Страх и параноя от това да имам съседи - моля за помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх и параноя от това да имам съседи - моля за помощ!
преди: 9 месеца, 2 дни, прочетена 618 пъти
Здравейте! Споделям един мой сериозен психологически проблем, който датира от години.
Имам неописуем страх от съседи, който с времето подхранвах и вече има фобийна форма.
Как започна всичко: преди години една нощ станах свидетел на жесток скандал у комшиите, вероятно поводът е ревност. Обадих се на полицията, защото работата изглежда вървеше към нещо сериозно. Онзи човек, който дори не познавам беше пълен психар. Душеше жената, която живееше там. Тя му беше някаква любовница и го викаше понякога у тях. Полицията дойде половин час по- късно и минаха само с предупреждение.
От тогава отключих инсомния, а заспиването ми е възможно само с лекарства. Започнах да избягвам стресорите, като се изнесох на квартира. Тия хора даже не съм ги виждал повече.
Година по- късно продадохме апартамента и взехм друг. Страховете ми затихнаха. Изпитвах ужас като се сетя за стария ни апартамент, но знаех, че вече не съм там.
Миналата седмица в съседния на нас апартамент (в който никой не живееше) се нанесоха някакви хора. Изглеждаха прилично и не е имало нетипични шумове или такива неща.
Обаче стария страх, че хората може да са проблематични се върна. Постоянно получавам панически атаки, кръвното и пулса ми достигат до опасни граници, когато съм си в нас.
Разбирам, че това е страх, който е насаден в миналото. Когато бях много малък родителите ми често се караха и може би това играе някаква роля да се оплача от случката, която описах в началото.
Сега, при всяко клопване на врата изпадам в криза. Постоянно си съчинявам някакви сценарии, как тези хора ще започнат да си правят купони, как ще се карат или ще клопат и т. н. Моята нервна система е деликатна, а страха от безсъние води до сериозни паничиски изживявания. Все още се боря с безсънието.
С една дума, травмата ми прави така, че да не мога да живея спокойно с други хора в съседство. Постоянно имам натрапчиви мисли "дали до нас няма да се нанесат някакви разбойници, роми и какви ли още не".
За момента осъзнавам, че страха ми е до голяма степен ирационален. Въпреки това, пак постоянно проверявам свети ли съседския прозорец, слухтя за шумове, за говор и незнам как да го контролирам. В момента, в който осетя чужд човек изпадам в адска паника. Страх ме е да си стоя вкъщи, незнам и аз от какво.
Незнам какво да направя, за да се преборя с този страх. Искам да живея нормално, но постоянно някоя подобна фобия ще се появи.
Моля, за помощ!
Мъж съм на 30.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 4f1f12ed78
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Трябва да ходиш на психотерапия. Вероятно си стресиран от скандалите между вашите в детството ти, а скандалът в съседите те е върнал към този стрес. После пък си развил фобия, която и сам подхранваш с фанзии на драми.
Няма друг начин за преодоляване.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 0b62dd52d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Повечето съседи са окей, рядко има от типът, които описваш, живеи си твоя живот, не им обръщаи внимание.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 8b7d581bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Начинът, по който се чувстваш е типична индикация за травма от минал живот на Душата ти, дори да си скептик, нищо не губиш, ако прочетеш повече по въпроса. В интернет има достатъчно информация, има и книги с проведени изследвания и ДОКАЗАНИ случаи... това не са измислици. Дори, само да отидеш до библиотеката и да посетиш раздел Езотерика, ще попаднеш на такива книги. Почети по въпроса и ще видиш, че историите на хората ще ти помогнат да получиш някакво разбиране за нещата.
Пиши после, дали ти е помогнал съвета ми...
Дори, само факта, че веднага си позвънил в полицията е показателен... , защото факт, че в тази държава, малцина са онези, които биха звъннали веднага на тъпите ченгета, предвид колко са безполезни... Дошли са половин час по-късно, през това време и смъртен случай можеше да има.
Според мен, в минал твой живот си преживял такова нападение и дори смърт, затова си се панирал и шокирал до степен и до днес да имаш панически пристъпи...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 24e2d0658b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Как да живееш нормално, и да не те е страх от хората като 99% от тях са ненормалници. Напълно те разбирам. Качиш се на такси- шофьора луд, идеш на лекар или до джипи-то- ненормални, влезеш в супер- касиерките луди. Излезе ли човек от тях шанса да срещне нормални хора е под 1%. Дори и в къщи повечето хора нямат спокойствие от лудите. Който е нормален, трябва да се радва че изобщо е жив в държавата на лудите

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: fc98b17d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж сега. Нека да започнем с приспивателните, които пиеш. Аз пия вече 7 години и в първите 2 години ми действаха и беше супер, но с времето привикваш към тях и спират да работят. Пиеш ги и не заспиваш, все едно си взел витамин. Помисли над този проблем като за начало. Освен това е хубаво да започнеш да ходиш на психолог поне 2 пъти седмично докато се пооправят нещата и можеш да ходиш 1 път седмично. Аз съм ходила и се чувствам по-добре за моите проблеми. Ако и това не помогне ти давам краен вариант. Продай апартамента и си купи къща. Вероятно няма да е в центъра, а в покрайнините на града, но къщата си е къща. Имам апартамент, имам и къща. Като съседите правеха ремонт и ме тормозеха си отидох в къщата. Там е тихо и като затвориш прозорците и щорите няма как да чуваш тропане, хлопане и съседите как се карат. То трябва да е някъв масов уличен бой, за да чуеш.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 53290211e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това което си споделил в историята си ми звучи по-скоро като женски страхове а ти казваш, че си мъж на 30 години. Е, какъв мъж си щом изпитваш страх и параноя от съседи. Не те рабирам ама хич.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 2b818134c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Човек, това си е сериозна работа. Не подценявай положението, запиши си консултация с психолог. Не търсенето на помощ изключително много ще влоши качеството ти на живот.

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 часа
hash: 5186e3d497
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте отново, автора на темата съм.

До #1: из така си мислих, понеже като се случи онази случка усетих същия страх, като този, когато баща ми се прибираше и аз треперех да не стане скандал. Това беше все пак много отдавна, аз бях някъде 2-3 клас.

До#2: звучи оптимистично, дано си прав.

До #3: аз също вярвам в преражданията, в това, че духа на човек е вечен. Дали съм бил травмиран в минал живот няма как да знам, пък и няма как да коригирам минали събития.

До #4: За съжаление имам подобни виждания. Хората в днешно време са адски деградирали. Младите мислят единствено за материални неща, не могат да създават семейства, правят безразборен секс.. то не са любовници, разводи. Точно това ме притеснява, когато виждам, че край мен живеят непознати. Винаги очаквам да са ненормални, пияници, скандалджии, престъпници, мутри. Да бе говорим, че в малките градове заплаха да се заселват все повече хора от малцинствата, за които знаем как живеят у какви проблеми може да се очаква от тях.

До #5: за вредата от лекарствата ми е ясно, но до такава степен съм се пречупил, че не ми пука, че черния ми дроб след 10 години ще е леш. Да, психолог ще трябва да посетя, ясно е.
Един апартамент вече продадохме. Сегашния е на хубаво място, голям е, след ремонт и би било жалко да тръгна да го продавам при положение, че в момента страховете ми се базират на фантазия и случки от миналото на различни места.

#6: е изглежда не съм толкова голям мъж, поне съм хетеро.

#7: да това влошава качеството ми на живот. Ще потърся психолог.

ПС: пропуснах да кажа, че тези мои страхове са основно от непознати съседи. Както каза #4 голяма част от хората не са с всичкия си, от тях очаквам неочакваното. Имали сме съседи възрастни хора, които съм познавал и не съм имал тревоги.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: b3c8acdb39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами така както го описваш звучи наистина сериозно. Вероятно травмите от детството ти дори и на подсъзнателно ниво също сериозно са повлияли на психиката ти. Добре е да се консултираш с психолог. А иначе ми се струва че при това положение не е много удачно да седиш единствено в къщи. Излизай навън сред природата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker