Живот без приятели или с токсични хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Живот без приятели или с токсични хора?
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 739 пъти
Здравейте! Живея в чужбина от няколко години и ми е трудно да завържа добри, истински приятелства. Много контакти и познати, но всички временни и фалшиви. От известно време си намерих по-близка приятелка и общувам повече с нея, но психически ме изнервя, постоянно се хвали с нейните почивки и ваканции, или със гадже, или семейство. Когато не се хвали все за нещо се оплаква. Главно за връзката си говори и то човек, не се издържа - много е досадно. Такова е защото аз исках да създам истинско приятелство, изслушвах, раздавах се, но тя не се държи и чувства по същия начин. Обидно е и фалшиво, някакво тъпо. Апартамента, в който живее и сградата е много по-стар и достъпен като цена, сравнение с моето жилище. Не знам дали си измисля и преувеличава, че постоянно пътува някъде, за да ме дразни и да се конкурира, и състезава.
Нямам много избор с кого да общувам, нито си имам приятел и ако прекъсна това “приятелство” ще бъда сама, няма с кого да пия дори кафе от време на време… Самотно е и тъжно, когато не спира да се хвали, че постоянно пътува се чувствам все едно не съм достатъчно добра, нямам такъв начин на живот, нещата са някакси тежки и изпадам в депресия. Дори се наложи за пръв път да отговоря, че и аз съм отишла някъде за уикенда с приятели, че ми писна, само за нейните готини ваканции да говоря. ( при положение, че не бях ходила )
Много е несъобразителна и досадна, но има и празници, хората излизат с приятели и ако човек е чисто сам - пак се чувства смотан… не че тя по празниците повечето пъти не си измисля причини, че пак е уж “заета”.
Моля посъветвайте ме как да се справя и какво да мисля вече не знам.. Въпросното момиче не е българка.
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 70bca6f57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей. Признавам си, че прочетох само няколко изречения от твоята тема, но да си кажа и аз нещо. 1. От над 5-6 години поддържам контакти само с трима човека 2. Щом си харесаш да допускаш някого в живота си, то не трябва да го променяш 3. Тази щом те изнервя, значи не е за теб. Има начини да си запълнеш времето, вместо да се изнервяш по такъв човек, според мен не си прахосвай времето, защото това време никой няма да ти го върне. Успех

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: ae9d52b8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Разбирам напълно страховете ти, да не отрежеш контакта, но искрено ли смяташ, че това е приятел? Имах същите токсични отношения, не ги препоръчвам. Използвай времето, което би и отделила, за да се заемеш с своето развитие- курс, рисуване с група, споделен спорт - тенис, синхронно плуване, някоя благотворителна организация, която набира за проект доброволци, там, където живееш. Нещо градивно. Тази жена избива комплекси пред теб, вижда че се “ скачаш” емоционално и си храни егото. Препоръчвам приятели - мъже. Друга енергия имат отношенията.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 0a97b1f37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Може би е време да се замислиш за завръщане.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 1b67751e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   После пак си мислете, че в чужбина е по-добре от родината. Изолация, недоверие към теб, защото си от друга държава, изоставено семейство.. По-хубаво от дома няма, а той е там, където си роден. Иначе продължавайте да емигрирате, хиляди такива случаи на самота в чужда държава знам. Бягаш, за да ти е всичко наготово направено (нали все пак има по-хубави условия на живот), и всички там те виждат като втора класа човек, нито си помогнал с развитието на държавата им, нито нищо. Само консумираш наготово и се отделяш дори от семейството си за това

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: bef464add8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не знам какъв съвет искаш като тези неща са много индивидуални. Най-важното е човек да си дава ясна представа какъв избор има. В днешно време човек има избор между:
- фалшиви приятели
- партньор който те лъже и те обвинява за собствените си проблеми и грешки
- домашен любимец
- самодостатъчност

Повечето избират домашен любимец. Принципно има някакво негативно отношение към "коткарки" и "кучкари", но обективно погледнато, едно животно се отнася добре с теб, когато ти се отнасяш добре с него. Това някакси е базовото в едни взаимоотношения, а повечето хора са наобратно - доброто отношение ти го връщат като те използват и те намразват. Считат го за слабост.

Самодостатъчност е по-трудно постижима, и обикновено изисква някаква по-зряла възраст, човек който се познава повече, има си собствените интереси и не му пука изобщо какво правят другите.

Първите две - да имаш връзка с човек днешно време... изиксва висока доза затъпяване, копиране на поведение. Като другият е токсичен, и ти спираш да се опитваш да се държиш човешки с него, и ти намираш начин да го използваш. То затова и токсичното поведение е толкова заразно.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 6266ba3457
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Поредната куха лейка.
Всички и токсични, всички не знам си какви, а тя искала друго, ама нямало такива хора вече.
Не бе има стойностни хора, срещала си такива със сигурност, ама по някаква причина или не си ги харесала, или те теб. Смятай.

Тая твоя нова най-добра приятелка защо я спомена?
Тя доволна само когато е на почивка и сигурно ще се изненадаш от съвпадението, ама е доволна от гаджето си като и подари нещо, в останалото време и гаджето не струва и живота е гаден пък даже всички трябва да и съчувстват. Типична извадка за загубен живот, все по-често срещан. Те ако почивките оправяха нещата, нямаше да са толкова модерни психолозите в днешно време, да не кажа че е точно обратното и че има пряка връзка.
Всяка уроспия иска да има живот, с който да покаже колко е класна и че струва теглото си в злато. А то се окаже, че животът е сито и събира себеподобните, дребните зрънца отиват при дребните, едрите при едрите.
Аз не познавам читава жена обикаляща само по почивки, мислеща само за глупсоти, но познавам едни други с мазоли по пръстите, ставащи в 5 часа за да могат да смогнат с нещата които трябва да свършат и после лягащи си в 12-1 през нощта без сила да си кажат името. И да, последните си струват теглото в злато, ама такава жена трудно ще я вържеш с празни приказки и почивки, ще ти трябва много повече от това.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 97a35c3d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Струва ми се, че ти имаш проблеми със себе си, за това и не ставаш за приятелски отношения ти самата.
За какво очакваш да говориш с приятелка? Ако на всичко за виждаш и сичко те дразни, за какво са ти хора около теб? Многострадалци за негативна енергия ли търсиш, щом като говорят за хубави неща те дразни?
Не ми отговаряй, поговори със себе си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: f3afc3a4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Имала съм няколко такива “приятелства” тука в чужбина, все българи, май и твоята е българка. Разбира се, че е по-добре да продължиш да си общуваш с нея и да ѝ се правиш на приятелка, за да можеш да я изцоцаш докрая, щом се хвали, че има пари - ами вземи ѝ ги под една или друга форма. Аз ѝ влязох под кожата и ми подаряваше скъпа козметика с повод и без повод - Dior, Chanel, Clarins, часовник среден клас, чанта на скъпа марка, всичката кухненска посуда за новата ми квартира е от нея. От друга пък получих AirPods Pro, iWatch и дори тазгодишния MacBook 15.
Такива хора без парите си са нищо и ако нямат, ще изпаднат в дълбока депресия. Те си знаят, че и с друго не могат да впечатлят и затова така се хвалят. Вътрешно страдат от много ниско самочувствие.
А за гаджето - потърси си в Tinder, в чужбина поне има и читави хора в това приложение.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: dec9246d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   7, всеки скръндзав мъж иска жената до него да докаже, че е скромна, да не иска нищо, нищичко, нито кафето той да й плати в заведението, а на Свети Валентин да се радва на едно балонче, защото той се скъпи за букет, и един букет не й е подарил. Почивките не оправят нищо сами по себе си, но това един мъж, дори само със средни доходи, да е събрал няколко месеца пари и да заведе любимата на почивка, дори да не е скъпа, дори да е в хижа за 2-3 дни, показва че този човек е мислил за теб, а подаръците са израз на любов. Аз съм жена и много обичам да правя подаръци и на приятелки, и на мои гаджета и недоумявам колко пъти един човек приема без да даде и смята това за нормално. Не е нормално, да си скръндза е отблъскващо.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 751f3f1826
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   3 и 4 може и да не е от чужбината, аз съм така, но в България. А навън имах повече приятели, но уви носталгията ме върна.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: f29249212e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Контактувай с подходящи хора, тази не е.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: fa050c9556
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Защо трябва да си като другите. Ми тя ходи, ти те. Какъв ти е проблема. Не разбрах къде живееш, език говориш ли, или търсиш само българи. Не написа нещо за спорт, националности, колеги.... тръшкаш се, като малко дете.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: cb2be90441
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Автор:
Благодаря за отделеното време и внимание, както и предложения. Опитвам се да се фокусирам върху себе си и развитието си, да се занимавам със спорт.
Колкото до негативните отзиви - Ами това е сайт, за да споделиш и намериш разбиране, съвет, вие като обиждате - с какво помагате всъщност?
До номер 7, който не иска отзив - Ами ти това ли смяташ, че е разговор интелигентен и креативен в едно приятелство? Ще говоря за интересни неща, за здраве, спорт, диета, нещо полезно и градивно, бизнес, ще предложа развлечение - нещо, което да правим заедно, а не приказки за 1001 нощ ( аз бях там, аз отидох там, аз ядох това, аз направих това) живота не е само аз. И коментара ти ме кара да проумея, че доста хора са на примитивно ниво и нямат умственият капацитет да завържат нормален разговор и отношения. Къде пък си измисли, че искам “многострадалници”?
Може би затова е трудно да намеря себеподобни, има доста като теб виреят и тъпеят✅.
До номер 6 - подобно като на номер 7, куха лейка ли наричаш самотен човек, който търси подкрепа и разбиране, дори приятелство, някой да му подаде ръка и да го насърчи за нещо по-добро. Ами аз не се засягам от теб, кухота има само в твоята душа. Аз съм умен, борбен и интелигентен човек…
И до поредният глупав коментар за чужбина. Аз не съм си оставила семейството, в една държава сме, но дори да бях - какво постигаш с този упрек? Простотията няма граници- кое ти е на готово в чужда държава - език, познанства, приятели, пари, престижна работа или се блъскаш и се мачкаш, бориш 1000 повече отколкото някой като теб?
Благодаря отново на свестните хора, които ме разбраха правилно, че аз търся друго приятелство и контакт - съществено, което да те подкрепя и мотива, не да мачка, злобее и състезава!!!
Честит Свети Валентин и На тези, които не празнуваме и сме необвързани - любовта е в сърцата, не в хората!!!

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 41a89ad486
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Н 9, какъв мъж, че и скрънзав ти се привидя в този пост? !
Това е жена, която пише заа друга жена, с която са в "приятелски" отношения, и от която се дразни и завижда за всичко, което другата говори. На авторката не и понася, че другата ходи по почивки, че споделя хубави случки и емоции.
И се чуди защо няма приятели.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: a5e1a003a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Проблема е с теб. Какво лошо и а човек да се похвали? Има пари угажда си. Какво да бъде сдухана и да се оплаква колко е гаден живота ли? Аз не виждам с това нещо да те наврежда. Явно ти се сравняваш с нея и това те потиска, понеже нямаш възможности да пътуваш. Съвет от един 20 годишен емигрант: Намери си мъж. Създавай семейство и започнете и двамата да работите и малко по-малко ще дойдат и хубавите почивки и хубавия живот. Вероятно седиш на някоя ниско платена работа, не искаш да се обвързваш понеже не искаш да се съобразяваш с някой, после ревеш колко газени скучен е живота.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 826ce8a1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Познато ми е и аз имах приятел, който само се хвалеше. И аз се дразнех, защото по интуиция усешах, че той се опитва да ме дразни сякаш е нещо повече от мен. Ти поне излизаш с приятелката си. Ако те е канила и не те оставяла сама. Моят приятел се ми звънеше само за услуги и излизаше с други. Използвамч долен се оказа. Разбрах го като постваше снимки. Сигурно нарочно ги е поствал за да ме дразни. Наистина е възможно тя да се хвали нарочно за да те смачка. Но може и просто да се радва и да иска да сподели. Ако интуицията ти казва вътрешно, че се хвали за да се почустваш не достатъчно добра то най вероятно е вярно. Интуицията в 90 % от случаите е вярна. Ти знаеш най - добре. Ако си усетила неуважение и, че не те харесва много най - вероятно е така.
Аз преди такива хора не смеех да ги отрежа от страх. Този тъп страх ми пречеше докато накрая просто ми писна от енергийни вампири и спрях контакт. В началото е кофти да си сам. Но с времето се научих да съм си самодостатъчен. И се опознах повече. Аз нямаше да се опозная ако бях с други негативни хора. Самотата ме накара да се опозная. Ако продължавах да движа с негативни хора нямаше още да знам кой съм. Щях да се чуствам не достатъчно добър, изцеден, раздразнен, щях пак да си внушавам лоши неща за себеси заради други хора както ти правиш авторке.
Трябва също да ти кажа че може да ти стане неприятно, ако ти го кажа но в процеса на опознаване, ако разбереш, че завиждаш трябва да премахнеш зависта си и да признаеш пред себеси, че завиждаш. Самата завист ти пречи да харесваш себеси. Това постоянно сравнение и аз го правех и ме правеше нещастен.
Тази твоя приятелка като толкова ходи на почивки как пък един път не те покани на почивка? Един приятел, ако види че негов приятел се чуства зле и го наранява с поведението си той би трябвало да спре. Преди питах моя братовчетка как е минала екскурзията защото аз не ходих. Тя ми каза, че по - добре да не ми разказва подробности за да не ми стане гадно. Значи се оказа че имало нещо печено в братовчетка ми щом е предвидила, че ще ми стане гадно дори и с нея да не сме били толкова близки приятели. Ако тя ти разказва би трябвало вече да е забелязала по изражението на лицето ти, че ти е гадно, но въпреки това умишлено да го прави. И да те използва като кошче за душевни отпадъци.
Режи смело зощото иначе си губиш времето и губиш себеси. Откакто режа хора от живота си върнах самочуствие няма вече разочарование, нямам гадно настроение, не се чуствам игнориран, не съм кощче за душевни отпадъци и ми е мноого по - добре.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: dec9246d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Лошо има да се хвали единствено примерно ако знае, че в момента нямаш възможност да пътуваш, пътува ти се или неща, които са с цел дразнене. Имах такава позната, хвалеше се с много възможности и пари, пътувания, като накрая добавяше колко нямат пари, а знае, че на мен ми се пътува, но в момента нямам нито финансова възможност, нито възможност да избягам от други ангажименти. Две приятелки знаят колко ми се излиза и двете поотделно ми се хвалят и пишат вечерта "хей, ние се видяхме и ходихме Еди къде си", това също е хвалба, а въпросното "хей", което се явявам аз вика и едната, и другата винаги от солидарност, нищо, че на мен ми е по-уютно да съм само с един човек насреща. Така че преди да съдите авторката и какво я е подразнило в приятелката й се замислете, не случайно има поговорка "в дома на обесника не се говори за бесило", всеки има глава на раменете да подбира темите и ако са чисто да се дразним, то много личи. Не всяка хвалба дразни, и не от всяка хвалба човек нива да се дразни, но някои думи са ще ти избодат очите колко нарочно насочени да се дразниш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker