Дискова херния и фитнес–помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дискова херния и фитнес–помощ!
преди: 2 месеца, 10 дни, прочетена 358 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 20г. и ходех на фитнес. Не знам дали съм изпълнявала упражненията грешно или съм прекалявала с кг., но ето че направих белята и си докарах дискова херния.
Не мога да спра да плача, защото не знам дали ще мога отново някога да тренирам, а фитнеса ми беше хоби и единственото нещо което ми помогаше да се чувствам добре в кожата си, повдигаше ми самочувствието, от което имам страшна нужда. Тялото ми е във форма на пясъчен часовник, но имам бърз метаболизъм и ако не тренирам и не се храня ще отслабна, ще загубя мускулна маса, тонуса, извивките си, а аз не искам. Въпроса ми е дали някога ще мога да се завърна или цял живот ще си мечтая за фитнес, ще гледам красивите тела на другите и ще се ядосвам, ревнувам и самосъжалявам отстрани. Ако някой е минал през същото или има информация моля да сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 4342e0f66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Йога разтяганията през два дни в началото, за да има време тялото да се успокоява, почине. Минимум две седмици само разтягания.
После сама ще усетиш дали вече е добре разтегнато и безболезнено за да започнеш и с фитнес, но винаги преди това--йога разтягания и завършваш с йога разтягане 5-те основни и задължителни, а накрая абсолютният релакс на тялото "труп" за две минути.
Ще забравиш дискови хернии и подобни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 559fc1403e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Има упражнения, които помогат за намаляване на болката. Може би вече ходиш на физиотерапия. Консултирай се какви други упражнения можеш да правиш, без да си натоварваш гърба. Няма причина да приключи фитнес кариерата ти. :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: ffa9500734
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се претеснявай! Ще отмине! Съветът ми е първо задължително да спин на твърдо легло. Второ, ако можеш много да весиш с тялото си на лост например. Може да отидеш на някой добър масажист който да ти намести гръбнака. Другото хубаво нещо е да отидеш на физиотерапия и после на санаториум. Препоръчвам ти Павел Баня, там ги има и двете неща на едно място! Млад организъм си всичко ще се оправи! Ако ходиш на фитнес, го прави за раздвижване, а ме тренировки с тежки килограми! Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 48e6d99e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Преди две години се чувствах много зле, кръста ме болеше ужасно много, изтръпваха ми краката, имаше моменти в които не можех да стоя изправен прекалено дълго или да вървя повече от 20 метра без да се облегна на нещо. Тогава доктора каза че имам дискова херния и имам два варианта.. да се направи операция или да ходя на кални бани. Не направих нищо от това, всичко което правех е да не се натоварвам много, взимах някакви хапчета (анти възпалени и за облекчаване на болката).. носенето на леки килограми също ми беше проблем а съм мъж. С течение на времето болката отмина, изтръпването изчезна, отново ходя на фитнес и ходя на футбол което ми беше невъзможно тогава. Болката я няма, обаче понякога изпитвам едно леко чувство в кръста, което ми напомня за всичко през което минах, надявам се никога да не се върне това нещо, не знам дали и на теб ти изтръпват краката.. общо взето беше дълъг период в който просто не се натоварвах много, обаче не съм лежал само Ами правех упражнения за разтягане, разходки и тем подобни. Пиша ти го за да не губиш надежда, възможно е да отмине и да си живееш с това обаче да не изпитваш затруднения. Ако ти предлагат операции, според мен недей бърза.. физиотерапия, корекция на стойката и вървенето, можеш да тренираш обаче плати на човек който да ти е треньор и да знае през какво минаваш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 8d44fffbd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще можеш, но оттук нататък ще трябва да се съобразяваш с дисковата херния и да не претоварваш прешлените в тази област, защото може да я възпалиш и да се влоши. Често дисковите хернии се получават от неправилно трениране, така че е добре малко да прочетеш по темата в контекста на дискова херния.

Горе главата, оттук нататък по-разумно!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 1e703eed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, М на 21 със същата история, с една дискова херния и един извит диск (начална фаза на херния). Бяха ми минавали същите мисли и те разбирам напълно. При мен се появи дупка от 9 месеца без тренировка, което за зарибен по тази активност човек може да те срине изключително много. Та по въпроса ти: предполагам, че вече имаш ЯМР или рентген и си ходила на невролог, който да те препрати към специалист рехабилитация, а той от своя страна трябва да ти назначи рехабилитация и физиотерапия. Проучи кои са най-добрите специалисти (за предпочитане да са млади и трениращи) и клиника с най-новите оборудвания за максимално бързо възстановяване. За съжаление прекалено дълго време посещавах доста стар специалист, който едва ли не ми каза да спра да живея като избягвам голям спектър от движения (това беше доста сриващо психически), но не спрях до там, а успоредно със спрените тренировки, болките от хернията седяха почти постоянно. След като минеш терапията вкл. и медикаментозните такива се консултирай задължително с квалифициран инструктор, един истински такъв ще е запознат с анатомията (специално за гръбначните дискове) и нека да ти изготви програма, която ще щади кръста ако се налага смени и фитнеса и в частност ако уредите не са подходящи, за да си тренираш цялото тяло пълноценно. Не се предавай лесно, няма да си нито първата нито последната, чиято воля казва "мога", а тялото уж казва "не го мога". Надявам се да съм бил от полза, ще следя темата с интерес и ти желая най-скорошно възстановяване и връщане в залата!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: cb495d5779
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Значи това ти е притеснението, а не че цял живот може да те боли кръста и куп подобни. Жалки приоритети...

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: d1076c7e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката:Днес се консултирах с невролог и се оказа, че имам лека форма на дископатия заради неправилно разпределение на тежестта, , благодарение" на българския клек. Най-вероятно ще ходя на физиотерапия, ще си почина и ще видя дали да се върна в залата на своя глава, макар че това не ми звучи като добра идея, много ме е страх, но не мога да си позволя треньор:(
Благодаря на всички, които сте ми дали съвети!

До номер 7: Казаха ми, че при спокоен начин на живот и без особено натоварване, болката би трябвало да премине, затова и не се притесних толкова. Относно приоритетите-не знаех че психическото здраве е жалък приоритет.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: a160a5be0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Междупрешленовите дисокве са висок процент вода, помислете дали приемате достатъчно чиста вода, защото много хора се товарят, но нe получават сериозни проблеми, поне не на такава млада възраст. Затова препоръчвам при такива проблеми-поне 3л на ден чиста вода, не броим сокове, лезалкохолни и прием хубав течен колаген, има един испански по аптеките Флекскод Голд. Също висок прием на витамин С, за да се усвои колагена. И това поне 3 месеца, а водата за цял живот :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker