Ксанакс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ксанакс
преди: 8 месеца, 6 дни, прочетена 988 пъти
Здравейте. Моят случай е че имам паник атаки. През последните месеци получих нервен срив от сменяне на работа, супер тежка връзка и паник атаките накуп. Правихси изследвания общо взето от стреса всичко ми е нагоре или надоло. Лекарят ми изписа да пи ксанакс за 10 дни като ми каза че било възможно най-лекото успокоително. Това което чета в интернет обаче ми изглежда доста плашещо. След 2 ден от който започнах да пия ксанакс имам гъбички, но не съм имала полови отношения или да съм ходила на басейни. Възможно ли е да е страничен ефект от това? И ако някой е пил ксанакс някога можели да ми каже реално какво представлява това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 7d6f017344
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   В никакъв случай не го пий повече от 10 дни иначе паник атаките и нервните сривове ще ти се сторят песен в сравнение синдрома на отнемане от бензодиазепините. Ксанакс със сигурност не е безобидно лекарство. От опит ти говоря. Бях години на най различни бензота, спрях ги преди една година и още си сърбам попарата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 69d396fcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Зарежи го тя ксанакс. Аз също съм пил. Може би е добре в тежки моменти за бързо облекчение, но е кофти хапче, защото те прави на охлюв. Има натурални успокоителни като ашвагнда, теанин и lions mane, като последното доста ми помогна, но трябваше да го внеса от чужбина, защото у нас не намерих достатъчно убедителна марка (по аптеките продават доста ментаци, така че направи research и провери и марките и екстрактите преди да купуваш). Медитацията също помага, но трябва постоянство, за да станеш добър в нея.

Натурален анти-депресант е екстракта от жълт кантарион (st john wort), но не ти го препоръчвам, защото има същите странични ефекти като 'изкуствените' (защото има същия механизъм на действие) и като за капак прави кожата по фоточувствителна.

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 21b123210d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Що за лекар е това? Как ксанакса ще е леко успокоително? Моля те, насочи се към друг специалист! Ксанакса освен, че въобще не лек ами напротив е и пристрастяващ. Паник атаките са изцяло на психическа основа, все повече хора страдат от това. От стрес и тревожност и аз съм имала, както и други неща, това се оправя с когнитивна терапия, медитация, практики за дишане. Нямаш нужда от такива силни успокоителни, а от добър психотерапевт, здравословна храна, движение и медитация.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 05ba5566ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   навремето ходих с едно момиче дето майка й беше нерволожка и доколкото знам ксанакса не е най-лекият медикамент. пил съм го но на мен да кажем че не ми действаше.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: d1c9b08c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А можели някой който го е пил да ми каже в какви дози го е вземал. На мен ми е изписано да пия по една таблетка на ден от 0, 25мг като си я деля на два пъти.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: ef91d02840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пила съм ксанакс в моменти, в които буквално съм се тресвла от нерви и не съм могла да се успокоя, за да заспя. Отидох на лекар, за да ми даде хапче, което да ме успокои, за да се наспя и да мога да взема адекватни решения за живота си. Като повтарям, че безсънието ми се дължеше на тревожност и силни паник атаки. Действаше ми отлично. Пия хапче и след 30 минути ми олеква, буквално ми пада тежестта от гърдите и пристягането. Като нов си. Пих ги само няколко дни вместо 10. След което да кажем след година две съм го взимала само при много спешни случаи. Не съм усетила да се пристрастявам, тъй като при мен чувството за самоконтрол е много силно. Не ми е нужно хапче - не го взимам. За съжаление мога да ко тролирам да не се пристрастия, но не мога да контролиран стреса... Лошото е, че ксанакс действа само известно време, няколко часа. Моят съвет е да го пробваш няколко дни, както ти е казала лекарската и ако си по-добрре да го спреш. Не се плаши няма нищо страшно. Разбира се най-добре е да можеш да се контролиращ сама без да се стига до такива медикаменти. Гъбички те според мен не са от ксанакс. Даже в упътване то му пише да не се комбинира с медикаменти за лечение на гъбички. Така, че звънни на лекарската да я питаш дали може да пиеш противогъбични.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: fb913558be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   до 5

Пил съм го, когато бях в депресия и имах страхове - върши работа!
Дозата ми, когато бях в най-лощо състояние беще по три таблетки на ден.
Като бях по-добре го пиех само при силна тревожност - до една таблетка на ден.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: cf338d2974
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами аз имам срив на имунна системата и затова явно ги хванах. Там е работата че аз не бих казала че усещам някакво действие от ксанакс а ако трябва да бъда честна. Позволих си да си сложа капсула за гъбичките и не знаех че не може да се меси. Сега се притесних още повече

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: d86dd60749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 8.
Как така не ти действа? Искаш да кажеш, че не се успокоява от него ли? Ефектът, му при мен беше моментален и невероятен. Просто никаква тревожност, отпускане и съответно ако паник атаката я получа вечер и се разтевожа и пия хапчето се успокоява и следовател о си задпивам. Ако е през получа паник атака, разтревожс се до степен да ми стане лошо, пия хапчето, успокоява се и се връщам към ежедневните си дейсности. Много е добро наистина. Ако не ти действа или не е точният медикамент или не ти е тревожността проблемът и не си за успокоителни.
Лошото е, че ефектът уау е краткотраен, а за по-дълготраен ефект, лекарите изписват антидепресанти, но аз отказах да ги пия. Ти какво чувстваш като ефект, авторке?
За гъбички те не се притеснявай, просто прочети упътването или питай лекарската. Не вярвам нещо да стане. Те в упътвания та пишат какво ли не.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: cf338d2974
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   На мен ми изписаха да пия по половин таблетка два пъти на ден. Но пак си получавам паник атаки. Пак чувствам едно постоянно напрежение. Не спя спокойно, будя се. Можеби или дозата ми е прекалено малка или съм някакъв неспасяем случай.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: b387f7cdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До н. 1-ще разкажеш ли как си преживял абстиненцията, дълга ли беше, какви симптоми имаше? Ще е полезно да споделиш, за да могат хората да се ориентират по-добре...

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 92a5c45338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Има една билка - страшниче се казва. Потърси я - много е добра за такива състояния.
Иначе ксанакса е окей също, може да го пиеш, но гледай да не е повече от 2-3 месеца.
Гъбичките не са от ксанакса - в състояние на висока тревожност човек си въобразява какво ли не.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 655830b741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Случва се, поради липса на самочувствие. Работете над него и ще забравите за лекарства...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker