Безпричинна агресия на 7 години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Безпричинна агресия на 7 години?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3463 пъти
Хей, Привет!
Отдавна исках да го напиша това, защото наистина не разбирам и желая да споделите мнение!
Става въпрос за брат ми, който в момента е на 7 години. Когато се погледне отстрани изглежда най-нормално хлапе... - русо, бяло, сладко (сякаш описвам сладкиш :D)... Но само за околните той е нормален!

Още от 3-4 годишен се държи супер агресивно за дете. Удря, посяга, когато не получи това, което иска право всичко възможно да го получи... А това включва: ако си на обществено място - ляга на земята и започва да крещи, ако си вкъщи - просто бяга, крещи и удря най-близкия предмет.

Някои роднини казваха, че още е 'малък' и че не разбира. Когато порасне всички ще е ОК! Но ето, че брат ми взе да става все по-зле и по-зле. Аз съм момиче на 15 години, бях доста нежно и чувствително дете. Брат ми постоянно ме удря, караме се за най-малкото или по-точно КАРА СЕ за най-малкото.

Преди всяка вечер пиеше по една чаша мляко и костите му са здрави, повярвайте ми... просто веднъж като те удари ти осинява ръката. И с мен се държи като с враг. Сякаш не съм му сестра, а най-големия враг!

Когато нашите разказали това на учителката му в училище, тя посъветвала следното: Забранете компютър и филми, съдържащи насилие и бой!
Родителите ми не са агресивни, дето казват децата гледали от родителите си. Майка го беше записала на кикбокс за малки, за да си изкара яда някъде. Но сега сме в друг град.

Не разбирам какво го кара да е толкова агресивен. Наистина не се държи нормално... даже в момента го гледам и отново си играе на бой. Разбира се, искам съвет от по-възрастните :) Благодаря, предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: a8e9f81c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, най-вероятно брат ти е хиперактивно дете. Много се говори на Запад за този синдром. Потърси в Гугъл, има доста информация. Слува се много често при момчета, израства се по принцип.
Не са известни причините, но захарта, сладките неща са доказано част от проблема - това е доказано. Учителката не е съвсем права, че са само филмите и компютрите, макар че и те трябва да са действитлено ограничени. Преди всичко проблемът е вроден и може би детето е консумирало много захар като бебе и малко дете.
Лечението - псохолог, психиятър, ПРОЗАК.
И - няма лечение. Това е лошата новина.
Прозакът е много силно лекарство, в САЩ почват да го дават на такива деца, но не е дългосрочен ефекта, а и лекарството има много странични ефекти.
Правилно реагират твоите родители. Просто приемат детето. Правилно реагира и учителката. Не подценяват проблема, но такива деца е имало и ще има. Гледай да не го дразниш и го игнорирай, когато почне да се държи зле.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 88badce9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Агресията си има винаги причина тя е или в възпитанието или в безразборното приемане на захар или може да има много други причини загуба на близък, чувство "никой не ме обича" но не е безпричинна. На 15 си какво ли да те посъветвам? като нямаш никакви права над брат си! гледай сериала "SOS! Бавачки" от там можеш да вземеш идей имаше случки с такива деца дават добри съвети ще е добре за теб един ден ще ставаш майка.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8329d2b8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поредното доказателсвто, че децата ника не са "ангелчета" с чиста душа и всички подобни глупости. Факт!
Ж25

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e628ecc0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Говори си спокойно с него. Когато той тръгне да те удря-ти без злоба или гняв му хвани ръката и разбери защо той иска да ти причини болка. Общуването е най доброто решение.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 69b5bf522c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм достатъчно възрастна за 11 годишна, но и аз знам някои неща. Колкото повече му забранявате телевизия и компютър, толкова по-агресивен ще става. Пиша от името на жертва. В училище аз съм "мишена"за обиди и побойща. Все мен дразнят. Всеки ден се прибирам разревана, заради такива като това момче. Те ме удрят, заради това, че изглеждам безсилна и заради това, че просто са си гаднярчета. Аз си седя в ъгълчето и дори не говоря, а те без причина ме обиждат и удрят. И ще продължава така, защото никой не взема мерки! Овладейте това дете, защото така околните страдат! Просто той се мисли за най-могъщия, трябва да му докажете, че не се държи прилично за възрастта си! Именно от там тръгват онези наркомани, които не излизат от дискотеките! Вземете мерки, преди той да е станал като тях!

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: df02c83bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Който е дал идята за прозака, не знае какво прави.
САЩ не са за подражание.
Всяко дете в Америка е на компютрите. Мозъкът не разбира от шеги. Той приема всичко, така и това дете ако е впечатлено от нещо, не спира да го прави, защото това за него е правилното.
Ако имате на село познати, ако се отдалечи от града, може и да се промени.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 52cf00ccc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Моята сестра ядоса ли се тя не може и да изкрещи, защото първо, че гласа й е много тихичък и второ ядоса ли се прави резки движения но не е агресивна.
На 7 е още. Но когато й се скараш тя плаче но въпреки това приема забележката.
Иначе си е добро дете обичам я но понякога като е тъжна я питам тя ми казва.
Като се ядосваше преди псле си поплаква като казва че съжалява

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker