Anterior Pelvic Tilt (Таз наклонен напред) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121392)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Anterior Pelvic Tilt (Таз наклонен напред)
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 172 пъти
Получава се една вдлъбнатина между задника и гърба. Изглежда неприятно, все пак съм мъж и задника ми да стърчи един метър зад мен, не изглежда авторитетно.

Но се оказа, че ако се остави естетическия вид. Също така, тази чупка вече опъва жилите зад коленете и това много пречи в ежедневието. За мен е невъзможно просто да си докосна пръстите на краката от изправено положение. Ръцете ми едва стигат малко над коленете. Така че смятайте за какво става на въпрос.

Отделно съм скован навсякъде. Познати и роднини ми казват, че съм се изгърбил и аз се опитвам да им обесня, че дори да се изправя. Просто то си стои неправилно и грешно самата ми стойка цялостно не е правилна. Макар, че е възможно и да има някакво изкривяване и във врата.

Прекарвам доста време пред компютъра а и попринцип по-голямата част от деня съм седнал. Смятам, че и това е причината за проблема. Но вече при свършен факт може ли да се направи нещо?

Пробвал съм да се разтягам. Направих дори 1 месец стречинг рутина, с акцент специално за hamstrings. Рутината си беше добра, но без особено голям резултат. Съответно, това ме демотивира и се отказах.

Впоследствие изгледах едно видео на Athlean X. за anterior pelvic tilt. С моя селски английски успях да разбера, че това се получава от слаби глутеуси (седалищни мускули) и също така слаби коремни мускули. И се оказа, че тази стойка е причината за тази опънатост зад коленете. Просто при това изкривяване вече самите жили са опънати и се получавало пренапрежение в бедрените мускули.

Простете ако греша, ако има някой, който разбира добре английски може да изгледа видеото на Athlean X за anterior pelvic tilt. И да ми обесни по-ясно всъщност какво казва също ще съм му много благодарен.

И все пак ми е интересно има ли някой сблъсквал се с такива проблеми може ли да ми даде някакъв съвет. На доктор към момента нямам финансовата възможност да отида а доста неща имам да оправям.

И ще оценя ако някой е преминал през подобно нещо да сподели тук. Успяхте ли да станете гъвкави? Или вече след определена възраст е невъзможно човек да се оправи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: a147185799
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Отиди на физиотерапевт и виж дали нямаш Лордоза. Нищо не можеш да направиш ако проблема е структурен, т. е структурна лордоза. Ако е функционален, може да работиш над глутеуса, флексорите, QL, ES, но както го описваш едва ли е това.
Евентуално физиото ще те накара да си направиш скенер.

Престанете да гледате всякаква плява в интернет и да се "образовате". Има специалисти, отиди на такъв.

Масажист съм

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 671602cc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   До номер 1 от автора

Браво постави ми точна диагноза без дори да си ме виждал.

Лордозата описва точно всички симптоми, които имам. И които описах по-горе: скъсени флектори на бедрата, слаби седалищни мускули и слаби коремни мускули.

"При деформацията на гръбнака, причинена от лордоза, болният усеща болки в областта на кръста и сериозен дискомфорт при седене в правилна позиция. Визуално се забелязва изпъкване на корема. При лежане върху равна и твърда повърхност се вижда наличие на пространство между повърхността и поясния отдел на гърба. "

И това го имам само, че болки в кръста много рядко ми се случва да усещам. Но, когато ме боли, ме боли подобаващо. При първа възможност ще отида на доктор както ме посъветва.

Благодаря!

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 57c8d6167f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пробвай метода Feldenkrais!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 27a0a3520b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Мъжът ми също е с ясно изразена лордоза. В ютуб има качени много програми с примерни упражнения - безплатни, да не си помислиш че нещо рекламирам. Той си хареса програма и започна да ги прави - 20-30 минути дневно отнема. Само след 3 седмици упражнения имаше видимо подобрение - заради хлътването отзад на кръста преди изглеждаше все едно му стърчи постоянно напред корема като да е глътнал топка. Супер бързо се повлиява това и стойката от упражненията, все едно е стопил рязко корема. На 36 е и също не е особено гъвкав. Докато ги прави нещата има ефект, като се отпусне и спре после, пак се връщат лошата стойка и изпъкналия корем. Просто проблемът като вече е там, трябва наистина да се правят цял живот редовно упражненията. Но пък много бързо се повлиява състоянието и подобрението наистина е очевидно, когато се предприеме нещо. Така че всичко си е в твои ръце. Направи ако искаш и консултация със физиотерапевт - те са едни и същи упражненията общо взето навсякъде, трябва просто да се правят

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker