Леко бръмчене в лявото ми ухо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Леко бръмчене в лявото ми ухо
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 955 пъти
Здравейте!
От снощи ми се появи този малък проблем...
По едно време, както си спях, чух онова досадно жужене на комар. И действително имаше такъв в стаята ми и го убих. След това, обаче, продължих да чувам този звук, който, след като си запуших ушите, установих, че не идва отвън, а от вътрешната страна на лявото ми ухо. Един много слаб звук, който се чува само при пълна, гробна тишина, иначе не(освен ако не си запуша ушите). Нещо като шум в ушите, само че още по-слабо... Днеска продължавам да имам този проблем, щом си запуша ушите, само че от време на време... Някой път се проявява това жужене, друг път го няма. Чудя се дали не е някаква лека инфекция, която ще отмине, или е нещо по-сериозно? Защото често слушам силна музика със слушалки и може да е от това. Поради тази причина, днес си забраних да ги използвам. Вероятно ще е от това, само че исках да се допитам до някого, за да се уверя, че не е нещо сериозно, защото снощи, по едно врвме, почнах да се притеснявам да не са ранни симптоми на шизофрения и да ми се причуват разни неща.
Казах на майка ми, но не взе проблема на сериозно. Каза, че може да е имало друг комар, но аз ѝ обясних подробно от къде идва шумът, при което се пошегува, че може да е влязъл вътре. Ако наистина имах комар в ухото, звукът щеше да е в пъти по-силен, даже нетърпим. Отделно, щях да го усещам как се движи и дискомфортът щеше да е огромен.
Ако някой е наясно от какво може да е, моля да ми каже!
Благодаря предварително на всички, за коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 617cff1db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Нарича се тинитус.
И да, може да се появи от слушане на силна музика.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5d492e8c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Благодаря за коментара!
Бученето значително намаля, от онази нощ до сега, и вече не звучи като комар, ами мнооого, много слаб шум, който от време на време го чувам и то-само в пълна тишина. В смисъл, като е напълно тихо, някой път го чувам, някой път-не.
Възможно ли е да ми мине от самосебе си, защото четох разни обезпокоителни неща, относно това заболяване, че ако не се оправи в рамките на 4-5 дни, остава завинаги! Защото, при мен вече се подобри, но все още не е изчезнало напълно...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b527bcf22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,
Това, както каза и №1 се нарича тинитус. Може да се получи от много силна музика/шум за кратко време или от не толкова силна, но по-продължително време. Това е масов проблем при вече застаряваите DJs и не е за пренебрегване. Ако си млад, под 30 год минава сравнително бързо в началото, но всеки следващ "пристъп" отнема все повече време за възстановяване. Затова не прекалявай с дискотеките или ако си супер голям фен (като мен) - слагай памук или тапи слушалки или нещо подобно според ситуацията.

За съжлание, тинитусът може да се дължи и на проблеми с оросяването на мозъка - което може да е много сериозно, макар и много рядко при хора под 40 години. Причина затова може да е травма на врата или дори банални шипове. Травма на врата може да се получи и при определен удар по глвата, която косвено натоварва шийните и дори торакалните прешлени. Ако имаш съмнения за такъв проблем - отиди на невролог/ отоневролог да ти направят поне един доплер. Обикновено при такива проблеми тинитусът се появява при определени пози, след дълго стоене на компютъра/телефона или при рязко извъртане на главата/ врата. Много помагат ПРАВИЛНИТЕ упражнения за врат, както и някои видове спортове.

Всико това го пиша на базата на моя вече почти 20 годишен опит с тинитуса и след ходенето по доста лекари и специалисти.
М40.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4f25537dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторът към 3.
Здравей и благодаря за изчерпателния коментар:)
Извинявам се, че отговарям чак сега, но се случиха доста неща през този период от време...
Още отдавна вече, ходих на лекар и ми каза, че е тинитус, НО от лабиринтит и ми предписа спрей и антибиотици.
До този момент, шумът изключително намаля(почти го няма) и се е изменил, също така-станал е по-high-pitched, т. е., по-висока тоналност. Обаче, с времето, ми се появиха други шумове в другото ухо. Слава Богу-търпят се! Имах преди болки във врата, така че няма да се очудя да е от това. Може да е от многото стрес. Особено, след като почина един приятел преди няколко месеца...
Правих си тест на слуха, чрез клип в youtube. На лявото ми ухо, слухът е по-слаб, щом не чува по-високите честоти, но другото ми ухо ги чува отлично. Иначе, всичко останало го чувам еднакво с двете си уши и ако не беше този тест, нямаше да разбера. Може да е от лабиринтита, но дано да се оправи.

Между другото, мисля че намерих някакво решение на този тинитус, като цяло, но не знам на 100% дали е истина или измама. Има хапчета "Silencil", които много били помагали. Другаде четох също и за един чай-"Демир Бозан" се казва. Бил за кръвното, за оросяване на мозъка И ШУМ В УШИТЕ!
Реших да ти ги споделя, с надеждата да помогна. Искрено се надявам да свършат работа. Ще се радвам, ако е подействало!
Ако ги пробваш, не забравяй да пишеш, за да споделиш резултата. :)
Стискам ти палци! Дано съм помогнал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker