Отслабване с какво? Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отслабване с какво? Помощ!
преди: 1 месец, 1 ден, прочетена 375 пъти
С годините от 55кг станах 85кг. И молбата ми е който може да помогне със съвети какво му е помогнало да отслабне? Не обичам спорт, бих искала да отслабна с чай, подправки, но не зная какъв.

Затлъстяването ми е на корема, на раменете, под брадичката и в краката и дупето.

И затова търся съвети и помощ от вас. И за съжаление не водя застоял живот, всеки ден пътувам по 70км, не ям толкова даже обяда ми е само кисело мляко от 5 месеца и пак не остлабвам.
От рода на диабет нямам, но тип 2 не зная. Защото каквото и да хапна и кантарът скача дори при диня като съм се теглила..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 1 ден
hash: dd50d59710
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Естествено, че ще ти скача кантара като ядеш диня, динята е обемна, тежка и има много вода. Но това не значи, че е калорична, дори е препоръчителна за отслабване, защото наяжда, а няма много калории.

Викаш не водиш застоял начин на живот, всеки ден пътуваш по 70км. Ама как? С кола ли? Като седиш 70км седнала в колата, това не е застояло според теб, защото колата се движи, така ли? :Д Защото ако беше с колело, гаранция, че нямаше да пълнееш.

Изследвай се ако имаш съмнения за нещо, но според мен просто надценяваш активността си и подценяваш това, което ядеш. Научи малко за калориите, една бонбона я гледаш малка ама... Не е казано чак спорт, но без активност няма да стане. Просто се движи малко повече и хапвай по-малко. Нормално е на 55 да се позапуснеш, метаболизма се позабавя, няма как да си като на 25.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 7fdba4d447
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Изслвдвайте хормоните си за начало. Това, че пътувате по 70 км на ден не означава, че ги изминавате пеша, така че си помислете за реална физическа активност

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 6c24cd6330
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Отслабва се с броене на калории. Забрави за сланина, сладки неща и пържени неща, алкохол. Ще пиеш само вода! В нета пише калориите на всяко нещо, проверявай ги. Това е начина! За една вафла трябва да избягаш 10км докато изгориш калориите. Само с контролирано хранене се отслабва.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 6556bd12cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Отиди на диетолог и му обясни това, което се случва и дано да ти помогне, защото има всякакви факторите за надебеляване (дори ако не е от храна)

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: e460384a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Фастинг, 8 часа ядеш каквото решиш, другите не ядеш нищо. И упражнения включи, поне минимални, клякане или разходка.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: a2c52d6448
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тая шия не е от туршия. Мислиш, че ядеш само мляко, но явно постоянно подапваш нещо, 30 кг отгоре не идват от вода и въздух.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 954eedbfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Отслабване с чай или подправки не е възможно. Такива чайове за "отслабване" евентуално може да имат диуретичен ефект и да спомагат за отделянето на задържани течности в тялото, но няма как да стопят натрупаните сланини. Не си харчи парите за такива "чудотворни" отвари, защото тези които ги предлагат са мошеници които печелят пари от ей такива заблудени и отчаяни хора като теб.

Принципът на трупане на килограми в организма е много прост: когато изяждаш повече калории от тези, които тялото ти гори за всекидневните си нужди, излишъка се съхранява във вид на сланина. Ако искаш да отслабнеш трябва да приемаш по-малко калории от нужните за да накараш тялото си да прибегне към горене на излишъка. Няма как един чай по магически начин да накара организма ти да гори двойно повече калории.

Според теб не водиш заседнал начин на живот, защото пътуваш 70 км дневно, ама предполагам тия км не ги вървиш пеш, нали? Следователно, ако си седнала в кола това изобщо не важи, все едно да седиш в офиса или на дивана в хола.

Ако изяждаш една кофичка кисело мляко на обяд, това са над 300 калории и почти 20г мазнини, тъй че изобщо не е толкова диетично колкото си представяш. Не става въпрос да не ядеш кисело мляко, а да имаш реална представа за продуктите които консумираш.

Няма как да отслабнеш без физическа активност (освен ако не престанеш да ядеш, разбира се, а това никак не е здравословно). Трябва да започнеш да се движиш по-активно. Не е нужно да се заеме с аеробика или да тичаш в парка, може да избереш друг вид спорт. Може да ходиш на разходка, да караш велосипед, да плуваш, да се запишеш на пилатес или народни танци... изборът е голям. Важното е да е занимание което да практикуваш редовно. Ако се занимаваш активно със спорт дори няма да се наложи да правиш кой знае какви ограничения в хранителния режим.

Затлъстяването при повечето хора се дължи на ниска физическа активност лоши храмителни навици нереална представа за продуктите които консумират. По-рядко са случаите когато има някакъв хормонален дисбаланс който обърква метаболизма. Нищо не ти пречи да си изследвания хормоните, но най-вероятно си надебеляла защото с годините метаболизма по принцип се забавя.

Друг важен фактор е сънят. По време на сън тялото гори много калории. Ако страдаш от хронично безсъние или постоянен стрес, метаболизма се обърква и тялото се опитва да компенсира липсата на енергия чрез храната. А в същото време не може да изгаря пълноценно допълнителните калории, защото няма достатъчно почивка. Тъй че обърни внимание на това и гледай да си осигуриш най-малко 7 часа сън на нощ.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 часа
hash: 8e80a4b436
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   С чай вика да отслабна.... хахахахах
Като отслабнеш с чай, пиши ми и аз да отслабна...

 
  ...
преди: 1 месец, 16 часа
hash: 7f3de5c516
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Само едно ядене на ден, към обед, събират се 21 часа до другото хранене, така слабата фигура ти е сигурна.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 часа
hash: 10ab0d950a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Автор: Ходя по 7км всеки ден. Работя и в събота. Нямам време за нищо за съжаление, а преди да работя тази работа бях с нормално тегло..

 
  ...

...
преди: 25 дни, 5 часа
hash: ececc5e0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ограничение и калориен дефицит му е майката на отслабването. Или неядене, глад. Както искаш така го разбирай. Няма как да не ядеш и да дебелееш, освен ако нямаш някакво заболяване, което между другото не знам и дали е оправдание, като се има предвид че има диетолози, които биха изготвили хран. режим при необходимост, за да се изконтролират нещата, но ти казваш, че при теб няма такива неща. Аз отслабнах с близо 20кг. сега, цял живот съм била слаба, но след ковида от 52/3кг. бях станала 72. Отслабнах бързо и честно казано лесно, просто намалих страшно много количеството храна, което приемам, спрях всякакво газирано, сладко, джънк фууд и тн. Научи се да ядеш, за да живееш, а не да живееш, за да ядеш. Сигурна съм, че имаш ли желание, ще успееш да постигнеш добри резултати. И това с чайчетата е пълна глупост, няма такива неща, всяко дълготрайно отслабване изисква усилия и смяна на начина на живот, защото дори да отслабнеш с диета, когато я спреш има огромен шанс отново да върнеш, просто защото ще започнеш да се храниш както преди. С една дума моят съвет към теб е да си смениш изцяло хранителните навици.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker