Не ми дават да работя на 16 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121570)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми дават да работя на 16
преди: 1 година, 13 дни, прочетена 597 пъти
Аз съм на 16 момче и искам да събера пари за дрехи и друг телефон казах на мама, че искам да работя лятната ваканция тя каза, че неможе защото баща ми щял да ми взема парите (Той го е правил на брат ми, и на майка ми парите е вземал и тя затова сега не работи) Няма как да събера от джобните защото ми дават 2-5 лева най-често 2-3 лева (Понякога изобщо) а като дадът 5 лева ми викат да изкарам 2 дена с тях, самата закуска струва 2. 40 и ми остават 60 стотинки за вафла и така, Баба ми и дядо ми като ми дават пари нашите ми ги вземат и си купуват цигари. Казах им, че нямам дрехи само 3 анцунга и 2 тениски и един суичър с които ходя на училище от началото на учебната година казаха че ще купят и все още не са само ме лъжат. Какво да правя аз мога да ходя на работа като съм на училище да събера малко пари но не мога цял ден след като имам важни часове от които зависи дали ще завърша. Не мога лятната ваканция защото ще питат къде ходя какво правя (Аз обикновено си седя вкъщи винаги по-затворен съм)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 13 дни
hash: 948ca81abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Помоли баба ти и дядо ти вместо да ти дават пари, ако имат възможност да а те заведат и да ти купят дрехи.
Кажи на вашите че искаш да работиш през лятото, за да си изкараш пари. Трябва съгласието на родителите.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 30d167b863
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Кажи на баба ти и дядо ти да ти съхраняват парите, които ти дават у тях и като се натрупат 50-60 лева иди с баба си да ти купи някаква дреха.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 24ef2a6d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Сигурно ще те разочаровам, но примерно при мен никога не бих взел човек, който няма 18. Първо като процедура е адски сложно. Другия вариант е да работиш някъде без договор, което изобщо не ти го препоръчвам, защото шанса да не ти платят въобще, е огромен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 9ffebe4ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До автора-кажи на баба си и дядо си-да ти внасят парички по сметка в банката на твое име, също-могат да ти купят някои дрехи, какво им пречи да ти направят подарък, нали си им внук? Дори да нямаш Рожден ден-пак могат да ти направят подарък или пък просто да дойдат с теб до някой и друг магазин за дрехи и ти сам да си избереш какво искаш, те да платят на място, вместо да ти дават пари пред баща ти и после той да ти ги взема.
Имам и друг съвет-остават ти само 2 години до пълнолетие, предстои ти абитуриентски бал, вместо да ти дадат тогава нещо златно, както е по традиция или пък пари, помоли баба ти и дядо ти-сега да ти дадат подаръка, а пък на завършването -нищо да не ти дават.
Сещам се и друг вариант-ако си ученолюбив и изкарваш добри оценки, ако другите от класа ти все искат да преписват от теб по време на контролни-казвай им предварително, че ако искат да преписват-трябва да си платят за това. Искай им по 8-10 лв. , като не щат да дават-да изкарват двойките и толкова. Честно да ти кажа, яд ме е, че не се бях сетила за това, когато аз бях ученичка. Ако те бива в писането на есета и съчинения по различни произведения-искай да ти плащат и им пиши-но не забравяй-на всеки различно, за да не те хванат учителите. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги карай, ако преди изпит, класно, контролно, ако си им писал съчинение-да го наизустят или поне да го препишат с техния почерк, за да не разберат учителите за това и да не го отнесеш после ти. Хайде-успех ти желая и пиши какво е станало...
Виж, сещам се, че по мое време имаше няколко момичета от класа ни и още от 9-10 клас работеха, като сервитьорки, момчетата -не работеха, но пък при теб е проблем, защото баща ти не бива да знае, че ще ходиш на работа, за да не ти взима парите. Помоли някой учител да му станеш асистент, да помагаш в извън-учебно време, той ще ти плаща. Баща ти не е нужно да знае, можеш да му кажеш, че доброволно помагаш след училище, а парите си ги крий на тайно място или помоли баба ти да ти открие сметка на твое име и там да си внасяш парите, в някоя банка. Лятото учителите винаги ги викат в училище за различни дейности, може да помолиш някой учител... питай-не ти пречи, когато разберат положението ти, предполагам ще ти помогнат някак. Важното е да не вършиш глупости и да не се замесваш в незаконни дейности. Просто-не се отчайвай.
Аз бих ти помогнала и бих ти плащала за помощта-не съм учителка, за себе си работя, обаче няма как да се свържем, защото сайта е анонимен.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: a1f40a9775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Послушай номер 1 и даже изкарай едно лято при баба и дядо - хем ще имаш свобода да работиш и пазариш, хем ще ти дадат по-добри съвети от нас

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker