Отслабване за студентка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отслабване за студентка
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 847 пъти
Здравейте. Започвам направо. Студентка на 22 години съм и вече имам проблем с килограмите. Висока съм едва 1, 61, а тежа 71 кг. Преди университета поддържах що годе нормално тегло – винаги се въртях около 60 кг. Вече съм 3та година и направо не мога да се позная с 10 кг отгоре. Случи се така поради забързаното ми ежедневие. По цял ден съм в университета на лекции и упражнения, после на стаж до вечерта – съответно приемах "бърза храна" - основно кроасани, закуски, сандвичи от вкъщи. Тоест въглехидрати, за да се заситя набързо. Осъзнах грешката, но вече бях в това положение. Сега съм в сесия и съм предимно вкъщи, храня се с малки количества – основно плодове, зеленчуци или нещо домашно сготвено като яхния. Към хляб и сладко изобщо не посягам. Правя някакви упражнения в стаята си. Вече 1 месец се мъча, ограничавам се от толкова неща, ставам почти гладна от масата, старая се и нищо – само 2 кг свалени. А трябва да сваля поне 10. Скоро започва новият семестър и просто не ми се мисли как ще се храня там. Гледам масово колежките слаби, а на всяка почивка с вафли, газирано, банички. Как става това? Аз дори не съм толкова по сладкото, газираното, чипсовете, снаксовете. Позволявам си ги много рядко, не ми харесват, а има хора, които ги приемат редовно, а са по-слаби от мен. Несправедливо е. Как да се храня в университета, какво да си вземам? В стола се предлагат предимно - кебапчета, кюфтета, пържени картофи, наденици, боб. Също и не мога да си представя да нося и нагъвам в коридорите на университета червено цвекло и краставици. Никой не го прави, а масово изглеждат добре. Нямам и времето да се движа, тренирам. Живея в общежитие. Прибирам се вечер, не мога да скачам заради съседите долу, а то без скачане какъв ефект може да има? Мога да се науча да гладувам, но на лекции стомахът ми ще къркори, а пред мен хората ще се хранят с боклуци? Моля за насоки, съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5fd2248925
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Спри да ядеш полифабрикати, тесто и сладко и ще отслабнеш. Никой няма да ти се подиграва ако ядеш ябълка. Може да си приготвяш и храна в къщи, като омлет. От въглехидратите единственото, което правиш е да се чувстваш уморена и да ти се прияжда скоро след като си ги приела отново. Това с по цял ден съм на лекции ми прилича на оправдание. И аз съм била студентка - ходех на лекции и на работа, движех се доста и дори бях станала 10кг под нормата 171см/51кг, а и успявах да излизам с колеги също. Хубаво е от сега да направиш нещо за себе си и да се движиш, защото обездвижването води до сериозни здравословни проблеми. А и другите не ги гледай, вероятно имат бърз метаболизъм или не ядат като се приберат. Може и да са ти повредени хормоните и да качваш лесно… какъвто и да е проблема, винаги има начин. В Студентски град има фитнеси, които работят до късно - там може да си скачаш на воля:)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 152c6d3492
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Момиче ти сериозно ли? В Бг мама си писала. Спри да се тъпчеш с боклуци и спорт.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0962282d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Трябва повече да се движиш, за да изгаряш натрупаните калории.
Едно и също количество храна, изяждано на 5-6 пъти в малки порции, се смила от стомаха по-бързо и не затлачва червата така, както 2-3 пъти на ден да изяждаш същото количество храна на големи порции.
Сутрин хапвай ябълка или портокал, обезателно да не е нищо тестено (лош навик на много българи и от двата пола е да закусват с мазни баници, пици, дюнери, понички, пържени картофи и други, и да пият газирани напитки).
Ако ти се хапва нещо навън, по-добре си вземи един банан, отколкото да разчиташ на бързата храна, към която посягат почти всичко хора в наши дни...
Поне 2-3 часа преди лягане не яж нищо. Последното хранене за деня не бива да е тежко и в големи количества.
Не пий вода, яйрян или сок едновременно с яденето или в близките 15 минути след него. В противен случай ще разредиш стомашния сок с течността и той няма да е способен да преработи храната в необходимото време.
Преди хранене пий чаша вода, по възможност леко затоплена, или направо един чай. Това ще прочисти стомаха преди поемането на същинската храна.
Недей да правиш жестоки диети, защото ще помогнат само краткотрайно и са вредни за организма, а после ако превключиш към нормално хранене, ще напълнееш още повече.
Ако имаш приятел, освен дълги разходки заедно, правете и повече креватна гимнастика, като го яздиш по-редовно, защото само с лежане не става.
Ако живееш на висок етаж, ползвай стълбището по-често, а не само асансьора.
При всеки удобен повод ходи, вместо да разчиташ на автобус, кола или метро (ако си от София).
Успех и да споделиш след време какво е развитието при теб! Има и други хора, на които ще помогне всеки един споделен опит.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c90cd94109
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   При 1, 61 ръст и 60 кг са много, а 70 съвсем.
На твоята а възраст трябва да тежиш 48-50 кг, ако спортуваш.
Запиши се на спорт и намали тестените изделия.
На 47 г с ръст като твоя тежа 58 кг и са ми много, но от работа и грижи за деца тийнейджъри не ми остава време за спорт.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6f79d39392
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Номер 4 и защо например 60 кг да са ми много? Според BMI калкулатора с 60 кг съм била в норма. Целта ми не е да ставам клечка, а да се върна в рамките здравословно тегло. Ти като имаш други амбиции си ги гони.

Авторката.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: be02884391
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   4, глупости. 60 кила били много. Ако авторката беше 1, 50 см тогава щяха да са над нормата. Заради такива "компетентни" мнения като твоето, има толкова момичета с хранителни разстройства. Аз съм същия ръст и на 60 кг и изглеждам добре, и здравословно, и се движа с лекота, енергична, и мъжете си ме заглеждат постоянно. Всъщност, вмомента съм 70 кг, което наистина е много за мен, и мъжете пак ме харесват. Не може всички да са 45-килограмови клечки...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7762fddbce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Без да се отказвам от сладкото и тестеното съм отслабвала. Не зависи какво ядеш, а по колко ядеш, колко калории има в храната и колко си изгорила.
Вечеряй до 18. 00 и след това не яж нищо. Движи се колкото можеш повече. Пий повече течности.
10 кг се свалят бавно. Нормално е да ги свалиш за между 3-6 месеца.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dd208e5b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Проблемът не е само какво ядеш, но преди всичко в количеството, което ядеш. Можеш да отслабнеш дори да ядеш пица и шоколад, стига обаче да приемаш по-малко калории отколкото изгаряш. Ще ти разкажа как аз свалих 10 кг. Някои хора ще кажат, че не е най-холезния режим и сигурно ще са праи, но при мен действа. Сутрин не ям или ям много малко и изпивам 1 кафе или 3 в 1, не обядвам, а вечер ям каквото ми се яде, вкл. пица, шоколад, хамбургери и т. н., но в малки количества. Когато съм гладна пия вода и най-важното, тъй като съм по цял ден на бюрото в офиса, гледам да се движа много в свободното си време. Не съм по тренировките, но гледам да ходя поне по 5-6, а по-добре и по 10 км на ден. Разбира се в топлото време е по-лесно, примерно се прибирам пеша от работа. Резултатите не дойдоха бързо, но става. А имай предвид, че съм на 40 и моята метаболизъм не е като твоя, при теб ще стане много по-лесно предвид възрастта ти и фактът, че не се бориш с поликистоза и хормонални проблеми. Просто трябва дисциплина! Никакво похапване на снаксове, сладичко и бисквитки през деня, колкото и да ми се иска. Като искам бисквитка ще я ям след работа и то ще гледам да е 1, а не 10.
Това е, просто ограничих калориите, а иначе ям всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 559882f7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не ги слушай тия кльощолюбители. Че не мога да покажа снимки 165, 60-64 кила ще се хванат в чудо. Обаче спортувах и циците ми тежат. Зависи много от телосложение. Сегашния ми приятел вика че тогава съм била мършава.
Може да ядеш кис. мляко, банан. Някакви десерти с мюсли готови. Не знам доколко ще е добре, обаче на крак няма голям избор. По-добре от сандвичи и фуражни храни. Ако се ядат понякога не е страшно, но всеки ден, рано или късно се отразява. Виждала съм дете със супер слаби гени-за година качи 10 кила, сано дюнери, пържени картофи и пил. хапки яде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker