Лекарска история :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лекарска история :)
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1486 пъти
Здравейте, искам да ви споделя и моята история.. Млада лекарка съм наскоро започнах да работя в едно отделение, там един друг млад лекар започна постоянно да ме притеснява и да ми прави намеци, че ме харесва. Да отбележа, че имам приятел от няколко години, който не е в сферата на Здравеопазването. Та първоначално не му обръщах внимание, но в последствие ми се стори симпатичен, защото е много добър към всички (пациенти, персонал) има и други доста положителни черти - улучил си е професията както се казва. От една страна си мисля, че ми допада само като колега и приятел, но от друга страна ме е страх и да не се “захласна” по него, тъй като работя на 2 места с нощни смени и т. н понякога ми е много тежко, самото чувство е много различно и не винаги приятеля ми проявява разбиране и не като да не съм си мислила какво би било, ако съм във връзка с някой от моята сфера.. Но въпросния ми колега знае, че имам приятел и не се открива напълно, може би и той има някакви притеснения, как ще реагирам и не прави нищо директно така да се каже и аз даже започнах да се дразня, защо не може да ми го каже директно, което е супер глупаво, все пак той ми е никакъв. От една страна си мисля, че и аз мога да си падна по него, от друга страна си казвам, че имам приятел и хиляда задължения на работа и нямам време за глупости.. Моля само за сериозни коментари, тъй като в бъдеще ще работя и като Хирург, нещата стават още по-сложни от към да имам време, нормални взаимоотношения, връзка с някого, който не е лекар също.. Повярвайте ми почти всеки мъж прави проблеми като си през ден на работа, нощни смени, на повикване и т. н. Нямам почти никакво свободно време. (не обвинявам никого, защото аз съм си избрала тази професия да лекувам хората)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 6d2b1cc9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ми какво искаш да ти кажем? Ако не си щастлива с настоящия, зарязвай го и почвай с новия. Ако си щастлива, си остани с него, без да се озърташ като дърта курва.

Само не прави като някоя пачавра да си имаш балък вкъщи за семейни отношения и тъпкач отвън за чукане. НЕ е морално, не е достойно и истинските зрели отговорни жени не правят така (нито мъже). Все пак си лекар, благородна професия, отговорна професия и точно ти трябва да си пример за етика и морал. Знам, че путката си иска своето, ама нали това ни разграничава от животните, че все пак имаме и разум освен първични инстиктни ине ги задоволяваме веднага и първосигнално на всяка цена. Ти като лекар ако дори към мъжа си не можеш да си вярна, как ще си вярна на професията, на пациентите и т.н. Утре някой някой фарпацевт ще те подлъже и ти за пари и грешни лекарства ще изписваш, без значение какви ще са последиците за пациента. Все пак хипократова клетва си положила.

Ако искаш ебане с различни, просто се раздели и прави каквото искаш. НО не ставай поредното курве.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0de702cfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   1, много си груб.
Раздели се с приятеля си и започни връзка с колегата. Сигурно е трудно да те разберат хора извън сферата. А с колегата имате и общи интереси.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6d2b1cc9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   3, грубо, ама вярно и не мжоеш да го отречеш. Нарочно го казах така с надеждата да има по-силно влияние и авторката да ме послуша. Ако кажа меко, 100% няма да му обърне внимание. Макар че аз мога да се обзаложа, че рано или късно ще опърди нечич чужда кочанка. Щом въобще се замисля и се озърта, ясно ми е на къде отиват нещата. Дори да не е с този, ще е с друг. Тя ако имаше намерение да е вярна и свястна, изобщо нямаше и да и направи впечатление даже, камо ли да се чуди и пише теми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: acd2b78d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Моля само за сериозни коментари...
Сериозни коментари се пишат на сериозни хора. Аз тоя сюжет съм го чел под различна форна 200 пъти.
И пак приятеля бил виновен, че не и влизал в положение.
Е какво положение бе скъпа. Някъв ти е казал, че ти се кефи и ти веднага си готова.
Не си заслужава вече човек да търси сериозни отношения.
Само не ми казвай, че заради нощните смени е станало така.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 36e80acd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами да ти имам проблемите. Новото е по-примамливо, но после и то става същото.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 36e80acd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Ех, легенди се носят за кушетките в кабинетите през нощните смени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5f746561f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всъщност фактът, че партньорът до теб те напряга и не те подкрепя е много травмиращ за всяка психика и винаги, винаги води до раздяла рано или късно. Няма смисъл да си го причиняваш. Всеки човек, който работи под голямо напрежение, трябва да си избере такъв партньор, който да го разбира и да му помага, а не да му внася допълнително напрежение. Колко време мислиш, че можеш да издържиш така? Недоволството в теб и обвиненията към теб се трупат и в един момент знаеш какво става. Рухва ти здравето и психиката. Тя и без това ще бъде подложена на големи изпитания. Харесваш колегата заради разбирането и помощта, не заради друго. Дали сте подходящи един за друг няма как да знаеш, защото само тези две неща не са достатъчни. По-скоро проведи сериозен разговор с партньора си и му обясни, че няма как да се случат нещата в този им вид и че имаш нужда поне вкъщи от разбиране и спокойствие. Да си помисли дали би жертвал представите си за семеен живот и ролята на жената в него. Мисля, че няма да издържите във времето, деца ще дойдат, тогава ще стане съвсем зле. Намери си спокоен и разбиращ човек, не е задължително да е лекар, важен е характерът. Колегата ти е повод да ескалират проблемите на повърхността, защото ако беше в хармония с партньора до теб, нямаше да имаш подобни колебания, а те са доста сериозни.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 32d24c6c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Кажи му да си намери някоя сестра да чука през нощните смени

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c648d9eb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката : Честно казано не определям себе си като озъртаща се, защото дори този човек с когото съм във връзка ми е 2рия приятел, преди него съм имала само още един. Относно връзки и взаимоотношения съм много здраво мислеща, никога не съм имала сексуални контакти без обвързване, за една нощ и т. н., тъй като съм против тези неща. И други колеги са ме харесвали през годините, просто съм си казвала млади сме, нормално и толкова, подминавала съм ги тези неща без да казвам нищо на никого. Но този човек просто ми създаде добро впечатление и наистина ми се стори симпатичен и си личи, че и той ме харесва и естествено това ми погали егото. Пиша тема тук, тъй като стана един омагьосан кръг и аз не знам как да процедирам, постоянно ми намеква, че ме харесва, а все пак работим заедно и лекуваме пациентите и аз искам да си изясним нещата, а то така все не става и между нас започна едно напрежение, неловки ситуации и т. н. А иначе с приятеля ми нямаме кой знае какви драми, просто не винаги може да ме разбере и да прояви емпатия. Благодаря за коментарите, бяхте ми доста полезни, поне видях как изглежда от страни. :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7772099964
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   12, не знам каква си и колко партньора си имала, ама от страни не изглежда никак добре. И дори не виждам да чувстваш някаква вина или че не е редно, а напротив - само оправдания, че си имала двама, че не си била не знам си каква, сякаш това омаловажава случилото се и те оневинява.

То и не е гаранция, че една жена като е имала двама, няма да се разврати на дърти години. Те даже точно такива понякога искат да наваксат пропуснатото и да видят какво е от любопитство.

Та самият факт, че искаш да ти "каже директно" не е много добър знак за теб или за връзката ти, пък ти както искаш така го разбирай. Човек, който е сигурен във връзката си, не изпитва нуждата някой друг да му се обяснява в любов.

Изясни си какво искаш и какво ти липсва, но не прави глупости зад гърба му. То дори това, което описваш, си граничи с емоционална изневяра, да не кажа че направо си е, която не е по-безопасна от сексуалната даже напротив. При сексуалната се наебаваш и ти минава, ама при емоционалната става страшно - човекът не ти излиза от ума, после започва твоя да ти се струва безличен, да те дразни и т.н., на края се усещаш, че връзката се е изчерпала и сте станали съквартиранти. Опичай си акъла и се осъзнай на време какво искаш и с кога, а не като родиш две деца, че да страдат и децата от твоята неосъзнатост.

Между другото жена ми е лекар и половината и колеги са с 100 развода и извънбрачни деца. Не знам какъв ви е проблема на лекарите. Може би защото не се прибирате вкъщи и си мислите, че с поредния развод, брак и извънбрачно дете ще поправите отношенията си. Ама причината не е в партьора ви, а във вас.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fdcad18081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Парадоксите на човешката психика.Сблъсъка със страданието и близостта на смърта отключват жажда за удоволствие и наслада от живота.
И при хората с опасни професии и в историята на войните и епидемиите също е било така, описано е.
Млада, свободна, образована. Господарка си на живота си. Но все пак - да се мами е подло. После няма да се уважаваш.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 50491f611a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, какъв е този твой мерак да се "изяснявате" с охажора ти?
И ако дойде и ти го каже директно, какво? Ти това чакаш за да биеш шута на твоя, и просто не искаш да пускаш стария клон, преди да си хванала новия ли?
Тази обсесия да се изясняваш с новия, аз поне така я разбирам.
То няма за какво друго да се изяснявате, освен ако не би оказало влияние на крайното ти решение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6d2b1cc9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   "започнах да се дразня, защо не може да ми го каже директно, което е супер глупаво, все пак той ми е никакъв"

В смисъл как точно си го представяш? Просто да дойде и каже "виж, любов моя, аз не съм ти никакъв, но съм лудо влюбен в теб и искам да напуснеш приятеля си и да започнем връзка"? Или може би "виж, скъпа, аз не съм ти никакъв, ама знам, че нещата между вас с приятеля ти вървят, затова предлагам да не си развялате връзката, а само да правим секс без обвързване, понеже виждам, че си ми навита"?

Нещо такова ли?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ebb3701729
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Вижда се, че не си влюбена в приятеля си, както и че правите секс рядко, иначе нямаше да пускаш подобни теми. Сексът в настоящата ти еръзка не ъи е достатъчен.
Е, вместо да се метнеш на врата на най-близкия колега, по-добре опитай да съживиш настоящата си връзка. След нощна смяна събуди приятеля си с френска целувка. Поеми инициативата и акл това не помогне, тогава пробвай с колегата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker