Смяна на превръзка на рана? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Смяна на превръзка на рана?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 744 пъти
Здравейте,

Онзи ден паднах и ожулих лакътя си. Ден по-късно раната хвана гной и положението беше изключително болезнено. Ходих до бърза помощ, където ме отпратиха към поликлиника, а в поликлиниката ме отпратиха към бърза помощ. Най-накрая успях да открия лекар, който да помогне.

Та, лекарката проми раната и я бинтова здраво, като ми каза, че не трябва при никакви условия да свалям превръзката. Каза, че това ще го направи тя отново в понеделник (не работи в събота и неделя). Проблемът е, че още тази вечер по превръзката избиха петна гной/кръв. Предполагам, че до утре вечер ще е напълно подгизнала.

Да я сменя ли сам? Не искам да нарушавам това, което лекарката ми каза, но се тревожа, че се пропива с толкова гной. Не мога да отида никъде в събота или неделя, освен в спешното, където вече ме отпратиха и казаха, че не се занимават с това. Само да вметна, тук нямам личен лекар (по работа съм на път в буквално другия край на България).

Съвет? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: f72792c0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Трябва да смениш превръзката-щом има гной-не го оставяй така. Лекарката ти е казала да изчакаш, но при положение, че няма гной. Днес е Понеделник(темата е отпреди два дни и никой не е писал-странно)-какво стана все пак? Как е ръката ти?
Колкото до това, че е имало гной-то е най-вероятно, ако след нараняването-не си почистил раната-задължително трябва да се почисти и то при първа възможност. Вече ще знаеш.
Надявам се ръката ти да е добре. За съжаление т. нар. лекари-грам не си правят труда за нищо-навсякъде по света е така... хората висят и чакат с часове и дни за прием, после им изписват някакви жалки витамини от аптеката или пък безполезни лекарства-пълни с купища токсични субстанции и разни гадни странични ефекти, ужас просто, но все реват, че ниски им били заплатите-колкото и пари да вземат-пак им е малко, като се има предвид цялото им безхаберие и липса на всякакво съчувствие и съпричастност. Взимат хората за дойни крави-да измъкнат колкото могат повече пари, а насреща никаква помощ и внимание към пациента. Препращат от едно място на друго, защото ги мързи да отделят 2 минути да се погрижат за някой човек, предпочитат да пушат цигари и да четат вестници-в работно време и да се правят уж, че работа вършат. Над 90 процента от т. нар. лекари са точно такива.
Пиши дали ръката ти е добре.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6789d19ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Сам на дали ще успееш да си промиеш раната и да се превържеш отново. Намери някой приятел, роднина да ти помогне. Раната я промии с риванол и отново се превържи.

И другия път като паднеш първото нещо е да се промие хубаво раната, като най-добре май е риванола...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker