Лимони инжектирани с антибиотици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лимони инжектирани с антибиотици
преди: 9 месеца, 9 дни, прочетена 625 пъти
Преди време-имаше няколко КРАТКИ изявления по телевизията, как в лимоните по пазара и в големите хранителни магазини-има инжектирани антибиотици през кората... Това се коментираше, малко след новинете за боядисаните мандарини и портокали-внос от Гърция, както и това, че инжектирали дините с конска пикня-за да зреят по-бързо и да ги продават, за да печелят пари.

Напоследък, когато си купувам лимони и след миене, белене на кората и просто нарязани на парчета в чаша вода, за да си отделят сока и витамин Ц, то след като се опита сока-той БУКВАЛНО смърди и най-вече-има ВКУС на силни антибиотици. Това не е лека горчивина от малко зелени и неузрели лимони. Говоря за напълно зрели, жълти лимони, които като им се разтвори сока във вода-вкусът е все едно пиеш един куп хапчета стрити на прах...

Има ли и други хора, които са попадали на такива лимони?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 5860b4aca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не са антибиотици, а мухъл, миризмата е подобна, още повече, че пеницилина си е вид плесен - също като домашния мухъл и вероятно миризмите са сходни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 19a23bf098
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Лимоните се пръскат обилно с Имазалил и още няколко други химикали които са токсични и от кората преминават и в плода. Никога не се яде кора на лимон освен, ако не е био лимон от Италия, които са много по-скъпи от другите лимони и миришат на чист лимон, но съответно не са толкова трайни. Особено опасни са лимоните за фрешове сорт Майер внос от Турция. Освен, че са кръстоска между лимон и мандарина и съответно аромата им е по-друг от на стандартните лимони то те наистина миришат на лекарства и балатум. Има много статии по темата отровни лимони от Турция. Но едва ли някой ги боде с антибиотици и да струват 3 лв килограма при това. Това са отровни химикали което в тях. Особено опасно е за възрастни хора. Същото е и с турските домати, които са пръскани със забранени пестициди, които увреждат ДНК. А през Капитан Андреево ще влязат в България да ги ядат българите, ако ще да са пълни не с антибиотици и отровни химикали, ами и да са не лимони, а лимонки боядисани в жълто като лимони. Каквато ни е цялата държава такава ни е и границата-никаква.

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: c140f752bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Айде стига с тия конспиративни глупости, за какво им е да ти слагат антибиотици в лимоните?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 752db12b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Втълпяваш си.
Първо ако продупчиш лимон или диня с игла мястото на кората ще започне да съхне, на плод наранената кора не зараства, съответно гние, антибиотика е против бактерии но не и против гъби, които биха навлязли през дупката!
Второ става въпрос за милиарди плодове, нужното количество антибиотик не може да покрие цената.
Но е напълно възможно да ги поливат с химикали или урина, но чак пък от коне, то няма толкова коне че да стигне урината, а и да назначиш някой да събира урина е доста скъпо. Иначе урината (от всички животни) е добра тор продават суха урея с която да наториш растения, както бабите торят градините си с фекалии от домашни животни като го наричат тор.
Боядисването е напълно вярно, клиентите им залепва погледа към красиво изглеждащите плодове, а природата не ражда толкова много идеални на вид плодове, затова мандарини портокали и лимони ги пръскат с боя, за да блестят в магазина.
Лично отглеждам доста плодове, без никакви препарати в компост направен в двора, нямам пъпеш които не е "клъвнат" от гол охльов, не стават за пазара, изрязвам мястото и ям това което не е нагризано, но пък знам какво ям. Разбира се мога да напръскам с отрова против голи охльови и мравки, но не смятам че ще е полезно после такъв плод да го поднеса на семейството си.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: ba10fef1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Само от Турция и Гърция внасят и то всякакви боклуци-мръсни, боядисани, вмирисани и напръскани с химикали, гумени зеленчуци и плодове. И какво да си купиш, като 99 процента от плодовете и зеленчуците по пазарите и магазините са внос от Турция и Гърция? !
До н. 3- Вижда се, че си живееш в боядисания в розово балон... то така е-от толкова години поглъщане на отровни химикали от храната, мозъкът ти съвсем се е промил и сигурно навсякъде виждаш летящи еднорози и пърхащи пеперудки. Колкото по-заспали овце в стадото-толкова по-добре за изродите, които са червиви с пари и се мислят за господарите на света. Не ти стиска да видиш конспирациите, защото ти е по-удобно, като селски Ганьо да си ВНУШАВАШ, че всичко в света е ок.

От Авторката!

Благодаря най-вече за коментара на н. 2
Н. 1-не знам какъв е този коментар от теб? ! Не съм дете и мога да направя разлика мужду мухъл и и нещо друго, какъв мухъл-като лимоните са чисти и отвън, и отвътре. Едва СЛЕД като постоят във вода, за лимонов сок... и сокът е просто с вкус на химикали.
До н. 4-Нищо НЕ си втълпявам! Очевидно ти си ВНУШАВАШ, че аз нещо си втълпявам:)))

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 015e45a39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз знам още от 90-те НИКОГА да не ям лимони с кора или да речем кекс от някоя баба, стъргала си вътре кора от лимон или портокал (баща ми е лекар и ми е дал този съвет неслучайно). Обясняваше ми някакви подобни неща като теб във връзка а това и който мисли, че са измислици, жестоко се заблуждава. Най-добре плодове и зеленчуци винаги без кори, ако не е едно, то ще са пръскани: нека не ви мързи да си обелите краставицата в салатата.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 3e67ab4909
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   За антибиотици се съмнявам, защото като цяло има световна тенденция да не предписват антибиотици (напр. на запад е абсурд да си купиш антибиотик освен ако не си пред умиране). Натиснаха и нашите фармацевти с тези електронни рецепти да ограничат свободните продажби. Та, по-скоро имат цялата Менделеева таблица (че и отгоре), но не и антибиотици.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 793a2211f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До номер 5: Авторке, още от темата си пролича, че си "събуден" конспиратор, вероятно антиваксър, вярващ в кемтрейлс, гласуващ за възраждане и смятащ, че е много важен и тия "тайните" дето управляват света правят всичко възможно да му съсипят живота.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: ba10fef1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От Авторката до н. 8-Е, ти щом си ок за ваксините и по време на ковид ПЛАНдемията са ти забили няколко спринцовки... , ЯСНО защо мисленето ти така се е прецакало!

Колкото до гласуването-НЕ ХОДЯ ДА ГЛАСУВАМ! Защо ли? Защото-за разлика от теб н. 8-не си втълпявам, че поредната мутра ламтяща за власт и пари, щяла да оправи положението в тази окаяна държава. Възраждане или пропадане, каквато и партия да ми споменеш-НИЩО не ми говори това, защото не се вълнувам от политика. Но ти, като НАИВНА овчица-очевидно вееш знаменцата, ходиш да гласуваш редовно... , като ти НАРЕДЯТ да си биеш ваксини или да си сложиш намордника-тичаш първи на опашката от овце на заколение, редовно висиш пред телевизора и жадно поглъщаш всякаква помия, която ти излеят от корумпираните медии... , ходиш на църква или в някоя джамия- за да палиш свещи и да се молиш на някое измислено божество, както и да се молиш следващият на власт-да те оправи-ОПРАВЯТ ГИ такива, като теб... , но не по начина, по който ти се иска :)))

За последното ти изречение-За РАЗЛИКА от теб, аз не вярвам, че някой иска да ми оправи или съсипе живота, защото НЕ съм покорна овчица в стадото, като теб :)

Вярвам В СЕБЕ СИ, разчитам на СЕБЕ СИ и даа-антиваксър съм-нещо против? ! :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: db48aad62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   За лимоните не знам, но вносните ябълки определено смърдят на химия. Задължително им белете кората, макар там да са най-многото витамини.

От мой човек, работил в бранша по чужбината, знам, че много от плодовете за износ се инжектират или обливат с всякакви отрови, за да се запазят при транспортирането и да имат добър търговски вид за пазара.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker