Рехабилитаторите ми се скараха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Рехабилитаторите ми се скараха
преди: 2 месеца, 10 дни, прочетена 364 пъти
С току-що оперирано коляно съм и сега се уча да прохождам наново буквално като малко бебе и как да боравя с патерици. До вчера ми се струваше абсолютно невъзможно да проходя отново. Ужасно трудно е, никога не съм предполагал, че е толкова тежко това възстановяване. Мускулите на единия ми крак почти не работят и крака ми тежи 100 кг все едно. Цялото ми тяло ме боли от неправилното ходене. Рехабилитаторите направиха чудо с мен и успяха на следващия ден след операцията да ме вдигнат на патерици и направих 5-6 крачки въпреки ужасните болки. Казаха ми въпреки големите болки да търпя и да се мъча максимално. Изнесоха ми лекция и ми дадоха брошури да чета как се борави с тях.

Нямам думи да споделя радостта и гордостта си от това, че направих цели 5 крачки с патерици. Предвид състоянието ми, това ми изглеждаше невъзможно предния ден, защото тогава не можех изобщо да си мърдам крака дори в леглото.

Обаче рехабилитатора ми се скара, че съм слаб в ръцете, макар да изглеждам привидно мускулест. И позна, че работя на бюро. Това е проблем, защото за ставането от леглото ми трябва сила на ръцете. Каза, че спортистите се възстановяват много по-бързо. Аз макар да съм чувствителен човек (направо съм си путьо Маринов), но тези негови думи ми подействаха невероятно мотивиращо. Интересното е, че сякаш за миг чувствителността ми изчезна за винаги. Този човек е моят герой. И съм се решил да вляза във форма еъзможно най-рано, защото в такива ситуации разбираш колко е важна физическата форма.

Ще направя невъзможното в рамките на месец да хвърля патериците. И после мисля да почна да тренирам вкъщи и значително да подобря силата. Но искам да го правя в домашни условия и да работя по всички мускули. Не искам да ставам батка, а просто да имам повече сила от на стандартния офис плъх като мен в случай че пак ми се наложи. Това би ми спестило доста страдания при възстановяването.

Спрял съм се на ластик за момента като добър вариант. И ще го комбинирам с кардио (велосипед или разходки), тъй като ми е забранено да тичам поради проблеми с колената.

Това е, писах просто да споделя, евентуално да получа критики, подкрепа, съвети.

А да и другото - повярвайте ми нищо друго няма чак толкова голямо значение освен здравето и семейството. Когато човек има здраве и хора около него, на които да разчита, това е огромно богатство. Дори всички пари на света не могат да го купят това. Аз например като биткойн спекулант има доста пари и въпреки това в деня преди операцията преживях истински кошмар. Буквално виках да е самоубия от физическа болка. И какво ми помогнаха парите тогава? От мен да знаете - не се занимавайте с глупости, с ненужни неща. Чета теми тук като на кой колко см трябвало да му бъде, кой щял да победи в някакъв си мач... Хора, насочете мислите и усилията си към здраве, семейство, отношения, щастие, пълноценен живот. Не си хабете енергията да мислите дори с подобни глупости. И още нещо - прекрасно разбрах кой ми е приятел. Истината е, че съм нямал приятели. На много хора съм правил услуги, всеки ден се виждаме, вярвате ли ми, че един не се обади да ме пита как съм? А знаят, че съм в тежко състояние. От работа почти никой не ми пожела скорошно оздравяване ей така от куртоазия дори. Писах аз за 8-ми март, дори и на това едно мерси не върнаха, остави да ме питат как съм. В момента те нямат интерес от мен, защото не мога да им помогна за работата. Не ме разбирайте погрешно, не ги виня за нищо. Всеки си има негови си грижи, честно казано и на мен не ми дреме за чуждите проблеми. Хората, на които съм правил услуги, също не са длъжни да ми ги връщат в трудни моменти. Никой на никого не е длъжен. Това, че съм помагал си е мой избор и не съм го правил някой да ми връща нищо. Късметлия съм, че имам невероятно семейство и те са зад гърба ми. Все тийнейджърската ми дъщеря ми, която между другото е страшно зряла за възрастта си, говори като възрастен човек, жена ми, която пренебрегна собствения си сън, за да ме наглежда всеки ден и майка ми. Всички други са само интересчии.
Благодаря на бог, че ме е дарил с тях.


Та ей такива ми ти работи... Написах темата за себе си. Да си я препрочитам след време и да си припомням колко много неща научих за живота и колко много заблуди преодолях и преосмислих за няколко дни. Благодаря на бог, че прати това ужасно, но и отварящо очите изпитание.

Не предизвиквайте съдбата да ви научи на това по трудния начин като мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 7137c24a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Купи и си домашен лост, ще ти помогне много за силата в ръцете. Има ги с коригираща дължина, за коридора например. Сложи го достатъчно високо, да го стигаш, но да не пречи за преминаване.
Скорошно оздравяване :) но все пак съобразявай със себе си, не с активни спортисти.
Сигурно са ти казали, но като си легнал с изпънат крак, движи палеца, ще си помогнеш за по-бързото цялостно раздвижване.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: d3c7b5b96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Помисли и за краката си, не само за ръцете си. Все пак целта е да хвърлиш след един месец патериците и да разчиташ само на краката си за ходене. Преди 9 години и на мен ми правиха операция на коляното. Да се научиш да ходиш с патерици е по-лесното, по-трудното е като ги махнеш. Както ти се изрази - все едно си малко дете и тепърва се учиш да ходиш. Краката ти са с атрофирали мускули поради липсата на движение, особено оперирания. Загубили са и мускулната си памет за обичайния начин на ходене (без патерици). Прави малки крачки, в началото и малко на брой, краката ти трябва да си възвърнат предишната мускулатура и мобилност постепенно. Дори нещо повече - за намаляване на риска от бъдещи травми на коляното, хубаво е да увеличиш мускулната маса на мускулите около коляното, най-вече предния бедрен мускул, който в най-голяма степен е отговорен за стабилността на коляното. Карането на колело е много полезно в тази насока, на мен лично доста ми помогна.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 6ca2532ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Понякога ни трябва един такъв рефреш, за да разберем на кой свят се намираме, да се научим да ценим и дребните нешщ и да научим истината за заобикалящите ни. Успех, скорошно възстановяване и успешен втори живот.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 58f81f4e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Изпитанията, които ни се пращат са за да ни направят по-силни и за да оценим истинските и стойностни неща в живота. Кураж и сила на духа ти пожелавам, за да се възстановиш по-скоро.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 508d4096d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам какво очакваш да ти се пише но дядо ми на 78г му смениха тазобедренна става и човека на 3 ден ходеше с проходилка до тоалетна а на 10 ден обикаляше блока с цел раздвижване, дори рехабилитатор никой не му нае. Сам си прави извод за себе си

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker