Косопад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Косопад
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1519 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15 години и преди (може би) 3-5 дена започна да ми пада коса. Имам плътна, здрава коса, но за няколко дена тя изтъня страшно много. Записала съм си час при дерматолог, но се притеснявам, че до срещата с дерматоложката ми тя ще изпопада тотално. Звучи глупаво и налудничево, но ще съм благодарна ако някой ми препоръча някакви методи против косопад, които са им се отразили в положителна насока. Благодаря, предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: f9e71c4d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Запиши си час и за ендокринолог и си провери щитовидната жлеза. 90% от случайте щит. жлеза е виновна за кодопада особено при жените.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7811bbca8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз не знам какво става с мен...същият проблем-косата ми пада, като за световно и то без основателна причина. Повечето хора бързат да дадат акъл с тая щитовидна жлеза, но ето-моята си е в отлично здраве и всички изследвания са ми наред, но косата -пада постоянно, истинско чудо е, че просто в момента си изглежда тънка, че не съм останала без коса, но реално косата ми винаги си е била гъста, дълга до кръста, силна, здрава, плътна, на къдрици. Сега е плачевно състоянието-суха, вяла, тънка и продължава да пада...това е от пролетта на 2017г. Ползвах разни там витамини, натурални маски за коса, едни шишенца с разтвор, вече не помня как се казваха-втриват се в косата-полза никаква. На 32 г., млада, нямам проблеми с хормони, нито дефицит на витамини, нито съм болна, нито стрес да е имало-но пада ли пада. Не вярвам, че и на лекар да отидеш-ще ти помогнат-най-много да хвърлиш още пари за изследвания които ще се окажат нормални и после още пари-за безполезни лекарства и мазила. Не искам да те отчайвам, но говоря от личен опит. На всичкото отгоре, когато казвах на лекарите, че и косата ми пада и то без причина-всички зяпаха, като Олигофрени и само казваха-аа, добре си е косата ти, нищо й няма. Направо ми идеше да ги зашлевя, че да се събудят от зомбираното си състояние, апатия и безхаберие. Мога да те посъветвам да четеш етикетите на сапуни и шампоани, защото масово ги тъпчат с преработени нефтопродукти. Има много материали в интернет, може и сама да прочетеш, за съжаление тези боклуци , с които тъпчат масово всички шампоани(без значение марка и цена, и отделно от простотиите, с които замазват очите на хората-че били с незнам си какви билки тия шампоани), отзад като прочетеш етикета-всички са с 99 процента еднакъв състав-химии водещи до изсушаване на скалпа на главата, суха коса, вяла, тънка, парене на кожата на главата, сърбеж, това води и до косопад. Дори в нещата, които уж се водят срещу косопад-ги има същите химични боклуци. Въпросът е-не защо ми пада косата- а с какво да я мия?-Това е трудния въпрос. Ако имаш успех и косата ти се пооправи-моля те да пишеш тук в темата и да кажеш какво ти е помогнало-защото все повече хора се тормозят с този проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 147c58b18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До номер 2.
Момиче, все едно аз съм написала тези редове. Изживях абсолютно същото предходните 4 месеца. Косата ми опада обилно изведнъж в рамките на 2 седмици и до днес продължава да си пада в голямо количество, когато я мия. Също съм с къдрава коса. Когато гледам снимки от миналата година ми се плаче. С около 10 см повече беше.
Когато започна проблема реагирах светкавично, посетих 2 дерматолога, 1 ендокринолог и ходих на гинеколог. С хормоните на щитовидната жлеза нямам проблеми, нямам и дефицити никакви. Единствено гинеколожката ми насрочи изследване на прогестерона и разбра, че е под нормата. Пих 3 месеца хормони за него, мазах се с какво ли не. Продължава да пада. Хвърлих суматиму пари и нищо. Лекарите подхождаща с мен, точно както с теб. Понеже косата ми е обемна когато изсъхне и са останали някакви малки косички, които допринасят за буйния ѝ вид, си мислят, че всичко е наред. Но косата най-вече оредя долу в дължините, сякаш до тила падаше най-много. Така до ден днешен. Най-вероятно ще е нужен още 1 преглед при гинеколог, но не знам кога ще бъде, понеже ще отсъствам от родния си град. Просто ми писна да ходя по лекари и никой да не знае причината, поради която ми се случва това, а то не минава.
До авторката:
Моят първи и най-важен съвет е да не се шашкаш! Успокой се! Аз в първите месеци плачех всеки път когато излизах от банята или се срешех. Само това ми беше в главата, а точно тогава имах и изпити. Как се справих, аз самата не знам. Този стрес само ще ти навреди. Подобрение голямо нямам, но човек се примирява с всичко на този свят.
Иди все пак на лекар, поне да чуеш мнението му. Нищо няма да загубиш ако си пуснеш и изследвания на щитовидната жлеза. Това дори е нужно да се прави и без сериозни оплаквания, а профилактично. Иди и на гинеколог, доста си малка и все още се развиваш, но лекарят ще влезне в положение, тъкмо ще проследиш и това.
Иди при лекар, не за друго, а най-вече, за да успокоиш себе си. Така ще знаеш, че си направила всичко необходимо, няма да се чудиш какво толкова ми има, че се случва това с мен. Прави си домашни маски, има и полезни билки като коприва и корен от репей. Аз лично смятам на това да наблегна, защото дадох толкова пари за козметика, която е химия и освен самата ми коса да изглежда по-хубава, в отношението с косопада няма голяма полза.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fa614a1aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторката: Здравейте, обръщам се към номер 2. Отидох при лекарката ми. Препоръча ми, , biotin”. Чела съм, че и чемериката/черемиката понага. Това е лечебна билка. Взех си спрей за коса. И се пръскам 2-4 пъти седмично. Косопада ми значително се намали.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7811bbca8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До авторката на поста-Благодаря, че писа. Бях забравила за тази тема... Към номер 3-в интерес на истината-преди време, след като направих и аз куп изследвания и всичко беше нормално, четох някъде в интернет за прогестерона и си направих кръвно изследване-моят Прогестерон -също беше нисък и то при двете изследвания, защото има значение в кой ден от цикъла се прави изследването-и двата пъти беше под нормата-чудя се, ако е косопада само от това-хм. възможно ли е? Лекарят тогава -каза, още когато исках направление за изследванията-че нямало начин да има връзка косопада с това, но все пак ми даде направление. Към Авторката на поста-не знам дали си си правила и ти това изследване, но можеш да го направиш-взема се кръв от вената на ръката и това е. Ако се окаже, че и твоят прогестерон е под нормата-значи косопада има връзка с това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker