Енергийни напитки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Енергийни напитки
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1191 пъти
Здравейте, бих искал да попитам как ви се отразява пиенето на енергийни напитки, доколко са безопасни е тн. Като бях малък не им бях фен, обаче започнах да тренирам футбол и вече 8 години пия, като ми се е учвало да прекалявам с 4-5 хелчета. От година насам пия само по 1 или рядко по 2 монстъра. Много хора казват че са вредни и е така предполагам, не съм имал проблеми за момента. Даже ги пия защото са ми вкусни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0fb002da15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Еми всеки ден не е добре да се пият. А и повече от едно на ден е в много. То един кен монстър от половин литър държи целият ден, защо ти е да вземаш втори? Аз си вземам от сребърният монстър понеже е без захар и е по-лек, а и не съм видял на етикета му да има вредни съставки за разика от някои други видове. Зеленият е все едно си изял едно пакетче захар. Гледал съм клипове където зеления го загряха в тиган и като се изпари водата остана една топка разтопена захар. Монстъра има най-силен ефект като се взема точно след сън като преди него си взел голямо сино кафе защото се кимбинират много силно. Даже вечерта чак трудно се заспива.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a0ac3446b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Водят до аритмия и високо кръвно налягане...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9383ec530a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   От зъболекар: вредни са за зъбите ти. Причиняват свръхчувствителност, ерозия и т. н. Отделно тези с прости захари подхранват бактериите в устата ти (str. mutans и др) отговорни за развитието на кариес - колкото повече и по-начесто ги пиеш толкова по-голям риск за развитие на кариес.
Намали ги колкото можеш (максимум до една на ден) и по възможност ги спри. Ако консумираш - изплакни с вода и носи дъвки със себе си - дъвченето на дъвка стимулира отделянето на слюнка, която действа като защитен буфер срещу развитието на кариес.
М29

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c21e8a689b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Вредни са, да. Жена ми работи в спешно отделение и често идвали такива с разхлопани сърца от енергийни напитки. Сега си млад и няма да усетиш ефекта върху здравето ти, но нали се сещаш, че няма цял живот да си на 20. Ако продължаваш да ги пиеш редовно, след 20 г. ще започнеш да усещаш ефекта и няма да е приятно. Вместо това си направи един здравословен режим на хранене и хем ще си по-здрав, хем по-енергичен и силен физически.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b80c8ca6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Жена ми пие енергийни, забранил съм й, но в месеца веднъж си го позволява.
Адски вредни са, да не говорим че миришат, все едно алкохолик се е изпикал в кенчето.
Никаква енергия не дават, нито имат витамини, ако искаш да станеш дебелак продължавай по няколко кенчета да пиеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5998bd7ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Вредни са колкото всички захарни безалкохолни напитки. ОТ 1-2 монстъра няма какво да ти стане. Има си и научни данни за ефектът им. Хората които масово разправят че са отрова, просто не са запознати.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 82f0366b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Аз пия само zero sugar ен, но започнах със стандартните. Не ги пия само ако съм 1ва смяна на следващият ден, иначе нямам лимит. Как ми се отразява? Станах инсомниак, но това донякъде се дължи и на нощните смени. Порочен цикъл е - консумираш ги за да бъдеш жизнен и буден когато трябва, но става навик и започваш да го правиш и когато не е необходимо.

Най-добре е човек да се откаже тотално, адикция си е.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b2969d611a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако пиеш по една, две, три на ден може да се разтрепериш и да ти стане лошо. Все пак съдържат кофеин. Най добре е да не се пият често а от време на време по едно. Тези напитки са много сладки и за това ги пият повече хора. Дори и аз си вземам понякога, но рядко.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d499de9998
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   И аз ги обичам и ги пия и да на всички е ясно, че са вредни. Но, ако не прекаляваш и пиеш по 1 на ден макс не мисля, че са чак толкова вредни. Още по-добре, ако пиеш по 1 на 2-3-4 дена, а не всеки ден. Като се замислиш всичко преработено е вредно, сигурно над 60% от храната, която консумираш е почти също толкова вредна колкото енергиините напитки! То и въздуха е вреден щото е пълен с газове от превозните средства и самолетите.... Ако можеш спри да ги пиеш напълно, аз опитах, но не се получи при мен, на 2-3 дена пия по 1 енергиина, просто си ги харесвам. Един съвет от мен обаче - не пии Хел и най-вече Хел Класически/Classic. Няколко пъти след като пих точно този Хел ме заболяваше на едно място веднага след като го бях изпил и спрях да пия Хел и сега нямам болки никакви. Препоръчвам Ред Бул, Шарк и Монстър, те са доказани. Тия Хелове по 1 левче кой знае с кви боклучаци са ги нарескали....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ab2853f441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Живея в Англия. Тук като си ги купуваш си показваш картата че си пълнолетен. Също като алкохола. Явно има защо. Обикновените напитки с глюкоза са oк, Lucozade, Purdue... ама монстърите и редбулите...

Имам безумни главоболия и пия и аз Монстър, заради таурина ми минава. Някой тука да каже, защо това и аз не знам. Но и аз вече ги спрях, те вече не ми и влияят

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bcca9cd018
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Една наша съседка каза, че ще работя не по 8, а по 12 часа на ден като ревизор-вагони, като първо трябва да мина курса на обучение! Като се има предвид колко отговорна е тази работа-става дума за проверка изправността на спирачките на вагоните, проверка наличността на инвентара, електроподдръжка, попълване на документи при липси и повреди-дали няма да е добре и аз да започна да пия такива напитки-все пак не трябва да заспивам по време на работа-работи се на терен! А и всеки знае, че незаменими хора няма! На 39 съм!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b1243933ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Хел пих в училище т. е. преди 3 години. Не ми влияеше. Монстърът ми е прекалено сладък и странен и не го обичам, но виж редбул обожавам. Преди много ми влияеше, вече изобщо. Пия го само като пия уиски или като пуша. Може би не са чак толкова вредни, ако ги пием по 2-3 пъти на седмица, а не на ден …

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 119c5e66e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Разхлопва сърцето, кръвно, затова както ти писах вече можеш да попаднеш в спешното. Пристрастяват. Но всичко е личен избор, който иска да си ги пие.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f938528fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   https://energydrinkinfo.com/monster-energy-drink-ingredients/

Пускайте транслейт-а и четете.

Иначе, ето го моят опит - Кокаин в кенче, ама сладичко и слабичко. Достатъчно да те закачи, ама не достатъчно да те изплаши. Лошото е, като почнеш да му разчиташ, че ще те вдигне на крака и вземеш да си изменяш съня. Защо да спиш 8 часа, като можеш да спиш 3-4, да праснеш един кен на ставане и да си "машинка"? Ами защото ед време, всичкото се връща с големи лихви и идва на един път. Влия ти и на тялото и на психиата, ама отнема време, да усетиш негативните ефекти. Пчваш да си невен, раздразнителен, не можеш да спиш добре и да ти е гадно. Хубавото, поне при мен, беше, че няма някакви гадни странични ефекти, ако го спреш. Ще ти е кофти 2-3 дена, ама ако почнеш да си лягаш навреме и да не прекаляваш с кафето, ще го забравиш бързо.

Имам приятели, дето играят по цял ден и имат проблеми с депресии и прочие - ако ти имаш такива проблеми - СПИРАЙ ВЕДНАГА. Тея стимуланти ще те направят на парцал.

И накрая - вижте за кого промотират подобни енергийни наптики? "Професионалните геймъри" - некви, дето играят Apex-a, LoL и каквото се случи да е модерно. Един път не видях, някой сериозно над 20 години, дето не сача с балон от стратосферата, не гоопозлват, за да промотират тея напитки. Защо? Защото е за келеша, дето цъкат игрици по цял ден. За друго не става. Нито те прави по-умен, нито по-продуктивен. Ако ти се спи - пий едно кафе. Ако пак ти се спи - лягай си по-рано. Ако пак имаш проблем - сменяй работата, защото те експлоатират.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b3c00d0a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не ги харесвам и не ги пия. Но за сметка на това за съжаление по цял ден ям сладко и тестено.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 10c76d6951
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От автора: до номер 14
Нямам депресии, даже съм доста по щастлив отколкото познати които не пият енергийни. Не бих казал че се дължи на това, просто го отчитам като факт. Помага ми да се концентрирам и ставам по разговорлив, почват да ме вълнуват повече неща, макар и за кратко. Много пъти съм казвал че кофеина си е легален наркотик. Относно спането може би има нещо вярно, качеството се нарушава, обаче има и други фактори като работа и ранно ставане които също са от значение. Това със сърцето ме притеснява макар и за момента да не съм усетил. Живи и здрави :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9925711635
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Според мен са безвредни, иначе как ще ги продават по магазините? Даже виж монстера, има креатин, таурин и женшен, тия неща са супер полезни. Минимум по 2-3 на ден. Аз лично смятам, че трябва да си бавно развиващ, за да задаваш такива въпроси, да не си на 14? Като за тъпир ще го напиша:
За да ти даде "сила", това нещо ти стеснява кръв съдове, вени, артерии и т. н. Оттам сърцето ти почва да помпа яко, тъй като организма дава сигнал, че не се върти добре кръвта, т. е. има проблем с кръвоснабдяването, което трябва да се навакса, тъй като ти ги е стеснил. Ся, ако имаш акъл за 2ст. се сещаш до какво води това яко помпане на сърцето, нали? Инфаркт.
Отделно, оригиналът е един - RED BULL, всичко друго е дреб и шиел. А за Хел-а, има само един достатъчно прост човек на тази планета да го пие нон-стоп - Главния Илиев :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker