Коленни връзки и Менискуси! Операция или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123656)
 Любов и изневяра (30419)
 Секс и интимност (14593)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Коленни връзки и Менискуси! Операция или не?
преди: 1 месец, 22 дни, прочетена 344 пъти
Здравейте имам следният проблем и не знам какво да правя. Изнервен съм, защото ми дават противоречиви мнения. Така от много години сигурно десет имам болки в коленете които се търпяха, но вече ми писна! Смисъл, че при всяка буря започнаха да ме болят зверски и да се възпаляват. Помислих си, че ставите са сдали багажа. Ходих на няколко ортопеда които бяха тотални некадърници. Тези типове ми дадоха различни диагнози и всичките ме пращаха на ренген.
Отказах им смотаните рентгени, защото рентгена връзките не показва при евентуален проблем там, а и облъчва. В моят случай се оказа (както и предположих) абсолютно излишен, но нещастниците ми казваха, че ЯМР не можели да ми дадат, понеже били ги раздали на техни хора. Казаха ми го директно в очите без да им пука ни най малко. На частно в БГ ЯМР-а се оказа 700-800лв на двете колена... изроди! Отидох в Турция и го направих за 300лв. и на двете колена, като от тези 300лв. 50лв. платих пътни и 50лв преглед на ортопед т.е. 200лв. ми излезе ЯМР-а чисто!
Резултата е две разкъсани Предни Кръстни Връзки втора степен и на двете колене (ACL Tear Grade 2) и разскъсани два менискуса (по един на коляно) първа степен и всичко това и на двете колене абсолютно еднакво! Разбира се този резултат не отговори на нито една от диагнозите на нашите лекари! Кофтито е, че турският ортопед ми даде пия сами обезболяващи и магнезии което не ми върши работа. Сега съм се насочил към София Мед и Антъни Георгиев за преглед и мнение дали има нужда от операция. Притеснявам се и там обаче да не ме гледат само като касичка, защото никой не го инт проблема ти, а само парите!
Та въпросът ми е някой тук оперирал ли се е къде при кого доволни ли сте? Една част от приятелите ми и роднините ми казват не се оперирай може да стане по зле, но пък мен ми писна при всяка буря и студ да ме боли и окей да бях на 66г., но аз съм на 36г. и не ми се търпят вече излишно болки. Вашето мнение какво е?
Изобщо всяка информация която можете да ми споделите би ми била полезна! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 дни
hash: 6c6bf0459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Аз съм се оперирала точно при Антони Георгиев преди 20 и няколко години, имах скъсана преграда в едното коляно след падане на ски. Не знам как си издържал 10 г. в това състояние, коленете ти трябва да са отекли и да си развил артроза. Не знам как смяташ да живееш така, но това е непълноценен живот. Не пишеш от падане, удар или друга травма е това, но иди при Георгиев, това е точният човек.
Софиямед е добра болница, престоят се поема от касата. Навремето операцията не се поемаше от касата, но сега не е така, предполагам, че ще поеме по-голямата част.
Ако те интересува друго, питай.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 2312d37545
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   защо не се оперираш в Турция, явно тукашните лекари са пълни капути...

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 98f9722a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ако наистина ти е увреден менискуса, в един момент просто ще ти блокира коляното, защото парченце застава вътре в ставата и блокира, както ако сложиш нещо в пантата на врата. Съветът ми е да намериш читав хирург и да се оперираш см време. При мен така стана. Отлагай, отлагах и на края блокира коляното и минах през ада така блокиран три дни, докато ме оперират. Например в Плевен има един Халваджиян. Той е добър.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 7d2c950a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не ходете при Тони коляното, защото е измамник. Преди 2 години трябваше той да ми оперира менискус, за него платих, а ме оперира някой от калфите му. Естествено неуспешно. Последствие разбрах, че не оперира от години. За мен най добрия ортопед по колена е Динко Хубенов в Драгалввци. Той ми оперира втори път коляното и вече го забравих.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: df4c104ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Колкото хора има тук, толкова съвети ще получиш. Ето наптимер някой беше препоръчал лекар от пловдив, а мен баща ми го осакати точно светилото на ортопедията, защото беше оставил учениците си да го оперират.

По принцип първо реши дали да се оперираш или не. Аз бих била за в твоя случай, просто защото поражението на колената ти е много голямо. Кръсни връзки не бих оперирала, защото все още ти вземат сухожилие от друг мускул, която използват, за да заместят разкъсаната връзка. Ако имаш силни мускули на краката те биха могли да помогнат.

Въпрос: опция ли е да се оперираш в турция?

 
  ...


...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 58d4ae2f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това за Тони коляното и аз мога да го потвърдят. За съжаление много лекари като станат добри, се ояждат и го обръщат на търговия и гледат само да ти вземат парите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 58d4ae2f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   2, то хубаво, ама след подобна операция един до няколко месеца си на патерици. Как ще се прибере в бг в това състояние?

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 1170c2b8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Автора:

Здравейте и благодаря за отговорите.
Как го получих всичко това не знам смисъл, че е старо и дори не помня. До преди десет години активно тичах всяка сутрин по 3-4км и плувах по 2-3 км. Нямам спомени да съм се наранявал накъде от друго.
До преди време нямах и болки, но сега обаче нещо взеха да болят.
От това което ми казаха, ще ми е нужна артроскопия.
За Турция и турскитв лекари не знам нищо дали са като нашите алчни дали не нямам си идея относно операция там. Знам, че в България има много добри, но само ако си някой. Там направих просто снимките, но за повече не съм се интересувал.
Мисля да направя консултация с Тони Коляното, а за по нататък ще го умувам къде и как да се оперирам.
Защото ако ми поискат 2-3 хил. лв на коляно това си е сериозна сума. Интересувах се и от този Мазнейков, но при него негативите бяха много повече от Тони Коляното, но ако вземат нещо да ме въртят с парите тук в БГ ще потърся и в Турция ако разликите са фрапантни. Там не се разбираме много с езика и ще е по сложно от упражнението с ЯМР-а макар, че аз знам английски, но масово те не знаят.
То не само менискусите, но и кръстните, защото като ги натоваря и веднага под капачката се подуват и се възпаляват. Лично аз от едни 7-8г. не съм ходил по лекари, защото ги ненавиждам за мен те са алчна измет, като много сме си патили моето семейство от тях, а по време на К'овида поне се осветлиха публично каква бяла мафия са.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 6c6bf0459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Добре си решил, авторе, иди при Георгиев за консултация и виж какво ще ти каже. После може да потърсиш и друго мнение и да прецениш.
Успех!
номер 1

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 7 часа
hash: 6a250c4f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Здравей Авторе, за съжаление виждам темата чак сега, един месец по-късно. Как сте в момента, оперираха ли ви? Аз пострадах в началото на юни месец, тази година. Подхлъзнах се и паднах по време на планинско бягане на Витоша като по време на самото падане усуках дясното коляно и се чу "прас". Опитах се да стана и да продължа да тичам, но ставата взе да се криви под странен ъгъл и да боли ужасно. Едвам се върна до старт-финала. Същата вечер коляното ми оттече и не можех да стъпвам на него. Първоначалният преглед при ортопед показа скъсани странични връзки. Ортопедът ме увери, че е само това и менискусите и кръстните връзки били наред. Страничните връзки щели да зарастнат самички. В продължение на около три седмици чаках да ми спадне отока, за да отида и на ЯМР. ЯМР-то показа че освен скъсани странични връзки (като вътрешната е напълно отскубната), е скъсана и предната кръстна връзка, както и частично разкъсване на единия менискус. Образувала се е и киста. Отидох на консултация при Тони Коляното в СофияМед и той ми каза че съм оцелил "Големият шлем" при тези контузии. Назначи ми операция след седмица. Оперира ме лично той. Направи пластика на кръстната връзка със часто от задните ми сухожилия. Заши и страничната връзка, обратно на мястото и. За менискусът се оказа, че е засегната кръвоснабдената му част и е започнал да зараства самичък и съответно няма нужда от допълнително шиене. Много съм доволен от цялостното отношение на целият екип на доц. Георгиев, като се почне от санитарите, мине се през медицинските сестри и се стигне до самия доцент и неговите специализанти. Последващите профилактични прегледи ги проведе един от специализаните му, момче на мойте години (т.е. около 30 г.) и съм доста доволен и от него. Отговори ми на всички въпроси относно възстановяването. Вече изминаха около 2 месеца след операцията и възстановяването ми върви по график, макар че самият график предполага период от около шест месеца, преди да започна акитвен спорт отново. Тоест изисква се постоянство и упоритост. Нещата стават бавно. Махнах патериците на около 3-тата седмица след операцията и започнах да ходя на кинезитерапия три пъти седмично. На края на първият месец, след операцията се върнах и на работа. Около 40-50% от възстановителният процес зависи именно от следоперативната терапия. Колкото до поемането на операцията от НЗОК, имайте предвид, че импланите не се поемат от касата, а те са сравнително скъпички. За едно коляно ми излезе малко над 5 бона. При вас се касае за две колена, така че ще е по-скъпо. Отделно по около 210 лв. на седмица излиза кинезитерапията. Така че това съвсем не са безплатни процедури. Желая ви бързо възстановяване. Оставам на среща за въпроси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker