Въпрос за антидепресантите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос за антидепресантите
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 765 пъти
Здравейте. Момиче на 21 съм. От години се чувствам подтисната, нямам мотивация за почти нищо, социалният ми живот и връзки са към нулата, изпитвам тревожност всяка минута, в която съм будна. Ходих на психолог няколко пъти, но не доведе до положителна промяна в настроението ми, но поне от части ми помогна да си разбера травмите от детството. Както и да е, само с психолог явно няма да стане. Раздразнителна съм, натоварвам и себе си и хората около мен. Искам да отида на психиатър и да започна да се лекувам, защото в някакъв момент ще се срина тотално. Единственото ми притеснение са лекарствата - ще развия ли зависимост, ако ги спра, ще се влоши ли състоянието ми, какви странични ефекти може да имат? Всякаква информация и ваш личен опит ще са ми от полза, благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2c21566c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Всичко ти идва от акъла, трябва да си промениш мисленето! Започни да четеш книги, някакви позитивни, например "Монахът, който продаде своето ферари", занимавай се повече с нещата, които обичаш, почивай си повече, релаксирай, намери си начини. Всеки има своя. :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2c21566c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Може би имаш ниско самочувствие, намери някакви начини да придобиеш повече и да харесваш себе си, обичай се, не гледай все лесното, лесното накрая излиза трудно - подобно на евтиното излиза скъпо.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9bac596b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ще говоря от собствен опит - пих антидепресанти, от модерните - няма зависимост, спрях ги лесно, засега депресията не се е върнала.
На мен ми помогнаха много. Пих ги над година и половина.
Зависимост се развива към бензодиазепини, но те вече не се изписват лесно, обикновено ги дават на хора с голяма вероятност за самоубийство и то за кратък период от време.
Важно е да попаднеш на правилния лекар и да ти изпише подходящи за теб лекарства.
Успех авторке!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ecce166c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Поредната депресирана. Трябва ти мъж, моме, да те помпи. Така ще се излекуваш. Иначе ако искаш да вървиш още по-бързо към дъното, пий антидепресанти. Случаите като номер 3 са по-скоро изключения. Антидепресантите те правят зависима. Освен това химията, която е там не само повлиява на нервната система, но и на много други неща; включително и на половата. С тях можеш тотално да си разбишкаш половия живот, ако въобще водиш, но и да не водиш, шансът да ти падне либидото до 0 е огромен. Ще видиш мъж през крив макарон. А си на 21, а не на 50, за да тръгнеш да отписваш сексуалния си живот. Отделно, че от тях можеш да започнеш да спиш по-дълго, да си умърлушена през деня, да нямаш тонус и желание за нищо.
Препоръшвам ти да си изследваш женските хормони, тези на щитовидната също. Отиди на ендокринолог, намери и друг психолог, психотерапевт. Пий витамини, яж плодове. Намери си гадже, което да е до теб и да се обичате. Спортувай. Това е пътят към излекуването ти.
Успех и не се предавай.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9c51ca99af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей!
Съжалявам за състоянието, в което се намираш. Съжалявам и за хора, които са като потребителя от 3-ти коментар и омаловажават психичните заболявания.

Антидепресантите се взимат по схема и при правилен прием повечето от тях не водят до привикване. Моят съвет е да посетиш психиатър, невролог и ендокринолог. В много от случаите депресията се държи на хормонален дисбаланс или недостиг на определени витамини. Аз съм с тежък дефицит на витамин Д, което има отражение над менталното ми състояние.

Най-печелившата комбинация е: медикаменти психотерапия посещение на психолог индивидуална работа върху себе си. Естествено, всичко това е свързано и с ресурси, като време и финанси..

Дано бързо почувстваш наслада от живота!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker