Как да помогна на мама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да помогна на мама?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1723 пъти
Здравейте,
аз съм момиче на 22 години, живея с родителите си и по - малкия ми брат. Много съм разтревожена за моята майка. Преди известно време (2 години приблизително) брат ми получи алергична реакция, при което беше на косъм да умре. Тази година баща ми си отряза пръста и тези инциденти се отразиха много зле на психиката на мама.

Откакто тати си отряза пръста тя постоянно ни оглежда да не би да ни има нещо, къде ще се пипна, защо се пипам там, да нямам топче и т. н. както и на брат ми и на тати. А всъщност на нас нищо ни няма (не дай си Боже), но мама е в непрекъснат стрес и разтревоженост и много плаче. Това се отразява много зле на психиката й. Баща ми страда от високо кръвно, брат ми е в пубертет... заради това искам да помогна на мама без да натоварвам тати (той достатъчно се ядосва). ПИША ВИ ТУК, ЗАЩОТО СЪМ НОВА ВЪВ ФОРУМА И НЕЗНАМ ОЩЕ КАК СЕ РАБОТИ И КЪДЕ МОГА ДА ИЗЛЕЯ МЪКАТА И ТРЕВОГИТЕ СИ. Моля ви, като по - големи и по - опитни, помогнете ми да помогна на мама. Дайте ми съвети какво да направя.... ще ви бъда много благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: c49ac16f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вероятно майка ти трябва да бъде прегледана от лекар и да приема лекарства за успокояване на психиката. Ти поговори с нея съвсем спокойно. Тя може и да не осъзнава. Кажи й, че я виждаш от страни как тя се мъчи и че искаш да я облекчиш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d95da7f716
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, трогнах се от това, че толкова обичаш майка си и искаш да и помогнеш. Ти си прекрасна дъщеря, която всяка майка би искала да има. Според мен, помагай и повече вкъщи, за да има време и за себе си - да почете нещо, да изпие едно кафе с приятелка, да поспи, да се занимава с нещо, което и е приятно. Бъди усмихната, разказвай и весели неща, които ти се случват в твоя живот. Искай и съвет, обсъждайте всякакви неща и случки, това ще я отвлича от мрачните мисли. Всъщност, в дома ви изобщо не са се случили най-страшните неща, слава Богу. Дано и тя да го осъзнава. Разбира се, не казвам, че не са проблеми, но има и много по-страшно от това. Татко ти е жив и здрав и дай Боже да е така още много години. Какво да кажат хората, на които отрязват ръце, крака? И пак намират сили, живеят. Ще свикне и той, не го карайте да се чувства инвалид, нека всеки ден вижда, че го обичате както и преди. Излизай с майка си чисто по женски, обикаляйте магазините, прави всичко, което би я разсеяло. С времето всичко ще се оправи. Лекарството се казва Любов!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 33db1f5655
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   отмени я в нещо

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: be55de612c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   помага й, подкрепя я, излизайте заедно ан разходки, до магазина, на кафе - но само двете.
Обясни й това което пишеш тук - тя може би не го осъзнава, но много си вреди.
Не искам да си помислям ако се случи нещос теб или брат ти - как майка ти ще го понесе и дали въобще ще се справи..
затовва до като сте здрави виж да я успокойш

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 016554c897
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много благодаря, че ми обърнахте внимание. Прочетох внимателно всяко едно съобщение, което сте ми написали. Аз и помагам и я отменям за много неща, също така се събира с приятелки за по кафе, но и на тях им говори колко много се притеснява и плаче и пред тях. Ако и предложа да излезем по магазините, ще ми каже "нямаме пари, само ще се дразним". На кафе ходим така - само двете.... и лекарства взема от известно време, но според мен не и помагат... Аз потърсих помощ от специалист психолог и ще се срещна с него - каза ми, че има начини и ще ни помогне. И мисля да купя книги, в които НЯМА какъвто и да е вид НАСИЛИЕ.... и така... моля ви стискайте ни палци да се справим, защото април заминавам да работя на бригада, а немога така да оставя нещата...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker