СПИН - какви са шансовете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

СПИН - какви са шансовете?
преди: 21 дни, 10 мин., прочетена 670 пъти
Гледах филм за един рапър, който беше на върха на кариерата си, но се разболя, влезе в болница, казаха му, че е болен от СПИН и след 1 месец умря! Филмът е по действителен случай и историята е истинска (Eazy-E е рапъра ако се чудите). Досега никога не съм се интересувал от тази болест, но прочетох много и разбрах, че човек може да е носител на вируса ХИВ дори 10 години без симптоми и на 11-тата година да се разболее от СПИН и да умре, без да го очаква изобщо! Насрах се от страх като го разбрах, защото за последните 10 години съм правил доста пъти секс без презерватив с много жени. Честно казано, трудно ми е да кажа точна бройка. А да не говорим за свирка без презерватив - дори не знам колко пъти са ми правили, много са. Такива бяха времената, българките са много дашни, а един млад мъж с напращяли хормони няма как да откаже. Кой е мислил тогава, че може да има последствия? Никой. Да уточня, че не става въпрос за проститутки! Никога не съм ходил на проститутка.
И сега си давам сметка, че колкото и малък да е шанса, възможно е някоя от тях да е била заразена. Правил съм само вагинален секс, не съм правил никога анален, а прочетох, че от анален шансът е по-голям, но и само 0. 01% шанс да има, пак не дава гаранция, че не може да се разболееш. Друг въпрос е колко предпазват презервативите? Мога ли да съм сигурен, че като ползвам презерватив няма шанс да се заразя? Ясно е, че съм се филмирал заради филма който гледах, но това не е майтап и всяка година хора умират от тази болест. Сега мога категорично да кажа, че безразборният секс не си заслужава, а жените които го правят са... да не казвам какво, то и аз не съм нещо повече щом съм ги таковал, не се правя на светец. Дори да се отървеш без болести, просто не си заслужава риска. Сега, точно в този момент, трудно бих се навил да правя секс.
Да си направя ли тест или просто съм се вкарал във филма?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 20 дни, 8 часа
hash: a382956ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   То па голямо чудо. Отиваш в произволна лаборатория или държавен кабинет и си пускаш изследване за ХИВ. Ако излезе положително, те пращат в инфекциозна болница, където ти правят истинско, референтни изследване.

Ако и тоизлезе положително, ти назначават терапия, която се състои в едно хапче всеки ден. След около 40 дни на терапия вирусът на ХИВ буквално изчезва от кръвта ти, може да правиш секс без да може да заразиш другите, може да имаш деца без да са инфектирани и прочие. Първият българин, с открит ХИВ вече 30 години си е жив и здрав.

Ако си пиеш терапията, буквално е по-вероятно да умреш защото някоя дрогирана чалгаджийка или мутричка те блъска с колата си на Черни Връх, отколкото от СПИН.

Така че, споко и бягай към лабораторията.

 
  ...
преди: 20 дни, 8 часа
hash: 769c35e8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Филмиран си се, но не се притеснявай съвременното лечение е доста добро. До колкото знам приемайки редовно медикаменти вирусни товар е никакъв и не можеш да пренасяш вируса, съответно и да се разболееш от СПИН. Направи си тест за тове спокойствие и внимавай с бройките следващият път. Жените не са ти виновни, че си го развява без да мислиш. Междудругото йив се прадава и чрез морална любов по официална информация.

 
  ...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 04d356aa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Повечето със СПИН са гейове и наркомани. Кво се филмираш, то секс не се прави с която ти даде. Човек трябва да оценява себе си и да не се предлага лесно.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 7 часа
hash: a83595b4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Аз се чудя как може да правиш секс без предпазни мерки в продължение на 10 години и изобщо да не ти мине през ума да си пуснеш едни изследвания при положение че лаборатории има почти на всяка крачка.

Ти остави СПИН-а, реалната опасност са хламидии, трипер, микоплазми и други гадости на които спокойно може да си носител и да пръскаш заразата наляво и надясно.

Не те съдя за факта че си бил с много жени. Не е това проблема. Проблемът е че не си взел никакви предпазни мерки и си излагал на риск твоето и тяхното здраве. Ако не слагаш кондом поне да беше пускал периодично изследвания. А ти и това не си правил.

Има полово предавани инфекции при които клиничната картина, т. е. симптомите, не са ясно изразени и човек може да ги игнорира или да ги приеме за нещо нормално. Има хора с десетилетия влачат хламидия и симптомите са малко по-обилен секрет, примерно. Но в същото време, този човек дори да има леки симптоми, продължава да е носител на заразата.

Това което следва да направиш, е да се изследваш за всички възможни инфекции предавани по полов път, а не да питаш по форуми какъв е шанса да си заразен със СПИН. Спин-а както казах, ти е най-малкия проблем. Рискът за мъж да го пипне при вагинален секс, е много малък. Още по-малък е ако ти правят орален секс.
Най-разпространените зарази не са СПИН, а бактериални инфекции, херпес и папилома. И ако дълго време влачиш бактериална инфекция, риска от усложнения и поражения на други органи или на половата система, не е за пренебрегване.

 
  ...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: a83595b4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Между другото, презерватива предпазва от всички инфекции които се предават чрез секрет, вкл. СПИН. Не е толкова ефикасен срещу болести предавани чрез контакт: папилома и херпес. Пише си го на самите презервативи.

 
  ...


...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 84a32796d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отивай в лабораторията, дай кръв, ще потрепериш малко и ще си свободен после. Успех и късмет. Само не разбрах защо беше тази хвалба с жените и какъв акъл имаш да мушкаш без гума... особено непроверени.... бъди жив и здрав и все така успешен.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 5 часа
hash: d12b7e1689
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Направи си тест, безплатно е.

 
  ...
преди: 20 дни, 4 часа
hash: 19007b89e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От къде да знам какви са шансовете, но общо взето така се заразяват хората. Толкова години вече се говори за предпазни средства и накрая жените били виновни.
Сега си направи един тест, вместо да ти треперят гащите.

 
  ...
преди: 20 дни, 4 часа
hash: 23027fa3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Направи си тест, нищо страшно няма. Ако си в София има една лаборатория, в която правят дори анонимни тестове. Дават ти номерче и след няколко часа може да си провериш резултата. Да, прекалено много си се филмирал, шансът да имаш ХИВ, е минимален.
И не е причина да се отказваш от секса, просто си подбирай партньорките. Най-добре е да е една постоянна и преди да сте го направили за първи път, и двамата да сте си направили тестове за венерически болести. И да, презервативите дават доста голяма доза на сигурност за предпазване не само от ХИВ, ами от редица други венерически болести. Ползвай ги оттук нататък.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 2 часа
hash: 65989e1802
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Направи си тест, не се чуди. Ще си на тръни докато излезе резултатът, но после ще отдъхнеш. Иначе ще ти тежи сума време - и накрая пак ще стигнеш до тест. А това "Кой е мислил тогава" звучи несериозно. СПИН има от 1980-те години. Кога е твоето "тогава".

 
  ...

...
преди: 20 дни, 19 мин.
hash: f3e6900027
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Няма лошо да си направите един тест за полово-предавани болести. Бих препоръчал комбиниран кръвен тест за ХИВ, сифилис, хепатит, както и микробиология на еякулат за урогенитални инфекции.

 
  ...
преди: 19 дни, 15 часа
hash: a9ab5483da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Като ти окапе оная работа, значи си заразен с нещо, дето не се лекува, а един презерватив струва стотинки...

 
  ... горе^
преди: 19 дни, 13 часа
hash: a262d9aedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Хахаха, ако беше жена, щяха да я разкостят тук в коментарите, но за мъж едни нежни, загрижени :D
A той си е една мъжка к-ва, човекът.
Чудо е, че не му е паднал носът още.

 
  ...
преди: 19 дни, 12 часа
hash: 4aca30814c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Такива били времената преди десет години!!! Ха-ха-ха, че най-много случаи на заразени и умрели от СПИН имаше още в края на 80-те и началото на 90-те години. Манекенката Джия Каранджи е един от най-фрапиращите случаи, с също и едно от знаковите лица на мъжки парфюми.
Великият Фреди Меркюри почина през 1991 от СПИН и тогава целият свят разбра за отвратителната болест. Имало е лекарства и тогава, но с много странични ефекти и без намаляване на вирусния товар..
А ти сега си сетил, че било имало AIDS и "такива били времената". Кои времена? СПИН има от повече от 40 години!!!
Има го и още как. В Германия като влезеш в аптека всеки втори е с рецепта за СПИН.
Знам, че сега подтискат вирусния товар. Например актьорът Чарли Шийн е носител на вируса на HIV.
Имам изследвания за HIV, около 7 вече през годините. Много от заразените са били от зъболекар, та по този повод са ми повепето изследвания. Преди интервенцията, след нея, 3-месецс по-късно, 6-месеца по-късно. Правих си и около раждането.
Е, не водя безразборен полов живот като теб, но рискове за зараза има.
Има и гени, за които се твърди, е носителите им не могат да се заразят със СПИН, но доколко може да се разчита на това, не знам.
И сред българите има от щастливците. Дори носителите на тези гени са доста разпространени в Южна Европа и Шотландия.

 
  ...
преди: 18 дни, 20 часа
hash: e594a487dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Направо умът ми не го побира как може да се прави такъв безраборен секс без никакво предпазване.
И какви са тия жени, които не настояват за презерватив?
Ами няма как да знаем какви са шансовете. Със сигурност ще е голям шанс да не сте пипнали HIV. Направо шестица от тотото.
Аз лично, ако бях на ваше място (невъзможно за мен), щях да предпочета да знам истината. Лаборатория, тест... Ако е не, празник!
Ако е да, терапия.
Но ако е да и няма терапия, вече ще е лошо.

 
  ... горе^

...
преди: 17 дни, 5 часа
hash: f8c43619d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ще си направя тест и ще се види. Засега може само да се спекулира.

 
  ...
преди: 16 дни, 10 часа
hash: ed52534be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Пич, чукай си на воля и не мисли за такива работи.
Всеки умира един ден. Няма значение от какво- кой от инфаркт, кой от рак, кой от старост (сигурно най лошия вариянт). Ти поне ще си се наживял.

 
  ...
преди: 16 дни, 1 час
hash: 72dce61c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аха, ще чукам на воля аз. Лесно ти е да го кажеш. Така се бях насрал от страх последните дни да не умра като Eazy-E, че гола мацка да ми дойде, ще й кажа - махай се, не те искам. Излязох от филма и вече мисля, че по-скоро не съм лепнал нищо сериозно, но взех категорично решение. Отказвам се от секса засега, от месеци не съм правил, мисля поне още толкова да не правя. Като видя резултатите от всички възможни изследвания, тогава ще му мисля. Но едно е сигурно - безразборният секс приключи. Трудно ще е вече да се навия за секс и задължително с презерватив. Препоръчвам на всички да ползвате презервативи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker