Как да убедя родителите ми да почна бокс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да убедя родителите ми да почна бокс
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 608 пъти
Здравейте аз съм момче на 15години и искам да почна бокс, но не знам как да убедя родителите си точно и нз дали добра идея да почна бокс, но искам да съм някой в упилище и да се защитавам от по силните надявам се да получа съвети❤

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2cb131d33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Училище*

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: de59c8ab93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Боксът е спорт и се играе с ръкавици, не е оптимален, за да се научиш да се защитаваш от каквото и да било. Освен това те бият в главата... Запиши се на нещо друго или по-добре се развивай в ученето, а не в биенето на хора.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3766f9fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се занимавай с това. ПО–ДОБРЕ НЕ СЕ ЗАПИСВАЙ НА БОКС.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3d0629ab5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Родителите ти са прави. Ударите в главата могат да имат трайни, дори фатслни последствия за теб.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2cb131d33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Благодаря за съвети те не се бях замислял за подсветствията

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1416152aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По-добре се запиши на някое азиатско бойно изкуство (джудо, карате). Там ще се научиш хем да се отбраняваш, хем ще си калиш характера. Боксът според мен изобщо не трябва да бъде наричан спорт. Отвратително нещо е и наистина ще оглупееш яко с него и ще изгубиш зъби. Да си мъжкар можеш и само с пиперлив език - никой няма да иска да влезе в конфликт с теб, защото ще го снижиш до земята пред всички само с думи. Няма нужда от мускули.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e39f0b8462
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Запиши се на граплинг. Почти всеки бой се пренася на земята рано или късно. За да си цар на хватките, трябва да тренираш граплинг. Там няма да те бият в главата, защото при бокса от многото удари в главата, мозъкът се уврежда трайно. На граплинг ще те научат и как да сваляш бързо опонента на земята, а там вече ще го сгънеш с някой ключ.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 07e17b94c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Тия съвети по-горе....
Момче, ако е за да се защитаваш, глупости са, че няма да помогне. Ще ти даде знания и увереност, които могат да ти повлияят ползвотворно, както и обратното. Тоест, ти трябва да си много разумен, което е неприсъщо за връстниците ти. Боксьорите обикновено се занимават със странични глупости от рано, бият съученици, стават биячи на някои. Естествено не всички, но има бая. Ако ти самият започнеш да тренираш, но използваш знанията си за глупости или ти да си "по-силния" и да мачкаш някого, за какво ти е бокс или боен спорт, ще те направи обикновен нещастник като биячите на мутрите. Това не са окей хора. Ако обаче самият спорт ти харесва и искаш да придобиеш малко повече сила и увереност, убеди родителите си. В крайна сметка точно тези думи може да им кажеш. Освен това, боксът в голяма част е игра с краката, кардио тренировка, удари, отклони и в по-малка част да "се биеш". Имам предвид на тренировките. Сега, ако искате да си правите спаринги и да се биете по главите, имате тая опция, но казвам по принцип. Ако си умерен в спорта, ако си добре в училище и това ти е хоби, гарантирам ти, че ще те изгради много по-добре от това да кибичиш в тик-ток и разни подобни помиарщини, които са така популярни в момента. Аз самият, ако можех да върна времето, щях да се запиша. Съвсем малко съм тренирал сам. Но имай предвид, че ако искаш да си професионален спортист, много неблагодарен спорт е. Не един или двама знам, които мизерстват, и то много добри, големи шампиони едно време. Та, както казах, ако действаш умно, ще го съчетаеш с училище и ще се държиш адекватно. Успех в избора ти!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 443794c5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Момче, стегни се! От 14 годишен тренирам Крав Мага и това е истинско бойно изкуство. Бокс, ММА и тем подобните въобще не влизат в категория бойно изкуство та камоли да се защитиш. С бокса на улицата ще си все едно нищо не си тренирал. Всички, които познавам където тренират бокс са изключително нагли, надути и леки. А няма да ти разправям колко са лесни за бой. А забравих да споделя щ, че са и мамини синчета и като ходят мязат малко на настрани.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e7c0ba6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Най-добре се защитаваш, с хора и оръжие. Айде, да не говорим за оръжия. На 14, каот бях, един "Батко" искаше да ме бие. Некъф 18 годишен мърсол, дето беше 190 санта висок. Само дето, имах приятели и рода. Личи си, че тренираше ммчето. Уж много тренираше, уж голяма работа - едвам изкра, да бяга 6 км пред колата, а уж бай Кольо караше бавно. А и да - водеше се "маршъл атист", даже имаше във вибокса клипчета, как се мяткаше и душе някакви хора и куклу. Не му помогна особено. После дойде с майка си в дирекцията. Щяла да ме съди. Аз я напсувах и и казах, че ще ми осъди оня работа, щото съм на 14 и ме е нападнал пълнолетен. След това, вечерта направо си го пребихме и им напукахме гумите на колата.
Така че - ето ти го - имай добри приятели и такива проблеми са рядкост. Цялата му компания после, смао ме гледаше накриво, ама кво да направят... тичаше ли им се пред на бай Кольо голфа?

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d8236cfcd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Напълно съгласен съм с номер 10. Боксът е много хубав спорт - има много мисъл, работа с крака, отклони, блъф, издръжливост. Един от малкото "истински мъжки" бойни изкуства.

Тренирал съм и "източни бойни изкуства" - наистина там има повече хватки и методи за отбрана, ама ако един боксьор ти вкара "правилен удър" си до там.

Само борбата (и MMA, който включва елементи на борба) са по-сериозни спортове. На MMA са ми чупили ребра и има много сериозни хватки.

Крав Мага си е в известна степен "уличен бой" и е най-полезен за бой на улицата (съгласен съм с номер 11 тук), но не не съм съгласен, че бокса не е "бойно изкуство". Един сериозен боксьор може да "вкара много бой" на къв ще да е друг.

А това че те удрят в главата... ми то по-добре да те удрят в главата в "контролирана среда" (с боксови ръкавици, треньор който наблюдава и т.н.) и да се научиш да се пазиш, отколкото да "не те удрят в главата" и да те нападнат некви гаменчета на улицата и да те усмъртят (щото не знаеш как да се пазиш).

Бокса ще те научи да се пазиш от "сериозни удъри". Само MMA-а и борбата имат повече потенциал да те "потрошат" от бокса.

Надявам се, че коментарът ми ще ти е полезен.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4872c514a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Оф, не мога, трети път ще пиша коментар, че невежеството е доста стабилно. Първо, боксът е религия, не е просто обикновен спорт, за него ти трябват 2 топки! Второ, доста интелигентни хора ходят на бокс, просто не трябва да почваш в някоя западнала зала, много ясно, че там ще са предимно утайки. Трето, ти няма да ставаш състезател, в големите зали с добрите тренери никога няма да бъдеш малтретиран, ударите в глава са умерени, няма да изпростееш от няколко тупаника, отделно, че ще ти искат каска, ако е сериозна залата. Четвърто, как очакваш, че ще тренираш бокс, а те е шубе от удари, смисъл това е като футболист да го е страх да си спре топката, стегни се малко. Пето, не знам 10тимата побойници горе с колко боксери сте се били, но ви гарантирам, че сериозен боксер изобщо не е "лесен" за улицата и е един от най-сериозните бойни спортове, много ясно, че е Божа работа, но да имаш стойка и Гард стабилни е 50% от боя, ако нямаш някой специален бияч срещу тебе, след първите 4-5 прави са насрани в гащите. ЗА ФИНАЛ: ПРОЧЕТИ ЗА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БОЙНО ИЗКУСТВО И БОЕН СПОРТ!!! ТИЯ ОТГОРЕ СЪЩО. В крайна сметка ти си знаеш пък, слушай хора, които нямат никакъв практически опит от това, което говорят и тва е, тъкмо по-малко конкуренти. Каквото и да решиш, запиши се нещо, спортът е велико нещо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2cb131d33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 10 благодаря за съвета ще се опитам да ги убедя няма да ставам надут или егоист ще бъда нормално момче което обича да тренира бокс

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 72a1c5ea44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 13 съм - потвърждавам думите на номер 14, за "интелигентните хора"! :D

Имам 3 магистратури едно тесте сертификати и др., сериозно IT съм и преподавам в ТУ-София и сега карам докторантура свързана с Изкуствен Интелект и... ходя на бокс! :)

Изумявам се колко як е този спорт (тъпо ми е, че днес изпускам тренировка... не съм си изпрал бинтовете, но ще отида утре... ще направя малко фитнес днеска). Май наистина си е религия.

Има страшно много мислене, движение, комбинации и др. Като гледаш един рунд ти изглеждат само "2 минути", ама колко "комбинации" им минават през главата за тея 2 минути само...

Убеден съм, че тея момчета колегите-боксьори, ако си поставят нещо за цел - ще го постигнат, просто щото имат дисциплина и упоритост. А това е друго яко нещо на което те учи боксът.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c3d9462b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей, а родителите ти защо са против да тренираш бокс? А тормози ли те реално някой в училище или просто искаш да изглеждаш "як"? Аз лично си тренирам вкъщи, имам тежести, правя коремни, лицеви и изглеждам добре, не смеят да ме закачат.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4872c514a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   14 до 16: ти пък как се извъди като мен, ИТ и на бокс ходиш, хаха, даже съм завършил ТУ-София, но в Пловдив и не преподавам :)
Вече сигурно си и главен асистент :)
Поздрави

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e39f0b8462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Малеее, новото поколение зубъри - боксьори и фитнес маниаци. Вече да те е страх даже компютърджия да погледнеш накриво. В какви объркани времена живеем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker