Как да се справя със стреса от работата и преди пътуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се справя със стреса от работата и преди пътуване
преди: 1 година, 24 дни, прочетена 688 пъти
Здравейте,

мъж съм в началото на трийсетте, проблемът ми е, че понякога, а напоследък и по-често имам доста напрежение в работата, в следствие на което вечер не мога да спя. Примерно натоварена седмица, първите 1-2 дни се справям, но после стресът се натрупва и започвам да не мога да заспивам.

Лягам си сравнително рано, така че да имам време за поне 8 часа сън, но се въртя, в главата ми непрекъснато има поток от някакви разбъркани мисли и се чувствам напрегнат. Така за цяла нощ ми се събират по 1-2 часа сън, а понякога изобщо не мога да мигна.
Съответно на другия ден съм супер изморен, раздразнителен и в отвратително настроение, работата започва да върви по-бавно защото не мога да се концентрирам и правя грешки, напрягам се още повече и така на другата нощ пак не мога да спя. На следващия ден съм още по зле. Някак избутвам да уикенда и съботата обикновено съм толкова скапан, че по цял ден само лежа и седя без да правя нищо. Ако съм имал планове или уговорки с приятели или роднини съответно трябва да ги отменя, защото нямам нито сили нито желание да правя нещо.

Същото безсъние изпитвам често и когато ми предстои пътуване и трябва да шофирам. В нощта преди заминаването спя малко или изобщо, на другия ден ми се вие свят, боли ме главата, раздразнителен съм и като цяло не се чувствам адекватен да карам 100-150 километра, съответно казвам че няма да мога да отида където съм се разбрал и после всички са недоволни и се сърдят.
Интересното е, че преди ми харесваше да шофирам, когато изкарах книжка обичах да хвърля една раница с багаж в колата и да тръгна на някъде. Не съм имал и някакви кой знае какви премеждия на пътя, но през годините шофирането се превърна в просто една гадна отговорност в допълнение към всичките други, вероятно за това толкова се напрягам, когато сега трябва да го правя.

Въпросът ми е как да спра да изпитвам напрежение и стрес при такива ситуации, как да успявам да се наспивам добре? До сега съм пробвал витамини, магнезий, положителни мисли, чайове и успокоителни на билкова основа, понякога помагат но често не!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 24 дни
hash: 32139e1b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Опитай се да бъдеш себе си където и да си. И аз бях като теб. Не можеше да ме мръднеш никъде. Отиди в някои голям град да се почувстваш мижитурка и ще ти мине. Препоръчвам Лондон. Там и да се надрискаш в центъра на града на никой няма да му направи впечатление. Тогава ще си кажеш "какво толкова съм се притеснявал". Това е за пътуването. За работата ще ти кажа само едно: "няма незаменими има неповторими". Ако много си слагаш всичко няма да изкараш дълго. Ако се мислиш за голяма работа и че работиш повече от всеки друг също няма да изкараш дълго. Като всяко нещо, трябва да намериш златната среда.
Това е от мен.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 5a223c0e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Хората са го установили, щастлив е онзи, който ползва хобито си като работа. Щом работата ти те тормози, значи не е за тебе, защо трябва да се измъчваш? Днес сънят ти е разстроен, утре и здравето ти ще пострада. Насила хубост не става, по добре си намери подходяща работа.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: ef9492214a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Играя игри във виртуалната реалност и така се спрвям със стреса.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: 2f9c7b82eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами просто тази работа не е за теб. Смения, не върви срещу себе си. Не се уговоряй предварително за каквото и да било, няма кой какво да ти се сърди, щом не си добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker