Психическата щета от косопада за една жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психическата щета от косопада за една жена
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 990 пъти
Пиша тази тема за онези, които са имали нещастието да изпитат същото, което изпитвам и аз в момента. Това е някакъв ужас, един от най-кошмарните за една жена - да остава всеки ден по малко без коса. Аз съм едва на 21, но за краткото време от 3 седмици, докато си миех косата, тя падаше в такива количества, че в момента е на половината. И не преовеличават, защото дори виждам как на места ми се вижда повече скалпа. Видимо е оредняла и продължава да пада. Психиката ми е сериозно разклатена, не искам да излизам никъде, но за съжаление е невъзможно, ходя на работа, а там постоянно греша, защото мислите ми са другаде. Студентка съм, а за учене да не говорим, трябва да уча вечер, а тогава предимно се реша или си мия косата, следователно плача с часове. Като един разумен човек, разбира се, отидох на лекар, на ендокринолог, но е края на месеца и нямаше как да ми даде направление за изследвания. Но то тогава има доста време, а ако косата пада в такива темпове нищо няма да остане. На дерматолог ходих малко преди този проблем за друг, на гинеколог не съм ходила отдавна, а щях, но точно сега ми дойде цикъла. Общо взето всичко удря на камък. Може би трябва да пия хапчета за нерви, защото не съм на себе си, но все още нямам. Купих си ампулите на ,,Виши” за косопад, правя си маски с кисело мляко, яйце, лавандулово масло, отвара от корен от репей, а сега изпробвах и сок от лук. Все още ухая невероятно, но това не ме интересува, ако знам, че ще ми помогне. Не ползвам сешоар от тогава, когато осъзнах проблема. Пия ,,Приорин” от 2 седмици, но няма ефект. Моля ви, ако сте се сблъсквали с такова нещо, дойде ми някакъв съвет, как сте се справили? Аз съм на път да се побъркам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: a3244c1b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Eдин от най-известните хора с напълно загубено окосмяване на тялото e Кристиан фон Кьонигсег (Christian von Koenigsegg). Дори и веждите му окапаха, когато беше на малко над 20 години.
Заболяването се дължи на преживян силен стрес и/или продължителен период на преумора и недоспиване. По-леката му степен с частично оплешивяване се проявява при голяма част от мъжете, макар че те не губят цялата си коса.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: def2ee119b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Влез във ФБ групата "Инфармацки". Там ще намериш много мнения и препоръки от жени с косопад. Тук няма да получиш кой знае какви отговори... Без изследвания обаче, можеш само да гадаеш.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7522ec01a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Най-вероятно е симптом на нещо по-сериозно да ти кажа... Все пак си на 21. Тъй че не го гледай само психологически, а вземи си направи сериозни изследвания и то при сериозен лекар (но трудно се намират такива днес).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: b2bdca2acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Сега има косопад след ковид. ЛЛ може да ти пусне изследвания, ако някой не може.Утре е 1 март.
Не само от стрес пада косата, може и от скрити инфекции, на зъби например. Но ми се струва, че такова скорострелно падане, не е този случай.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 04c09fa114
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Приорин трябва да се взима най-малко 3 месеца, за да има ефект. Това ми го каза дерматоложката, при която ходих, когато и аз имах подобен проблем. При мен обаче беше в следствие на рязко отслабване и, слава Богу, се оправих.

Съчувствам ти много и разбирам как не можеш да мислиш за друго. Сигурно си изчела всичко в интернет вече. Бих те посъветвала да се подстрижеш късо, докато чакаш момента за изследвания и т.н. Не гола глава, но къса, момчешка прическа. От една страна, късата коса няма да тежи толкова и ще пада по-малко, а от друга, ще се почувстваш по-свободна. Най-вероятно е някакъв хормонален или психосоматичен проблем (щом е започнало така рязко), и не е ясно колко си помагаш с постоянно мазане с маски, балсами и прочие. Само подлагаш себе си и косата си на повече стрес. По-важно е според мен да не се фиксираш прекалено много, защото това ти влияе и на психиката, и от там може да стане по-зле. Обаче знам колко е гадно и как само това ти е в главата, та те разбирам. Дано скоро успееш да посетиш доктор и да ти помогне.

Стискам палци всичко да се оправи. Успех <3

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2327969eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До 1. Абе ти верно си невменяем

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 57129c1320
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Благодаря на всички, които се отзовават! Ходих при ендокринолог, но е краят на месеца и е свършил направленията за изследвания и сега ще чакам до другата седмица. Измих си косата онзи ден и кошмарът беше пълен. Понеже нямаше как да взема направление за дерматолог отново, отидох на преглед и си го платих. Изписаха ми Алпикорт сером за мазане 3 пъти в седмицата за около месец и след това ,,Миноксидил” 2 процента за жени за 6 месеца. Също така ми каза да продължавам с ,,Приорина” до 3 месеца. Само да вметна, ендокринологът пък ми каза да ги спра, защото никой не е доказал ефекта им. Обаче четох малко за този ,,Миноксидил” и страничните му ефекти са доста, дори пише, че действа само за форми на дифузен и наследствен косопад. Всъщност не съм много доволна от дерматологичния преглед. Погледна ми скалпа, само от едната страна, като аз подчертах, че ми пада най-вече отдолу, до тила, като цяло цялата ми дължина я няма, но така и не погледна там. Само ми каза: Спокойно, няма да останеш без коса. Приемат ме някакси несериозно. Ендокринологът пък ми каза: Спри да го мислиш и се подстрижи!”. Какво да подстригвам ми е въпросът? Ако отида на фризьор и ме измие( защото косата ми е къдрава и няма как да ме подстриже със суха) той ще изпадне в ужас.
Ще отида и на гинеколог, може би отново ще платя прегледа, но за здраве няма как. Все повече ме навява мисълта, че може и кисти на яйчниците да имам, макар че с цикъла ми всичко е наред. Пиша по тази тема най-вече за момичета, които имат моя проблем. Забравих да кажа, че си купих шампоан и ампули на ,,Висши” за косопад, но те май така и ще си останат.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 54194eb290
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Забравих са спомена, относно коментар 1. Всъщност аз имам доста окосмяване на тялото, въпреки че съм жена. Дори на нетипични места. И косъмчетата са черни и не са забавили растежа си. Не знам дали си въобразявам, но по лицето сякаш се засилиха. Именно това поражда съмненията ми за хормонален проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5a05ae56c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   С две думи. Жена ми се бори няколко години с това и успя. С подходящите добавки просто успя. Сега е решила с това да се занимава и да помага на жени в нужда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: e9b58f35af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 9: Има ли как да се свържа с жена ти за съвет?

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 081f365e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За хората, които имат същия проблем:
Ходих на дерматолог, ендокринолог и гинеколог. Правих си кръвни изследвания и всичко е в норма. Нямам проблем с хормоните, гинеколожката само ме накара да отида да проверя и пролактинът ми как е. Отговор на въпросът ми защо пада косата нямам. Но и подобрение няма, защото продължава да пада, вече около 2 месеца. Освен да продължавам да се мажа с всички 100 неща, които купих и да пия добавките, друго не ми остана. Но ако имате такъв проблем, незабавно посетете такива лекари и си направете изследвания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker