Защо възрастните хора не се оглеждат като пресичат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо възрастните хора не се оглеждат като пресичат
преди: 1 месец, 1 ден, прочетена 441 пъти
Не просто като пресичат, а и като цяло вървят по пътя, някак неорентирани, без да виждат, че зад тях идва кола. Без никакво чувство за самосъхранение. Тоест ако ти не ги пазиш, те няма да се. Не знам, на някаква степен на деменция ли се дължи това, може би при повечето е така. Казвам го като човек, който има възрастна майка и изключелно много ме притеснява. Колкото и да й говоря, няма файда, децата се пазят повече от нея. Естествено наблюденията ми не са само при нея. Има и по-в час хора, но повечето са така.

Няма какво да направим, просто ви моля, понеже всички имаме родители, баби, дядовци, моля като видите някой възрастен около улицата, бъдете по-търпеливи и имайте едно наум.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 1 ден
hash: dcbbe06824
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Де да бяха само възрастните. Тийнейджърите не се оглеждат, а често ходят с качулки или със слушалки или си гледат в GSMа.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 43ed24ba59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Възрастните се пазят най-много на фона на олигофрените с постоянно залепения за смартфона нос, които хората трябва да ги заобикалят по улиците за да не се блъскат в тях да не говорим за МПС-та, а също и тротинеткаджииските кретенчета засилени в тълпата от хора. Възрастните поне ги пазят уличните камери, че ха някоя наркоманче като онова лайно дето уби Милен Цветков ги е блъснало на пешеходната пътека като пресичат, няма как да избяга и къде да се скрие колкото и да му се иска.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: f7d9dd5db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Защо ли, защото закона ги пази, колкото и да не се оглежда пешеходеца, когато го блъсне кола все шофьора обира пешкира. И втората но по важна причина прекалено рядко има акции с глобяване на неправилно пресичащи и вървящи по пътя.
Е то е и малко тъпо да глобиш някой че върви по пътя при липса на тротоари с здрави плочки, но....

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 часа
hash: 3e740a9872
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам защо не се оглеждат.

 
  ...
преди: 29 дни, 15 часа
hash: 90e85e7f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се оглеждат, защото вече акълът им не може да събразява всичко. И това се отнася за целия им живот, не само за пресичането. Мозъкът им запада постепенно, това не се случва изведнъж. И още по лошо, те не го съзнават. Ако не беше така, нямаше да си мятат парите през балкона на разни измамници.

 
  ...


...
преди: 29 дни, 13 часа
hash: 0fa5efa6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ти засегна една болна тема. Не е от деменция, а от липса на култура за движение по пътищата. Те не си дават сметка, че като пешеходци са участници в движението. Моята майка е същата, пресича където й скимне, изкача пред колите, на пешеходна дори не се оглежда. Най-опасно е зимата защото тя е облечена в черно и се стъмва рано. Нея влак е щял да я гази, защото е пресякла без да се огледа. Като вървим заедно, аз винаги се спирам да се огледам а тя директно продължава. Смята, че Господ я пази. Беше си такава и на младини, но тогава нямаше коли и не е било проблем. Сега има много коли, а възрастните не са научени.
Младите също не са научени. Сещам се за убитото в центъра на София момче на пешеходна пътека. След толкова смъртни случаи всички гледат да осъдят шофьора, което подкрепям, НО никой не образова пешеходците. Има правила за пресичане на пешеходна пътека, но не се спазват. Стъпваш на пешеходната и чакаш да спре колата, тогава минаваш. Не минаваш, когато колата лети към теб, защото знаеш ли дали ще спре?

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 1 час
hash: 13a750c423
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А защо шофьорът не сигнализира с клаксона? За украса ли на превозното средство ли е даден? Или сърба кафенцето, говори по телефона, пафка, пее с музиката? Шофьорът хем на топло/хладно, сухо, не го вали дъжд/ сняг, не го брули вятъра и пак пешоходецът му е трън в очите. Карат като бесни, не те изчакват да минеш и млад да си.
Възрастните се движат по-трудно и по-трудно чуват. И пак не им дават предимство.

 
  ...
преди: 28 дни, 1 час
hash: 0c5ee5c681
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   На село пешеходни пътеки и светофари няма. И като ги вземат децата в града, че вече не могат да живеят сами на село, става страшно! Била съм свидетел как баба пресича през Цариградско шосе в час пик (идея си нямам как прескочи мангинелата), защото и идвал автобуса. И когато хората на спирката и обясниха, че има подлез, тя започна да се оправдава, че и било трудно по стълбите, щяла да си изпусне автобуса и т. н. глупости. Обаче иначе няма проблем да тича между колите, които се движат с поне 80 км/ч. Луди хора и без грам инстинкт за самосъхранение. Дано не ти скочи такъв пред колата, че ужас!

 
  ...
преди: 28 дни, 35 мин.
hash: 0dba17f84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Щото са българи, а тук пресичаме на червено!

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 14 часа
hash: 13a750c423
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9, а тая баба питаш ли я как качва и слиза по стълбите? Защо някой млад не и помогна да пресече или да мине подлеза? Защото са забили в телефоните, нали?
По филмите го има тоя феномен да помогнеш на възрастен да пресече. Тук никой не се сеща. Предлагала съм като виждам, че са трудно подвижни, и на улицата и в автобуса да се качат. Някои ме гледат странно, защото не ме познават и все едно ще ги обера. Други се съгласяват и са благодарни. Хора всякакви.
И на млад не дават предимство. Уж зелено за пешеходец, а пред и зад мен фучи някоя кола. Някой бързак шофьор. Не го знаеш нито на колко чашки е, нито на какво друго.

 
  ...

...
преди: 26 дни, 21 часа
hash: 6fc87186d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Така е номер 11.
На човек е по-лесно да окъжда. Но не знае какво ще му дойде до главата някой ден.

 
  ...
преди: 21 дни, 8 часа
hash: 87389e3812
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Дори и да не се оглеждат това не оправдава безразсъдните шофьори.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker