Натрапчиви мисли за болезнено умиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Натрапчиви мисли за болезнено умиране
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 777 пъти
Преди няколко години преживях много болезнен епизод при който крещях ужасяващи писъци и ритах неконтролируемо все едно ми режеха главата.

Беше нещо като клоничен припадък но бях в съзнание и беше ужасно - умирах в агония.

Оттогава много често почти всеки ден го преживявам, понякога търся такива материали по интернет.

Смъртта на кралицата на Великобритания също ми повлия и преди малко пак се усетих че търся такива материали при които хората снимат близките си как умират.

Често мисля за моите родители, че искам да съм до тях и да ги успокоявам при умирането но искам да не изпитвам безпокойство болка и страдание.

Мога да правя венозни инжекции и се улавям че често си мисля да се пробвам да се снабдя нелегално с пропофол и да им го дам за да загубят съзнание когато умират.

Мисля, че е много важно и здравословно всеки един човек да се научи и да бъде обучаван как да облекчава умиращите си роднини.

Мен не ме е страх от смъртта, страх ме е от невероятната агония и терор - наистина неописуем ужас, който се изпитва в последните мигове.

Вярвам че има и спокойна неболзезнена смърт и вярвам че всеки я заслужава.

Но истината е че твърде твърде често умирането е болезнено, а загрижените близки не могат да направят нищо защото им е забранено да бият морфин или пропофол на близките си.

Как може да се реши този проблем?

ИСкам да продължа живота си както преди и да живея спокойно без притеснения че ме чака агония или че ще гледам родителите ми в агония.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 39e6136b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Посети невролог. Имаш тревожно разстройство.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd6de1d4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти няма как да знеш кога родителите ти ще умрат. Може да не си до тях. Може да си на работа, на море, на дискотека, на всякъде. Няма да ти звъннат "След час умирам ела да ми биеш нещо"

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 159440d2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Стани религиозен, повярвай в някоя религия. Душата не умира, а отива в други светове. А според будистите, се и преражда. Така че е безсмъртна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0053fee6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Имаш нужда да посетиш психиатър - подобни състояния се лекуват.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8cde5d0e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си за психиатър, според мен, а имаш духовен проблем. Никой не може да ти каже истината, но може да даде гледна точка, а моята е следната: Хората умират в агония, когато не са в мир със себе си. Рядко умират в спокойствие, защото ги е страх, не са в мисията си, а от там и тежки болести. Открий себе си и се свържи със себе си. Както е казал номер 3 - намери си религия. Лично аз за себе си живея в мир и хармония. Живот без страхове, дилема и мрачни мисли, но положих доста труд и вяра, за да го направя. Дали това ми дава гаранция, че ще умра в съня си или в спокойствие - може би не, а може би това е начинът - не знам, но това, което знам е, че поне ще живея добре.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1b4d76743c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди известно време усетих смъртта вътре в себе си. Беше сутрин и преди да се разсъня имам навика известно време да поседя в леглото. Тогава го усетих. Едно голямо колкото пъдпъдъче яйце пулсиращо сърце в корема ми, биеше лудо, сякаш изпитваше неописуем страх, накрая претупа само с два силни, отчаяни удара и притихна. Настъпи пълна тишина. Не трая дълго, не повече от 20 минути. Повече не усетих присъствие. След два дни бях на контролен преглед. Вече очаквах присъдата. Лекарят не откриваше зародиш. Мислеше, че е изпаднал без да усетя. Да, но не. На следващия ден тялото ми изхвърли пъдпъдъчето яйце. Малкото сърчице на съществото вътре в него бе било така отчаяно безпомощно и лудо, че цялата тази обвивка бе пулсирала като едно уплашено птиче сърце.
Моето неродено дете се бе мъчило в последните мигове от живота си, без аз да мога да му помогна. Тогава се чудех защо е толкова неспокойно, галех корема си, за да го успокоя, но то едва ли е почувствало нещо. Когато заглъхна и повече не го усетих, разбрах... Никога не съм била по-близо до смъртта.
Не живея в страх, че на мен ще ми се случи, когато му дойде времето, ще приключи и моя живот. Смъртта е логичният край на всеки човешки живот. Неизбежна, самотна, страшна, но последните мигове са винаги кратки...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker