Коментарите за телесно тегло - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Коментарите за телесно тегло
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 946 пъти
Какво е вашето обяснение за това, че много хора, от жени съм го чувала най-вече, не смятат за нетактично и невъзпитано да казват на някого, че е отслабнал, а когато някой е пълен или направо дебел, това не се казва в лицето на човека, някак си все едно първото не се приема за обидно, а другото се счита за такова. Питам защото аз самата никога не си позволявам да коментирам външния вид на човека, независимо дали е слаб или дебел, все пак хората са такива каквито са и ми се струва проява на лош вкус да го казваш на човека. Аз обаче съм била обект много пъти на такива коментари - от колежки, някои роднини и т. н., от рода на " много си отслабнала", " слаба си". Аз нищо не реагирам, не съм такъв човек, че да им отвръщам с коментари в обратната посока напр. "Ти си напълняла" или пък " дебела си", но ми е чудно какво ги бърка хората това. Аз съм 1. 70 и тежа 55 кг., чувствам се добре, спортувам, ям по 3 пъти на ден, но не ми се лепи и винаги съм била с тези килограми. Разбирам да съм била много килограми нагоре и да съм свалила драстично, че да има някакъв повод човек да изкоментира, но при мен няма такова нещо, имам дрехи които и на 20 като съм била и сега пак ми седят еднакво. Моля ако има и други жени, които са ставали обект на такива изказвания да споделят

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 95786fe59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз го виждам така. Броят на хората с хранителни разтройства наистина е нараснал. Според много хора, а и според мен коментирането на теглото има огромно значение върху това. Като бях пети клас бях дебела, ама не го осъзнавах, радвах се на живота като всяко друго хлапе, докато не се преместих в ново училище и бях тормозена за това. Не помня колко висока бях, но бях 65кг. Пубертета ме удари и бързо надебелях. Стигнах 75. Като се преместих в ново училище нямаше тормоз заради килограмите ми, а по-скоро си шепнеха момичетата "Тази е дебела" и тем подобни. Обаче аз се взех в крак и стигнах 50кг. за 2 години. Но го направих за себе си. Не за да получавам комплименти. Като отслабнах всички ми го казваха. Все още има хора които ми го казват. Мисля че коментарите са ненужни, защото има много хора които гладуват, обаче другите единствено виждат едно слабо момиче и викат "Отслабнала си, продължавай в същия дух", а не виждат как тя е гладувала и е повръщала всяко ядене за да стигне до тук. Коментарите винаги са излишни.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6a2a068f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Еми абсолютно си права, но жените повечето са такива. Ужасно е, смисъл като го кажат това на някого все едно преди е бил...
Аз също не обичам да обсъждам каквото и да е било и който, макар, че ми се е случвало, но в друг смисъл, не за да се подигравам.

Момиче, 14

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a5f94ef0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тази година на морето ми направи много лошо впечатление, че повечето жени са наистина много безфоремени. И то говорим за жени не с наднормено тегло, а с нормални килограми, но просто не им бяха красиви телата. И моята приятелка го забеляза първа това и ми го каза. Та се загледах и наистина си беше така.

Мъж на 28

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c9b1d224fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Нормално е едното да се счита за комплимент, а другото - за обида. Въпреки че много зависи от конкретната ситуация. Аз едно време бях грозно слаба с болнав вид и тогава не ми го казваха като комплимент, а с притеснение за здравето ми.
Като цяло тези етикети наистина са глупави, съгласявам се, ако се абстрахираме от крайностите и в двете посоки. В общия случай възпитаният човек не би използвал нито "слаб", нито "дебел", нито техни производни, но все пак, ако състоянието е опасно за здравето, трябва да се обсъжда задължително.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7acdaabbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защото изглеждаш добре и е по-зравословно. Откого стана проблем, да кажеш на някого, че изглежда по-добре? Хората ти правят комплимент, защото виждат, че си постигнала нещи добро. Казваш "не съм такъв човек, че да им отвръщам с коментари в обратната посока" - Ето една глупост, на която се научиха хората понрай тея форуми - не на всичко трябва да имаш реципрочен отговор. Това е комплимент! Някой друг казва неши хубаво за те. И да - да отслабнеш и да си в добро здраве е ДОБРО нещо. Тук казваш "жлагодаря" или изказвяш несъгласието си с коментара. Не се търси реципрочен отговор.

"Коментарите винаги са излишни. " - Оооо, иронията...

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d52bc0eda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 5 За съжаление не са ми го казвали като комплимент, то се усеща от начина, по който са ми го казвали, едно такова като загриженост, като че ли се чудят дали не съм болна. На последния такъв коментар, казах, че спортувам и жената така хилещо се ми отвърна "А нещо мръвчица да има все пак". Какво да направя, такъв ми е гена, не съм някоя пищна в някои части жена, каквито явно се харесват повече, но това е положението

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5292842652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   А тая хилещата се жена случайно да е тлъста свиня?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9ace10563a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Освен някой и друг повърхностен комплимент от сорта на "Добре изглеждаш" всичко друго е неприятно и признак на лошо възпирание. Хорското тегло, форми, дрехи, грим не са моя работа и не ги обсъждам, та даже и да ме питат. Всеки си има огледало вкъщи, нека сам да решава ще пълнее ли, ще слабее ли.
Та моят отговор е, че хората са простовати.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6743d906cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да, аз съм 49 кг- около 164см висока и все ще се намери някоя дебелана да ми каже колко съм слаба, докато аз съм доста тактична и никога не бих изкоментира външният вид на човек. Дори обичам да правя комплименти на хората...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker