Не намирам смисъл да живея… - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121259)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не намирам смисъл да живея…
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1142 пъти
На 21 години съм. В момента съм студент 3-ти курс. Имам семейство, слава Богу. Но не виждам смисъл да съм жив… аз съм разочарование за родителите си. Прекалено срамежлив съм, имам проблеми с паметта и не мога да запомням голяма част от нещата, които чета. Сумати пъти се опитах на сила да уча и да запомням прочетеното, но без успех. Поради тази причина сега останах на много поправки, които надали ще взема. Нямам мотивация за нищо - за учене, за работа и за абсолютно нищо. Чувствам се безполезен. До преди две седмици работих в голяма търговска верига, но напуснах, защото отношението на останалите спрямо мен беше ужасно. И то защото не си вършех работата както трябва, заради проблемите ми с мисленето и с паметта. Отчаях се.
Никога не съм имал гадже и никога няма да имам. Никое момиче до сега не ме е харесвало. Опитвал съм се десетки пъти да намеря момичето за мен, но не става. Няма и да стане, писано ми е да бъда сам и нищожен. Родителите ми изобщо не ми обръщат внимание за проблемите с мисленето ми и запомнянето ми, макар че сумати пъти съм им го казвал.
Нямам приятели. Няма човек, на който мога да споделя всичко от-до. В миналото приятелите ми бяха много, но голяма част от тях се оказаха просто фалшификати.
Най-лесно ще бъде просто да изчезна от този свят. Така и аз ще бъда щастлив, и всички около мен също. Чувствам се като умствено изостанал индивид, който не заслужава да живее. Отказвам да се боря с живота, защото не мога. Нямам призвание нито да уча, нито да работя. Нямам и момиче до себе си, а живот без любов не е живот!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 273ffa84aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Препоръчвам ти да почнеш да пиеш антидепресанти. Лично на мен много ми помагат и ме правят щастлив. Но преди това се консултирах с психолог (много помага, тъй като споделям всичките си проблеми и той ми дава съвети). Човек намира решение на проблемите, когато е спокоен, затова гледай да не се стресираш. Горе главата и ти пожелавам успех!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 777bdccb0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Това е резултатът от до голяма степен обезсмисленото ни образование... Карат те да зубкаш устройство на вселената, преразказано максимално драгливо от стари съветски учебници, в които по принцип нещата са ясно обяснени, но нали трябва и нашите асистентчета и професорчета да лапат от "авторско" право...

Само да ти споделя, имах един некадърен дебил в уни, който бях буквално принуден да влача през цялата магистратура - пича пръв пред дискотеките, обаче не можеше една проста ХУ-графика да вкара в ексела. Не еб*ваше кое по коя да сложи, за защитата му написа асистентка презентацията, а на защитата му я прочетоха от комисията, докато той гледаше втренчено и сричаше понятия, с които би следвало да е наясно най-малкото след като претендира, че "труда" е негов...
Сега се замисли как такива малоумни к*пелета стават шефчета по фирмите, а ти искаш да ги ощастливяваш отгоре като се утрепеш и докажеш, че си приел да те смачкат по такъв начин.

Относно жените, кой казва, че ги има само тук?

Гледай си образованието, но най-напред здравето. Това ме води и до коментар относно родителите ти - тъпи са, извинявай ме. И моето семейство са малоумни и за това ги от*бах. Викаха ми, че съм луд и се преструвам, а се доказа от две болници, че имам брутална инсулинова резистентност. Въпреки епикризите, те до край не повярваха и продължаваха да настояват как съм се преструвал, при което просто им теглих една - колко простотия може да търпи човек... Преди това ме подмятаха и не малко лекари и също ме изкарваха на луд, но се оказват луди пациентите им, че им дават пари за простотиите, както и тези, удостоили ги с диплома по такава отговорна специалност.
Според мен наистина имаш здравословен проблем, който води до подобни отклонения в паметта и ти предлагам да се насочиш към невролог и психиятър - първото ясно, второто не толкова за "лудост", а по-скоро за синдром на дефицит на вниманието (ADHD) и др. възможности, които са все по-често срещани в "цветущата" ни демокрация.

В никакъв случай не позволявай някакви енергийни пиявици да те гаслайтват и подтикват към самоубийство - тялото е твое и щом усещаш, че има нещо нередно, то най-вероятно има и трябва да се открие по-скоро. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2c5931b39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако мислиш така за себе си, така и ще бъде. Трябва да започнеш именно от там - начина, по който се възприемаш и гледаш на света.
Трябва здраво да работиш в тази насока.
Да качиш увереността си, да се обичаш!!! Въпреки всичко. Ти си на първо място в твоя живот.
За да бъдеш полезен на друг човек, трябва първо да си полезен на себе си и да се обичаш.
Да се приоритизираш.
Започни медитация, ТРЕНИРАЙ, започни да тичаш, някакви нови неща, които в началото ще ти бъдат доста дискомфортни, но евентуално ще променят живота ти.

Не знам как си с английския език, но запознай се с работата на Joe Dispenza. Ако се отвориш към такъв вид информация, може би ще успееш да се промениш.


21 е супер възраст. Едва сега ти предстоят неща. Тръпки, изживявания, минай през живота и през всичко с леко сърце, не го приемай толкова на сериозно.

Радвай се на живота, това е само преходно състояние, наистина.

Създай си градивни цели и ги следвай.

Вианги има смисъл - нещата имат такъв смисъл, какъвто ние самите им предадем.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 65c91bec0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Като гледам написаното от теб е доста грамотно, няма и правописни грешки.На всичко отгоре си и млад и си студент. На 21 аз бях като теб и мислех като теб. Сега съм на 41 и си спомних за тези дни покрай написаното от теб. Тогава май нямаше сайт сподели и май тези размисли не съм ги споделял тогава. На 22 си намерих приятелка. На 25 започнах първата си работа. На 32 се роди дъщеря ми. Днес през погледа на времето знам, че човек минава през всякакви периоди в живота си, но ВСИЧКО ТЕЧЕ И СЕ ПРОМЕНЯ. Не ги мисли толкова тези неща. Радвай се на живота.Всъщност радвай се на всеки един миг от живота.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 49efe88a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Слаба памет и проблеми с разбирането и усвояването. Вероятно имаш недостиг на витамини и микроелементи. Освен това подозирам, че този начин на учене, който практикуваш не е твоят. Може да имаш по-абстрактно мислене, образна памет и т.н. Първо се погрижи за мозъка. Най-добре да посетиш невролог и да споделиш проблемите си, той ще те прегледа и ако всичко е ок, ще ти предпише подсилващи мозъка добавки (не лекарства) - витамини, микроелементи, билки. Смени и начина на усвояване на материала. Най- важното е всеки ден да отделяш време, точно като в училище. Сега сигурно си вече в сесия, но за следващата година да си знаеш. В една тема учи най-важното - около 10 изречения - не повече. Сядаш четеш темата, отбелязваш важните моменти и към всеки важен момент - по 3-4 изречения. Един въпрос да си го разработиш отнема един час, понякога и по-малко. Това е достатъчно да не те скъсат. После повтаряш на глас. Поне 3 пъти минаваш всичко за един изпит. Като видиш въпроса трябва да знаеш структурата и важните термини/ формули. Това е, така няма да те късат. Сам я разработваш, четеш, структурираш и само най-важното. Никаква идея нямам какво точно учиш, но ако е възможно потърси клипове в кан академи по материята. Дано да имаш основни познания по ае, че не всичко е преведено. Първо си оправи изпитите. Ти без приятелка не можеш да се оправиш с времето и изпитите, камо ли с приятелка. За приятелката после ще му мислиш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 361ef6783c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Консултирайте се с невролог или психиатър.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d0471c18c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Чувствам се по точно същия начин. Ама нямам реално топките да го направя, примерно ако сега сме на покрива на някоя висока панелка и ми кажеш да скоча си се представям как седя там и просто се отказвам. Обаче в същото време толкова искам да го направя, пълен парадокс. Иначе и аз съм на твоята възраст, нямам съвети , но потвърждамам, че е наистина ужасно.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d553b3dfa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 3 ти го е казал. Начина ти на мислене те съботира. Ти си още на 21г. правиш много грешки и ще правиш много грешки. Важното е не да се съжеляваш, а да разбереш къде си направил грешки и да него повтаряш. Може и ти по някакъв начин да отблъскваш хората. Да нямаш достатъчно самоуважение. Да нямаш собствено мнение. Да не можеш да си отстояваш позициите. Започни малко по-малко да изграждаш характер. Човек колкото по-силен характер има, толкова повече ще бъде успешен и в живота и по-добре ще се чуства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker