Моля за мнението на читателите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля за мнението на читателите
преди: 1 месец, 27 дни, прочетена 643 пъти
Здравейте, накратко - аз съм сертифициран нутриционист и се занимавам основно с контрол и превенция на хронични заболявания (каквото се сетите - от депресия, екзема и псориазис, тиреодит, хранителни непоносимости, раздразнено дебело черво, малабсорбция, артрит, диабет и всякакви други автоимунни състояния).

Пускам темата не за друго, а за да препотвърдя вътрешните си убеждения на базата опитите ми до тук да пробия в тази сфера. Няма да влизам в полемики със заядливи индивиди (особено такива без ценз), нито да раздавам безплатни съвети, тъй като това би компроментирало идеята на публикацията. Това е един мой последен опит да направя нещо наистина значимо за ВАС (за мен и близките ми вече го направих, а "най-добрите" лекари от няколко държави не можаха).

Моля тези от вас, които желаят да отговорят на следните няколко въпроса (давам някои мои предложения за да ви спестя писането, но ви окуражавам да напишете свои отговори, дори да не съвпадат с посочените от мен) да го направят напълно сериозно.

1. Кога смятате, че имате нужда от подобна услуга?
*Потенциални отговори:
А) Никога, безсмъртен/на съм;
Б) Когато джипито ме смъмри да си пусна профилактични изследвания и те покажат нещо нередно (но нямам оплаквания);
В) Когато имам симптоми, но не ми пречат особено на ежедневието;
Г) Когато имам сериозни симптоми и трябва да ме хоспитализират/оперират;
Д) Когато отворя кампания за събиране на средства за непосилно за моите възможности лечение в чужбина / трансплантация на органи и/или ампутация на крайници;
Е) В деня, след като сънувах Св. Петър.

2. Кое е основната ви мотивация за да предприемете подобна стъпка?
*Потенциални отговори:
А) Да сваля някое килце, понеже е модерно и всички приятели го правят.
Б) Да се нацепя за да ме лайкват повече мъже/жени в инстаграм.
В) Да си подобря моментно общото здраве.
Г) Имам хронично заболяване и осъзнавам (особено важна думичка), че трябва да предприема мерки за да не се влоша - по възможност без инвазивни процедури като описаните в 1).

3. Кое за вас е критерий, че човекът е надежден и разбира от това, което прави? (може да изброите повече от едно)
А) Твърди, че се е занимавал/а с години с това - чел/а форуми, гледал/а видеа в ютуб и в крайна сметка е открил/а "топлата вода", но няма ценз;
Б) Има уебсайт (видимо непрофесионален, претупан, дори с правописни грешки);
В) Издава книги със "здравословни" рецепти (предимно PDF, но може и на хартия);
Г) Голям брой последователи в социалните мрежи;
Д) Има "офис" (вкл. кабинет под наем в болница, обикновено частна, за по-голяма достоверност);
Е) Канят го/я да гостува в телевизионни формати;
Ж) Самият/ата няма здравословен вид и/или целия/ата видимо опира до "естетични" процедури за да изглежда прилично;
З) Изглежда напълно здрав/а, без каквито и да е външни процедури/фактори (осветление, костюми, гримове, маши, импланти и др. ), но без ценз;
И) З), но с ценз.

4. Кое смятате, че ще работи най-добре за вас?
А) Х-дневен (Х = 5, 10, 15, 20, ... ) "детокс" (какво правите през останалите 300+ дни от годината - божа му работа);
Б) Диетка (кето, палео, интервално гладуване, веган и т. н. ), но за кратичко понеже е много досадно (обикновено в периода 1-4 Януари);
В) Б), но имате воля и се насилвате за по-дълготраен режим (т. е. 2/3/6 месеца);
Г) В), но сте абсолютни мазохисти - изкарвате година-две, появяват ви се нови и нови проблеми, но вие упорито се придържате към диетата;
Д) Осъзнавате, че А) до Г) са половинчати "решения" и търсите нещо с целогодишен характер, което хем да ви върши работа, хем да не ви увреди, но имате притеснения, ще ви излезе по-скъпо и/ли ще ви отнема много повече време от гореизброените (може дори да си мислите, че не съществува и е просто нов вид "измама" - не бих се засегнал и от такъв отговор).

5. По какъв начин/в какви обстоятелства предпочитате да осъществите първоначален контакт? (може да изброите повече от едно)
А) През социалните мрежи;
Б) Чрез препоръка от познати;
В) Чрез обява/визитка в пощата;
Г) Лице в лице, в/около болнично заведение.

Благодаря на тези от вас, които участват в запитването.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 27 дни
hash: ad9eedc5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   "нито да раздавам безплатни съвети, тъй като това би компроментирало идеята на публикацията. "
Не, расбира се, лоши е за бизнеса.

Безплатен съвет- препоръка:
Проучвайте и САМИ! Не бива да зависите от никого без и ваши, собствени знания/проучвания, особено щом до зравето ви се отнася!
А най- малко доверие може да се има на хора, които не давали " безплатни" съвети, ако е само само бизнес също не е опция.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d7ba49a42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз искам малко офф да попитам имаш ли собствен кабинет или работиш към клиника? И ако не е тайна колко горе-долу изкарваш на месец, интересна ми е тази сфера, но не знам как да започна да работя в нея?

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: ad913f49fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора, пропуснах един критичен въпрос:

6. Хипотетично (за да спят спокойно тези, които не желаят да приемат, че се случва и на практика), предлагам ви най-доброто от въпроси 1-5 (надявам се да сме на една и съща честота). Колко бихте платили?
А) Безплатно - по конституция здравеопазването е такова, а и вие сте живи легенди... въпреки това сте готови да отделите от безценното си време за да ме изслушате от-до;
Б) 1-10 лв. - все пак вярвате в капитализма и пазарната икономика... преценили сте, че заслужавам да се почерпя с нескъпи кутия цигари и биричка за труда си;
В) 20-50 лв. - вие сте истински благодетели, но горивата поскъпват, а без кола не може;
Г) 100-500 лв. - ще минете без нови маратонки тази година;
Д) 1000-3000 лв. - демонстрирате стабилна платежоспособност за пред съседите;
Е) 5000-10000 лв. - давате си сметка, че същите пари биха ви стигнали за 1 седмица (може и за по-кратко) с елитни компанионки, в игрални зали, шмъркане на прахообразни субстанции, "коучинг с бг-инфлуенсър/ка" ( няколко снимки с вас за седмица-две в социалните им профили) или голямо телевизорче (което ще е за смяна след 2-3 години поради непрестанно гледане на новини, спорт и турски сериали), докато хипотетичното нещо, което само аз ви предлагам, практически би приближило качеството на живота ви към това на напълно здрав човек (стига да имате малко самодисциплина, максимално автоматизиран процес, с изграждане на лесни за следване навици и да не ви се налага да ставате поредния/ата "любител/ка на здравословна храна, йога, позитивно мислене и/или фитнес" в инстаграм, където да продавате и вие рецептите си на PDF и др. материали за самоподобряване, само и само за да изкарвате някакви пари понеже за друго няма да ви стига времето - освен че пак няма сте си решили основния проблем), и сте готови да инвестирате в здравето си.

Това е от мен. Благодаря за отделеното време.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d3a471d82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Нямам нужда от подоби услуги. Джипито ми е готина и не ми дава зор да си правя ненужни изследвания.
Да пази Господ от лекари като теб. Както казваше баба "И без лекар ще умра" Колкото години са ми писани -толкова. Дори да усещам неразположение не ходя по лекари. Нямам намерение да се търкалям по болници, да тичам по изследвания и. т. н. Нито да пълня гушата на бялата мафия. Такива пък със някакво умряло серификатче да ми се правят на доктори е още по-нелепо.
ж, 29

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d3a471d82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аман от гурута, лечители, билкари, хомеопати, гадатели, коучове, психолози, диетолози, инфлуенсъри, влогъри, мотиватори и сие всезнайковци със сертификати от онлайн/ или присъствени курсове. Всеки, който го мързи да работи изкарва курс и след това смята че е надарен с невиждана и нечувана по света мъдрост. Те знаят всичко и умират да научат нас "простосмъртните" и "непросветените" как да се храним, как да тренираме, как да мислим, как да харчим парите си, как да дишаме... Май само не се е появил някой който да ни казва как да ходим по малка и голяма нужда. Не знам как сме живели преди да се навъдят всякакви подобни гладници, които търсят балами.
ж, 33

 
  ...


...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 01d2c2f902
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хм, добре ли разбрах, искаш да ти кажем по какъв начин ни е удобно и би ни било по спокойно да ти дадем нашите пари? Аз лично съжалявам но най-вероятно никога няма да посетя човек като теб за да платя. Няма как да ме посъветваш да се храня с нещо правилно за мен при условие, че по магазините няма нищо безвредно. Конвекционалните плодове, зеленчуци и месо които въобще се произвеждат не съдържат нужните минерали и вещества, дори вече по селата всички баби в дворовете си торят с химия в несвяст и пръскат с глифозат против трева (тровят почва и подпочвена вода.
Та за себе си взех решение нямерих изоставена от 30 години поляна (пасбище), купих го, с цел да направя перфектната био градина. Върху 200 км метра от мястото разстлах 25-30 см пласт от нарязани биоразградими материали (треви билки) и получих прекрасен компост с дебелина 15 см, посятите в него полодове и зеленчуци имат всички микро елементи и витамини никога не са пръскани с каквито и да биоо препарати. Та това няма как да купя, колкото и да ти платя авторе каквито и идеи за вид хранене да ми дадеш, като няма от къде да закупят здравословни плодове или зеленчуци, не виждам да има полза за клиентите ти. А от личната ми градина каквото и да изям няма да сгреша, така че...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 4d8ab0ad2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Давала съм тук безплатни съвети :) и винаги, задължително с препоръка да проучват сами, също и евентуални негативи.
Подавам инфо без да настоявам, който иска-- си проучва. Нямам личен интерес да споря или убеждавам, само предоставям насока.
Не продавам, никога не съм продавала подобни съвети/знания, не продавам и никога няма да продавам готовите продукти на никоя фирма- продават се като допълнение, а не като основа, за което фирмите производители нямат контрол и съответно глоби както хранителни продукти или лекарства--тоест: дай си парите за илюзията/плацебо, без да съм ангажиран с последствия.
Ако някой реши да плати в лаборатория за поне един от тези готов продукти и публикува истината... :)
Най-добре е винаги в чист вид/бруто и да се научат хората да си приготвят сами.
Повечето нутриционисти сте най-обикновени бизнесмени с почти никакви знания.
Баба ми беше знахарка, никога не искала и не е позволявала да и плащат, за нея беше грехота да продава здраве. Иначе да, подарявали са и сирене например, брашно, яйца - такива неща.
От нея съм научила доста, а и в последствие по-голяма част от живота си продължавам да изучавам, за собствена консумация и на близките ми. Записвам си всичко и някой ден ще предам записките си в безплатни pdf на 3 езика за всеки, който желае.
Знаеш ли поне какво всъщност значи нутриционист?

Ето, отговори ми само на един съвсем елементарен въпрос и ще си помисля, че може би имаш някакви знания, някакъв потенциал:
Идва ти човек с готов кръвен анализ дори, според който му е ниско желязото.
Какво правиш, какво препоръчваш, задаваш ли допълнителни въпроси преди нещо да препоръчаш, какво в крайна сметка би препоръчал?
Няма да е безплатен съвет отговорът ти :) не се коси, само съвсем простичък тест, че цензът ти все пак за нещо служи.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 8bcb5d9857
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Личи си, че нямаш никакъв опит, иначе щеше да предлагаш решения, а не чрез анкета да търсиш такива
Пропускаш най-същественото! Не може да се съставя нутри план на сляпо.
Да, имам нужда от такъв специалист, но не само да раздава съвети, а и да има фирма, която да изготвя менюто.
Има 2 такива фирми в София, едната се придържа изцяло към веган меню и добавя почти навсякъде къри, което е отврат, защото не всички го понасят. Да речем, че и липсата на месо е известен недостатък.
А другата е на ливанската диетоложка, но вечно имаха грешки в доставката и т. н.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 63b0818e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Кой ще ти отговори на толкова много въпроси?
Второ къде си сертифициран, това звучи тежко, но има значение къде. Аз правя една фирма с капитал 2 лв. и давам сертификат. Като чуя в различни клипчета, аз съм сертифициран коуч, ама кой те сертицицира Пенка от Сусурлево. За твоята специалност съм, но дори и онази ливанската дето обяснява, че е лекар, всъщност постоянно циркулира информация, че не е. Аз съм за да си платя, но срещу мен да е специалист. Масово видеа, съветници са самоуки, без реален сертификат от утвърдена академия, институция и т. н. положен изпит, който ти дава право и имаш знанията.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: ad913f49fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   От автора:

1 - 6А го написах специално за хора като теб... Като отидеш на автомонтьор, очакваш да ти оправи трошляка безплатно. Като влезеш в ресторант, очакваш готвача да ти донесе безплатна храна. Като отидеш на хотел, очакваш да те настанят безплатно. Като влезеш в магазина, всичко трябва да ти е безплатно. Уви, не съм се извисил толкова духовно, че да си раздавам професията като благотворителност, но за твое щастие в интернет е пълно с безплатни съвети от субекти без ценз за диети, суперхрани, чудотворни билки, биоградини и всякакви подобни, които горещо ти препоръчвам да опиташ понеже са безплатни и са точно по твой вкус.

2 - Кабинет може да имаш и ти, още от днес. Изисква се само да извадиш наема за няколко месеца и да сключиш договор за наем на помещение с клиника. По-лесно от това няма на къде. 4-цифри, но не от това понеже (както се вижда и от коментарите до тук), да обясняваш диететика на балнкански субекти е аналогично на това да представяш Библията на коренното население от о-в Сентинъл... Ако ти се занимава ОСНОВНО с това, ти препоръчвам да заминаваш за САЩ, Австралия, Япония или Южна Корея, където да следваш. Там хората имат И здравна култура (освен базова човешка). Професията също е регулирана и летвата е доста по-висока от това да имаш лайкове в тикток или да следваш бабините рецепти за приготвяне на чудна мусака.

4 - Много е важно джипито ти да е готина. И моята я мислих за такава, а то се оказа, че не ме насочва дори към критични изследвания, от които ми е зависил живота... Доста мъдри слова от баба ти. Аз бих ги перефразирал на: "Всички са на път към гробищата, но от всеки зависи дали ще тича или ще пълзи на там. " По принцип, всеки има различна дефиниция за болка и от там за "неразположение", но при всички случаи, имаш проблем - иначе нямаше да имаш оплаквания. Това дали ще ходиш на лекар си е изцяло твое решение, но не разбирам защо смяташ, че може да се търкаляш само в болници, а не например и на улицата, на работното място или вкъщи? Не съм ти и опрял пистолет в главата за да ми пълниш гушата. Напротив, демокрация е. Ако желаеш ги давай на мен, на "бялата мафия", на някой без ценз, на някой на улицата, може и да си ги стискаш в джоба докато те погребват - твоя си работа. Пожелавам ти също да изкараш някога, някое "сертификатче", по-скъпо от висшето за лекар в България, издадено от Станфордския колеж по медицина (като моето) или друга институция с подобен авторитет в областта, в която желаеш да се развиваш.

5 - Да, аман от такива. Аман и от дипломи за висше, шофьорски книжки на конвейер за кьораво и сакато, само и само запълнило бройка и с 3-ка от ДЗИ. Аман и от такива, които дори не си правят труда да си изкарат дори тези, но са са със "завиден житейски опит" и са "всестранно развити личности". В пазарна икономика сме (ужким) и предлагането отговаря на търсенето, нали така? След като всяка трета реклама по телевизиите е за вагинална сухота/течение, простатит и хемороиди - имам опасения, че на средностатистическия българин/ка скоро ще му трябва и такъв специалист, какъвто загатна. Побързай, защото е потенциална нова ниша.

6 - За теб написах 1А. Приличате си с №1 по това, че не ви се дават пари, но мотивацията ви е различна. Напратив - има как, но ще ти струва, а на теб не ти се дават пари... Това за липсата на микронутриенти във едва ли не всичко от щандовете са доста силни твърдения и се надявам да разполагаш с мобилна лаборатория и лиценз за да докажеш истиността им. Виж, и на мен не ми се дават пари за такава апаратура (защото се догатвам и какво ще покаже) и ще се радвам някой умствено надарен индивид като теб да направи това проучване и да публикува резултатите в някое научно списание. В противен случай, си е чисто тракане на чинета и начална фаза на психично заболяване. Виждам, и че си от тези, които си правят биоградини... Само бих искал да те запитам за разяснения относно противоречиви твърдения, които си написал/а. След като дори бабите на село торяли градините си с химия, по какво разбра, че и закупената от теб земя не е наторена с подобни препарати от предишния собственик? Тези препарати се ползват много по-назад във времето от преди 30 години. Отделно, много от тях се прилагат аерозолно (т. е. чрез малко самолетче, което прелита и ги разпръсква) - та, каква гаранция имаш, че над твоята градина не е прелитало такова или просто не е духнал вятър и да е разпръснал вече обработена почва в съседство? Каква гаранция имаш и относно чистота на тревите/билките, които си използвал/а за наторяване? Как провери, че плодовете и зеленчуците, които отглеждаш имат "всички микроелементи" (витамините са микролементи и няма смисъл от тафталогии... като пишеш глупости в опит да изглеждаш начетен/а, поне не го прави по адрес на хора, които разбират повече от теб в съответната област - излагаш се). "Всички" микроелементи ги има в почти всичко, отделен въпрос е, че повечето са в крайно малко количество и не си струва да ги споменаваме, но някои хора явно не правят разликата между количество и химичен състав... Но не се и съмнявам, че над твоята биоградина никога не вали радиоактивен дъжд, напоява се само с минерална вода, директно от източника (преди по веригата да се включат и битови и промишлени замърсители) и дори Слънцето я осветява ежедневно под еднакъв ъгъл, за еднакво време, че да вадиш от там суперпродукция на друго ниво, с всички микроелементи... Да - няма да сгрешиш да ядеш каквото и да е от твоята неповторима и напълно изолирана от околния свят биоградина, защото преди всичко друго - проблема е основно в главата ти. Дори те съветвам да си отгледаш нещо, към което имаш непоносимост и да ми докажеш, че понеже е отгледано в ТВОЯТА БИОградина и ИМА ВСИЧКИ микроелементи, то вече ще е безвредно за теб (но после в никакъв случай не се допитвай до мен по въпроса, камо ли да ми вадиш пари - не се занимавам със самоубийци).

Отделенията се пръскат, гробищата разрастват.
Кучетата лаят, кервана си върви.
Явно така и трябва да бъде.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: aa60774b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Българите са бедни, една баничка е 2/3 лв, една салата е по- скъпа и с нея не можеш да се нахраниш, трябва и основно.
Свикнали сме на бял хляб, трябва разнообразие, но не винаги можем да си позволим.
Кво да се прави.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: ad913f49fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Сега забелязах, че в рамките на едва 14 минути, кометиращия/ата с №4 и №5 е един и същ субект (хеш: d3a471d82a), подписващ/а се като жена, съответно на 29 и 33 години (не съм и питал за пол/възраст, но благодаря, че сам/а се издаде - точно това ме осъмни и погледнах хеша)... Този форум направо изкъртва всякакви природни закони до основите...
Ето ви и един безплатен съвет (нали искате такива):
Като шитпоствате, представяйки се за отделни лица (макар и с колеблив умствен капацитет), сменете си IP-то, за Бога... Стил на изказ и т. н. не ми се коментира - риете по дъното.
Вече всички имате и по 5 звезди от мен, понеже ме разсмяхте стабилно.
Автора

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 8e0327d734
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Като ще правиш бизнес от/със здравето на хората и не даваш безплатни съвети, поне го направи както трябва. Примерно - плащам си за твоите безценни съвети, но ако не постигна желаното отслабване/ подобрение връщаш парите. Ако си толкова уверен в себе си, би трябвало сметката да излезе.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 01d2c2f902
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От 6 До 10
Авторе изглежда съм ти най-интересен, че си обърнал най-много внимание на мен, и психичното ми здраве. Как аз съм си проучил историята на мястото и как съм го защитил от евентуални аерозолни попадения си е мой проблем, нали? Но можеш да си обясниш липсата на елементи в храните от конвенкционалното производство само с факта че в България йодират солта ни, защо ли и че поради липсата на елемента Бор прекалено много хора страдат от ставно заболяване и затлъстяване, факта че до преди 30 години българите не знаеха какво е крампи, защото получаваха достатъчно магнезий с храната си и факта че поради липса на други елементи в храната все повече млади хора не могат да имат деца и са наредени за инвитро и лечения.
Между другото имотът ми е 2 декара, поляна в края на гора, посадих го с плодови дървета, които са още една преграда за аерозолите, градината е в центъра и е 200кв, а тревата (билки) е косена около градината под дърветата, от моят имот. Тоест направих си собствена малка джунгла. Над тези 200кв. м. градина дъжд не вали, покрита е отгоре с плексиглас, а страните й са от агрил за да не идват аерозоли, но да има проветряване. В съседство от трите страни е гора с дървета на 60 годишна възраст и общинско пасбище пасат овце и не се пръскат. За историята му в края на соца е ползвано за пчелини, до към 2000г после дядото пчелар починал а децата му заминали за чужбина, тъй като е по затънтено и малко не е било апетитно за земеделските производители. Стария пчелар е посадил в околната гора много липи и те са все още тук, налични. Но дори и да се опитваш да ме убедиш че при мен може да попадне 0, 00001% някаква отрова, то аз съм щастлив че при мен отровата е най-малко, само помисли в зеленчука и хляба от магазина колко отрова има. Но ти пък се радваш че има отрова в магазина, защото това ти гарантира клиенти с болежки и проблеми.
За мое щастие нямам непоносимости, нито имам нужда от твоето лечение, така че лично няма да ти причинявам страданието да спасяваш самоубиец.

Интересно защо не отговаряш на номер 7, какво ще посъветваш човека с ниското желязо?

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: d3a471d82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   12 Авторче, а ти да си се замислял че може няколко души да използват един компютър? Във фирма, библиотека, дори и домакиство. Разбирам че те е яд, защото никой тук не ти се вързва, ама не е лошо педи да обвиняваш да помислиш.
0т 5-ти

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: ad913f49fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   7 - Дори и да разбираш нещо, ми е някак трудно да те взема на сериозно... Без ценз си, обиждаш хора със съответния, приравняваш ме на "всички" без да си била клиент нито на мен, нито на достатъчно голяма извадка от въпросните... По принцип, това което се гласиш да правиш е наказуемо (поне в нормална държава, където професията е регулирана, защото влияе пряко върху човешкото здраве). Свободна си да си разпространяваш художествената литература, но вмъкни и това, че си без ценз за да си имат едно на ум мислещите - все пак се изписа за голяма моралистка. Баба ти е живяла в друго време, а и дори тогава продуктите, които изброи, че е получавала в замяна на знанията си са имали материална стойност и са били конвертируеми във валута, т. е. е получавала пари - върти го, както ти е удобно за да спиш спокойна. Честно да ти кажа, мнението ти грам не ме вълнува, но понеже и следващия надарен индивид под твоя коментар клони в същата посока, ще ти отговоря на "тестчето" така:
Изключвам "човека" да е бременна жена или с тежка кръвозагуба, защото едва ли аз съм първата спирка на тези случаи, нали... По принцип всеки, независимо с какво оплакване идва, би следвало да ми попълни обстоен въпросник (моя е доста по-прецизен от този на ливанката, само вмъквам), включващ какви заболявания имат диагностицирани към момента, какви проблеми изпитват, какви лекарства приемат, да ми дадат скорошни кръвни изследвания
(общи, хормони и микроелементи), както и да ми покажат/разкажат какво, как и по колко консумират.
Относно потенциалните причини за анемията - 4 витамина, 3 минерала, 1 макроелемент, 2 специфични съединения от конкретни хранителни групи, 3 автоимунни състояния (с толкова съм работил, може да има и други, но плановете ми ги оправят така или иначе) и 1 след "метаболитна" хирургия - последното никога няма да се оправи на 100%, но може да се изглади до голяма степен (няма как да компенсирам липсата/байпас на функционален орган с храна/билки). Няма да кажа и какво правя нататък, защото за разлика от
псевдоморалистите тук, аз вярвам, че всеки трябва да си плаща за
простотията. Ако някой има желание да научи повече по темата от мен - ценоразписа ми е публикуван. Можеше да избереш и по-труден въпрос след като се опитваш да "грейнеш" за моя сметка, но твоя си работа. Доволна или не - толкова.

8 - личи си, че нямате връзка с главния... Кой и къде е казал, че правя планове на сляпо..? Нататък, ей сега си откривам фирма с капитал 2лв., специално за вас - кажете направо и как да се казва, за да сте по-спокойни. Единственото, за което съм съгласен с №7 е, че храна, обработена от друг винаги е компромисен вариант и най-добрите резултати се постигат като всеки си я приготвя сам, според нуждите, възможностите и предпочитанията. В този смисъл, от какъв зор ми е да се бутам да съм конкурент на по-големи хранителни вериги и заведения за хране? Това автоматично би влошило и качеството на услугата ми, защото няма здравословна храна на парче. Дори и да имаше, няма да е 100%, но да кажем 95-98% (ако се понапъна сериозно да изготвя такова масово меню, намеря си надеждни доставчици, работници за кухнята и инвеститори да осигурят стартов капитал) - едва ли някой в тази държава би го оценил (съдейки по отговорите тук). Като гледам, по-скоро ще предпочетете банички с подметка, понеже главен фактор ви е цената на крайния продукт, а не качеството му. Не бих правил като останалите търговци с 300% надценка и да рева, че съм на "загуба"... В нормалните държави, хората си удрят г*за у тавана при 50% печалба, но повтарям - няма
кой да го оцени, а и тук трябва да се моля на местни бекове и феодали за да не се окажа някоя сутрин с овъглено помещение, че и да търся осъзнати клиенти, които да ми изкупуват дневната продукция (понеже няма да има консерванти и т. н. ) - не, благодаря. Затова - казвате проблема и срещу заплащане провеждаме серия от консултации по реда описан в отговора ми към №7 и си получавате решението (стига да е в моята област).

9 - В коментара под вашия съм написал къде съм сертифициран, както и колко ми е струвало. Загатнах малко във "въпросника" ми до заядливците в коментарите, но метода ми е иновативен (т. е. мой, на базата на доста научни трудове от експерти в областта), изпитан и утвърден (на първо време от мен - вече 6 години, после от семейството ми, както и близки приятели, които не съм счел за редно да таксувам) и след близо 2 месеца опити да пробия в тази област в страната, се сблъсквам само с подобни човечета, и съм решил да си оползотворя познанията някъде навън. Понеже излязоха със закъснение и приблизително по едно и също време, приемам питането за разумно. Радва ме, че поне някой осъзнава, че му трябва такъв специалист, и има критерии при подбора. Ако модераторите пожелаят, може би биха могли да ни свържат?

12 - Разбирам. И аз съм роден (и живея) в същата държава, но това не значи да минавам на доброволчески начела за труда си. Има си програма минимум и програма максимум. За мен, истинското качество е някъде по средата. Не си мислете, че човек с няколко автоимунни заболявания трябва да харчи повече от 300-350лв. за 3 яденета на ден на месечна основа за да се поддържа в добро здраве. Отделно, необходими билки и др. добавки (натурални), които не би могъл да си набави в пресен вид към менюто - не повече от 80лв. /месечно. Та, грубо излиза по 12-15 лв. /ден? Все ще ги изкарва. В някои от случаите, могат да заместят и конвенционални лекарства, които не се заплащат от здравната каса. Например, Оземпик и Метформин са напълно излишни (че даже вредни) за диабетици и преддиабетици, но инсулина няма как да се спре за тип-1 диабетици (и не трябва никой да опитва да го прави). Дадох пример с тях, понеже често липсват от аптеките и се използват за отслабване от разни глупаци във фитнесите, но може да се окаже и за добро в дългосрочен план
(препратка към Дарвин). Няма да задълбавам защо и как, но ако някой държи да ги приема за душевно успокоение - хормонотерапията не е като ментовите бонбони, приятно експериментиране. Аз наблягам на нутритерапия и постигам същите резултати (даже и по-добри, в зависимост от постоянството и волята на конкретния човек - и не, наистина не изисква много, но тук хората нямат абсолютно никаква самодисциплина и може да им се струва много, а всъщност не е), без страничните ефекти от посочените (никак не са малко и незначителни, особено при дългосрочен прием).

13 - Вие с колко успешни бизнеса сте? В колко от тях раздавате безплатни съвети, че даже още по-брутално - в колко от тях предлагате услуги/стоките си безплатно (защото за нутриционистите плановете са именно стоката, с която търгуваме)?? Какво е бизнес без печалба??? Да, плановете ми наистина са безценни, защото работят - изпитани са от хора във всякакви възрастови групи, с различни автоимунни заболявания (вкл. комбинация от такива) и най-вече, няма друг (с ценз или без), който да постига тези резултати (не просто едно нормализирано тегло, а цялостно състояние на ремисия и облекчение на симптоматиката, стига да се придържат към индивидуалния си план). Относно резултатите от ваша страна - аз не съм падарин. Ако съм ви посъветвал да ядете нещо конкретно, но вие не го правите (въпреки че съм се постарал да ви изготвя вкусно и разнообразно меню, вие сте участвали активно за което и сте се съгласили да го следвате или сме го отработили до вкус/цена/време за приготвяне, приемливи за вас), а вместо това си хапвате каквото ви се прииска, често и най-вероятно в безобразни количества - аз ли съм виновен за непостигане на желаното ви тегло (то ще е и най-малкият ви
проблем, но още от сега ми става ясно какво да очаквам с вас)... Доста поле за злоупотреба се опитвате да си вкарате с това предложение и разбирам накъде клонят нещата. Тоест, от джоба ви в моя, но после да се постараете да си върнете заплатеното като си правите каквото си искате и да ми кажете, че планът ми за вас не работи... Хубаво, но при това положение аз няма как да го премахна (заедно с всички допълнителни напъствия) от паметта ви (поне легално), нали така??? Няма страшно, и такива варианти съм предвидил - нито да ви мързи, нито да имате сива зона за подобни изпълнения. Подписвате ми
информирано съгласие, плащате (по банков път за да няма скрито-покрито) и действаме по въпросника ми за здравното ви състояние и в установен ред. Не би следвало да ви учудва понеже е стандартна практика и дори в "аестетичните" студиа се попълва подобен документ, в който ясно се дефинират права и задължения. Каквото зависи от мен е налице, другото е от вас. Моят стимул е да нямам и 1 оплакване, дори от най-големите мрънкачи... И да помогна на 99 човека, 1 ще е достатъчен да ме дискредитира - това автоматично вдига качествтото на предлаганата от мен услуга, защото не гоня
"бройка", а резултати. Зад плановете си заставам с името си и не съм трошил пари за сертификация за да ме мятат по такъв начин. Ако не желаете да съдействате в двустранен процес, касаещ предимно вашето здраве - ваша си работа. Има и нутриционисти без ценз, които ще ви поискат по-малко от мен, че дори и такива, които раздават безплатни съвети - за всеки по нещичко.

14 - Разбирам, че си тежък случай и не за моята компентция, и с нетърпение очаквам биохимичен анализ на нещо от магазин и същото нещо, но от твоя био-рай, който категорично да ме опровергае и потвърди хипотезата ти (значителна разлика в микроелементите, от порядъка на поне 50% и нагоре за да ти повярвам на конспиративната теория, отчитайки всички възможни грешки по веригата и чисто статистическата вариация от еднократно измерване). Съжалявам, че трябва да ти съобща тази новина, но болки в ставите се получават не само от липса на микроелементи. Отделно, общото здраве на хората преди 30 години (вкл. двигателна култура) е било съвсем друго спрямо сегашното (и си има статистики по въпроса). Няма как да твърдиш, че единствената причина са някакви микроелементи. Борът присъства в много видове храни и категорично не е присъстващ само в твоята ливада. Солта се йодира, защото количеството йод в стандартното меню на по-голямата част от населението е недостатъчно за покриване на дневните нужди на организма, а не защото йода в морето/почвата е изчезнал или някой ползва глифозат (твое гениално твърдение и отново очаквам да го докажеш с факти). Относно това на кого и кога отговарям - аз решавам (до някъде и кога сайта ми позволи да публикувам отговора си), а не ти. Ти си само за свидетелстване и лечение, а не да ми държиш сметка. Никъде не съм казвал и че се радвам какво има в магазина (все пак и аз се храня от там), а само че има начини да се сведе до приемлив минимум вредното му въздействие. Не се радвам и че трябва да пазарувам в 3-4 вериги за да си набавя минимално орезилени хранителни продукти (т. е. без консерванти и др. съображения, различни от твоите) понеже си нямам биоградина с точно 15см пласт от вълшебен компост, която ражда само суперхрани с пъти повече микроелементи от тези в магазина и 99, 9999% чистота като теб (да ти завидят хората, които правят чисти стаи за милиярди за производството на наноелектроника, а то можело да се постигне и като си плеснеш няколко акрила в края на горичката и прекопаш точно 200 кв. м полянка). И в крайна сметка, като нямаш непоносимости днес, не значи че няма да получиш такива утре. И да се храниш с твоята извънземна продукция, пак може да си докараш заболяване, но аз категорично отказвам да се занимавам с фанатици - нутриционист съм, не психиатър. Като нямаш нужда от моята услуга (спорно, но няма какво да убеждавам удавник, че ще се удави като се хвърли на дълбоко), защо се намираш изобщо на работа да коментираш? Щом се вземаш за всестранно развит експерт (но без ценз), обясни каква според теб е разликата между витамини и микроелементи, както си писал в предишната си драсканица? Нима витамините не са микроелемент, понеже организма се нуждае от тях в крайно малки количества спрямо макроелементите? Защо според теб са две различни неща? Може би имаш в предвид минерали, които също са микроелементи? Май не знаеш къде се намираш, но си експерт единствено в оплюването по форуми.

Темата за мен е приключила, повече нито ще поглеждам, нито ще отговарям на мними експерти. Потвърдихте убежденията ми, че не си заслужава и за далеч повече пари от посочените да се занимавам в тази сфера с хората в тази държава. Успех с биоградини, PDF-и за самопомощ, позитивно мислене, фитнеси и всякакви подобни шизофрении.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 077769ea00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Това предполагам означава специалист, който предотвратява болести с диета. По принцип нямам против, но трябва да имам препоръка от близък, че наистина помага. Иначе не бих пробвал. Не заради друго ами ако трябва да пробвам всички подобни специалисти като. билкари, хомеопати и подобни, ще съм изхарчил цяло състояние.

В този ред на мисли не е лоша идея колкото и против да си да изкукваш 20-30 души безплат о и ако наистина им помогнеш те сами ще ти направят реклама и ще имаш клиенти. Най-добрата реклама е от уста на уста. Все о, че ще се минеш с първите няколко, но пък ако си добър, ще ти се върне. Не съм привърженик на хора, които. А всяка цена искат кинти за труда си, защото това има обратен ефект и от лъскава клиентите. Това може да си го позволиш като си направиш име. Ама в началото не може да свириш хората, че никой не иска да сти плаща, при положение че. никой не е сигурен, че въобще можеш да свършиш нещо. Ти докажи, че можеш пък после парите сми ще дойдат.

Ето например по магазините как песто има промоутъри да раздават безплатно нещо. Дори и кока кола го правят. Да не са прости, че си подаряват труда. Защо аджеба го правят помисли малко? Това до е маркетинг и си е цяла наука. Наблегни к на нея, защото дори да си най-големия на света, ако нямаш маркетинг, никой няма да разбере

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: b112e31f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Н 7съм, само като прочетох, че директно сложи "диагноза" анемия... Ужас! И без най-базовите въпроси за да установиш дали "липсата" е липса за конкретният човек.
Около 15 % от населението са с по-ниски нива на желязото просто защото кръвта им е на базата на мед (Cooper) а не желязо. Винаги при анализ ще излизат по-ниски стойности, но нормални за тях и тяхната генетика.
Автоуимунните заболявания често са причинени от ваксини; лекарства; дори храни неподходящи за съответният организъм. Пример " Rhogam" който е създаден на базата на човешка кръв, с различен резус от тази, на която поставят ваксината.
Не те сравнявам с никого, а сега виждам и доказателството, че то няма и как- човек с въпросник за общо състояние и повече напъни за маркетинг и продажби.
В зависимост от нуждата от желязо на всеки, може решението да е ето толкова просто: да си хапва по два стръка магданоз на ден ( ех, че гадно за бизнеса, нали :) да си готви с животинска кръв - ауу, че примитивно, пък и няма бизнес и тук.
Ако си поне малко любопитен, ясно е, че само си учил как да продаваш на всяка цена, проучи "sangrecita".
За ценза: Не съм казала, че съм без образование (не хвърчащ лист-ценз за хранителни добавки, които са стока, но нито храна, нито медицина, съответно и не подлежат на санитарен контрол като такива) не си прави изводи, нямаш каквото е нужно за това.
"Художествена литература" от този тип има и сега, ще има и за напред. Естествено, че ще сложа всичките си знания и събирана в годините информация в pdf и ще я подаря. Който иска ще си вземе, който не, ще иска да плати на някой като теб макар, че със сигурност няма нужда от теб за да попълни един въпросник. Така или иначе нищо извън въпросника нито те интересува, нито знаеш какво да търсиш като информация от човека. Защо те притеснява фактът, че има и ще има безплатна "художествена литература" с която хората могат да се учат как да се грижат и сами за здравето си. Виждаш това като прът за бизнеса, а не като полезни знания, от които и ти можеш да учиш... хм.
Алчността и дори неприкритата злоба са ти в повече... Не може човек като теб да помага на хора, ти искаш само продажби.
Бих ти препоръчала да търсиш други варианти за бизнес, но ти си толкова горд с ценза си, пък и така сигурен, че има кого да убедиш...
Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 02fbf953a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Така и не разбрахме нашия автор дето ни раздава диагнози, кой му е дал ценз за нутриционист и как мисли да "лекува" хора в България, при условие, че в България не е позволено да лекува пациенти човек без медицинско образование. Курс за нутриционист, не е медицинско образование!!! Цензът му е точно толкова валиден колкото ценза на бабата на номер 7, макар че на бабата по може да се вярва, защото похвалата от излекувани пациенти е по валидна от всеки ценз в рамка.
И ако нашия автор ще кара клиентите си да си правят изследвания на всички хормони, макро и микроелементи, което в момента в лаборатория излиза общо около 12 хил лева, защо с резултата клиентът да не отиде за лечение при професор с медицинско образование в София или дори в чужбина, а ще иде при автора с ценз от курс в нета???
То ако даден човек вече си знае причините за състоянието и е направил изследвания на витамини и минерали в лаборатория, защо му е нужно да посети автора? Нима не може сам да се усети че ако в изследванията му показват дефицит на нещо то той трябва да го приема за да се пооправи. Или трябва да идем да дадем 100лв на автора за да ни каже че ако имаме анемия трябва да се изследваме, желязото, количеството витамин Д и т. н.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: b562c9037e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   17 - Да, и разбирам, че и вие сте от тези, които "влизат в положението", но все пак заслужават безплатна "мостра". Аз не съм (и не желая да бъда) Кока-Кола. Те ви раздават "безплатни" болести - така са преценили, но вие си вземете (все пак е безплатно). Това е ваше и тяхно решение, към което аз нямам отношение. Само че аз не възнамерявам да ви давам "безплатно" здраве. Смятам, че сертификат, издаден от авторитетна институция и лидер в областта, струващ колкото медицинското образование в страната и вземан от 20-25% от заявилите го е достатъчен базов критерии за вашето доверие (като изключим резултатите постигнати от мен самия, роднини и близки приятели), но ако не желаете да се допитате до мен - имате и много други опции.

18 - Според законодателството, диагноза "анемия" (или каквато и да е друга) не мога да слагам аз, защото не съм лекар (но явно нещата не стоят така за теб - твоя си работа). Затова си има лабораторни изследвания, а и когато някой дойде при мен да му изготвя план, то се предполага, че първо е бил/а на лекар и това е установено по надлежния ред. Ако няма диагноза (от лекар), аз мога да се водя само от съвкупността какво показват скорошни изследвания (общи, микроелементи и хормони като стартов минимум), какви оплаквания има, с какво се храни (или не може) и как го приготвя. Това е и моят минимум за работа (за да не си навреди). Относно прозата ти...
"с по-ниски нива на желязото просто защото кръвта им е на базата на мед (Cooper) а не желязо. "
Пише се "coPPEr" (чете се "копър" като билката, за която гарантирано знаеш много повече от мен, а не "купър" като марката автомобил - както си написала)... По принцип (според науката и всеки с всичкия си), медта е микроелемент (както и желязото и редица други), който се съдържа в крайно малки количества в кръвта (заедно с други нутриенти и биологични съединения), но според теб при 15% от хората, кръвта е изградена от мед, а не от желязо..? Това трябва задължително да го вкараш в PDF-a (по възможност в уводната част). Дълбок поклон от мен, с листчето ми в ръка. Интересно ми е и как след като сама ми "позволи" да не влизам в конкретика, след като посочих "3" минерала (и редица други фактори) - как разбра кои са те, и че това не е "1" от тези - да не би освен че си самоука знахарка и да четеш мислите на хората от разстояние?? Опасна работа сте, ей...
"Автоуимунните заболявания често са причинени от ваксини"
Разбирам на къде отиват нещата... Затова има и епидемии от (ужким) заличени болести напоследък - не е добре, ама това е положението.
Магданоза ти е наистина "безценен" съвет, сигурно предаван от уста на уста измежду поколения знахари, в тесни семейни кръгове - направо съсипа цялата индустрия с това безплатно съветче и нека всеки от присъстващите в темата го опита на своя инициатива.
Художествена литература е всичко, което е писано от човек без образование (вече се съмнявам и за средно-гимназиалното ти), а ти не си в състояние да си изкараш и едно "хвърчащо листче", което даже не знаеш какво включва, и за което ти гарантирам, че не покриваш дори базовите изисквания за владеене на чужд език, логическо мислене и базови познания по биология.
Моят "въпросник за общо състояние" има за цел да накара клиента ми да си даде сметка колко фактори биха могли да повлияят на здравето му, да ми даде пълна представа (освен външния вид и разговора) какво се случва с него в момента на консултацията и е също така многократно по-обстоен от всеки подобен документ, който (евентуално) би се наложило някой да попълва при хоспитализация или консултация с лекар (камо ли да се сравнява с PDF-че за самопомощ от разни шемети). След като всяка баба в тикток се изявява за нутриционист/знахар/билкар/диетолог и т. н., защо навсякъде (дори в продажните новини) се цитират данни, че българите са най-затлъстелите на континента, с най-ниска продължителност на живот, с най-много автоимунни заболявания на глава от населението и др. от множество независими и легитимни проучвания? Би следвало, като навсякъде е пълно с безплатни и безценни рецепти за отслабване, лекуване на анемия с магданоз и каквото ти се присети главица, да сме най-здравата и дълголетна нация... Ама нещо не излиза сметката, а? Може би толкова струват и тъпотииките ви, и наистина би било греховно човек да трябва да плаща за тях. Пожелавам ти чистосърдечно първо да си завършиш средното образование и после успешно полагане на ДЗИ.

19 - Смятам, че засегнах критиките в отговора си към 18. Не съм и твърдял, че "лекувам" болести - това са думи, които вие ми приписвате. Написал съм "ремисия", а ако не правите разлика между двете понятия - ваш си проблем. Сигурен съм, че бихте си хвърлили спестяванията през прозореца, ако някоя диетоложка по клинче в тикток ви "убеди", че "лекува" всякакви иначе нелечими автоимунни заболявания или, че ще ви развали "черна" магия, но това говори само вашето ниво. Относно похвалата от излекувани пациенти - противоречите си, защото хем твърдите, че нямам право да практикувам (т. е. да имам "пациенти"), хем искате потвърждение от такива. Дори да предположим, че имате в предвид "клиенти", основата на проблема е ясно изразена - на всеки от вас тук не му се дават пари, не му се занимава, иска минимум 100 човека преди него/нея да са опитали и доволни или просто не му пука за собственото си здраве и предпочита да инвестира в други "придобивки"... Не съм казвал и "всички" изследвания (поредни инсинюации), а такива, които видимо показват отклонения в конкретен показател и са направени или самоинициетивно или след насока от специалист в дадена област след информиран избор от страна на клиента ми и съгласно с оплакванията му. И на вас ще повторя, че бихте могли дори да отидете за консултация с пингвин на Антарктика, ако считате, че би ви било от полза - ваша си работа. Относно курсът ми - критериите за преминал(а)/непреминал(а) са едни и същи за присъствено, хибридно и онлайн обучение. Би било странно ако не бяха, особено от институция като Станфордския колеж по медицина. Явно имате някакъв личен опит, но моля да не го приписвате и към други лица. Да, абсолютно сте прави - усетили сте се, че трябва да пиете "нещо" при дефицит на "друго" за да се "пооправите" (бих казал и "довършите" в повечето случаи, но какво разбирам аз - изредил съм поне 10 потенциални причини за една елементарна анемия, но независимо от патогенезата, вие ще хапвате по малко магданозче, ще пийвате някоя ампулка желязо и всичко ще ви е на 6). То е толкова елементарна работа, че не знам защо изобщо има цяла научна област по темата (явно е конспирация)... Виждам потенциал във вас в обозримо бъдеще да се реализирате в тикток като (поредния) безплатен консултант. За това си има платени и неплатени услуги. Моите, за съжаление на присъстващите, са платени (и не на символичната цена, която посочихте).

Желая успех на всички.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 8d86d84515
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Н 19, само от любопитство: защо реши, че съм баба?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 736378c424
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Здравейте! ... аз реших да отговоря на въпросите Ви, като избрах сред Вашите предложения за потенциални отговори.
1. Кога смятате, че имате нужда от подобна услуга? - В) Когато имам симптоми, но не ми пречат особено на ежедневието.
2. Кое е основната ви мотивация за да предприемете подобна стъпка? - Г) Имам хронично заболяване и осъзнавам (особено важна думичка), че трябва да предприема мерки за да не се влоша.
3. Кое за вас е критерий, че човекът е надежден и разбира от това, което прави? - З) Изглежда напълно здрав/а, без каквито и да е външни процедури/фактори (осветление, костюми, гримове, маши, импланти и др. ). (Оценявам, разбира се, ценза, който сам по себе си означава, че човекът, който го притежава е изпълнил изисквания (теоретични знания и практически умения) за заеманата от него длъжност, но най-ценя способността му за емпатия. )
4. Кое смятате, че ще работи най-добре за вас? - Д) Осъзнавате, че А) до Г) са половинчати "решения" и търсите нещо с целогодишен характер, което хем да ви върши работа, хем да не ви увреди. (Без ''но имате притеснения, ще ви излезе по-скъпо и/ли ще ви отнема много повече време от гореизброените'', защото здравето е най-висшата ценност, в поддържането, подобряването или възстановяването на която, всяка инвестиция на време и финансов ресурс си заслужава. )
5. По какъв начин/в какви обстоятелства предпочитате да осъществите първоначален контакт? - А) През социалните мрежи и Г) Лице в лице, в/около болнично заведение.
Успех (с проучването Ви)!

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 939d8d0c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторе, номер 8 съм.
Ако имаше опит, щеше да разбереш, защо ти написах " на сляпо" и сам да се постараеш да ме обориш.

НЯМАШ НИКАКЪВ ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ! Факт!
Няма да ти дам готови знания и да ти посоча пътя, по който теябва да минеш. Позволи си да не обидиш, защото уцелих слабото ти място. Но се оказа, че то не е едно...

Не ставаш за работа с хора! Не си добре с нервите!
Емоционално нестабилен и лабилен човек си.

Ня

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker