Противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Противозачатъчни
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 5580 пъти
Здравейте! На почти 19 години съм и имам сериозен приятел от 3 години, с когото водим сексуален живот. Досега сме се предпазвали с презервативи, но напоследък и двамата не се чувстваме конфортно с тях. Поради тази причина се замислих за противозачатъчни.

Естествено знам, че трябва да ми бъдат предписано от лекар, но все пак бих се радвала, ако някои сподели дали е пил, как се е чувствал от тях, какво е мнението ви за този метод на предпазване. Имам известни съмнения, защото не съм сигурна за странични ефекти, колко време мога да ги приемам, ще имам ли проблеми със забременяването след години и прочие. Благодаря предварително на коментиралите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: f8014f7cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Здрасти, и аз съм така, но приятелят ми не ми дава да мина на противозачатачни - бивши негови приятелки са ги пили, били напълняли, но най-вече се променили като характер и желание за секс (нежелание).

От съвременните противозачатачни не се напълнявало, но какво остава за другото?

Вчера ни се спука кондома - случва се за трети път от близо 7 години, взех Ескапеле, което също си е хормонален медикамент и не се чувствах цял ден добре - болки долу, лошо настроение и депресия, не ми се излиза навън, не се чувствам добре и за спорт.

Не бих взимала хормони всеки ден, и гинеколожката ми каза, че най-добре за жената е кондомът.

Иначе, когато забременея и родя, ще пробвам със спирала, а и до тогава може да са измислили нещо действително добро.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ec24d25bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Аз съм пила Хлое, но не за предпазване а защото цикъла ми е нередовен, но пак са противозачатъчни. Наистина се пълнее от тях. Аз ги пих 6 месеца и бях стигнала 62 кг. Сега като ги спрях сам 56 някаде. Най-добре се консултирай с добър гинеколог и той най-добре ще ти обясни и ще ти каже какви точно може да пиеш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ce1aaae0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здрасти! Пия от 5 години (другия месец мисля да питам доктора колко още е безопасно да ги пия, но съм чувала, че 8-10 години е ОК) и съм доволна, но много зависи дали лекарят ще улучи тези, които ще ти понесат най-добре. От съвременните хапчета не само не се дебелее, а някои и отслабват. Строго индивидуално е. Иначе номер 1 е прав/а частично, че либидото понамалява и човек може да стане по-емоционален от обикновено, но не е фрапиращо, поне при мен, т. е. нищо, което да пречи на нормалния живот. Обсъди с гинеколога си подробно всички тези въпроси, които те вълнуват. Знае се, че всеки организъм реагира различно на различните лекарства, така че е важно да се избере най-подходящото за теб. Успех и не се притеснявай! Повечето страхотии, които се говорят за тези хапчета, са градски легенди!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7da4831336
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Видях началото на коментара на 1 и в 1-вия момент си помислих, че приятелят и е един от малкото, които мислят за здравето на тази до тях. Естествено, това веднага беше опровергано. :)
Не казвам, че противозачатъчните са вредни, но би ли приела да имаш "менструация" 4-ри пъти в годината и ще смяташ ли, че това е ок? Защото взимайки хапчетата работата е същата. Няма значение на колко време ще ги спираш, хормоните не са толкова силни, организмът няма нужда от почивка. Това е стратегия за да има кървене, което да прилича на менструация, за да могат глупавите жени да си мислят, че всичко им е ок и да ползват противозачатъчните.
Та така, ако не ти е ясно, за да има менструация, трябва да има овулация. Нали се сещаш, че докато взимаш хормоните, това няма как да стане. Кървенето, което се получава, е заради спирането им, но това не е истинска менструация. Нали знаеш, че бременните нямат, освен ако не е някакво малко кървене, е, противозачатъчните лъжат организма, че си бременна. Същата работа. Можеш да имаш много по-рядко менструация. Не казвам, че е вредно и до колкото зная няма опасност да не можеш да имаш деца, но не съм убедена, че преченето на нормалната работа на организма, а ти просто няма да имаш овулация, е много добър вариант. Все пак това са хормони, а за сега на мен лично ми изглежда малко страшно това да нямам менструация. Като искаш да взимаш, трябва да си на ясно с това.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1e14af40d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Здравй :)
Аз съм на 27г. и от 6 години пия противозачатъчни. Оплаквания нямам освен силно намаленото ми желание за секс. Не съм напълнявала, не съм изпадала в депресии, цикълът ми идва в определен ден винаги. И аз имам постоянен парньор, чувствам се сигурна и защитена от бременност. Говорили сме, че ги спра в момента, когато решим, че вече искаме бебе. И аз малко се страхувам от това, че дълго време съм ги вземала и яйчниците ми са "забравили"да работят и е възможно да забременея по-бавно...

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f8014f7cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От номер 1 до 4 - приятелят ми мисли за мен!

Ако знаеш по-щадяш метод за нераждалата жена от кондома в комбинация с Ескапеле, когато се спука (от хиляди пъти се е пукал 3 при нас, не съм взимала ескапеле дори веднъж годишно!!! ), то сподели ни го?

(моля, само без т. н. природни методи, защото нямам намерение да правя аборт от мъжа, когото обичам) Благодаря

До номер 5 - доколкото знам, ще забременееш веднага, щом спреш противозачатачните

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 956d4b2e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Благодаря ви за отговорите. Една моя приятелка от скоро пие противозачатъчни, имаше някакво течение, но само първия месец. Тя ми сподели, че дори след като ги спреш по-лесно се забременявало, което не го разбирам как става, след като, както някой по-горе спомена "яйчниците са забравили да работят", но явно става. Притесняваше ме и факта, че все пак това са хормони, които доста жени приемат с години. Ако ми изпишат неподходящи за мен знам, че може да не се чувствам добре - виене на свят, главобол и прочие, тогава естествено приемът се прекратява, но възможно ли е да се появи нещо по-лошо, ако мога така да се изразя за времето, в което ги приемам.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3dbab2cc75
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Здравей, аз пия Хлое, но защото имам проблем с мъжките хормони, от 53 кг за няколко месеца качих доста килограми станах 65 кг, чувствам се дебела, желанието за секс ми намаля драстично. Презерватива си е най-добрия вариант, и не мога да разбера едно:абе, тея мъже не усещат ли като се скъса? И задължително ли трябва да свършва вътре дори, като е с презерватив, ама много трудна работа да си вдигнеш задника от мъжа или той да се дръпне, като осети че ще свършва?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e3b5320bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Една моя братовчедка пи противозачатъчни и заради тях се наложи да и извадят жлъчката. Номер 4 може би е единствената жена на която и харесва да кърви всеки месец. Кое му харесваш на кървенето, ако не е тайна? По физкултура дори момичета с менструация трябва да носят екип и да играят, а аз някой път като съм с менструация се чувствам много отпаднала, защото съм и анемичка. Но... трябва да спортувам и в тези дни. Дами, какво мислите, че ще стане ако мъжете имаха менструация? Дали щяха да издържат и 1 ден?
~*Отхвърлената*~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9d9d89f70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

10.   Номер 5, чела съм на много места, а и доктор ми го е казвал, когато искате да имате бебе, трябва да си спряла хапчетата за 6 месеца. Тоест- спираш ги 6 месеца и тогава правите опитите, именно заради ленивостта на яйчниците а и от обърканите хормони може да стане нещо на бебето, не дай си боже...

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ce1aaae0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Номер 9, момиче, радвай се на редовна менструация, защото не знаеш какви проблеми идват от това да не ти идва. Просто ти е бедна фантазията. Не е въпрос на харесване, а на нормално функциониране на организма.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 591cca0adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен доктора в софия при който ходя каза че като ги спра все пак да знам да се пазя защото има по голяма вероятност да забременея сравни го с откачане на пружина ако сега имам 1 процент шанс тогава имам повече шансове / 17 години /

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8dd7e25174
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Защо не използвате вагиналните песари Фарматекс( 10бр. )
Поставя се едно 10 мин преди полов акт и са абсолютно безвредни, антибактериални са. Предпазват от бременност, но не и от СПИН. Не вредят на здравето, консултирала съм се с няколко гинеколози за тях. От 3 години ги използвам. Само след секс не трябва два часа са се миете там долу със сапуни и подобни неща, само с вода, за да не отмиете ефекта от хапчето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker