Кошмарни състояния всеки път след напиване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кошмарни състояния всеки път след напиване
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 874 пъти
Млада жена съм и може да се каже, че от няколко години вече имам проблеми с алкохола. От известно време абсолютно всеки път след като пия (и то само бира, не твърд алкохол), като започна да изтрезнявам, получавам нещо като паник атака - чувствам, че умирам, полудявам, всичко около мен и в мен се забързва, сърцето ми ще се пръсне, имам нужда някой да ме спаси и да избягам от ситуацията и агонизирам така с часове. Вече няколко пъти стигнах до Спешното да ми бият бром при тези състояния. Просто едно отвратително усещане на тревога и безпокойство, от което искаш някой да те спаси и да те изкара по някакъв начин, но си безсилен... И имам чувството като ходя после, че непрекъснато падам наляво (въпреки, че стоя и ходя изправена) и не мога да си движа и контролирам добре главата. Просто ужасни неща, и то вече от 4 литра бира примерно. Днес цяло шишенце Неуропан - сироп съм изпила и един блистер Валидол, за да изляза от онова състояние и да си спестя агонията за цял ден напред. Всеки път е толкова страшно, че си казвам, че няма да пия никога повече, но понякога проявявам слабост и пак същия кошмар се повтаря... На някой друг случвало ли му се е? Не познавам никой, който да споделя такива симптоми. Познавам истински алкохолици и на повече години които са от мен, и пият много повече и твърд алкохол, но нямат такива неща. Наистина е най-страшното и неприятно чувство на света... Знам, че просто трябва да спра, но какво по дяволите е това състояние и само аз ли съм? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8498050387
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Аз така като ям сандвичи само цял ден и на следващия ден не мога да акам.

Сега сериозно, очаква те хейт, просто спри пиенето. Не е като да те боли докато пиеш вода. Нямаш нужда от алкохол. Тялото ти ти дава много ясни знаци какво трябва да направиш. Изобщо не ти трябва мнение на специалист.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5b18f1aad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   От това по ясен сигнал да спреш пиенето не виждам..

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 88dc05acbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Може да ме съди и "хейти" само някой, който е вървял в моите обувки и е изживял моя живот, така че не се притеснявам какво ме очаква в анонимен форум, н1. И ти недей да се тревожиш за това. Любопитно ми е само дали и някой друг се е сблъсквал с тези състояния, понеже познавам много злоупотребяващи с алкохола хора, които нямат такива проблеми. Това е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9be3c947b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Изследвай се за тромбофилия. Всяка 3-та жена носи поне един от рисковите гени, а при налични такива алкохолът е забранен и ако редовно злоупотребяваш, може да се озовеш бързо-бързо при Свети Петър.
Нишо чудно вече да имаш тромби с тези усещания.
Спирай алкохола.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c66f1b5a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бирата е много вреден алкохол. Освен това се взема в големи количества за да има ефект. Разкарай я. Ракия също никога. Аз пия само ликьори защото не са с прекалено висок, нито прекалено нисък процент алкохол и съответно нито дразнят прекалено(което не е добре), нито трябва да се пие в големи дози(което пак не е добре). Странното е, че примерно 120 милилитра Йегермайстер който е 35% алкохол удрят по-здраво от 150 мл Бърбън 42% от висок клас. Дисароно ми е любимият ликьор. За да има добър ефект го пия на гладно, а за да няма кофти ефекти от алкохола, преди пиене на алколох се изпиват максимално големи количества вода. Това вече с депресиите след изтрезняване е нормално, защото алкохола е депресант. Но ти злоупотребяваш което никак не е добре и гарантира здравословни и всякакви други проблеми. Алкохол се пие веднъж на седмица-две.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 600c6b4631
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм го имал това. Главно защото от бирата, особено ако пиеш гадна "бира" тип "Шуменско", "Пиринско" и пиеш по повече от тях, така става. Тия алкохолици на водка, което е най-чистото, ги мани. Те плюс това постоянно са пияни, няма как да имат абстиненции, щото пият пак и пак. Във времето много пъти ми се е случвало това, именно от бира, защото съм бираджия. Това, което мога да те посъветвам, е да спреш напълно пиенето за известно време. Примерно, за един месец. Та, аз не съм пил месец и 10 дена някъде, а преди това почти всеки ден пиех, от 2-3 до 5-6 бири. Някой път и уйски. Казваха ми 1-2 приятели, че съм алкохолик така и не мога да спра. А аз им обяснявах, че не е това, просто ми е вкусна бирата най-вече, след това заради самото пиене пиех, по-скоро заради вкуса. И така, сега нямам време просто и трябва да съм напълно адекватен и просто не пия. Даже като помисля, че скоро има повод, не ми се близва, за да съм адекватен. Честно казано, допива ми се чат-пат, пак заради вкуса, но засега просто си държа, както им казах, не съм алкохолик. Не планирам и да съм пълен трезвеник, ами скоро ще огранича до 1 път в седмица, до 4-5 бири(аз съм 100 кила мъж, не са ми проблем) и толкова.
За жена като теб, за да не стигаш до спешни, просто по-добре го спри. За да не пиеш лекарства, да си адекватна. Изкарай известно време, колкото да докажеш, че не си алкохоличка, пък после ако толкова ти се пие, направи си и ти 1 ден. До 2-3 бири(но качествени, не пиринско), пийни си ги, после мини на газирана вода примерно и ще си изкараш добре тоя ден, а на следващия ще си ок. Така хем няма да спираш напълно(ако не искаш напълно), хем ще си в добро състояние.
Някакъв спорт ако не движиш, плюс читаво хранене, ще те изкарат от тия състояния. И свят ми се е виело, и кръвно съм вдигал и панически атаки съм имал. Просто файда няма като ти действа така. Алкохолът все пак е токсин, тялото се опитва да го изхвърли и това е резултатът. Ако не го позлваш умно, така става. А границата от умно до неумно е малка.
За протокола, мъж на 33г. съм.
А да, 4 литра бира са много, 8 бири. И аз като пиех по толкова, следващият ден не е окей. И от бира махмурлукът е най-гаден.
Успех и ако ти трябва още помощ, пиши, ще помагам!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1225377ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   4, видях, че един от симптомите за наличие на тромби е червени ивици и синини по тялото, а на мен от известно време ми излизат синини, които не минават от нищо (специално на крака имам една голяма синина, която не е от удряне и не минава), а червените ивици ми излизат след прекомерно пиене на едни и същи места. Идея си нямах, че може да са симптом на това, мислех си, че са от токсините в черния дроб. Включването ти може да се окаже животоспасяващо и съм ти много благодарна!!!
Благодаря и на другите коментиращи! 5 и 6, аз пия само Ариана, не защото нямам вкус и не съм опитвала хубава бира, просто наблягам на количеството, а не на качеството, а то ми е ясно, че това е сода със спирт и оцветители. Просто ми действа по-преповдигащо от останалите алкохоли, като стимулант, а не приспиващо и затова винаги съм предпочитала бирата. Но ще се вслушам в съветите ви за бирата и за алкохола като цяло. Благодаря!

Авторката

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ab452aac7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   4 литра ми се струва супер много, толкова голямо количество течност допълнително вреди на организма. А и бирата е ужасен избор за питие, с което да се напукаш. За целта по-добре да се ползва концентрат, максимално изчистен от примеси примерно водка, джин... Също трябва да има и хубаво мезе, както и да се пие вода преди и по време на консумацията на алкохол. Алкохола води до обезводняване, а това допринася за неприятните усещания.
Ако пак ти става зле, може просто алкохола като цяло да не ти понася, в такъв случай най-добре да спреш да пиеш изобщо!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 89db288cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Почти всеки път ми се случва и на мен, но това е на психическа нагласа. Я пробвай да удариш една ракия като ти се случи да видиш, че ще се оправиш набързо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a7e3f94940
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хей, авторката е тук. След тази тема изпаднах доста пъти в ужасно страшни състояния, като се стигна до това да не мога да ходя, да не мога да излизам навън, започнах да се чудя това да не е множествена склероза и какво ли не. По всички симптоми разбирам, че от пиенето съм получавала вертиго, с всичките му симптоми - въртене на предмети около мен, чувството, че непрекъснато падам наляво, че главата ми тежи, отпадналост, буквално не можех да седя седнала дори, защото непрекъснато "падах" настрани и правех усилия да седя просто. Започнах да изпитвам социална фобия, да не ми стане нещо навън, и като излизах получавах паник атаки от тези мисли и просто беше ужас. От 5-6 дни не съм пила и това бяха кошмарните симптоми на абстиненцията. Чувствах, че никога няма да се почувствам пак нормално, което четох, че също е симптом на чистенето от алкохола. През последните дни чувствах, че съм някакъв страничен наблюдател на себе си и света наоколо, че съм затворник на съзнанието си, че всичко - целия живот - включително роднините ми, познатите хора, места - всичко е някакъв нагласен "сън", капан в който съм вкарана, абе съществуването ми беше някакъв съзнателен кошмар от сутрин до вечер. Чак днес успях да се отпусна и да се почувствам отново себе си, и си сбъднах мечтата, която се бях уплашила, че никога вече няма да мога да упражнявам - да си направя такава разходка, докато не мога вече да си чувствам краката. Нарочно влизах в магазини, общувах с хора, адаптирах се наново към света и наистина днес се чувствам прекрасно. Четох, че тези симптоми са нормални, защото мозъкът ти е залят с адреналин и се учи да се адаптира наново да функционира без алкохол. Също така, вертигото наистина е опасно, защото действително може да доведе до психично разстройство. Аз в последната седмица вървях към лудницата, особено с това чувство на нереалност и паника, но слава Богу, днес се чувствам много по-добре, особено след дългата и изморителна разходка. Утре отново ще се разхождам много и ще се наслаждавам на новия си живот. Надявам се темата ми да е от полза на някой, който се намира в сходно положение.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 217a5157c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Към авторката, ако го прочетеш моля те, сподели дали това нещо отмина. Аз съм мъж на 30 години, пия един или два пъти в месеца. От две години живея във същия филм, пия и после 3 дни не знам къде се намирам, болки в гърдите, недостиг на въздух, чувство за нереалност, слабост в ръцете, побърквам се!!!! Моля да споделиш ако си се справила с проблема и как…..

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: f700f53f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Имам само едно питане, след като знаеш какво ще се случи ако прекалиш с алкохола, защо си позволяваш да се напиваш? Вместо да изпиеш 4 литра бира и после да си на не знам си какви хапчета за да не превъртиш, изпий едно кенче и едва ли ще имаш проблем. Сама си го правиш и после се жалваш, че ти става зле. Е, ние как да ти помогнем? Човек си има глава на раменете и си преценява и съответно си носи последиците от решението си. Ти избираш да се напиеш, тогава ще си търпиш и последиците.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 часа
hash: 9a690bfa72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На мен също ми се случват описаните симптоми, плюс още един... постоянно ми се спи- едва успявам да държа очите си отворени. Употребявам алкохол - НЕ злоупотребявам, макар че, понякога ми се случва да се увлека. В по-напреднала възраст съм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker