Съвет за психотерапевт или групова терапия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съвет за психотерапевт или групова терапия
преди: 1 месец, 17 дни, прочетена 163 пъти
Здравейте и се извинявам за дългия пост,

Чувствам се много зле. Загубих скъпата си майка преди 2 месеца - тя се самоуби. Тя беше много силен и добър човек; винаги съм и се възхищавал. Но в последните месеци не беше добре. Стоеше вкъщи без да прави нищо и само се притесняваше. Тя е имала депресивни епизоди от десетки години с дълги периоди на подобрения между тях. Лежала е няколко пъти в болница. Правили са и електрошок 1 или 2 пъти.
Последният път, малко преди да се самоубие, прекара 1 месец в болница и дадоха 5 вида антидепресанти. Когато я изписаха беше в по-лошо състояние отколкото когато влезе там. Казваше ми, че не издържа повече и, че не вижда смисъл да се мъчи цял живот. Всичко това се отключи когато загуби приятеля си миналата година. Той и беше другарчето в живота, прекараха последните 7 години заедно. Имаше чувство за вина, че не му е помогнала и затова е починал. Казваше, че иска да се самоубие, но не и повярвах. Мислех, че ще се оправи от лекарствата както преди. Но в противопоказанията на всички антидепресанти пишеше, че могат да доведат да суицидни мисли. Явно те са я докарали до там. Не можах да и помогна, и аз се чувствах зле и депресиран в този момент и не можах да я окуража. Бяхме много близки. Преди 2 години бях много депресиран, мислех, че ще сложа край на живота си, тя ми помогна много тогава и нейната психиатърка също.

Без работа съм от няколко месеца и не мога да си намеря. Работих няколко години в ИT сектора, но така и не станах добър в работата си. Не знам даже как съм работел, на магия някаква. Имам чувството, че не ставам за нищо и че животът ми е пълен провал.
От време на време имам самоубийствени мисли когато се чувствам много зле.
Пия антидепресанти от 4 години, но от тогава става по-зле и по-зле. Не искам да ги пия, но ме страх да ги спра. Спирал съм ги веднъж по схема от психиатър, но се почувствах много зле. Психиатърката ми (същата като на майка ми) ми каза, че не може да ми помогне повече, че сам трябва да се справя и да се обърна към психолог.
Отидох при друга психиатърка преди 2 месеца, тя ми промени малко терапията, уж имам известно подобрение, но пак се чувствам много зле на моменти. Тази тежка депресия ми пречи да работя и живея пълноценно. Не знам какво ми се прави, струва ми се че в нищо не съм добър и животът ми няма смисъл. Кандидатствам за работа на много места, но в главата ми е пълна каша и не се представям добре. Явно не мога да правя това, което съм правил досега. На последните ми 3 работи се задържах само по няколко месеца.
Опитвам се да работя нещо от вкъщи. Голям проблем от много години ми е, че като започна да работя ми се доспива много и нямам никаква концентрация. На последните работни места направо заспивах на работното си място, колкото и да се опитвах да стоя буден и да работя. Явно това е някакъв самосаботаж, защото ми беше трудно, даже невъзможно да работя. Нямах никаква идея как да си свърша работата и всичко вървеше много бавно и с голяма мъка. Очевидно този тип работа не е за мен, но не знам какво друго да правя.
Единственото хубаво нещо в живота ми сега е приятелката ми, която ме подкрепя, но не искам да съм и в тежест, защото тя си има свои проблеми и притеснения. Срам ме е, че ме вижда в тази светлина. Винаги съм бил усмихнат, забавен и с чувство за хумор, а сега съм мълчалив и навъсен. Не знам какво да говоря и мълча през повечето време, а преди бях много по-приказлив.
Ходил съм на няколко психолози, но не са ми помагали. Не знам какво става с мен, чувствам, че се побърквам и че всичко е страшно и трудно и че губя умствените си способности. Не знам как изобщо съм завършил висше образование как съм работел досега. Това е някакъв кошмар, уж всичко трябва да ми е наред, имам прекрасна жена до мен, а в същото време има много самотни хора и хора с много по-големи проблеми и сериозни заболявания и ме хваща срам, че не мога да се стегна и да взема живота си в ръце. Лекарствата не могат да ми помогнат и имам нужда от външна помощ.
Ще съм много благодарен, ако някой може да ме насочи към психотерапевт или към някаква групова терапия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: 9fb3c4f718
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   С това отдолу само започваме, ще има и още няколко, но ще трябва да седна да ги напиша.... Преписвам ти ги от друга тема, в която писах, но тя там е за наспиването (което при депресиите е фундаментално, наред с други неща)

1. Никакво кафе.
2. Никаква кола и подобни боклуци.
3. Лягане в 22:45 максимално.
4. Последното хранене е до 3 часа преди това.
5. Никакви екрани и устройства 2 часа преди това. Минимумът е 1.
6. Четете книга-слушате подкаст за приспиване.
7. Светлината на лампата трябва да се приглушава вечерта, и си купете с много топла светлина - много жълтеникава, но и оранжева.
8. На обед яжте много лека храна, а лятото салати с една филия хляб, или малко месце, но без хляб. Никакъв. Трябва да се усещат незаситен, когато приключите. Засищането ще дойде до няколко минути след това. Много хора преяждат без да забелязат.
9. След събуждане веднага ставате, дори да не сте се наспал - това ще Ви подготви за хубаво наспиване вечерта, ако изпълнявате и другите неща...
10. Задължително си слагате затъмняващи пердета - легнете ли - в спалнята трябва да е тъмно като в рог...
11. В спалнята се правят единствено любов и спане. Нищо друго.
12. Лягате си и ставате по едно и също Време, без събота. Тогава се излиза.
13. Ставайте рано.

Това цялото от опит го знам. Ако го правите, за един месец ще почувствате неща, които не сте били чувствали с години.


Хората подценяват съня и сънната хигиена, но именно там е разковничето към овладяснето на стреса и изграждането на стресоустойчивост.

Искам само да знаеш, че Дяволът не е толкова черен и страшен!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 30accde42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Слушай ведеа, чети и си води записки и препрочитай, за нищо не си виновен, душата на ма ка ти сама избира кога да си ходи, а неххи. Лошото е, че повтаряш модела. Спри интернета с безмислени социални мрежи, прецени колко спиш, ако си легнах в 10l вечерта, утре няма да ти се спи, всичко е навик. Води си дневник, списъци, какво да промениш, какво те дърпа назад. Прередих си кухнята, почти месец търся нещата на старите места. Обърни се към хомеопатията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker