Задължителни ли са ваксините в Германия, Франция, Япония? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Задължителни ли са ваксините в Германия, Франция, Япония?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 9834 пъти
Много моля, българи които живеят в Европа или където и да е навън, да кажат за положението с ваксините.

Моето семейство е в Америка и моите деца не са ваксинирани на базата на документ, който е връчен на училищните служби.

Ние не сме единствен случай. Много родители отказват ваксиниране, защото не вярват в тях просто казано а и страшните последствия озадачават всеки нормално мислещ човек.

В България има ли документ на базата на който родителят да откаже ваксините.

Пътувах с една лекарка/ в България/ случайно и тя ми каза простичко, моят син няма нито една ваксина, намерила начин с колеги да има имунизационен паспорт, но в действителност ваксини не слага.

За лекарите е лесно да направят това, какво да правим всички други. За Америка съм намерила начин, има закон, даже можеш да съдиш лице, ако ти налага своето мнение и те уговаря да ваксинираш детето си или себе си.

Ужас беше да чуя, че в България 16 000 деца са с аутизъм.
В Америка родители на деца с аутизъм твърдят, че това заболяване се е проявило след ваксиниране.

Защитени ли са българските деца днес, като се има предвид, че ваксини се доставят откъде ли не и никой не дава гаранция за качество и ефект.


Например, около 2000 година е забранено да се слага живак във ваксините, но вече произведените ваксини не са унищожени а продадени и, каква е гарнацията че те не са попаднали у нас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0649b1fc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А как е в Швейцария?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eed0bb6115
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За горепосочените държави не знам. В Канада не са задължителни
трии1/2

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0649b1fc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   http://vran.org/

http://vran.org/exemptions/immunization-is-not-mandatory-in-canada/


Много ти благодаря, наистина и на френски и на английски ясно е казано, че само в три провинции се изискват ваксини, но в същото време има форма за попълване и да откажеш такава!

Как не бях се сетила за Канада!

Отново благодаря!
вик/

Това всъщност е същото, както в Америка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0649b1fc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Медицинските власти изискват до последно, да се ваксинират децата.

Само осведомените хора не го правят и до последно се борят за правата си.
вик

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0649b1fc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

5.   http://svobodenizbor.bg/
на тази страница е петицията за свободен избор за ваксините в България.
До момента 3 600 човека са я подписали.

Ако напечатате думите "петиция свободен избор", ще ви излезе страницата.

Подпишете петицията, така и лекарите ще са свободни да кажат мнението си, сега се страхуват.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1a1678a3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 5, ти в кой свят живееш? Хората в момента се интересуват как да си платят тока. Дори за АЕЦ-глупостите подписаха стотици хиляди хора и пак не успяха да се наложат, ти с 3000 души си тръгнала референдум да правиш...
Не случайно формата ни на управление е „представителна демокрация“, ако имахме пряка демокрация подобни настроения биха станали лесно използваеми, за да наложи глупавата маса народ на нормалните хора всякакви необмислени решения. Чрез имунизацията човечеството е унищожило Вариолата, за да живеем днес по-дълго от всички преди нас... бъдете благодарна, че живеете днес, не във времето преди ваксините, защото тогава можеше и нито едно дете да не ви оцелее.
Прабаба ми е родила 13 деца и са оцелели 2. Умряли са точно от глупави болести, за които днес имаме и ваксини, и антибиотици.
Който не ваксинира децата си, създава риск не само за тях, но за обществото като цяло

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0649b1fc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   # 8,
Един твой колега твърдеше, че ваксините са спасили света. Изкарах книги от 19 век още, разбирай 1878 година да речем, изкарах петиция в Америка от 1920 година, когато лекари са искали да се спрат ваксините, защото предизвикват повече вреда, отколкото полза и колегата се опита да контрира, че съм вадила книги от време оно, когато ваксините били примитивни и ползвали коричка от раните на излекувалите се от шарка хора и са ги "ваксинирали" на здрави, за да си създадат имунитет.
Всъщност, "благодарение" на тези експерименти, е имало бум на епидемии.
Ваксините до 1999 имат и живачни, и алуминиеви съединения, има ги и в някои и до днес, като стабилизатори, без да се отчита, какво повреждане на мозъчните клетки нанася.
Има канадски филм и за това, намери го.
Аман от зубрачи/ не го приемай лично, образовай се и подпиши петицията за свободен избор на ваксините.
Тази петиция не забранява ваксините, хората искат личен избор.


Не ми се губи време, всяка година са излизали и излизат книги срещу ваксините, ВСЯКА ГОДИНА, можеш да намериш в "Амазон", колкото ти сака сърце.
Тази петиция не е нито първата, нито последната.

И книгите и лекарите, които пишат, алармират, борят се ги е имало винаги
Това, че по време на предишния строй не се е говорело открито за това, не означава, че няма проблем с ваксините.

вик

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 645e0204c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   3г. по късно от последното писане в коментарите, нищо не е писано по темата, нищо не се е и променило от тогава! Да я по събудя..
Въпрос 1.
1 месец отлагам 5 валентна ваксината на детето си, дали е възможно да се бие на части /0. 1мл/? В този случай ми се струва по безопасно?
Въпрос 2.
Ако емигрирам в Германия/до колкото знам там е препоръчителна, не задължителна ваксината/, няма да ми се иска тази ваксина да се прави, или?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 547e6f27cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До 8 - мога да говоря САМО за Германия - там не е задължителна ваксината, което не значи, че в крайна сметка не трябва да я направиш, защото не можеш да пуснеш на градина детето си поне в сериозно заведение.
И още - понеже доста хора не си ваксинират децата там (гледат си ги у дома домакнините германки), а нахлуха доста бежанци, които домъкнаха всякакви болести, включително детски паралич и шарки, най-горещо те съветвам да си ваксинираш детето, за да не изгориш - не говоря тук за държава, която да те проверява, а за реалните болести, които реално могат да ви налегнат и да ви причинят огромни вреди до инвалидизиране и смърт.

Не е вярно, че ваксините са вредни! Ползата от тях е огромна и е изкоренила ваксина вече едрата шарка, от която масово са умирали преди хората. За малко да се изкорени и детския паралич, но за жалост не се сполучи тук и вече хора от развиващите се страни, от войни и конфликти пренасят и на Запад тази болест, която може да зарази и възрастни и последциите са ужасни!
Ние много говорим за ваксините, но не сме живяли във времена БЕЗ ваксини
Аз идвам от рядко населен район, където селското население не се ваксинираше или се „изпускаха“ хора. На моята улица си играхме с момиче, което след прекарана шарка останало завинаги меко казано тъпоумно - не само не можеше да си координира движенията, но и викаше, не можеше да говори. Ти не си виждала човек, болен от детски паралич. Мой роднина на 65 никога не е имал деца заради прекарано детско заболяване и цял живот страда от това.

В Германия живях като студентка и бях щастлива, че съм ваксинирана - съседното училище беше затворене с месеци заради шарки и после ги удари менингит децата, защото след тези шарки бяха с нисък имунитет - 3 МЕСЕЦА буквално беше запечатано училището докато спре епидемията! 5 деца починаха.
Аз съм ваксинирана от всичко си опреснявам ваксините и заради пътувания по работа в развитите държави съм ваксинирана от жълта треска (ЖИВА ВАКСИНА), тетанус така или иначе подновявам, детски паралич и какво ли още не.
Сестра ми има малко бебе - биха му наскоро шествалентна ваксина (петвалентна вече няма), живо и здраво си е и няма никакви проблеми!
Котката ми дори е ваксинирана от всички котешки болести и живее и играе, щастлива щъка, а навън половината популация измря от котешка чума и буквално градът ни оредя от котки. Майка ми храни улични котки - от 9 бяха оцеляли точно 2 и 3 поредни години умираха всички малки с едно коте изключение. 5 години трябваше, за да се изгради естествен имунитет сред оцелелите, но нали се сещаш, че ние сме хора, не котки - не е хуманно да оставяме да измрат 9 от 10 деца, за да се изгради имунитет към един вирус чрез естествен подбор. Точно такава е смъртността от котешката чума!!! Това ли искаш?

Извод - и на Луната да емигрираш ти от болестите не можеш да се оттървеш. В България, където имаме голям % ваксинирани хора ще можеш да се провреш между капките, но в селски провинции в Германия като Бавария с 30% ваксинации се ширят болести, които ти не си виждала на живо какво означават, а не знаеш какво носят бежанците в куфарите си (буквално! ).
Стига гледа клипчета в тюба - може едно на 100 000 000 000 деца да е засегнато от ваксината, но 1 на 1000 деца умира от шарка и други 2 остават завинаги инвалиди! Питай техните майки дали си е заслужавало да не се ваксинират.
Отделно носиш вирусите до живот и дори от дребна шарка се ваксинират хората вече, защото на възраст развиваш от нея херпес зостер, която може да увреди мозъка. Мъжът ми беше болен от херпес зостер и го порази със страшна сила това нещо и то вирус на 45 г., защото веднъж който е боледувал от дребната шарка го носи вируса в МОЗЪКА СИ и на възраст те удря и може да те убие като херпес зостер този път.

Така че ти си опасна за детето си с тази нагласа, но и за околните бременни жени примерно, защото твоето дете може да разпространява всякакви болести.
Отделно в Германия ти искат за детска градина книжка с имуниазации.
Отделно за много държави в света ти искат паспорт с имунизации, за да ти дадат виза. Особено развиващи се държави търсят ваксини, защото те още се борят с болестите, които ние благодарение на ваксините сме преборили.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 01ec16edc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте! Живях 15 години в Германия. Имунизациите не са задължителни, с само препоръчителни. Моето дете не е имунизирано, както и много други и. Препоръчвам ви един сайт, който се занимава с проблематиката. Това е impfschaden. de. Там има информация и на английски. Но в Австрия и Германия имунизациите не са задължителни, а препоръчителни. Всеки има право на избор.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ec6c2f9159
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Абе номер 8, защо така яростно защитаваш ваксините. И защо. аджеба германците са преценели, че ваксините са препорачителни а в нашата мила родина са задължителни/Искаш да кажеш, че германците са по- прости от нас ли? Или те по-малко милеят за децата си/Виждала ли си децата увредени след ваксина, а виждала ли си родители на починали деца след ваксина/И... защо въпреки ваксините все още хора се разболяват от даденото заболяване/Не стига, че горките майки (в това число и аз), умираме от страх, заради психозата витаеща в публичното пространство, очевидно подклаждана от такива като теб. Оставете хората да си правят сами своят избор. Коя си ти да казваш на майките, какво да правят с децата си?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1131398460
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Във Франция са задължителни.
За родителите, които не ваксинират децата си има глоби, както и отказ за записване в някои учебни заведения, в зависимост от ваксината, която не е приложена.
Тук-таме се намират лекари, които попълват имунизационния паспорт без да прилагат реално ваксината.
Либералният режим на ваксините в повечето развити страни е химера.
Факт е, че някои са излишни, но има някои, които както показа епидемия в 21 век в Испания (поради неваксиниране в някои малки населени места) на дифтерит сред малки деца, явно са нужни. Самата ваксина не предпазва изцяло от болестта, но
предпазва от летален край, което се случи с някои от децата там.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 6fc0334426
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Доказателство, че в Щатския Център за Болестен Контрол (CDC) са знаели, че ММР (ваксина срещу Морбили-Заушки-Рубеола) е свързана с повишен риск от Аутизъм и това е било крито 14 години докато един от докторите участвал в заблудата не си признава на друг доктор (родител на дете с аутизъм), който записва ниакои от телефонните разговори. Също изисква от Център за Болестен Контрол (CDC) циялата информация за оргиналнит изследвания и доказва манипулацията с документи: https://www.youtube.com/watch?v=q62DcaNs_0M

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: ee4ff8b0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В Германия са препоръчителни, но не са задължителни. Въпреки това, при липса на определени ваксини може да не бъде допуснато дете до определено училище или дестка градини, също за учителите или други професии, свързани с повишен риск от заразяване, могат да бъдат решаващи при назначаването или не на работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker