Как се извлича сок от ряпа - камъни в жлъчката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как се извлича сок от ряпа - камъни в жлъчката
преди: 6 месеца, 12 дни, прочетена 535 пъти
Имам 6 мм камък в жлъчката. Чух, че най-много помага сок от ряпа. Обаче не разбрах как се прави. Пробвах да настържа ряпата и да изстискам, пробвах да я пасирам, смесена с вода, пробвах с мед, но от цяло кило ряпа не излиза половин чаша сок, а уж била 95% вода. Имате ли по-добра идея?

Проверих дали се продава, ама е 30 литъра, а и предпочитам да е прясно изцедена. В турските магазини има по 3, 50 бутилката, ама колко е истински сок, не знам.

Ако знаете наистина действащи начини за разтваряне на камъни в жлъчката, ще съм благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 12 дни
hash: b650a8102d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Прави се малка дупка в ряпата и се запълва със сол - така започва да си изтича сокът.
Сложи в някаква дълбока чиния и остави цялата нощ така, на сутринта ще имаш сок.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 522086c6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не си прави експерименти, а възможно най-бързо си направи операция, за да нямаш усложнения.
Или искаш да те закарам по спешност със запушени канали и спумана жлъчка?

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 2834b54758
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И ако тръгне този камък ако случайно го раздвижиш с ряпата, къде ще отиде той? Камъка в жлъчния канал а ти в спешното. И като те приемат по спешност, нито знаеш кой е дежурен там, нито ще получиш лапароскопска интервенция, а просто ще те резнат като по спешност. Резултат 7 дни на легло и 15 дена след това ходене с пъшкане. За такова нещо се ходи на хирург и той казва как е най-добре да се постъпи...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: cf4b377b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Жлъчните камъни не се разтварят.
Делят се основно на два вида.
В най-добрият случай ще нарастват както при мен.
Без кризи засега, най-големият наближава 2 см.
Заради Ковида и други причини, отлагам операцията.
По-лошите варианти са болезнени кризи, камъни излизат от жлъчката причинявайки запушвания, механични жълтеници панкреатити и тем подобни сериозни проблеми (да не дава Господ).
М 52

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: cdb0b12244
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Спокойно, консултирал съм се с най-добрия лекар в града и ми обясни, че операция за сега не е нужна. Че след 6-месечна диета ще се види дали се е разтворил малко. Точно така каза, те не се изхвърлят като при бъбреците, а се евентуално се разтварят. За билките и хапчета ми каза, че трябва да се тръгне от много ниска доза и много постепенно да се увеличава, за да не направя криза. Но каза, че като за начало може да се започне само с диета.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 2834b54758
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Жлъчни камъни се оперират. Те никога не се разбиват или разтварят, т. е. не изчезват. С диета и билки, може да запазиш сегашния размер на камъните, но това означава докато си жив да не вкусиш едно 30% от нещата, с които се храниш и пиеш сега. И пак нямаш гаранция, че няма да направиш криза и то в най-неправилния момент, т. е. през нощта, докато си на почивка или пък извън града или страната. А кризите са супер болезнени и с непредизвестен край. Една лапароскопска интервенция на жлъчката е много по-малко травмираща и безболезнена от вадене на зъб например и проблема се решава завинаги...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: 978f9b0db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   6, добре, докторе. Защо ли отидох на лекар, а не питах направо теб в споделито? Ти очевидно повече ги разбираш нещата от него и то без да си ме прегледал.

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 2834b54758
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ха-ха, жлъчните камъни се разтваряли. Ако това го е казал доктор, то той със сигурност би направил кариера като дописник на в. Стършел например...

 
  ...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: ac95d64cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Баща ми слагаше ряпата директно в машината за сок и то се дели сок и настърганата ряпа. Искам да ти кажа че това нещо смърди не човешки. Не че се съмнявам в витамините на този зеленчук но.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: cdb0b12244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   8, по-склонен съм да вярвам на човек с диплома и дългогодишен опит, излекувал хиляди хора, изпълняващ длъжността завеждаш отделение и един от най-добрите лекари в България, отколкото на анонимник в споделито. Нищо лично към теб, просто е несериозно да взема мнението ти за по-меродавно от неговото. Отделно съм го чел и в книгата на Мария Требен това, че сока от ряпа разтваря камъните.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: ccbeb318cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10, никой не ти пречи да вярваш в каквото си искаш.
Има религии, има извънземни, има чудеса има и доктори и "доктори".
Вярвай! Но аз и другите като мен, ще зададем само един въпрос на твоя Доктор, на Мария Требен и на билкаря от Плевен - можете ли да покажете/докажете един случай поне на "стопени, разтворени, изчезнали и т. н. ) камъни? Един!
Щото аз за 5 години. четене, освен двама, трима вярващи и още толкова хаховци не намерих в нета НИТО ЕДИН ЧОВЕК можещ с реални доказателства да убеди някого, че тези камъни могат да се махат.
Виждал ли си такива камъни? Като бренекета са.
Веднага ти вадя 5 000 лв. на твоя голям ДОКТОР и ще заработя още толкова за него, след като успее да ми извади камъните от жлъчния мехур, без да го отстранява.
М52

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: e90e320e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   11, ами мога да ви срещна тогава да се разберете кой крив и кой прав. Едно време леля ми беше казала, че си е изкарала камъните, но тогава не сметнах за нужно да я питам в подробности. А сега не е сред нас и няма как да я питам вече. Вчера се поразрових по-сериозно по форумите за тази ряпа и една жена твърди, че всичките и познати са се излекували така.

А реални доказателства по нета, а и на живо, малко трудно ще намериш. Освен човека пред теб да изсере камъка, не знам как ще ти го докаже. Иначе винаги ще има съмнение, че го е взел от някъде. Дори и резултати от ехограф да ти покаже, пак може да са манипулирани. Дори да ти го изсере пред теб, пак може да е нещо, което е ял, а не от жлъчка. Не знам как точно си го представяш това доказателство.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: ccbeb318cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Губя си времето с теб N 11, но за последно....
Аргументи като - баба ми, леля ми, някой чул, друг видял и т. н., за мен са бабини девитини!!!
Кой какво срал си е за теб инфо!
За мен доказателство е ехографска снимка преди и след!
Разбирам те и аз като теб първите години таях надежда.
Но сега зная, че трябва да я махам каменоломната.
Имам реални познати: една жена починала от възпаление на панкреаса, съученик прескочил трапа от същото заради неотстранена жлъчка с камъни. Него ще ти го пратя да си говори с твоя Доктор какво трябва и какво не. Едно приятелче на 30 години с тръгнал и запушен камък. Друг познат с разрез през целия корем заради същите усложнения. И двадесетина други познати с отстранена лапароскопска жлъчка, които си живеят нормално.
Да пратя ли на твоя Доктор двусантиметровия камък на тъщата след операцията и да ти обясни/покаже на теб с какво ще го "стопи" ей така пред теб? С киселина или основа? Ааааа може да пробва със сок от ряпа!!! Помисли малко бе човек! Какво можеш да консумираш, да ти мине през стомаха и някаква част от него да отиде в жлъчката и да се справи с камък!??? Нанороботи от фантастичните филми.
Мога да ти покажа 3 мои ехографски снимки с ясно видими камъни, най-големия наближава 2 см от последните 5 години. Ако имаше начин да ги премахна, щях да ти докажа с друга снимка.
Първите две години изчетих хиляди мнения и твърдя, не видях един човек да се освободил от камъните в жлъчката освен чрез операция!
Откакто наближих 50-те, предпочитам да мисля, а не да вярвам на глупостите на хората и ФБ.
М52

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: e90e320e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не вярвам в нищо, казвам ти какво ми каза доктора. Даже хапчета ми предписа и каза, че в 60% от случаите дават резултат. А той все пак има достатъчно наблюдения. Все пак съм длъжен да пробвам без операция, тя е крайна мярка, а и за сега няма нужда според него.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 7bffe8a25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13, стопих камъка за 3 мес. Имам документи, ехограф и излседвания преди и след. Мога да ти изпратя всичко на мейл. Нещо ще кажеш ли или ще се правиш, че не си видял?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker