Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия
преди: 2 месеца, 18 дни, прочетена 459 пъти
Пиша в категория ЗДРАВЕ, защото и емоционалното състояние на човека е важно, за да може и неговата физическа форма и като цяло начин на живот да върви в някаква посока и то в желаната.
От близо година се чувствам много депресирана, случиха ми се доста неща - преминах през предателства, които наистина заболяха, почина близък човек от семейството ми с който съм прекарала много повече време отколкото с родителите ми, не намирам група в която да вляза, не намирам приятели, не усещам подкрепата на родителите си, трудно ми е дори да не ги нарека така след тяхното повединие спрямо мен последната година. Ходих на различни специалисти, за да видя дали реално имам депресия, те казаха, че е момента състояние, ами това “моментно състояние” е вече близо повече от от 12 месеца. Усещам някаква промяна във физическото си състояние - умора в очите, физическа умора и нежелание да правя нищо, самота, тежест в гърдите и като цяло не се чувствам никак добре. Лекарствата които съм приемала за депресията влошиха състоянието ми, знаете страничните ефекти и също така и по някаква причина повлияха и на дишането и на черен дроб, бъбреци и се наложи да ги спра, защото иначе щях да вляза в болница. Не намирам утеха в приятелите си, те не са хора, които ще изслушват, същото е и вкъщи, единственото което може да се прави с тях е аз да ги слушам…Изморих се и наистина не виждам алтернативен начин. Замислих се дали не е добре просто да спра да се ядосвам, да оставя нещата такива каквито са и да се откажа, да говоря с тези които ме уважават и да намирам повече време да бъда сама. Мислите че е добра идея и как да се постигне. Моля за съвети, подкрепа доколкото е възможно, особено ако сте попадали в такава ситуация - усещане за загуба на всичко.
Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 18 дни
hash: f5d6af9511
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   И азбях така, оказа се дефицит на желязо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 1ccfdc4a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Лекарствата няма да ти помогнат, те са като наркотиците просто ще притъпят усещането и след някакъв период пак се връща. По това, което описа за приятелите си ти нямаш реално истински приятели, а някакви познати, отдушници. Същото се касае и за семейството ти, то също не е добро. За съжаление, проблемите ти идват от семейството. Симптомите, които описваш са на депресия и най-доброто, което можеш да направиш на този етап е първо да не се ядосваш и второ да се еманципираш от "семейството" ти. В кавички го слагам защото то не ти е истинско. Заблуждаваш се, че някой те уважава, ако те уважаваха така наречените приятели щяха да те изслушат и да ти помогнат. Това което си написала е това, което усещаш и имаш нужда. В твоята ситуация на липса на семейна подкрепа и приятели най-добре да се осамотиш както пишеш. По този начин, ще можеш да се концентрираш над проблема, намери си и хоби, но да не е ангажиращо с масовка хора защото ти в момента нямаш нужда от хора, а от това сама да преодолееш проблемите си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 70026b849e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Защо живееш с родителите си? Работиш ли, учиш ли?
Погледни се отстрани- то на човек му става мъчно, но чак пък толкова? Цяла година е прекалено много. Явно имаш дефицити, емоционални в това число, липсва ти цел в живота и осъзнаване, че проблемът си е теб и той не се решава с лекарства. Чети и се осъзнавай, от теб зависи. Най- важното- действай! Постави си цел, изнасяй се, работи и инвестирай в себе си. Намери си среда, не е трудно. Не гледай какво нямаш, не гледай назад, работи па това, което искаш да имаш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: d7b3129c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз съм в това положение 10 няма ляк за това! НЯМА. Единствения начин да си добре, трябва постоянно мозъкът ти да е зает с задачи! Трябва постоянно човек с депресия да е зает, и да е много обичан. Друг вариант няма. Тези лекарства само влошават нещата, но никой лекар няма да ти го каже, естествено.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 14db90c243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторке, депресията се лекува!

Казвам ти го като човек минал опитно през натрапчиви мисли и депресия!
Така, че не се филмирай, а се стегни и действай!

Има два начина да се излекуваш от тези неща - душевен и духовен:

- при душевния - отиваш при опитен психиатър и следваш съветите и указанията му!

- при духовния - обръщаш се към Бога с цялата си душа и сърце, въцърковяваш се(в Православната църква), отиваш при опитен православен свещеник, и следваш съветите и указанията му!

-----------

Ти вече си опитала с психиатър, макар че от психиатър до психиатър има голяма разлика, и по принцип може да не си попаднала на подходящия човек!
И според мен в твоя случай - щом те е наблъскал веднага с антидепресанти - по-вероятно е: да не е добър специалист!

Не знам какво ти е предписал, но можеш да пробваш с най- безобидното - деанксид, но не много често. Консултирай се и с друг специалист по този въпрос! И въобще - щом няма резултат - е добре да отидеш на втори преглед при друг специалист!
Аз чак третия път попаднах на точния човек!

Има и една хранителна добавка - която по принцип също върши работа, но трябва да се пие поне 2-3 месеца. Съдържа мента, глог и валериана плюс маточина - на ARO LIFE, евтина е: струва 2 и нещо, която на мен ми е помагала и върши работа! Пие се по 3-4 таблетки дневно - питай пак в аптеката, или прочети листовката, за всеки случай!

--------------

Аз лично, обаче, ти препоръчвам да започнеш и с духовното лечение - защото то ще премахне и причините, поради които ти се чувстваш така! И ще започнеш нов, обновен и необременен живот!

Това е накратко от мен. Надявам се, че ще послушаш съветите ми!


п. с. Малко да те мобилизирам с един един уникален, разтърсващ, покъртителен и прекрасен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за над 400 деца, подобно на нашия отец Иван от Нови хан. Филмът се казва Форпост.

Когато съм имал наченки на такива състояния - гледам този филм, и веднага ми става по-добре, защото виждам хора в много по-тежко положение - инвалиди без ръце, крака, но които не се оплакват - а се борят с живота и продължават напред!

Изгледай този филм!

Няма да давам връзка, защото напоследък ги трият, затова
влез в Youtube и напиши Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Успех!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 76d2f84948
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Еми да, временна е защото е базирано на някаква случка. Но под "временна" не значи ще мине за 2 седмици... Значи че все пак с някакви усилия ще се върнеш към нормалното си състояние. При други хора депресията е нормалното състояние. Напук на това което лаиците си мислят, тя не се лекува...

Твоята история е - клин, клин избива. Т. е. не се е случило нещо друго положително. Според мен не е изключено временна депресия да стане постоянна ако това се превърне в начин на живот. Примерно това че забелязваш все повече отношението на другите не е добре. То сигуро е вярно, такава е човешката природа, ама не трябва прекалено да задълбаваш, анализираш, очакваш. Ключът към щасието в тоя живот е да не мислиш много... Реализацията, че си сам на тоя свят е наистина тежко нещо. Повечето не се замислят и това да се обградят с "приятели" работи за тях.

Тия "лекарства" за депресия се базират на идеята, че нещо в химичният баланс не е наред. Да се изписват на хора които очевидно минават през емоционални проблеми, ако питаш мен е не само некадърно, но и подсъдимо... По-добре излизай навън, спортувай нещо. И да звучи банално, това гарантирано помага, особено и ако спреш да мислиш толкова.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker