшно, мъчех се, нищо не помагаше и се чудя защо толкова отлагах посещението при психиатър.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: aec20f57e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   4, не съм чел темата и коментарите и не съм писал, но като човек с опит с психиатри и психолози и то с най-добрите в града ми, както и с антидепресанти, ти казвам, че грам не помагат или помагат временно. АКо сам не осъзнаеш къде ти е проблема и как да го разрешиш, има да обикаляш специалисти и да пиеш хапчета. Психиатрите и лекарствата помагат при шизофрения и подобни заболявания, но и при депресии, тревожности и други. Не съм само аз, никой от моите познати не е имал добри резултати.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b8294a7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Номер 5, като човек с опит с психиатри и психолози, както и с антидепресанти мога да ти кажа че много помагат.
И не съм само аз, ами и много мои познати са имали добри резултати.
Важното е да попаднеш на добър специалист, който да ти обърне внимание.
Естествено, че трябва да решиш и проблемите в живота си - антидепресантите са патерица, докато оправяш живота си, а не универсално решение на всеки проблем.
Когато човек има проблем - включително и психично заболяване - трябва да търси решение, а не да си казва - ами то това няма да работи, отказвам се, ще си карам цял живот нещастен, с желание за самоубийство, без да мога да спя и да ям нормално и без да изпитвам никаква радост от живота.
Депресията и тревожните разстройства са просто заболявания, които се лекуват, не се отказвайте да търсите решение, животът си заслужава!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: aec20f57e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   7, до сега не съм видял някой да се е оправил от депресия със специалист и АД, пък не е като да нямам наблюдения. Не знам какви са тия твои специалисти, ама знам ги и най-добрите, вкл. и тези, които получиха награди за лекари на годината. Много добре им знам пациентите как се "оправиха". Така се оправиха, че си изгубиха вярата в психиатрите.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b8294a7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Номер 7, аз се оправих от депресия със специалист и антидепресанти.
Както и много други.
Ако не работеха нямаше да съществуват като лекарства.
Може би проблемът при теб е другаде, или твоят случай е по-сложен.
Но за всеки случай това мислене, че няма да стане, следователно няма да пробвам, не помага нито на теб, нито на другите.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c465c635f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10 деазнам брат, явно живеем на различни планети.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: b8294a7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не съм ти брат, жена съм. Ти пил ли си въобще някога антидепресанти както са ти изписани и колкото дълго са ти изписани, или си говориш наизуст?

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c465c635f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, да, доста.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b8294a7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това е кофти.
Върху мен имаха ефект много бързо и почти без странични ефекти, но съм чувала, че има хора, върху които просто не влияят, явно си изтеглил късата клечка да си от тях.
Имаше някакъв генетичен тест, който се прави на хора, които не се повлияват от най-разпространените медикаменти, с помощта на който тест могат да ти изпишат по-подходящо лекарство. Може да опиташ.
Пожелавам ти да оздравееш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0b6d753760
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До авторката,
М39
1. Животът е единственото нещо, което имаме. Пари и Младост отминават. Трябва да намериш занимание, спорт, работа, приятели приятелки, природа. След 6, 7 г. ще искаш да родиш дете. Най хубавото нещо в света. Да станеш майка. Много е лесно да се предаваш, отчайваш. Хората ровят в кофите, работят за минимум средства. Не си режат вените. Психолог, психиатър струва 50 лв. разговор. Поговори какъв е проблема. Не вземай опиати, антидепресанти.
Само фб, интернет, никакв физически труд, социално общуване и глупости са ви в главата. Говори с приятелки по всяккви въпроси, пий чаша бира. Вечер преди лягане и се разхождай в природата, всеки ден, яж плодове и ядки, зеленчуци.
Действай. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b8294a7701
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   За хората борещи се с депресия или тревожни разстройства мога да препоръчам този блог strahbg.com

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker