Кучкарството в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кучкарството в България
преди: 1 година, 11 дни, прочетена 1410 пъти
От кога кучкарството и кучетата се издигнаха до такава степен в култ в България? Защо е нормално да гледаш 2-3-4-5 кучета в малък апартамент и да тровиш съседите си с воня, лай, да мажеш по общите части и да съсипваш малкото останали зелени площи между блоковете? Защо на кучето се гледа като на дете и се полагат страшни и неимоверни грижи: да яде специална храна, да има дрехи, да ходи 101 пъти на лекар, да взима добавки за по 100 лева? Как може където и да отида да съм обградена с множество кучета: около блока, в парка, в градинките, че и на детската площадка? Защо хората се радват на едно куче повече от колкото на дете? Водят го в мол, ресторант, кафе, магазин? Няма отърване от тях! Навсякъде са и не можеш спокойно да се обърнеш без около теб да е пълно с песове и “подаръците” им по тротоара, в градинката, в зелената площ пред блока. Какво е това изкривяване на психиката? Вярно ли е, че младите хора масово предпочитат деца пред кучета? Аз съм на 26 години с бебе на 6м. и се страхувам, че след като приходи няма да имам един миг спокойствие с тези кучета и лайната им навсякъде!!! Около мен няма кучкари, с изключение на едни, които се сетиха на 45, че искат деца и не стана с години. На края се примириха и взеха един огромен пес в малкия апартамент.. гледат го като дете, ама си е едно куче и стават за смях пред всички. Наистина ли кучкарството е болест и е признак на нездрава психика? Как се справяте с тези кучета наоколо, които са навсякъде около нас и няма спасение. Всеки ден има репортажи по телевизията за нахапани и изядени хора. Искам да си взема нещо, с което да се пазя, но не кучегон или свирка, а оръжие. Какво да взема за да се пазя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 дни
hash: 7ae378c8c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Тотално нездрава психика е, авторке!
Това са прихично болни хора с дефицит на внимание, които си мислят че едно животно ще запълни празнината в живота им. То е необходимо да имаш малко самосъзнание да се огледаш в огледалото и да видиш изрода, който получава удоволствие от това да държи други живи същества на каишка и да си мисли, че като ги върже, ще го заобичат.
За експлоатиране на животинските им инстинкти с цел дресиране, няма да почвам даже.

Живея в Лондон. Бил съм в над 1500 дома досега. Такава ми е работата да ходя по домовете на хората. 90% от лондончани имат или куче или котка. Англичаните се славят с най големите поробители на планетата... това ще ти отговори на много въпроси.
Толкова е зле положението тук, че е общоприето да ходиш с куче на ресторант. Тук по ресторантите и кръчмите се грижат за кучето ти, дават му храна, вода и тн. Не искам да ти кажа в какъв потрес съм като видя кучета по пъбовете, дето ми лаят на главата. Навремето сигурно са ходили с чернокожите така по кръчмите, на каишка.

Психопатия тотална. Но натам вървим. Човечеството толерира лунатизма и егоцентризма. А неолиберализма в България прокарва тия "ценности"

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 6929f46fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да си говорим честно, кучетата имат много по-добро поведение от едно дете, по-малко грижи искат, по-евтини... Не е изобщо учудващо, че повечето хора си вземат домашен любимец. Децата са много по-голяма отговорност и да не говорим с процента самотни хора, разведени и т. н. по-естествено е ако искаш да си запълниш живота, да си вземеш куче или коте. Дори бих казал е по-хуманно, защото повечето само осъкатяват деца си с безотговрно поведение.

Вече защо домашните любимци се превръщат в такъв проблем... Егати глупавият въпрос. Защото живееш в България. Беззаконие, корупция, гадни хора, мръсни, некултурни... Те и да нямат кучета, си хвърлят фасове, бутилки, опаковки навсякъде. Просто сме мръсен народ. Не са ни проблемът кучетата, а манталитета и липсата на регулация...

Против кучета, мангали и т. н. се носи лютив спрей. Оръжие не е толкоз лесно колкото си мислиш...

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 86d9f6623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аман от човеци, които се мислят за върха на хранителната верига, множат се и не умеят да възпитат наследниците си, хвърлят си боклука навсякъде, паркират си колите по тротоарите, пушат и си хвърлят фасовете навсякъде, консумират като невиждали и пълнят заведенията, слушат музика, която не харесвам, имат тъпи интереси, материалисти са, ядат животните, носят кожите им...

Написах всичко това, защото гледам, че темата е хейт. Реших да споделя и аз какво мразя.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 26d55b5f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Не е твоя работа другите кого обичат и как си храчат парите. Единствено важно е да се спазва хигиена, животинките да не са пуснати свободно, където има хора и да, да бъдат гледани добре от тяхните стопани. А, не да бъдат вързани цял живот полугладни и жадни за някой синджир.
За съжаление на някои без късмет, стопаните им нямат никаква култура и за това страдат животните и околните.
Но такива хора и без кучета, ще са мундари. Ще си изсипят пепелника от колата до тротоара, ще хвърлят боклуци безразборно, ще дънят чалга по нощите и т. н.
За това- не животните са кофти и не им се полага някаква благинка, а хората.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 63e32e8e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм човек, който обича животните. Нямам нито куче, нито котка, защото живея в апартамент и не мисля, че ще мога да се грижа за него достатъчно добре. Нямам нищо против кучкари и всякакви други, но да съгласен съм с авторката. Много от така наречените кучкари си взимат куче, не защото много обичат животните, а просто ей така. При някои се проявява като някаква лигавщина, при други като избиване на комплекси, при трети като някакво забавление. През ум не им минава, че трябва да чистят след кучето. През ум не им минава, че не трябва да го пускат да тича по детски площадки и паркове, където няма обозначени места за тази работа. Примери за лоши кучкари мога да дам безброй. Надигат вой до небето, ако им направиш забележка, но същите никога не биха нахранили улично куче, никога не биха взели куче от улицата или от приют, никога не биха се съобразили, ако кучето им е голямо и агресивно, а от среща идва малко куче или котка. Ако кучето им ухапе човек, не поемат никаква отговорност, дори се настройват агресивно. Огромна част от кучкарите не бих ги определил като добри хора, а напротив - озлобени и комплексирани. И пак да подчертая. Много обичам животните и никога не бих си помислил да нараня нито куче, нито котка, нито каквото и да било друго. Като бях дете имахме немска овчарка. Когато почина много страдах и може би това също е една от причините поради, които не искам да имам домашен любимец. Чичо ми е ветеринарен лекар. Доста добре знам от него що за стока са кучкарите. Хората, гледащи други животни нямат такива отклонения, но една огромна част от кучкарите са... без коментар.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 176e1977f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Тъкмо щях и аз да пиша тема подобна на тази, защото моите коментари против кучкарите и кучетата им не ги публикуват и ги трият. Всичко, което мога да кажа, момиче, е едно голямо ЕВАЛА! Евала за пуснатата тема и ти прави чест, че имаш такова трезво и реалистично мислене на тази крехка възраст, за разлика от повечето 40-50, че и повече годишни, които си мислят, че Вселената се върти около техните въшливи песове. Мен постоянно ме цензурират, защото им казвам истината право в лицата, нищо чудно и този път да не го одобрят. Да, и аз се дразня как разни дърти кучкари си третират кучетата буквално като деца: купуват им ЧОВЕШКА храна за ХОРА, дрешки, плетат им пуловерчета, шапчици, ръкавички, че даже им купуват и обувчици (WTF? !? ), водят ги по молове, ресторанти, психолози, че били стресирани, и изобщо ползват се със всички човешки привилегии в обществото, по първоначален замисъл създадени само за хората, все едно, че са истински човеци (а те НЕ са). Но това, което ме дразни най-много от всичко друго при тях е, че постоянно обвиняват ДЕЦАТА и изкарват тях виновни, че били "провокирали" гадните им, гнусни псета да ги нахапят зверски до смърт, и отказват да разберат, че техните агресивни, побеснели песове са си просто такива, без дори да им правиш нищо и вината си е в тях, а не в децата, които нищо не са им направили. Фанатично е да хвърляш вината на едно малко, невинно, беззащитно 3-годишно детенце, което на тази възраст няма никаква осъзнатост, за да провокира умишлено когото и каквото и да било, за агресията на твоя кръвожаден пес, който вероятно е разгонен или още по-лошо, болен от бяс, защото ти не си си го ваксинирал против такъв. Това недвусмислено говори за психическо отклонение от нормата на поведение, приемлива за обществото, но те никога няма да го разберат сами, никой луд не разбира, че е луд - трябва му някой нормален, който да го вразуми от неговата лудост. В тази връзка смятам, че би било добре всичките собственици на побеснели песове да бъдат натиквани в психиатрични клиники за лечение, а песовете им - убивани, за да не пречат на обществото да живее нормално. Знам, че и този път ще ме отрежат заради нещата, които казвам, но не ми пука, те са самата истина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: dd749e7f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Авторке, трябва за 26 годишната си възраст да си разбрала, че проблемите с мръсотията се коренят в хората. Там, където живея проблемите почват и свършват с двукраки индивиди, за които трупането на боклуци е олимпийска дисциплина. С куче или с без куче, когато един човек е мърляч, той си остава такъв. Причината някаи хора да нямат деца, а да имат животни в повечето случаи е медицинска. Не е твоя работа да ги обсъждаш. Ще си по- щастлива, когато насочиш енергията си срещу мърлячите, с които си съседка.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: d0d71f67d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Защото такива хора имат двфицити в птношенията аи с хората, но не го осъзнават.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 2ef70807bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Напълно те подкрепям. И не става дума за 3-4-5 кучета - дори 1 куче в апартамент е ненормална работа, ако не е от най-дребните. Да заколиш крава или кон е в реда на нещата, но да убиеш куче е велика драма. И се води жестоко отношение. Иначе в кланниците най-хуманно режат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: 45cf45f1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Кучкарството е сериозно психично заболяване в над 90% от случаите.

Кучкарите развиват обсесия, форма на психично разстройство към домашния си ;любимец, боготворят го, говорят му, празнуват му рождени дни и т. н.

За куче се полагат повече грижи отколкото за бездомни хора, сираци, болни деца и т. н.

Това не е нормално и НЕ е хуманно, но е трудно да го обясниш на психичноболен кучкар, че човекът е и винаги ще бъде по-ценен от кучето.

Че човешкият живот е по-ценен от кучешкият.

Че човешкото здраве е по-важно от кучешкото.

Че дори за самото куче е нездравословно да го държиш като затворник в 60 квадрата апартамент.

Как да го обясниш това на психичноболен човек?

А откога стана така ли? Откакто хората малко се позамогнаха последните години.

Никой да не ми обяснява, че хората в България били бедни и нямали пари, не можели да гледат деца и т. н. помияри гледани като кралски наследници - с прически, дрешки и т. н. могат да се видят навсякъде в София.

Най-мразя да съм си сложил чисто изпраните дрехи и да дойде някое куче да ми се мята и да ми души и лиже по дрехите. Има и много агресивни помияри които лаят.

Скоро ще летят шутове, пък после кучкарите нека реват по институциите, че са им потрошили любимите псета.

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 84bc4111d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Всички имаме равно право да живеем на планетата и да я обитаваме - и хора и кучета.
Тази ненавист към кучетата не я разбирам, явно има някакъв проблем и във вас. Ще бъде по-полезно да откриете проблема си, отколкото проблема “ни” на нас кучкарите.
Аз не харесвам пускането на кучета по улиците, трябва да има специални места. Не е безопасно на пуснеш малко куче, а голямо си е направо беля…. но хората ги мързи да ги разхождат и ДА част от “кучкарите” са комплексари.
Съвсем друго на ръка обаче е, че всъщност кучетата са много предани другари и истински ни обичат и ни вярват невинно и чисто по детски. Та хората сме виновни, ние сме лоши, ние цапаме с лайната на кучетата си и не ги възпитаваме. Злобата ви към “псетата” е реципрочна на безотговорните и вредни мажещи с лайна градинките стопани с кученца.
Кучетата е хубаво да бъдат на повод, даже е задължително. Ние не да е откачено, ами ние сме длъжни да ги гледаме като деца. Че иначе защо ни е да живеем с тях? Кучето е най-добрият приятел, кучето е милост, кучето е радост, кучето е любов и честност. Обаче наред с цялото възпитание и култура към животинките върви и едно друго направление, в което трябва да се възпитат хората. Хората трябва да научат детето си да не вдига врява и да уважава, да съчувства, да не мрази и да хвърля боклука си. Това е вашия шанс за спокойна разходка с детето в градинката. Вие също сте част от това, иска ви се или не!

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: eadca848fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Единственият проблем на статията ти е самата статия. Хвани се стегни, хората гледат кучета от незапомнени времена. Без да те обиждам ти казвам че имаш плоско мислене

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: eadca848fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Значи кучето си хвърля боклуците по улиците без да се замисли? Кучето се дрогира, ограбва и налита на бой? Всичко живо се разпада заради хората ако не сте го осъзнали. Тия незаконни сметища кой ги е правил, почти във всеки град са.. спринцовка и презервативи може да намерите на детските площадки за които говорите. Престанете с тая злоба.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 011575a65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Масово има жени на 27/28/29 които живеят с някой пумяр или корка хванат от улицата. (Абсолютни кукувици)

Наскоро ми попадна и една на 33, която беше качила снимки как празнуват рожден ден на един от многото и помяри.

Беше точно все едно е детски рожден ден. Много зле. Казах и ме блокна злобно естествено. Даже получих и съобщения от смешните и приятелки как трябва да умра и. т. н.

---------

Истината за песовете е следната:

Кучетата са реално мега-бета вълци размножавани докато напълно загубят автономност.

Кучетата са ТЪПИ и затова обичат стопанина си независимо дали е изнасилвач или т. н.

Кучето е ТЪПО животно. Да, то може да се обучи да е полезно (да намира дрога и т. н. ) но е доста ТЪПО въпреки това.

---------

Впрочем точно до мен сега една двойка си е взела някакъв помяр дето ми лая постоянно.

Апартаментът им е 55кв. 2 души помяра...

Няма такава кретения

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 0e21a0240d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14, а още по-извратеното е, че тези същите жени на 27/28/40, за които говориш се ебат с песовете си, като заместители на истински МЪЖЕ-ХОРА (те точно за тази цел си взимат само мъжки песове). Те са прекалено дебели, грозни или отритнати от цялото общество и особено от мъжете, защото са с гаден, кисел и непоносим характер, от който всеки нормален мъж ще избяга с 300 километра в час. Затова от отчаяние и от нямане на избор стават зоофилки и се примиряват и с псетата. Само ме безпокои да не забременеят от тия песове и да не излезе някой изрод от тая междувидова "любов", който да стряска всички хора на улицата и да им причинява инфаркт, като мине покрай тях.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 125cb7c35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз имам страх от кучета от дете и е даже по-зле ситуацията при мен. Те са навсякъде и все големи, писнало ми е от тях... Не, ме ги мразя, нито им мисля лошото. Но хората се отказаха от деца, в името на кучетата не знам само тук ли е така или и в чужбина.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: c73936ba47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Отдавна не бях чел толкова злобна история в сайта. Я се стегни и си живей живота по-ведро. Майка си, на злоба и нервни изблици ли ще научиш детето си? ! Хората гледат кучета и котки от векове. Тяхна си работа. Щом толкова се дразниш на съседите си, кажи им директно да чистят след кучето си, както и на всички, които видиш, че не почистват лайната. Или.. отиди да живееш другаде, щом чак толкова тези те ядосват ;)

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: a36c7fc5fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Най- абсурдното е, че масово гледат в апартаменти огромни кучета.
Казват, че ги обичат, но и на дете е ясно, че тези животни не са за гъсто населена градска среда, камо ли за апартаменти.
Ако имат къщи с дворове да, но в апартамент мъчат животното.
Трябва да се забрани отглеждането поне на огромни и опасни породи в града.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: f5b110b785
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Авторке, не забравяй, че живееш вече в джендърска държава, не, че тези така наречени кучкари са нещо ново модерно общество, а са просто слагачи на Западните порядки, един вид, правят си високомерно самочувствие. Сега ще те оплюят, защото не разсъждават, просто лаят като кучетата си, друго не могат.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: c73936ba47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19, т. е. да разбираме, че в Русия например, като една не-джендърска държава няма лайна по улиците от кучета и като цяло всички четириноги се отглеждат в двор? Хора, хайде по-сериозно. Как така намесихте джендъри, държавна политика и какво ли не още в такава тривиална тема като "за" и "против" отглеждането на животно вкъщи. Авторе, разбирам гнева ти. Всички искаме да живеем в чистота и тишина, на теория! Но виждаш, че мръсотията по градинките и входовете не се появава току-така. Чия е вината според теб? Само в хорана, отглеждащи кучета? Или във всички, които ги мързи да идат до кофата? В моя вход има жена, която отглежда 5-6 котки. Предлагаш да я изгоня и да утрепам животните? И мен ме дразнят много неща, но гледам да си решавам проблемите без да търся внимание в интернет.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 125cb7c35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Кучкарите поне да дадат път, когато минава майка с количка или с малко дете за ръка. Масово се чака кучето с дългият нашийник да души и да препречват целия тротоар, кучкарите като че това ги кефи и не дават път нарочно. Майката не е злобна, а е права. Това са лайна и косми навсякъде. Поправете ме ако греша, но здравето на децата е по-важно от всичко това. Вече всяко семейство почти има куче и те са невъобразимо количество, косми, лайна, мръсотия навсякъде. Ако толкова гй обичате, гледайте ги в дворове, където има простор за тях, а не да ги мъчите в апартаменти. Злобна била майката, тя да си затваря устата и децата да играят вред лайна и косми. По детските площадки също ги водят, нищо че е забранено и някои деца са алергични, не им и пука - децата трябвало да свикват с животните, цитат на един, който не си помръдна огромния пес от площадката. Ами ако има някое алергично? Не им и пука, ние сме "злобни", да си траем.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 дни
hash: eda6c61928
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   На "Наистина ли кучкарството е болест и е признак на нездрава психика? " Ви отговарям така- Не, не е, признаците на нездрава психика са други, като едно е сигурно- и Вие изпитвате определени дефицити, щом сте отделили толкова време да напишете толкова много редове за подобно нещо. Обидните квалификации не се толерират. Ако сте сметнали, че не сте допуснали такава грешка, то прочетете отново частта с 45-годишните Ви съседи. Склонен бях да Ви съчувствам на проблема, който е социално значим, но тотално ме изгубихте с елементарните Ви разсъждения. Мога да Ви посъветвам да я давате по-кротко занапред и по възможност да не учите детето Ви на ненавист към животните, било то кучета или котки.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 125cb7c35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   22, а вие продължавайте да сте ултразагрижените добри хора, понеже обичали кучета и котки, това не ви прави добри хора. Има деца с алергии или нападнати от кучета и котки и вашата част с обичта отпада, плюс това да обича едно дете кучета и котки, не значи родителите му да напускат детските площадки, пълни с лайна и косми, за да има път за кучетата и котките. Съветвам Ви да имате повече обич към хората и малко да мислите с главите си, когато говорите за обич към животните, защото нападнатите хора от домашни кучета са именно от собственици като Вас, които отказват да ги държат на каишка, както е по закон, "защото на кученцето му е зле''. Аз обичам животните и точно затова нямам животно, за да не го мъча в апартамент. Поздрави

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 6c6e7b49cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, моля, не ме упреквайте за нещо, което е само във вашите представи - от коментарът Ви се разбира, че имам животно и съм неразумен, допускайки то да посещава места, забранени за животни и прочие. Моля, за напред, вземайте предвид факта, че човекът, към когото се обръщате, може да не влиза в определени стереотипи. Аз се обърнах към авторката със съвет, макар темата да е хейтърска и неподходяща за сайта (прочетете провилата, моля), да подхожда към проблемите със съседите си "кучкари" интелигентно, защото първичността и употребата на обидни квалификации, които често се срещат в поста й, превръщат тази тема по-скоро в махленски разговор, а не в градивна дискусия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker