Болка в бъбреците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121377)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болка в бъбреците
преди: 8 месеца, 17 дни, прочетена 602 пъти
Здравейте. Преди да съм си взела поредно направление за пореден преглед, в който няма да ми кажат нищо, моля за съвет какво да предприема.
Така, винаги съм била "пиклива", тоест трудно задържам, като ми се пишка, малко като е студено и почвам да не мога да стискам. Преди 3 години и нещо започна тъпа болка в единия бъбрек най-вече, понякога и в другия. Така месеци наред, без да обръщам внимание. Докато не получих лека бъбречна криза, болеше си доста, но не изключително, не съм влизала в болница например.
Ходила съм три пъти на нефролог, нищо ми нямало, нищо не се виждало, освен ситни песъчинки и евентуално малки камъчета в единия въпросен по-проблемен бъбрек. Изписаха ми едни хубави билкови хапчета "Фитолизин", за който ги знае, докато ги пия съм добре, но като не ги пия пак започва боцкане, тъпата болка, на моменти и по-силна. Днес ме заболя по-силно. Иначе се случва сравнително рядко, примерно веднъж на 10 дни, на две седмици.
Какво може да ми има, за какво да следя, за какво да пусна изследвания? Правила съм изследвания на урина, точно беше всичко. Нямам цистит, нямам парене при уриниране. Пак ще ми кажат, че нищо ми няма, но за мен не е нормално да усещаш болка някъде, ако всичко е наред. Сега щях да излизам, заради това неприятно чувство се наложи да легна. Примерно бърка ми ежедневието понякога.
Ако има значение, на 30 години съм.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 9a82771d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Като не помагат нормалните доктори - пробвай при хомеопат - сигурно и той няма да ти помогне, но кой-знае.
Иначе пробвай различни видове минерална вода - някои помагат, но за да усетиш трябва да пиеш известно време точно определена марка - примерно 1 седмица пиеш само един вид вода, ако няма ефект - сменяш следватаща седмица друг вид.
Вода от чешмата - в никакъв случай.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 8f260f3f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   На ехографа какво се вижда. Щом те боли, значи има камъни или песъчинки.
Това е най гадната болка. Дано не е камък, а само песъчинки

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 57aff6a4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Честно не знам какво да ти кажа! Аз от 4 години постоянно пишкам, нямам парене, камъни, пясък или друго, но имам постоянна болка, където е пикочния мехур и бъбреците. Ходих по различни лекари и всеки казва, че ми няма нищо! Ще откача вече! Дано намериш решение, защото знам колко е гадно и некомфортно!
Ж25

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 25e179ad7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря на всички! Към номер 3- пробвай тези хапчета Фитолизин, ако не си, изцяло билкови и за мен помагат. Само трябва да видя колко продължително могат да се пият.
Иначе пия изворна вода само, знам, че минералната не е за постоянна консумация, а от чешмата не пия от 20 години.
За себе си съм открила, че кафето влияе да ти се пишка повече и да не можеш да стискаш, номер 3 като съвет. Аз гледам да го ограничавам. Сякаш като пия кафе ме "изцежда".

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: a55d4f4cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мен ме оправиха инжекции от Амикацин. Не откриваха нищо, но аз имах усещане за хронична инфекция. Намерих познат аптекар, който да ми ги продаде без рецепта, дозите си ги видях в Инернет, а ми ги биеше приятелка мед сестра. Много болезнени бяха, но ме оправиха и вече 12 години нямам никакви проблеми с бъбреците, нито дори цистити.
Тъй като все пак самолечението крие риск, ако си от София, потърси проф. д-р Георги Попов - инфекционист - работи във ВМА и София Мед.
Откри инфекция на моя близка приятелка, като изпрати изследвания в Германия. Тук не откриваха нищо.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: f50a2fab30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В чужбина ми откриха синдром на качи ричи или нещо такова, където генетично съм предразположена да образувам камъни в бъбреците, и двата ми бъбрека са пълни, от 2020та година насам получавах бъбречни инфекции през няколко месеца с температура по 39градуса и втрисане, трябва да се спазва диета и да се пие много вода, да се ядат повече плодове и зеленчуци, но не всички видове.
На мен ми казаха да намаля солта, да не ям много месо, яйца, млечни продукти, спанак, домати а бе изобщо всичко любимо и то нищо не остана, аз освен това и пуша, иначе пия доста вода напоследък, нямах този навик, пиех често алкохол може и за това така допълнително да е допринесло.
Записах си час при доцент Василев в София, има клип чета в ютуб ако напишеш името му, но го отказах, защото реших да се лекувам с хомеопатия, понеже винаги ми се изписва антибиотик, а не искам да се тъпчат с антибиотици, той потушава симптомите, а не проблема, но нефролога ми тук ми каза, че ако следващия път съм с висока температура мога да получа шок и е много опасно, не изключват хомеопатичното лечение, но не мислят, че помага. А аз познавам хора, които са излекували язва с това и много други проблеми, но трябва да си редовен и да спазваш всичко, става по-бавно, но трайно.
Сега ще ти кажа какво да си вземеш за болките, това е хомеопатично лекарство, помага поне можеш да бъдеш убедена, че няма да ти навреди.
Купуваш си го от някоя аптека или ако го нямат в дадената, проверяваш другата, цената му е достъпна, предполагам, че шишенцето е около 4-5лв. ако не се лъжа, но сега видях, че явно е някакво лимитирано, изписано от хомеопатичката ни, тя е много добра.
Името й е Валя Калайджиева, напиши го в гугъл, първото, което ти излезе и й намери фейсбука и й пиши, ще ти отговори.
Просто защото не мога да давам така лични контакти, не съм питала, помогнала е на доста хора. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: fff5eead56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Моята история е подобна с разликата, че много често след полов акт получавах цистит, ходих при личната лекарка, тя откриваше еритроцити ( кръв ) в урината и ми изписваше червена боровинка, казваше, че всички жени страдат от цистит и това е нормално, да се обличам хубаво и аз вярвах. Един ден получих бъбречна криза и личната ме прати при уролог, доста известен лекар, прегледа ме доста обстойно на ехографа и ми каза, че нищо не вижда, нито възпаление, нито пясък и каза, че може би е имало пясък, но вече може би съм го изпикала и не вижда нищо, не ми назначи нито изследвания, нито лекарства, но видя изражението ми, аз не бях щастлива от новината, че нищо ми няма, не защото съм хипохондричка, а защото имах температура и преди 3 дни припаднах от болка и ме пренасочи към невролог. Симптомите ми отшумяха и аз не виждах смисъл да ходя на лекар, още повече като не виждам резултат. Цистита продължаваше да се обажда, а аз се лекувах с добавки от дъжд на вятър и в един момент и той спря. След около 2 години се омъжих и няколко месеца не можех да забременея, съпруга ми имаше приятел уролог-репродуктолог, оказа се, че той има проблеми и лекаря говори и с двама ни и реши да прегледа и мен. Разбра се, че единият ми бъбрек почти не работи, бъбрека за който ходих на лекар и ми казаха, че му няма нищо беше полу изсъхнал и пълен с пясък. Аз почти не се разплаках, защото това бяха ужасни болки, а всички ги подценяваха и мислеха, че просто яйчниците ме болят от менструацията. Причината за всичко е било възпаление на бъбрека, което не е лекувано с антибиотик. Мога да ви посъветвам две неща, да пиете много качествена вода и да си направите микробиология на урина, защото хроничната инфекция доста пъти е безсимптомна. Допълнително може да изследвате седимент и кръвна картина, креатинин и урея, за да видите колко ефективно работят вашите бъбреци.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 5caa675b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз имам същия проблем. Често ме болят бъбреците. Лежала съм в болница заради това, бяха нечовешки болки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker