Червени точки по тялото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Червени точки по тялото
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 776 пъти
Помогнете с малко информация, особено онези, които сте минали през това, защото се скъсах да търся в интернет и като цяло НИЩО съществено, нищо конкретно не открих.
От една година насам по тялото ми започнаха да се появяват червени точки и някои от тях са по-едри от точка оставена от кърфица, както е обяснено в някои статии в интернет. На 27 г. съм, ям си всичко, не съм на диети някакви, сравнително здрава съм, но тези червени точки са влудяващи, не само, че не изчезнаха тези, които вече се бяха появили, но за мой ужас продължават и продължават да излизат нови- най-много са на корема и около гърдите. Не съм раждала, не пия хормонални таблетки някакви, просто НЕ мога да си обясня каква е причината... Дайте някакъв съвет-на какво може да се дължи появата им? С бяла кожа съм, имам доста лунички по тялото, гледам да се храня здравословно-ям си плодове и зеленчуци, не пия никакви лекарства, освен Паракофдал-при силна Мигрена (често се случва да имам мигрени), но не мисля, че е от Паракофдала. Понякога си купувам кутийка Келтикан Форте, заради Периферна Полиневропатия-вследствие на дефицит на Вит. Б12 и вит. Д, но уточнявам-от доста години е това с дефицита, НО никога по-рано не е имало такова появяване на нови и нови червени точки по тялото.
Ако питате -защо не отида на лекар-дълга история... , но общо взето съм КРАЙНО разочарована от лекарите в тази държава, с ръка на сърцето мога да кажа-от лекари добро не съм видяла, образовала съм си сама, проучвала съм -за изследвания и т. н., в краен случай съм ходила на лекар-заради изследвания някакви и за някаква рецепта, ако евентуално изпишат при нужда. Другата причина сега да не отивам на лекар е, че съм твърдо убедена, че нищо няма да направят, те на смъртно болни грам внимание не обръщат, какво остава за някакви си червени точки. Гледам да не го драматизирам, но в крайна сметка това си е моето тяло и нормално да се притеснявам и да търся причина за това състояние и ако може с хомеопатия, билкови чайове или поне да знам причината!
Също да кажа-тънка съм, стройна тежа 51 кг. висока съм 170 см., не съм раждала деца, споменавам това за да няма излишни предположения за червените точки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 7ef9ac8140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Пробвай с качествена козметика (има препарати за несъвършенства по кожата които правят чудеса, но са доста скъпички)
Ако не помогнат, добре е да се консултираш с дерматолог - ако не помогне, поне няма да навреди.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 916f4df334
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   http://spodeli.net/5/story-172801.html
Ето тук и аз публикувах, но отговори няма...

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 5a175de791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Всеки ги има. Не се притеснявай, особено по ръцете са най-често и най-гъсто срещани. Имат потенциал да се превърнат в бенки.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: e1a4f636c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Червените точки могат да бъдат алергична реакция контактен дерматит, някакъв вид екзема, ухапване от акари или бълхи, а ако са малко, може да са бъдеши бенки, появили се след излагане на слънце без слънцезащитен крем или с по-нисък фактор от нвобходимия за типа кожа.
Червените петна може да са вследствие и на сериозни заболявания ксто васкулит. Някои видове васкулити са :
гранумаломатоза на Вегенер;
артериит на Такаясу;
болест на Кавазаки;
болест на Бехчет;
нодозен полиартерит;
синдром на Чърдж-Шонлайн и други.

Има информация в lekuva. net, а в google снимки, когато се напише васкулит.
Червени петна с паякообразни нишки около тях може да симптом за зараза с вирусен хепатит B или С.

Спомням си, че съм попадала на статии за червени петна по тялото при липса на витамин от B групата, но вече не помня на кой точно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: e1a4f636c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Забравих да ти пиша, че липсата на вит. B12 може да се дължи на MCHFR ген, при който може да се усвоява само метил формата на B12, а другите форми са вредни. Паралелно засегнато е и усвояването на фолиева киселина - B9 и тя също трябва да се приема в метилиранатажформа. Особено вредна е обикновената фолиева киселина за такива бременни, може да доведе до спонтанен апорт или увреждане на плода.
Хората, при които се наблюдава тази генна мутация често имат и някой от другите гени, които ги правят уязвими към тромбози, васкулити или спонтанни аборти в началото на бременноста
За хора носители на някои от тези гени алкохолът е абсолютно противопоказен. Той може да се съдържа и в различни лекарства като валериан на капки и други билкови тинктури.
За бъдещите бременни има решение, като в първите три месеца от бременността, когато се сформира плацентата, да се приема определено лекарство. Няма да напиша кое е, защото се приема само под лекарско предписание.
Изследването е за тромбофилия и по-евтиният вариант е към 30 лв. в Цибалаб например и включва всички тези генни мутации за B9, B12 и 3 фсктора за тромбози. Там има и по-скъп, но към 200 лв., а дава само още един много рядкостещан фактор.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 4b54797690
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз също съм млада и от 2 месеца забелязвам такива ситни червени точки по ръцеете, малко на гърдите и корема, но най много по ръцете имам. Много съм притеснена отлагах кръвни изследвания чаках да се махнат, но уви.... Тези дни ще правя изследвания дано всичко е наред....

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 41b9a26e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нищо страшно няма, не се притеснявай. И аз съм така цял живот, на 50 вече, особено много са точките от вътрешната, горна страна на ръцете. Четох някъде, че се дължи на слаби капиляри, някои се пукат и така се получават точките. Не мисли за това, не е опасно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: c29670a4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката-благодаря на всички за коментарите. До н. 7-аз също мислех по някое време да си направя пълна кръвна картина, но все отлагам, че ми е омръзнало по лекари и лаборатории да ходя(находила съм се в миналото предостатъчно), като излязат твоите изследвания-би ли споменала тук в коментар какъв е резултата?
До н. 8 - и аз на това се надявам, то реално и точно под гърдите от лявата страна имам такива просто малки капилярчета, бяха станали лилави, но след като доста пъти не пропусках да ги намажа с крем Здраве-от този хидратиращия в бялата кутийка и сега почти не се забелязват, а преди това доста време стояха на кожата ми и доста отчетливо се виждаха.
До н. 6-благодаря за подробните коментари, но аз нямам намерение да раждам деца. А иначе-при мен дефицита... ох дълга история но накратко ще опитам-още в университета-нещо от храната се бях заразила със стомашната бактерия хеликобактер пилори-отвратителна бактерия-мина цяла година с разни симптоми без да знам какво ми има, накрая се разбра и 2 седмици бях на няколко много силни антибиотика, за да се умъртви бактерията, от единия дори ми пищяха ушите, но накрая Слава Богу-изчисти се бактерията, после обаче лекувах щетите нанесени от нея ЦЕЛИ 5 години-просто беше отвратителен кошмар-гастрит, постоянно подут стомах, дори не искам да разказвам, и да се сещам... , проблеми имах с отделителната система-системен запек и постоянно се налагаше да пия лекарства за понижаване на стомашните киселини, защото хем постоянно трябваше да хапвам нещо, заради болката в стомаха, хем беше порочен кръг с гадните киселини, на всичкото отгоре бая кг. бях качила- не ща да се сещам.
Но Слава Богу и това отмина-свалих си килограмите сега съм, като в Гимназията тежа 50 или 51 кг като хапна, колкото до периферните нерви-от края на 2011 г. ГОДИНИ НАРЕД страдах от жестоки болки в ръце, крака, мравучкане, отпадналост и т. н. списъкът е дълъг... минах през купища НЕКОМПЕТЕНТНИ лекари, които ме гледаха като телета и ме пращаха да се прибирам, все едно си измислях, накрая разбрах за изследването Електромиография-направих го видя се, че имам 6 от големите по протежение на целите ръце и крака, увредени периферни нерви, направих си купища изследвания, дори и за автоиммунни-СЛАВА Богу-не беше автоимунно, там всичко отлично, кръвните-също, на урината-също, единственото нещо извън нормата при кръвните бе дефицит на Б12 и вит. Д, изписаха ми разни хапчета-полза никаква естествено. Накрая пак сама бях принудена от интернет и други напатили се, да се образовам, че е нужно да се приема Б12 във форма Метилкобаламин, а не цианокобаламин както тъпите лекари ми бяха изписали, добре че още в началото отказах инжекциите-тогава нямах излишни пари, а и се притеснявах някоя некомпетентна сестра-на каквито лекари и сестри цял живот попадам... , да не ми забие спринцовката в друг нерв, а и очевидно добре съм направила, като отказах, защото по-късно разбрах, че инжекциите са с цианокобаламин, а това работа не върши.
Приемах всякакви варианти на Б 12-хапчета за гълтане с вода, хапчета за смучене под езика, спрейове за пръскане в устата с Б12, лепенки с Б12-накрая беше ЕДНО НИЩО. Прахосах купища пари това е ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ-от края на 2011 г. симптомите- с парене, горене, болки и мравучкане в крайниците, не можех да спя от болки, бяха увредени дори сетивните нерви, ЧАК лятото на 2018 г. разбрах за ЕМГ и направих изследването, после кръвните в търсене на причината защо са увредени-защото да чукам на дърво-диабет нямам, нито анемия, но дефицита, който писах на двата витамина. Разбрах пак от интернет четох статии на какво може да се дължи-оказа се, че при всички преболедували гадната стомашна бактерия хеликобактер пилори-заради нея и отделно, които са пили Нексиум-това е едно от лекарствата за понижаване на стомашните киселини-в листовката не пише за точно този страничен ефект, но при болни от периферна полиневропатия се казва-това лекарство при дълга употреба, помня, че се пие до 6 месеца, но аз го пих цели 3 години, защото нищо друго не ми помагаше за киселините-реално не можех да се храня с нищо освен хляб, сирене и тестени храни, нищо друго не ми понасяше на горкия стомах.
Оздравях -това е важното, дори и да знам, че онова лекарство е допринесло за... положението с нервите по-късно, връщайки се назад в спомените не мога да виня и да се обвинявам, защото знам какво облекчение бе за мен по него време.
В крайна сметка разбрах, че има случаи, в които Вит. Б12 просто тялото спира естествената си способност да го синтезира от храната, за което и подозирам, липсата на положителен ефект, като го приемах от хапчета, месо -ям само Риба и ям риба по 3-4 пъти всяка седмица, храня се здравословно от няколко години насам-наваксах си като за световно на вкусни плодове и зеленчуци и то в големи количества, радвам се, че мога да ям всичко вече-БЛАГОДАРНА СЪМ НА СЪДБАТА И ЧЕ ИЗДЪРЖАХ!
Но хора-ако имате някакви болежки и т. н. -правете си изследвания и четете много... , не разчитайте на някакви некомпетентни лекари да ви мотаят години наред и да се влошавате в същото време. Болката-не е нещо нормално!
И не пийте каквито отровни лекарства ви изписват-винаги четете етикетите. Много лекарства се наложи да изхвърля в боклука и то с причина. Дори не искам да си помислям, какво щеше да стане, ако се бях доверила на всеки лекар обслужващ фармацевтичната мафия, изписващ боклуци, а после да се прави, че не те познава и да вдига ръце, че нищо не можел да направи.
Аз се научих да се информирам сама-да чета много статии за различните неща, да чета постовете, коментарите на напатили си хора, които вече са минали през това. Вродено ми е да съм недоверчива, винаги съм подлагала на съмнение диагнозите и думите на лекарите и имах право. Виждах и как се опитваха да пренебрегнат симптомите ми, изглежда са очаквали да се стигне до критично ниво, за да се налапат после с колкото се може повече пари. Яд ме хваща само като се сетя-при колко на брой лекари ходех и от различни градове при това, и казвах им-мравучкане, парене, чувство за горене вътре в ръцете и краката, мравучкане и болка и т. н. онези типове ме гледаха, като телета с промити мозъци, абсолютно неадекватни-ГОДИНИ НАРЕД, докато аз се мъчех и страдах сама, без диагноза, без лечние на нервите. Всеки един, който има табелка на бялата престилка Невролог-би ТРЯБВАЛО веднага да зацепи за какво става дума, още щом се спомене думата мравучкане. Хора-знаете ли, че реално на няколко пъти в отчаянието си, докато се изповядвах с тия симптоми-казвах на глас-все едно нервите ме болят и ония тъпанари прости, които заслужаваше да ги осъдя, само зяпаха и ме гледаха, все едно аз съм лудата, а не те!
Сега всяка втора реклама по тв е за лекарства за периферни нерви-но това започна мисля преди 2 не повече от 3 години назад от днешна дата, преди това е нямало как дори от тв да чуя. Още нещо-ПОМНЕТЕ, че точно онези неща, които рекламират най-много и въобще излезе ли реклама на нещо-то е ВИНАГИ боклук! Практиката го доказва и не говоря само за лекарства, а за всичко. Без да се шегувам, без ни най-малка ирония-видя ли, че рекламират нещо-си го отбелязвам-за нищо на света да не го купувам. Има едно лекарство уж за периферни нерви, което напоследък като на аларма нон-стоп рекламират, няма да го споменавам, но започва с буква У-тотален боклук.
На мен лично ми помогна едно- бих го нарекла вълшебно лекарство, защото само то накара нервите ми да започнат с бързи темпове да оздравяват и си го купувам периодично-никога и до ден-днешен не съм видяла негова реклама по тв и това ме радва, защото за мен това е и външно потвърждение, че лекарството не е боклук.
За съжаление-всеки си върви по своя си трънлив път.... всеки си се учи от собствен опит.
Надявам се и вътрешно съм убедена, че червените точки се дължат на разширени капиляри, спукани дребни кръвоносни съдове, вного ми е чувствителна кожата и за съжаление страдам от тежък предменструален синдром, като почнат и някакви горещи вълни да ме заливат в определени дни... възможно е и това да води до червените точки. До н. 5-прочетох за всички споменати болести-проучих, изчетох симптомите подробно за всеки вид, но Слава Богу-Не, не отговарям на тях.
Така, че радвам се, че не е нещо сериозно. Просто всеки човек е различен, ето сещам се едно Лято на морето, една жена се ужаси, че съм имала толкова лунички по тялото-факт, че са доста по ръце и крака, корем, но те са фини, стоят красиво на бялата ми кожа, кофти ми е било дълго време-защото по принцип не харесвам лунички, но свикнах и дори почнах да ги намирам за красиви, не съм с рижава коса, косата ми е средно-кестенява, и да си довърша мисълта-жената веднага ми препоръча крем от невен за луничките-а те са ми от детството още, някакво кремче жалко-нищо няма да направи, купих си-но очевидно нямам нито една заличена луничка. На лицето най се ядосвам веднага от слънцето-САМО на плаж, когато съм и за отрицателно време стават лунички, петънца, но след морето изчезват. Ядосвам се, че все се появяват, въпреки че не обичам да се пека, харесвам си снежнобялата кожа, не искам да ставам червена-слънцето си го събирам, докато плувам, после съм под чадъра с шапка, слънчеви очила и под няколко пласта дебели хавлии ха ха ха, ползвам слънцезащитен крем фактор 50. Но луничките от слънцето излизат-тях ги наричам временни, защото обсипват лицето и раменете ми, но седмица след почивката на море-сами изчезват. Имам само една бенка отстрани на ребрата откъм гърба почти, но попада точно в обсега на сутиени и съответно-горнище на бански, така че хич не я пече слънце, а и с времето почти се разпадна, поизчиства се на малки късчета е падала, части от нея във времето са се разпадали. Така, че радвам се и съм благодарна, че все пак не е нещо лошо. Нямам зачервявания по кожата, нито мрежи от капиляри, те са просто отделни разделечени червени точки.
До н. 1-ще ми препоръчаш ли все пак някои от тези препарати за несъвършенства по кожата, за които говориш-може и да се прикрият червените точки. Питам за конкретни препоръки, защото да чукам на дърво и пу пу пу да НЕ ми е уроки, но никога не съм ползвала такава козметика, не съм имала пъпки, не съм страдала от мазна кожа, дори никога в живота си не съм ползвала фондьотен, даже не знам правилно ли го написах с ю ли се пише или както го написах, сестра ми страдаше доста години от акне и много мазна кожа, но тя е доста мургава, направо черна и с почти черна коса, на мащехата ми се се метнала, докато аз съм си с бяла, гладка, суха кожа, нормална коса на къдрици, при нея е права, и докато тя е много мургава, на мен ми казват, че съм бяла, като сирене ха ха. Единственият грим, който съм ползвала през целият ми живот са само сенки за очи и червило и то ги слагам от дъжд на вятър, ако ми се занимава, понеже съм с доста миловидно лице и ме взимат хората за 15 години по-млада, голям майтап е всеки път се стига до това да им показвам личната си карта, мислят че ги лъжа за годините ми, не ми вярват. Но това е добре, че не съм си падала по гримовете.... Ползвам различни цветове лакове за нокти-всички цветове НО БЕЗ червено и розово ха ха, от 9 години съм постоянно лакирана-чистя единия лак и веднага нанасям друг-свикнах вече. Но разните там моливи, спирали за очи и пудри, фондьотени, и т. н. -никога не съм ползвала. Единствено хидратиращи кремове и то пак-само при нужда, тоест не ми е ритуал часове наред да слагам маскировъчен грим, както се шегувам ха ха. От години чета етикетите и на кремовете, не само на храната, избягвам такива с парабени и едни други означения има с едни букви, които пак са производни на нефтопродукти. Има един крем за избелване на кожа, против слънчеви петна, но не го купувам, защото е тъпкан с химия от най-отровната-говорим за точно нефтопродукти, с които тъпчат кремове и шампоани-без значение дали шампоана струва 3 лева или 33 лева, дори точно в най-известните марки-има най-много отрови, но хората се лъжат по реклами и марки, мислят си, че като се изръсят 150 лева за нещо, че е много качествено, който разбира за какво става въпрос или бая се е просветил за тези неща, обръща отзад етикета-чете и вижда СЪЩАТА ЕВТИНА ХИМИЯ, като в най-евтините и непознати продукти от по 2-3 лв. просто е пародия тотална. Затова и преди да ползвам нещо- чета.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 6a56774798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Пробвай да спреш захарта. Тотално. Няма бонбони, няма кексове, захар в чая и кафето, плодови сокове, мед, шоколад... всичко! Няма рожденни дни, няма нова година, банкети, почерпки, само за малко, само днес, само един път - нищо!
Карай така няколко месеца и виж дали има разлика.
Сладко само от цели плодове, не сокове.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: f2989e01d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке тук ли си още? Имам ги същите точки и имам много увредени периферни нерви мисля, че на тях се дължи! Аз също се въртя в кръг и никой не казва на какво се дължат. Моето мнение че заради в увредата на периферните нерви периферните съдове в кожата също се увреждат понеже циркулацията е нарушена!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 3b2f6690a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Авторке, кое е лекарството, което ти е помогнало за нервите?

Иначе за червените точки, отиди на доктор. Не ги мажи с каквото ти падне. По принцип те не са безобидни и не трябва да се разчесват. На мен докторка ми е казвала, че нищо не може да се направи и че не е добър вариант да се ходи в салони за красота да се махат с лазери или там с фото... Се тая. Оставали белези. Както и да е. Да беше отишла досега на доктор да ти обясни. Иначе по всяка вероятност са от радиоактивност. В БГ след Чернобил стават тея работи. Просто с напредването на възрастта ще ти се появяват все повече, а големите ще стават на бенки.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: fff13d63b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тези червени точки са кръвоносни съдове. Появяват се заради влошен метаболизъм на глюкозата и съответно увеличено производство на инсулин.. Ако имате преки роднини с диабет, или има огромен стрес в живота ви, проверете в тази посока. Посетете добър ендокринолог, или в крайна сметка изследвайте гликиран хемоглобин, серумен инсулин и глюкоза. В начални стадии на Инсулинова резистентност дори гореспоменатите тестове не могат да докажат проблема (въпреки че го има). Затова се прави орален глюкозно толерансен тест ОГТТ и там нещата излизат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker