Артрит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Артрит
преди: 10 месеца, 7 дни, прочетена 477 пъти
Не знам как стана, но след 30г. развих артрит не е автоимунен, но нещата не са добре. Горната част на гърба и коленете ме болят. Зимата и дъждовните дни правят нещата мн по зле отколкото са. Нищо не помага опитах всякакви глупости и днешната медицина с ръка на сърцето мога да кажа е нулева.
Живота ми пропадна тотално и развих депресия от това състояние. Чувствам се безсилен. Нищо вече не ми носи радост и честно казано искам да напусна този свят час по скоро. Безмислено е сега съм към 40те оттук насетне ме чакат дни само на страдание и закакво ми е такъв живот? Много хора имат и още по тежки заболявания и им се чудя как се борят и как им се живее такъв скапан живот. Какъв е смисъла? Аз и без тая коварна гадост живота ми бе труден а сега е непоносим и ще става и още по зле... Не знам има ли други като мен тук и как се справяте, но аз сериозно обмислям да прекратя житейския си път на земята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 1295675550
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз съм на 30 и от 20 години съм с: инсулинова резистентност, подагра, един куп непоносимости и алергии, отслабена иммуна система, които са там 24/7... Нещо се оливаш за един артит само като припръсква и през зимата. Не ти е опрял ножа до кокъла и затова си се размрънкал като ученичка. Да не ти се налага да усещаш как си заминаваш и тогава ще си проличи дали ти се живее или не.
Смени си работата, ако те натоварва физически. Спри с всякакви вредни навици и до голяма степен тялото ще се самоотрегулира - няма да минеш без болки, но няма да е каквото е било. Хроничните заболявания се отключват от скапана храна, а когато се добави стрес, пушене и алкохол - циркът е гарантиран.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: af900bc789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Майка ми е с такова заболяване, сега ще си прави операции за смяна на ставите на колената. Нейни колеги и познати на нейната възраст също имат сменени стави на таза или колената.
Това си е често срещано при хората, които са на възраст.
Ако си с наднормено тегло, отслабни.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 596ff3fa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 1

Съжалявам за всичко което имаш и едва ли ти е лесно. Хах да ве оливам се сигурно щото припръсква. Това скапано време пет месеца вали и буквално мра от болки. Не ми бил опрял кокала... кокала опря мн пъти и чаках да мра ама не умрях. Пет пари не давам за тоя скапан такъв живот. Вече не работя няма смисъл да се мъча да работя и градя нещо си по тоя измъчен начин. Цигарите ги спрях а алкохол и наркотици, треви не съм вземал никога. Един ден и то ще е скорошен ден като падне пердето и ще тегля
чертата. Хроничните заболявания са ад и точно затова искам да прекратя пърженето в този тиган.

До 2

Надявам се майка ти да се оправи и всичко да мине добре. На колко години е майка ти всъщност, че казваш това е нормално на тази възраст аз съм на 40 и не мисля, че на тези години е нормално да кажем на 55 да ама на 40??? Не съм дебел в нормални килограми за височината съм си.

Автор

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 43f5f0ba8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От къде си сигурен, че не е дископатия или друго, което просто наподобява артит? Правени ли са ти изследвания или просто джипито така реши? И дори да е артрит, какъв по-точно (ревматоиден, остео или подагра)? Ако е подагра, мога да ти дам насоки, но по описаното, ми се струва, че говориш за ревматоиден. За ревматоиден може да направиш по-малко, отколкото за подагра - няма време по поръчка, но пак може да пробваш същите неща като мен. Не съм имал пристъп от 5 години, откакто си промених храненто. Вземай противовъзпалителни и болкоуспокоителни подправки и добавки с храната (умерено) и би следвало да ти се подобри положението. При всички положения, неправилно функциониращата имунна система е в основата на артитите, а най-често се случва да се разцентрова от хранителни непоносимост (не алергии, потърси какви са разликите). Докато не си оправиш храненето, няма да видиш прогрес. Потърси кои храни са добри за артит и кои да се избягват, но имай в предвид, че може да имаш непоносимост към някои от тях и да имат неблагоприятен ефект.
От подправките те съветвам да взимаш куркума (задължително с малко черен пипер, съотнешение 4:1) на супи или друг вид готвено. Други такива са босилека (пак страхотно за супи) и конопа. За второто, не да го пушиш, а на таблетки (чисто CBD, без психотропната THC съставка) или на сироп (пак с медицински цели).
Аз бях с наднормено поради ИР, но го отрегулирах (уви късно поради ненавременна диагноза). Подаграта и другите си остават, независимо колко тежиш, просто е една идея по-леко, но ако си оправиш яденето, може да ги подтиснеш до степен да забравиш, че ги имаш. Изисква се обаче доста осъзнатост и самодисциплина на Тибетски монах... Веднъж като ги фиксираш - менюто ти става еднообразно и може да имаш по 1 ден в месеца да ядеш нещо малко по-различно, но и с това се свиква след време. Алтернативата е да ти се мре от болка и аз поне не съм за едното гъделичкане на езика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker