Как да откажа цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да откажа цигарите
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 955 пъти
Здравейте имам един огромен проблем, искам да откажа цигарите а не мога, бременна съм в 4 месец и все още не съм спряла да пуша, помъчих се но не мога, ако не пуша повече от ден ставам много раздразнителна и самата аз не се трая, до преди да забременея пушех около кутия на ден сега пуша по 10-12 цигари но немога да ги намаля още или да ги спра нацяло поне докато съм бременна, постоянно имам разправии с приятеля ми който настоява да спра да пуша заради бебето поне, той самия не е пушач и не разбира колко ми е трудно, някои друга имала ли е подобни проблеми и как се справяте в подобна ситуация.
Ж-22год

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: c4598b1abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Помисли си за това как сега щом не можеш 9 месеца да се спреш, можеш много лошо да съжаляваш до остатъка на живота си, заради това, което причиняваш на нероденото. Много розкаяли се в последствие майки разказват за астми при децата им, постоянно ходене по болници, заради пневмонии, някои се раждат преждевременно с усложнения, други умират след раждането. Ако не успееш да се мотивираш с това, дано поне като почне да ти личи, не ти продават.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: bd8cdb89c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз така, обаче след заплахи от бившия зор не зор 1 кутия (голяма) дъвки на ден и много течности. Зора е седмица, накрая забравяш че съществуват тия цигари. Временно де.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1c42626f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си егоист.
Спри да пушиш, така застрашаваш живота на бебето си.
Горкия ти приятел, дъхът на пушач е много неприятен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9b48ab184f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер едно не знае какво говори.
Няма как детето да има астма защото си пушила по време на бременност или пневмония… това се получава при деца които родителите им пушат в къщи.
Много са ми интересни тези жени които ти казват какво ли не както номер 1 а после у тях е пълен димилник и не се диша- пуши и държи детето.. ей тва е наистина много лошо.
Има ли бебе - не трябва да има дим в къщи.
Ако пушиш по време на бременност до бебето стига по малко кислород в момента в който ти си пушиш цигарата, не вярвам да е особено приятно за него.
Гледай да ги намалиш, аз пуших по 2 - 3 защото и аз бях раздразнителна понеже преди да забременея пуших много.
След като родиш не пуши в къщи дори и сега недей, бебето не трябва да диша цигарен дим, може да доведе до сериозни проблеми.
За пушене по време на кърмене не е научно доказано дали наистина има риск.
ТИ помни НИКОГА недей да позволяваш детето ти да е между цигарения дим.
ТОВА е опасно и много вредно може да доведе до сериозни заболявания на детето ти дори “Синдрома на внезапна смърт”.
И най важното в този момент е мама и бебе да са добре.
Ако спреш цигарите изведнъж ще си много изнервена няма смисъл от това споко! Дай си време и ги намали, сигурна съм че колкото повече се притесняваш че пушиш - толкова повече ти се пуши.
Приятеля ти няма как да разбере, но аз те разбирам и най важното е ти да си спокойна.
Успех!!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3ef93542f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 22 г. си и от кога започна да ги пушиш. Когато за пръв път запали цигара бяха ли ти приятни когато вдиша навътре в белите ти дробове този отвратителен пушек. Казваш раз и ги отказваш веднага на момента. Ти си изключително със слаба воля. Само аз мога да ви излекувам, но не те зная къде живееш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: eeb8e13b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Момичето е помолило за помощ а всички я оплюват, в крайна сметка тя си знае най добре какво да прави. Мъж съм и не съм пушач, моята жена е пушачка когато беше бременна продължи да пуши просто не можа да ги откаже, пушеше около кутия на ден, знам защото и ги купувах детето се роди напълно здраво без каквито и да е проблеми

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: eeb8e13b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторката съм
Мерси че се включихте в моя проблем знам че всичко си зависи само от мен, почувствах се по добре когато някои си признават че също са продължили да пушат докато са бременни, снощи говорих на тази тема и с приятеля ми все пак ме е избрал пушачка и такава съм му станала жена така че ще ме търпи, до #6 пуша от 16 годишна а редовно от 17годишна
На последния преглед лекаря каза че всичко ми е наред, на апарата стойностите са близки на непушачките, благодаря на всички които се включихте

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a005ac5adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   ВОЛЯ!!!
ЖЕНА НА 25

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 55a0c6b67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Тютюнопушенето по време на бременност е вредно, да.
По време на кърмене също, вредните химикали преминават в кърмата. Също ако пушиш вкъщи химикалите се наслояват по стените и после детето ти ще ги диша.
Не знам как ще ги спреш, но повярвай ми, ако беше видяла това, което аз съм видяла - рак на белите дробове, предизвикан от интензивно продължително пушене - ако беше видяла как изглеждат тези хора, как се мъчат, как не могат да дишат и с какви непоносими болки живеят - щеше да ги спреш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c4598b1abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, не се успокоявай от коментари като на номер 5. Всеки може да вярва в каквото си иска, за да успокои съвестто си, но това не променя фактът, че по време на бременност пушенето е вредно. И без това се храним с какви ли отрови, защо трябва допълнително да вкарваш още? Сега за теб животът, който носиш в себе си, не е това, което ще почувстваш, когато го видиш, когато го гушнеш. Ако има проблеми, предизвикани от пушенето, съвестта ще те гризе винаги. Много деца на майки пушачки наистина развиват белодробни проблеми, много се раждат недоносени. Бащата на една моя приятелка се е разделил с първата си жена, защото бебето им е починало дни след раждането, именно заради пушене. Това не са митове, а факти. Не се самозалъгвай, защото няма тези хора, които те окуражават сега, да ти дойдат вкъщи да ти гледат детето. За тебе си остава тази работа. Не съм светица, и аз съм пушачка и мразя денят, в който запалих първата си цигара, но поне не пуших по време на бремеността си. Стисках зъби, като ми се допушеши, хапвах нещо, правех си чайове и имах подкрепата на партньора си (също пушач). По-лесно е да спрем, отколкото си мислим, просто ни е страх от абстиненцията и не искаме да започтем процеса. Номер 1 съм.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: eeb8e13b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Не се притеснявай важното е да се чувстваш добре ти и бебчо ще е добре също, аз също не спрях да пуша докато бях бременна и всичко си беше наред, 10-12 цигари са даже добре аз пушех по кутия близо, единственото ми неудобство беше че някой ме гледаха все едно съм престъпник когато пушех.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 30ae49acef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Намали ги - всеки ден с една по-малко, накрая през ден по 2, през ден по 1, през два дни по 1 и т. н. Така е най-разумно. За месец ще си ги спряла, без да се стресираш. Тези, които са минали между капките, радвам се за тях и бебетата, но аз имам ДВА ужасни примера за бебета, родени от майки - пучашки по време на бременност. На едни познати и на един роднина децата. Не искам да ти казвам какво им има на децата, но е предизвикано от по-малко кислород за бебето по време на бременност. Само ще ти кажа, че децата имат мозъчни и неврологични проблеми. В момента твоето бебе гради органи и системи, ти трябва да му осигуриш най-доброто.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2b6bc8f091
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз почти ги отказах, пушеш по 2-3цигари най много, за мрънкането от съпруга ми е ясно но се криех от него, след като родих вече нямах проблеми и отново пропуших както преди.... иска се воля

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8231d11b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте вече се чувствам доста по добре с приятеля ми се разбрахме да ги намаля, в момента пуша по1 кутия на 2 дни той разбира колко ми е трудно, за сега нямаме никакви здравословни проблеми
Автор...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b3aff2481d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Раздразнителна ставала, абе ей.... В момента, в който заченеш, вече си на втори план, забравяш всякакви прищявки. Раздразнителна ставала, радвай се, че мъжът ти е мек, че аз ако ти бях мъж такава раздразнителност щеше да видиш, че цигара повече да не погледнеш през живота си. И не знам какво ти е виновно горкото бебе, не е видяло още бял свят дори, а ти вече си го закачила на противните боклуци, които вкарваш в тялото си. Такива като теб не заслужават да стават родители.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 55a0c6b67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Моите родители пушеха около мен като бях дете, включително вътре в апартамента. На 23 вече имах диагноза хроничен бронхит, без да съм запалила една цигара през живота си.
На година по 4 бронхита правя, всеки път стигам до антибиотик.
Пък тия колко не са вредни цигарките ги разправяйте на някой друг - ама са ви по важни цигарките от собствените ви деца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker